Pa da. Jer kada razgovaras sa roditeljima 100% misle dobro svojoj deci dok razgovor ne krene u "dublje vode"Npr. o ishrani i oblacenju.O higijeni.Pri poslanim podacima se da ustanoviti da od 81% ljudi-porodica!,izvinjavam se, koji imaju neki problem sa detetom, 34% zapusta svoju decu sto se tice posvecenosti i zajedno provedenog vremena pa cak i rucka zajedno-i mnoga deca su jednostavno prepustena sebi.
Dobro, po kojim kriterijumima?
Po kom kriterijumu se odredjuje da je dete loše hranjeno, ili loše obučeno?
Novi zakoni, koliko čujem, propisuju i visinu propisanog džeparca za dete
Znači, treba da ima džeparac, treba naravno da jede, da se obuče, da ga roditelji odvedu u Zoo vrt, u pozorištance, na jezero, na more... treba obuća, treba igračka, treba čokoladica... ma sve treba... a plata 30 000. Posle posla mama i tata moraju da rade dodatno, da bi mogli sve to da priušte. I naravno, onda je dete zapostavljeno. A ako ne rade dodatno, onda dete nosi zakrpljen džemper i lepljene patike, nema za zoo i more, ni za igračku ni čokoladu - onda je dete zapostavljeno.

Sestro slatka, pa ne živim bre ja na marsu. Vidim kakvi su ljudi oko mene, vidim kakvi su roditelji i kakva su im deca. Jel mrze svoju decu, jel im ne žele dobro???? Budalaština, to samo NVO baba-sere i njima slični mogu da tvrde.
Jesu deca očajno nevaspitana. Jesu! Zašto? Pa, ima tu raznih faktora, da ne budem nefer i nerealna, ali značajan faktor je i ta nova moda da deca moraju biti srećna po svaku cenu, da se ne smeju ni pljesnuti, da im se ne smeju nametati granice i slično. Inače, socijalni rad reaguje. Pa jel znaš ti šta bi uradila većina tih "loših" roditelja da im se pojavi neki balavko iz soc. rada i da im priča da su ovakvi i onakvi, da zapostavljaju decu, da moraju da im pruže to i to, da ne smeju da grde, šljepnu, da ne smeju da pisnu, inače će im oduzeti decu? Ne znaš šta bi uradili? Fragmentisali bi tog balavka ašovom!
Ima zapostavljene dece, ima dece koja trpe sve i svašta, ima! Ali više od 90% roditelja želi, zaista iz srca želi najbolje svojoj deci i rade sve što mogu, sve u okviru svojih mogućnosti da njihovoj deci bude dobro. I leče ih ljudski i temeljno, izmedju ostalog.
Ja ne znam šta vi očekujete. Da ručaju zajedno u 13h, svi složno, cela porodica, a da roditelji rade kao marva, da bi imali da iznesu ručak na sto, da budu sa decom po celo popodne istvremeno radeći što niko nebi da im porodica preživi, za ebeni dinar da imaju sutra deci za mleko...

Ma proseravanja bre, iznervirah se bez veze sad...