Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ne ponavljam klip, Ministarstvo zdravlja Srbije nezdrava hrana jedan od glavni uzroka dijabetisa. Da ne ispadnem da te vredjam, imamo zvanicnu informaciju od ministarastva u drazvi u kojoj zivis, sta ne kontas idi u neki centar za savetovaliste i objasnice ti, jer ovde na fk svako je doktor.

I gdje to Ministarstvo Zdravlja Srbije ili ministar kažu ne jedite meso nikako i nikad? Daj link ka njihovom zvaničnom stavu. A ne stavu jednog ili 10 doktora.

Je l mogu ja tebi da preporučim isto, da ne ispadne da te vređam? Umesto što prihvataš informacije sa jednog klipa samo zato što su ti se dopale, probaj da se malo bolje informišeš o stvarima koje sam propagiraš.
Napisi zvanicne informacije ministarstva zdravlja, koje su se tebi dopale. Inace postavljeno je preko deste klipova sa doktorima iz Srbije, svi pricaju isto. U svakom domu zdravlja ces dobiti isti odgovor. To je zvanicni stav, a ne jedan klip. Jer kazem ljudi koji ne znaju za ovaj forum, mogu da dodju do istih informacija koje ja ''propagiram'' ako gledaju drzavne vesti.

Napisi zvanicne informacije ministarstva zdravlja, koje su se tebi dopale. Inace postavljeno je preko deste klipova sa doktorima iz Srbije, svi pricaju isto. U svakom domu zdravlja ces dobiti isti odgovor. To je zvanicni stav, a ne jedan klip. Jer kazem ljudi koji ne znaju za ovaj forum, mogu da dodju do istih informacija koje ja ''propagiram'' ako gledaju drzavne vesti.
U koliko si domova zdravlja u Srbiji bio gde su ti rekli da ne treba jesti meso?

Nisam postavio zeku nego oko od jede zivotinje, taj izjava sa banana si izmislila.
Zapravo, izjavu za banana-radnike sam ti onomad citirala 40 puta i rekla da ću još toliko jer je bila grozna. Seti se...
Pojedinci koji su opsednuti mesom , jednostavno ne mogu to da pojme, pricaju kako je meso zdravo a dokaz babe i dede jeli meso svaki dan, a ziveli sto godina i kada ja pitam da li je to dokaz ? Onda ja vredjam.
Pa je l nije dokaz? Najpribližniji koji može postojati. I vi se hvalite da dugo živite a cifre nigde ne iznosite.
Kada sam pitao da li su mesne preradjevine virsle,pastete koje se prave ot otpada
Otpad je ambalaža, plastika, prašina, ostaci hrane bez nutritivne, odnosno kalorijske vrednosti. Nekome je crevo otpad, nekome hrana, bitno je ko kakav standard ima. Ako je tvoj takav da možeš sebi da priuštiš suši svaki dan, blago tebi. Samo nemoj to mnogo glasno pričati jer bi te sirotinja mogla odžepariti sutra.

Napiose glupost, posle izbrise , a ostaolo je citiranje. Sada kaze odgovorio sa. Odgovori sesti put da svi procitaju, da li je veganska hrana ( voce,povrce,mahunarke,zitarice,gljive) prskano i puno uranijuma ? Ti inace jeds tu hranu. Smejeti se ceo forum.
UN objavio izvestaj da je industrija mesa najveci zgadjivac planete i da svi ljud treba da budu Vegani, i ja to napisem, a nadrilekar clan Marskovkse Akademije Nauke kaze meni je tebe zao...LOL
Prvo, nisam izbrisao ništa od onoga što sam napisao.
Drugo, ti inisi ni pokušao da rfazuemš šta sam to napisao, jer da jesi ne bi insistirao na pitanjima koja su čista budalaština.
Treće, najveći zagađivač planete je čovek, na ovaj ili onaj način. Hajde da se borimo protv svih vidova zagađenja!

I da, meni je tebe žao jer nisi u stanju da shvatiš ni najprostije napisane rečenice.

Tvoje ''strucnoi'' misljenje je vaznije nego zvanicni stav monistarstva zdravlja, ljudi ne treba da gledaju vesti nego treba da dodju kod tebe u dvoriste da ih ti informises.
A zvaničan stav ministarstva zdravlja je????

Ovo je sajt našeg minstarstva zdravlja, pa molim te daj gde to ministarstvo kaže kako ne treba da se jede meso?

http://www.zdravlje.gov.rs/index.php

Poslednja izmena:
Zvanicni stav ministarstva zdravlja Srbije ! Ti sada idi od jednog do drugog i proveravaj. Posto je svaki dom zdravlja se razlikuje po radu, ovo je sarkazam da se ne primi neko.
Zvanični stav ministarstva zdravlja je da ja mogu sama sebi da prepišem antibiotike, bensedine, hormonske pilule i diazepame i da je to savršeno OK.
Takođe je zvanični stav da je OK prodavati isti paracetamol kao febricet i panadol, ali da samo panadol valja jer je najskuplji i ima samo jedna tabla unutra. A ova dva će uskoro najverovatnije da povuku iz proizvodnje.

Poslednja izmena:
Zapravo, izjavu za banana-radnike sam ti onomad citirala 40 puta i rekla da ću još toliko jer je bila grozna. Seti se...
Pa je l nije dokaz? Najpribližniji koji može postojati. I vi se hvalite da dugo živite a cifre nigde ne iznosite.
Otpad je ambalaža, plastika, prašina, ostaci hrane bez nutritivne, odnosno kalorijske vrednosti. Nekome je crevo otpad, nekome hrana, bitno je ko kakav standard ima. Ako je tvoj takav da možeš da si priuštiš suši svaki dan, blago tebi. Samo nemoj to mnogo glasno pričati jer bi te sirotinja mogla odžepariti sutra.

]
[/QUOTE]

Ja sam napisao za banane i radike nesto drugo, a zakljucak koji si ti izvela nije tacan.
Imas izjave strucnih lica , oni su sigurno kompetentniji nego svi mi na forumu zajedno da kazu sta je zdravo,a sta nije. Ja postavljam informcije koje su verodostojen i koje moze da proveri svako, kao sto su vesti drzavne televiziji Srbije, jer jede zdravu hranu i vezba, svakako ima predispozicije za bolji i duzi zivot, opet je to zakljucak stuscnih lica.
Svako moze da kupi voce,povre,zitarice,mahunarke,klice...na pijaci ,koje su zdravije i jeftinije nego meso i mesno preradjevine. To ja glasno pricam, i sta je to problem za sirotinju ?

Zvanični stav ministarstva zdravlja je da ja mogu sama sebi da prepišem antibiotike, bensedine, hormonske pilule i diazepame i da je to savršeno OK.
Takođe je zvanični stav da je OK prodavati isti paracetamol kao febricet i panadol, ali da samo panadol valja jer je najskuplji i ima samo jedna tabla unutra. A ova dva će uskoro najverovatnije da povuku iz proizvodnje.
Zivis u drzavi, drzava ima svoja ministarstva, ona su merodavna. Slusa se sta kazu oni, ne ti.

Svako moze da kupi voce,povre,zitarice,mahunarke,klice...na pijaci ,koje su zdravije i jeftinije nego meso i mesno preradjevine. To ja glasno pricam, i sta je to problem za sirotinju ?]
I ko nam to garantuje da to voće, povrće, žitarice, mahunarke, klice... nisu plivale u hemikalijama pre nego su došle na pijacu? I ko nam može garantovati da sve te namirnice nisu uzgajane na terenu koji je bombardovan osiromašenim uranijumom i da nije u pitanju genetski inženjering?

edijatri su do skoro preporučivali uvođenje mesa u ishranu bebe tek oko 7. meseca ali nova istraživanja pokazuju da ono treba da bude jedno od prvih namirnica, ako ne i prva, sa kojima se počinje prelazak na čvsrtu hranu. Za vas smo izdvojili sve važne detalje.

Pedijatrijski žurnal gastroenterologije i ishrane (Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition – link) prenosi istraživanje koje preporučuje meso u bebinoj ishrani još od prvih kašica, pre svega jer je meso, između ostalog, važan izvor proteina, gvožđa i vitamina B12.
http://www.najboljamamanasvetu.com/2011/04/uvodenje-mesa-u-bebinu-ishranu-nove-preporuke/

Gvožđe je osnovno za život (potrebno je hemoglobinu za transport kiseonika u krvi i za rezerve u mišićima, za respiratornu aktivnost i deobu ćelija, kao i za izgradnju strukture tkiva i organa). Gvožđe je važno i za formiranje crvenih krvnih zrnaca: svake sekunde koštana srž proizvodi preko 2 miliona crvenih krvnih zrnaca. Iz ovog razloga je neophodno da ona redovno dobija adekvatnu količinu gvožđa kako bi proizvela hemoglobin iz njega.

Dete, u odnosu na svoju kilažu, ima potrebu za većom količinom gvožđa od odrasle osobe jer je njegov organizam u razvoju. Tu potrebu najbolje zadovoljava meso (pre svega juneće i jagnjeće meso) jer je gvožđe životinjskog porekla lakše asimilirati nego ono iz biljaka (iz povrća, mahunarki).

Zivis u drzavi, drzava ima svoja ministarstva, ona su merodavna. Slusa se sta kazu oni, ne ti.
I ako mi neko od ministara kaže: "Skači u bunar!", ja ću da skočim, jer je merodavno ono što oni kažu, a ne ono što ja znam i mislim??

No, uzgred, još nisi postavio link koji dokazuje da ministarstvo zdravlja preporučuje izbacivanje mesa iz ishrane.

Još jedan motiv zbog koga je meso veoma važno za rast deteta je prisustvo vitamina B grupe, naročito vitamin B12, prisutan samo u namirnicama životinjskog porekla kao što je meso, zatim džigerica i riba. Vitamin B12 štiti nervni sistem, učestvuje u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, stimuliše apetit i pospešuje asimilaciju proteina, masti i ugljenih hidrata, pretvarajući ih u energiju doprinoseći normalnom razvoju. Osim B12 meso sadrži i vitamin B1 (štiti srce, stomak, creva i nervni sistem) i B6 (stimuliše moždane aktivnosti i ojačava prirodni odbrambeni sistem organizma).

Belo meso (piletina, ćuretina, zečetina) bez kožice u odnosu na crveno (juneće, teleće, konjsko i svinjsko) sadrži manje zasićenih masti. To je važan podatak ako se zna da ove masti štete organizmu ukoliko se unose u preteranim količinama. Osim toga, belo meso je lakše za varenje i za žvakanje. Međutim, crveno meso ima više gvožđa koje je toliko važno za mali organizam.

I ko nam to garantuje da to voće, povrće, žitarice, mahunarke, klice... nisu plivale u hemikalijama pre nego su došle na pijacu? I ko nam može garantovati da sve te namirnice nisu uzgajane na terenu koji je bombardovan osiromašenim uranijumom i da nije u pitanju genetski inženjering?
Nema šta da garantuje, živim u vojvodini i vrlo dobro znam da svi prskaju i voće i povrće i da kljukaju piliće otrovima. Da to ne rade ne bi dobili ni četvrt onoga što jesu i ne bi mogli da se prehrane od bašte već bi morali kod miška po pile od 800 grama.

I ako mi neko od ministara kaže: "Skači u bunar!", ja ću da skočim, jer je merodavno ono što oni kažu, a ne ono što ja znam i mislim??

No, uzgred, još nisi postavio link koji dokazuje da ministarstvo zdravlja preporučuje izbacivanje mesa iz ishrane.
Odlican i realan primer ono bas iz zivota., kao i sve dosada sto si rekao.
Ti si odgovrio sta je veganska hrana, ne odgovaras na moja pitanja, a ja da ti ispunjavam muzicke zelje . LOL !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back