rdeki
Elita
- Poruka
- 17.948
Hehe... Ne konta ni postavljač iste o čemu je hteo da priča....Ja nikako da skontam o čemu je ova tema... mogla sam se zakleti da je o zdravoj ishrani za našu decu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hehe... Ne konta ni postavljač iste o čemu je hteo da priča....Ja nikako da skontam o čemu je ova tema... mogla sam se zakleti da je o zdravoj ishrani za našu decu.
Ti imas svoje misljenje, ja imam svoje. Na ovom forumu sam otvorio temu (znas koja je) i dao vezu izmedju mesnih preradjevina i junk-food i bolestina koje one prouzrokuju u Srbiji, i kao reper stavio izjave doktora.Ja vodim konverzaciju na forumu, ko hoce da ucestvuje i da misljenje dobrodosao. Koja je to tema na FK resila problem ? Mi mozemo zasmo da iznosimo svoje stavove, a problem ne moze da resi ni drzava Srbija, a ne mi.Dakle, industrija je kriva jer proizvodi đubre za male pare a prodaje ga kao zlato, a ti napadaš prosečnog konzumenta kao da on ima izbora? Zašto ne rešavaš problem tamo gde on jeste umesto što se svađaš po forumu? Možemo li se složiti bar u tome da ovo ne rešava nikakav problem?
Ti imas svoje misljenje, ja imam svoje. Na ovom forumu sam otvorio temu (znas koja je) i dao vezu izmedju mesnih preradjevina i junk-food i bolestina koje one prouzrokuju u Srbiji, i kao reper stavio izjave doktora.Ja vodim konverzaciju na forumu, ko hoce da ucestvuje i da misljenje dobrodosao. Koja je to tema na FK resila problem ? Mi mozemo zasmo da iznosimo svoje stavove, a problem ne moze da resi ni drzava Srbija, a ne mi.
Ma konta... dolazi ovde iz dana u dan, otvori temu, izvređa roditelje da su užasni jer hrane decu viršlama umesto pečurkama i boranijom, postavi sliku zeke na avatar da bi ispao human i dobar, napiše post u kome objašnjava da "sirotinja na plantažama banana može da crkne od gladi ako im se posao ne sviđa", sačeka da mu neko napiše da je bolestan pa prijavi post jer je on kulturan i nije nikoga uvredio. A onda nas sve lepo pouči da je 30 minuta šetnje ili vežbe zdravo i da se treba zdravo hraniti i bataliti internet sa koga se ne skida. I sve vreme ustvari pokušava da promoviše veganstvo agresivnije od jehovinih svedoka. A iznova i iznova razgovara sa ISTIM LJUDIMA koji, kako je sam rekao, imaju svoje mišljenje i ne planiraju da se učlanjuju ni u kakvu "želimo da smo nešto što nismo" organizaciju.Hehe... Ne konta ni postavljač iste o čemu je hteo da priča....
Mozes da odes na prvu stranicu teme i da procitas uvod i vidis klip. Sada sto pojedini nadrilekrai ovde lupetaju to nema veze sa temom.
Ma konta... dolazi ovde iz dana u dan, otvori temu, izvređa roditelje da su užasni jer hrane decu viršlama umesto pečurkama i boranijom, postavi sliku zeke na avatar da bi ispao human i dobar, napiše post u kome objašnjava da "sirotinja na plantažama banana može da crkne od gladi ako im se posao ne sviđa", sačeka da mu neko napiše da je bolestan pa prijavi post jer je on kulturan i nije nikoga uvredio. A onda nas sve lepo pouči da je 30 minuta šetnje ili vežbe zdravo i da se treba zdravo hraniti i bataliti internet sa koga se ne skida. I sve vreme ustvari pokušava da promoviše veganstvo agresivnije od jehovinih svedoka. A iznova i iznova razgovara sa ISTIM LJUDIMA koji, kako je sam rekao, imaju svoje mišljenje i ne planiraju da se učlanjuju ni u kakvu "želimo da smo nešto što nismo" organizaciju.

Ja sada ne znam da li se igramo gluvih telefona.Dakle, time što odrasle ljude savetuješ da vežbaju dnevno 30 minuta jer je to zdravo za njih (pošto oni to očigledno ne znaju nego im trebaš ti da im kažeš) ti zapravo ne pokušavaš da diskutuješ o problemu, da ponudiš rešenje ili bar probudiš svest, nego isključivo da se svađaš? Upravo si to rekao, samo spakovano lepše.
Ja pisem o tome sta je tema, ali ovi nadrilekari odvlace u neke metafizike kako je meso samo po sebi zdravo.Pa ja sam mislila da je o tome tema ali tebi reč "veganstvo" ne izlazi iz usta. Da nije suludo tako nešto uraditi, pomislila bih da želiš da spamuješ sopstvenu temu.
Pa sada... Doktor nauka ne mora da zna šta je veganska hrana. Evo, ne znaš ni ti, a otvaraš teme o tome.Dosao doktor nauka da prica o veganskoj hrani ( a ne zna ni sta je). HAHAHAHAHA

Dakle, preneo si nam nešto što em sami već znamo em smo mogli da vidimo na vestima. Ima li ova tema pitanja? O čemu je uopšte, ako svi znaju da se treba zdravo hraniti, vežbati i sl.? Taj deo me buni.Postavio sam klipove sa drzvanih vesti Srbije. Znaci ljudi koji nisu na forumu, mogu to da vide na vestima. Da doktori savetuju vise zdravih namirnica biljnog porekla, manje mesa i da se izbaci i da se vezba 30m.
Ono sto se vidi na reportazama, da ljudi u Srbiji znaju sta je zdrava hrana i treba vezbati, to svi znaju, a broj gojaznih,dijabetis....raste i jos u osnovnoj skoli.
Pa čekaj, zar nije?Ja pisem o tome sta je tema, ali ovi nadrilekari odvlace u neke metafizike kako je meso samo po sebi zdravo.
I ti sam pišeš o mesnim prerađevinama, ne mesu. Postoje i biljne prerađevine koje nisu baš zdrave, na primer popularni "100% voće" sokovi sa 4 kile šećera po litri.Hajde da ponovim - pečurke nisu veganska hrana.Ja sada ne znam da li se igramo gluvih telefona.
Postavio sam klipove sa drzvanih vesti Srbije. Znaci ljudi koji nisu na forumu, mogu to da vide na vestima. Da doktori savetuju vise zdravih namirnica biljnog porekla, manje mesa i da se izbaci i da se vezba 30m.
Ono sto se vidi na reportazama, da ljudi u Srbiji znaju sta je zdrava hrana i treba vezbati, to svi znaju, a broj gojaznih,dijabetis....raste i jos u osnovnoj skoli.
To je zvanican stav doktora iz Srbije, i oni nude resenje. Ja sam samo preneo informaciju.
Sa normalnom osobom ( kao ti) ja mogu normalno da komuniciram, ali sa ovim nadrilekarima i naucnim dokazima na forumu pr. veganska hrana ( voce,povrce,mahunarke,zitarice,gljive) - to je sve prskano i puno uranijuma, a sta on ne jede voce...sta sada sa njima da pricam ozbiljno ?
Ko je ok, nema problema , a ko misli da se zeza isto nema problema.
Ja sada ne znam da li se igramo gluvih telefona.
Postavio sam klipove sa drzvanih vesti Srbije. Znaci ljudi koji nisu na forumu, mogu to da vide na vestima. Da doktori savetuju vise zdravih namirnica biljnog porekla, manje mesa i da se izbaci i da se vezba 30m.
To je zvanican stav doktora iz Srbije, i oni nude resenje. Ja sam samo preneo informaciju.
S
Možda može. Ako pojede jedan ćevap....To nije zvaničan stav svih doktora u Srbiji. Možeš li ti to da shvatiš?
Зашто ме нико није обавестио о овој теми??!!
Да ли је већ поменут понедељак без меса у Америци?
А баба са 200 година, била већ?
Волела бих да ми неко каже у којој европској земљи деца не одрастају на месним прерађевинама и брзој храни?!

Aaa OK mislim da sam skontala. Nije ti jasno kako raste broj obolelih od dijabetesa, na primer, a svi su svesni šta je zdrav život?Dakle, preneo si nam nešto što em sami već znamo em smo mogli da vidimo na vestima. Ima li ova tema pitanja? O čemu je uopšte, ako svi znaju da se treba zdravo hraniti, vežbati i sl.? Taj deo me buni.
Ma konta... dolazi ovde iz dana u dan, otvori temu, izvređa roditelje da su užasni jer hrane decu viršlama umesto pečurkama i boranijom, postavi sliku zeke na avatar da bi ispao human i dobar, napiše post u kome objašnjava da "sirotinja na plantažama banana može da crkne od gladi ako im se posao ne sviđa", sačeka da mu neko napiše da je bolestan pa prijavi post jer je on kulturan i nije nikoga uvredio. A onda nas sve lepo pouči da je 30 minuta šetnje ili vežbe zdravo i da se treba zdravo hraniti i bataliti internet sa koga se ne skida. I sve vreme ustvari pokušava da promoviše veganstvo agresivnije od jehovinih svedoka. A iznova i iznova razgovara sa ISTIM LJUDIMA koji, kako je sam rekao, imaju svoje mišljenje i ne planiraju da se učlanjuju ni u kakvu "želimo da smo nešto što nismo" organizaciju.
Samo jedno pitanje da ti postavim:Ja da sm vredjao ja bih vec odavno bio banovan. Upravo moze da se vidi obrnuto da sam ja bio vredjan, ali se ne spustam na taj nivo.. Nisam postavio zeku nego oko od jede zivotinje, taj izjava sa banana si izmislila.
Postoje cinjenice izvestaj UN da je industija mesa najveci zagadjivac planete i da svi ljudi treba da budu Vegani. Posle toga je uveden dan bez mesa za sve. Britanski,Svedski,Kandski parlament su izglasali da se donese Veganski dan, i u Srbiji je takodje u BG I NS odrzana promocija Veganske hrane. Americko ministarstvo zdravlja edukuje ljude koji prelaze na Veganski nacin ishrane.
Pojedinci koji su opsednuti mesom , jednostavno ne mogu to da pojme, pricaju kako je meso zdravo a dokaz babe i dede jeli meso svaki dan, a ziveli sto godina i kada ja pitam da li je to dokaz ? Onda ja vredjam.
Kada sam pitao da li su mesne preradjevine virsle,pastete koje se prave ot otpada i filuju hemijom najbolja hrana za decu, kako prikazuje reklama Carnex.
Ljudi imaju svoje misljenje, a za izvestaj UN ,posto ne mogu da demantuju kazu to su budale. Polaze od sebe da su merilo vrednosti celog sveta, a njihov selo centar sveta. Bilo sta drukcije od toga nijen uredu, zato sto oni misli. Drugi mogu danima i danima da pricaju kako je meso zdravo pozivajuci se pritom na sami sebe, a meni bi to isto pravo bilo uskraceno da pricam o biljnoj hrani.
Prema tome, ako ima problema zalite se moderatoru ne meni.
Možda u Albaniji....Волела бих да ми неко каже у којој европској земљи деца не одрастају на месним прерађевинама и брзој храни?!
Aaa OK mislim da sam skontala. Nije ti jasno kako raste broj obolelih od dijabetesa, na primer, a svi su svesni šta je zdrav život?
Dijabetes je genetski nasledna bolest, moja baba pokojna je imala, kao i njena 3 brata. Rođaka ima tip 1 a svega 19 godina. Njeno telo je samo napalo ćelije koje proizvode insulin. Ne napadaju insulin već direktno alat za njegovu prirodnu proizvodnju. Moj otac, zamisli ironije, nije nasledio dijabetes nego ga je stekao nerviranjem na poslu, lošom ishranom ukombinovanom sa manjkom vremena i nekorišćenjem godišnjeg odmora (potreba posla) 10 godina. Dijabetes je bolest koja najstrože brani konzumiranje, na primer, tih sokova koji imaju enormno veliku količinu šećera. Meso se ne smatra nezdravim ni za njih, ako se spremi na odgovarajući način.
Spomenula bih i siromaštvo o kome sam već govorila.
Da interesantno, koliko znam pečurka i nije biljka.Hajde da ponovim - pečurke nisu veganska hrana.
Da ne ponavljam klip, Ministarstvo zdravlja Srbije nezdrava hrana jedan od glavni uzroka dijabetisa. Da ne ispadnem da te vredjam, imamo zvanicnu informaciju od ministarastva u drazvi u kojoj zivis, sta ne kontas idi u neki centar za savetovaliste i objasnice ti, jer ovde na fk svako je doktor.
Je l mogu ja tebi da preporučim isto, da ne ispadne da te vređam? Umesto što prihvataš informacije sa jednog jedinog klipa samo zato što su ti se dopale, probaj da se malo bolje informišeš o stvarima koje sam propagiraš.Da ne ponavljam klip, Ministarstvo zdravlja Srbije nezdrava hrana jedan od glavni uzroka dijabetisa. Da ne ispadnem da te vredjam, imamo zvanicnu informaciju od ministarastva u drazvi u kojoj zivis, sta ne kontas idi u neki centar za savetovaliste i objasnice ti, jer ovde na fk svako je doktor.