Deca sama odlucuju o svom zdravlju

• Začetnik teme Začetnik teme duusa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jos gore , Institut UN Decija prava za Evropu. i to ne EU nego Evropske zemlje geografski.

I bogatstvo neke zemlje je iluzija.U zemljama severne evrope gde je registracija problematicnih porodica bolja jer je sistem bolje finansiran, ipak je procenat visok jer bogati kao cesto i siromasni se odlucuju ipak da ne idu na tretman, ne traze pomoc i odbijaju priznati realitet situacije u kojoj se nalaze.U tom smislu u Srbiji su statistike lose ali je procenat isti.

Da se razumemo, meni ova informacija dolazi kroz moj posao i bitna mi je za neka predavanja.

Kakav tretman? Ovo priznavanje realnosti je vec izlizana fraza koja nista ne znaci, a i svima je dosadila, zasto ne smislite nesto novo :lol:

Hehe. 81% problematicnih porodica, ali su lekari svi super a i drzava takodje, a tek Evropljane da ne pominjemo. Mozda ste i uspeli da ubedite neke Srbe da su najgori na svetu, nije ni cudo kad se samo o tome propagira vec decenijama. Lekari i NVO-ovci su svi u onih 19% :roll:

Nego treba svako da razmisli: od 10 porodica koje poznajete, da li stvarno ima 8 problematicnih?

Девојка ради само посао за који је плаћена, док јој не уђу ревизори и фин. инспекција у кућу, а како ствари стоје, то се неће скоро десити.

То је неспособно за живот без патроната, а смешни су ко биЈоскоп лол Удавило би се у води до колена и сад то нешто размишља у процентима :)))

Toliko gneva.Neverovatno.Nije cudno da niste u stanju resiti mnoge probleme.Pa vi nista ne vidite.Vi nista niste procitali kako je napisano i niste u stanju da razgovarate bez vredjanja i verbalnog nasilja.Ja nisam nigde pricala o relavantnosti jedne nacije.
Ja nisam UN za decija prava.Ja nisam cela UN organizacija.Ja se koristim podacima Instituta UNa za moj posao.Ja ne radim za njih- Ali im verujem pri svim istrazivanjima koja stoje van politickih odluka drzava.
I verujem da ta statistika smeta trenutnoj vladi Srbije.Da se razumemo, smeta i Svedjanima i Rusima.I da Evropa ima svoje turke, mgrebljane, meksikance?,Estonce,Poljake, Rumune, Bugare.To je O.K. i potpada pod istrazivanje o migrantima.Ali Srbija nema sve te Magrebljane "zna se na sta se misli". I ipak su deca u Srbiji jednako zapostavljena od svojih roditelja kao i drugde u Evropi ali nema koga da krivi za to..

Ako "priznavanje realnosti" nikome vise nista ne znaci kao izlizana fraza u Srbiji, pronadjite novu frazu ili menjajte vasu stvarnost.Verujte mi van granica ce svi biti srecni da zivite u tom poricanju.
Nije cudo sto roditelji i deca Srbije vide svoju buducnost van Srbije.Slazem se da je sve napravila i uradila drzava.Ali ko pravi sve i radi unutar te drzave?Ponasate se svi kao pocepane licnosti.
Drzava je kriva, nisam ja, nismo mi.
Mi smo samo gnevni ljudi kojima upravlja ko i kako hoce a priznavanje realnosti je izlizana fraza.

A drago mi je sto sam devojka!:D Jer pre toga se neko dernjao da sam baba.

P.S.
I posle toliko vremena i godina, drzava donosi zakon koji je dobar za zastitu nase dece- pacijenata- i to vam ne valja.Neadekvatni lekari su krivi.

Fuj.

Poslednja izmena:
Па ви сте све девојке, као Жене у црном. Него, колико си ти ту добра? :))

Наша стварност није твоја, наравно, ти никад ниси ни поменула да си припадник, грађанин, родитељ, било шта што те чини корпусом наших грађана :)))

Ти си "цела УН организација", питао сам те за податке јер знам да их има, ја сам добио ту исту књижицу у Бриселу и добијају је српске инстутуције, ваљда је штампана у милијарду примерака, па деле свим. Него, а је л користиш Гугл транслејт' са енг. на српски. Тема није оно о чему ти говориш и са законом нема никакве додирне тачке :)))

То ти Пајтићу тамо, имате једно 50000 сатаниста и милион потенцијалних самоубица и убица.
Онако, чисто, ендемски. Концентриши се, а не да вириш домаћицама у лонац кад је ручак,.

А о родитељима и деци нећете бринути онако како знате и умете.
Немам појма ни шта радите овде, 20 год. нешто покушавате, ни поштену геј параду не умете да направите лоло....Него, чујем Аздејковића ухватили са неком рибом? Е, моји професионални педери, професинални држачи свеће над српском породицом, ГМО трровачи- немате ви појма са животом. Џаба паре арчите, ал није ни то довека.

Poslednja izmena:
I ipak su deca u Srbiji jednako zapostavljena od svojih roditelja kao i drugde u Evropi ali nema koga da krivi za to..

Не, нису, дај статистику :)))))

Далеко смо бољи, још увек је овде патријахални миље који вам боде очи. Фркица вам је, знам. Зато ја све више упознајем странаца који су одлучили да живе у Србији :)
Инцест, содомија, педофилија, насиље у породици, вршњачко насиље, далеко је од поразне статистике једне Немачке, Фр, Британије, Скандинавских земаља....
Иако нам је здравство на нули, иако немамо социалну политику за разлику од поменуте ЕУ; иако је све далеко од некадашњег просека, види се из авиона где ће прво ствари потонути и где породица нема никакву функцију.
Тако нешто је немогуће да очекујте у Србији, перјаница пропасти је Запад. - просто се овде ствари не примају а деца и родитељи имају друкчији још увек однос него што то имају деца и родитељи у Шведској.

Poslednja izmena:
Toliko gneva.Neverovatno.Nije cudno da niste u stanju resiti mnoge probleme.Pa vi nista ne vidite.Vi nista niste procitali kako je napisano i niste u stanju da razgovarate bez vredjanja i verbalnog nasilja.Ja nisam nigde pricala o relavantnosti jedne nacije.
Ja nisam UN za decija prava.Ja nisam cela UN organizacija.Ja se koristim podacima Instituta UNa za moj posao.Ja ne radim za njih- Ali im verujem pri svim istrazivanjima koja stoje van politickih odluka drzava.
I verujem da ta statistika smeta trenutnoj vladi Srbije.Da se razumemo, smeta i Svedjanima i Rusima.I da Evropa ima svoje turke, mgrebljane, meksikance?,Estonce,Poljake, Rumune, Bugare.To je O.K. i potpada pod istrazivanje o migrantima.Ali Srbija nema sve te Magrebljane "zna se na sta se misli". I ipak su deca u Srbiji jednako zapostavljena od svojih roditelja kao i drugde u Evropi ali nema koga da krivi za to..

Ako "priznavanje realnosti" nikome vise nista ne znaci kao izlizana fraza u Srbiji, pronadjite novu frazu ili menjajte vasu stvarnost.Verujte mi van granica ce svi biti srecni da zivite u tom poricanju.
Nije cudo sto roditelji i deca Srbije vide svoju buducnost van Srbije.Slazem se da je sve napravila i uradila drzava.Ali ko pravi sve i radi unutar te drzave?Ponasate se svi kao pocepane licnosti.
Drzava je kriva, nisam ja, nismo mi.
Mi smo samo gnevni ljudi kojima upravlja ko i kako hoce a priznavanje realnosti je izlizana fraza.

A drago mi je sto sam devojka!:D Jer pre toga se neko dernjao da sam baba.

P.S.
I posle toliko vremena i godina, drzava donosi zakon koji je dobar za zastutu nase dece- pacijenata- i to vam ne valja.Neadekvatni lekari su krivi.

Fuj.

Nije baš zakon tako dobar, znaš.
Ja sam se do sada uzdržavala od ocene tog zakona, misleći da bi mogao da ima i dobre strane. Ali... ne, nije baš tako dobar.
I dalje sam mišljenja da je poverenje dete-roditelj i dobar medjusobni odnos ključ da sve valja, i da nas jednostavno ovaj zakon ne dotakne. Ali, meni moja ćerka može sutra doći sa 15 godina i reći da je trudna, i da ja reagujem normalno. Može mi sin doći i reći da misli da ima seksualne sklonosti ka istom polu i da ja reagujem normalno. Mogu mi oboje doći i reći da misle da su zakačili neku polnu bolest i da ja reagujem normalno. Ok, bi šta bi, da vidimo kako ćemo dalje - to mi je moto i inače. Bolje bi bilo i naravno da dajem sve od sebe da do toga ne dodje, ali ako dodje - da gledamo šta ćemo dalje. I svakako da mi dete uvek može, i sa 30 će moći, ako me bude, da mi stavi glavu na rame i isplače se, i da oseti zagrljaj i da oseti podršku i da zna da ga volim, svejedno šta bilo.

Ali, mnoga deca ovo ne smeju.Boje se roditelja, boje se batina, boje se izbacivanja iz kuće, boje se odbacivanja od strane cele okoline :sad2: I vi umesto da edukujete roditelja da reaguje normalno kada mu dete dodje i kaže da ima kondilome, ne, vi dajete detetu mogućnost da sakrije od roditelja tu istinu koja neće nestati sama od sebe. Trudnoća, polna bolest, depresija, homoseksualnost... umesto da edukujete roditelja, vi podržavate dete da ga laže i krije od njega svoj problem. Aman, pa može li sakriti trudnoću? Ili ćete pomoći i da trudnoća nestane, a da mama i tata ne znaju ništa???
Šta radite? Odlažete trenutak kada će roditelj da sazna! Samo to i ništa drugo.
A kada to odloženo suočavanje sa roditeljem i dodje na dnevni red, vaša podrška detetu nestaje. Nema je. Tu je centar za soc. rad, koji će da odvede dete od roditelja, ne vodeći računa o tome da se roditelj i dete ipak najviše vole, iako roditelj ima neki zastareli stav. I to vam je pomoć.... :sad2:

Ne, nije vam u potpunosti dobar taj zakon.
Ja ću sa svojom decom da nastavim da gradim odnos. Dok me ima na Zemlji. I boli me za neki zakon koji mu daje pravo da me slaže i sakrije, kada ono samo zna da to ne mora i da će mu biti kud i kamo lakše da sve prodjemo zajedno nego da se muči samo, uplašeno i zbunjeno.

Poslednja izmena:
Nije baš zakon tako dobar, znaš.
Ja sam se do sada uzdržavala od ocene tog zakona, misleći da bi mogao da ima i dobre strane. Ali... ne, nije baš tako dobar.
I dalje sam mišljenja da je poverenje dete-roditelj i dobar medjusobni odnos ključ da sve valja, i da nas jednostavno ovaj zakon ne dotakne. Ali, meni moja ćerka može sutra doći sa 15 godina i reći da je trudna, i da ja reagujem normalno. Može mi sin doći i reći da misli da ima seksualne sklonosti ka istom polu i da ja reagujem normalno. Mogu mi oboje doći i reći da misle da su zakačili neku polnu bolest i da ja reagujem normalno. Ok, bi šta bi, da vidimo kako ćemo dalje - to mi je moto i inače. Bolje bi bilo i naravno da dajem sve od sebe da do toga ne dodje, ali ako dodje - da gledamo šta ćemo dalje. I svakako da mi dete uvek može, i sa 30 će moći, ako me bude, da nu stavu glavu na rame i isplače se, i da oseti zagrljaj i da oseti podršku i da zna da ga volim, svejedno šta bilo.

Ali, mnoga deca ovo ne smeju.Boje se roditelja, boje se batina, boje se izbacivanja iz kuće, boje se odbacivanja od strane cele okoline :sad2: I vi umesto da edukujete roditelja da reaguje normalno kada mu dete dodje i kaže da ima kondilome, ne, vi dajete detetu mogućnost da sakrije od roditelja tu istinu koja neće nestati sama od sebe. Trudnoća, polna bolest, depresija, homoseksualnost... umesto da edukujete roditelja, vi podržavate dete da ga laže i krije od njega svoj problem. Aman, pa može li sakriti trudnoću? Ili ćete pomoći i da trudnoća nestane, a da mama i tata ne znaju ništa???
Šta radite? Odlažete trenutak kada će roditelj da sazna! Samo to i ništa drugo.
A kada to odloženo suočavanje sa roditeljem i dodje na dnevni red, vaša podrška detetu nestaje. Nema je. Tu je centar za soc. rad, koji će da odvede dete od roditelja, ne vodeći računa o tome da se roditelj i dete ipak najviše vole, iako roditelj ima neki zastareli stav. I to vam je pomoć.... :sad2:

Ne, nije vam u potpunosti dobar taj zakon.
Ja ću sa svojom decom da nastavim da gradim odnos. Dok me ima na Zemlji. I boli me za neki zakon koji mu daje pravo da me slaže i sakrije, kada ono samo zna da to ne mora i da će mu biti kud i kamo lakše da sve prodjemo zajedno nego da se muči samo, uplašeno i zbunjeno.

Nikada, nigde nije donesen zakon koji je u potpunosti dobar.Ali je dokucen osnovni i najnizi prag kod mladih sa pedagosko-vaspitnim, socijalni i ostalim ( znaci obicnim zdravstvenim problemima) problemima.
Zakon je o pacijentu.
To nije zakon koji regulise odnose unutar porodice.
Nije zakon koji regulise odnose u skolama i ostalim obrazovnim institucijama.
I nije zakon koji regulise kvalitet lekara i specijalista.
Pa od normalnih roditelja se i ne ocekuje nista drugo nego da rade na zdravom odnosu sa svojom decom.

Poslednja izmena:
Nikada, nigde nije donesen zakon koji je u potpunosti dobar.Ali je dokucen osnovni i najnizi prag kod mladih sa pedagosko-vaspitnim, socijalni i ostalim problemima.
Zakon je o pacijentu.
Pa od normalnih roditelja se i ne ocekuje nista drugo nego da rade na zdravom odnosu sa svojom decom.
Ало, бре, девојчице, о којим педаг-васпитним проблемима говориш.
По други пут ти кажем да је за то надлежан ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД.

Да ли ти уопште капираш о чему говори закон?

Nikada, nigde nije donesen zakon koji je u potpunosti dobar.Ali je dokucen osnovni i najnizi prag kod mladih sa pedagosko-vaspitnim, socijalni i ostalim problemima.
Zakon je o pacijentu.

Daaaa.... :think:
samo što pacijent nije i PACIJENT, i nije celina za sebe, odvojena od sveta, bez dodira sa okolinom.
Pacijent je maloletno dete. Vodili ste se zaštitom maloletnog deteta koje je u ulozi pacijenta, jel tako? U redu, tako i treba. Ali kada se lepo i argumentovano izloži kritika ono što ste radili, onda više nije maloletno dete već samo pacijent. :think:
E, pa ebi ga baš... :confused:

Ало, бре, девојчице, о којим педаг-васпитним проблемима говориш.
По други пут ти кажем да је за то надлежан ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД.

Да ли ти уопште капираш о чему говори закон?

Centar za Socijalni rad je jedan od najopterecenijih u Evropi.Ti se dohvatio njih ko pijan plota...Uopste ne razumes dijagnostiku poremecaja iz pedagosko -vaspitnog ugla, lupas gluposti o knjizicama iz Brisela,
Da li ti razumes da tvoj ton i nacin obracanja je neadekvatan i osim toga kako ja nemam ideju o tvojoj stvarnosti, ne osecam se odgovornom dati i jedan dalji odgovor.

Daaaa.... :think:
samo što pacijent nije i PACIJENT, i nije celina za sebe, odvojena od sveta, bez dodira sa okolinom.
Pacijent je maloletno dete. Vodili ste se zaštitom maloletnog deteta koje je u ulozi pacijenta, jel tako? U redu, tako i treba. Ali kada se lepo i argumentovano izloži kritika ono što ste radili, onda više nije maloletno dete već samo pacijent. :think:
E, pa ebi ga baš... :confused:

Znaci devojcica od 15 koju njen ujak vec od njene 9 godine siluje, zaarazena gonorejom, nije pacijent?

Koja beba,dete, pubertetlija nije celina za sebe.Osnova mnogih patologija je videti dete kao produzetak sebe.

Centar za Socijalni rad je jedan od najopterecenijih u Evropi.Ti se dohvatio njih ko pijan plota...Uopste ne razumes dijagnostiku poremecaja iz pedagosko -vaspitnog ugla, lupas gluposti o knjizicama iz Brisela,
Da li ti razumes da tvoj ton i nacin obracanja je neadekvatan i osim toga kako ja nemam ideju o tvojoj stvarnosti, ne osecam se odgovornom dati i jedan dalji odgovor.
Као пијан плота - зашто би инсистала на металном здрављу младих у Србији као једином проблему, наравно да постоје и млади са тим проблемима, ако ти тако нешто није блиско, ако не по месту, а онда по болести?
Ти цео концепт здравствне заштите сводиш на ту групу проблема, а тога је у СРБ за разлику од већег дела ЕУ најмање.

Јасно је, ви бисте да нас растеретите сопствене деце, је л тако? Па неће бити тако.

Znaci devojcica od 15 koju njen ujak vec od njene 9 godine siluje, zaarazena gonorejom, nije pacijent?

Koja beba,dete, pubertetlija nije celina za sebe.Osnova mnogih patologija je videti dete kao produzetak sebe.

А онај Шваба што је 30 година силовао девојку у подруму или поседњи сл. оне 3 жене киднаповане у Америци пре 10 година, није проблем.
У србији је то на нивоу статистичке грешке, реци којој етничкој скупини припада тај силоватељ?

Јел постоје још неке патолошке болести осим менталних? Ј

Баш те то онако ијебе.

Која популација у Србији најсклонија самоубиству и који град? :))

Као пијан плота - зашто би инсистала на металном здрављу младих у Србији као једином проблему, наравно да постоје и млади са тим проблемима, ако ти тако нешто није блиско, ако не по месту, а онда по болести?

Јасно је, ви бисте да нас растеретите сопствене деце, је л тако? Па неће бити тако.

???citaj opet gore koje sve probleme navodim- a novodim bas sve probleme .. ali ti si odlucio da citas samo mentalne..

da li ti neki problem licno imas sa svojom decom , kada reagujes ovako kivno

Poslednja izmena od moderatora:
А онај Шваба што је 30 година силовао девојку у подруму или поседњи сл. оне 3 жене киднаповане у Америци није проблем-

Јел постоје још неке патолошке болести осим менталних?

Баш те то онако ијебе.

Која популација у Србији најсклонија самоубиству и који град? :))

Amerika?Nikada me nije interesovala. I da rekla sam da je 81% procenat sa problemima svih vrsta - pa i u tvojoj voljenoj Svabiji..

???citaj opet gore koje sve probleme navodim- a novodim bas sve probleme .. ali ti si odlucio da citas samo mentalne..

da li ti neki problem licno imas sa svojom decom , kada reagujes ovako kivno i landaras u mnozini..

Не, не наводиш, наводиш случајеве дисфункциоалних, поремеђених породица које имају историју болести.
То никакве везе нема са тим да ли ће малолетник затражити помоћ лекара, брига о таквим породицама и надзор над њима је ДУЖНОСТ ДРЖАВЕ.

Као што се у контролисаним условима може предвидети да ли ће у породици шизофреничара бити шизофреничара са велоком вероватноћо, аутодеструктивност такође, алкохолизам, наркоманија

НЕ ТРОЛУЈ ТЕМУ

A, jel mogu ja tebe nešto da pitam, onako ljudski - šta lupaš bre k'o Maksim po diviziji, majke ti mile???
Rekla sam da pacijent nije celina za sebe, nije odvojen od okoline, od uticaja okoline, da će se pre ili kasnije saznati da je bio kod doktora i zašto je bio kod doktora.
Jeste, bukvalno piše: pacijent nije PACIJENT
Ali sam kontala da pričam sa razumnom osobom koja će shvatiti i metaforu i preneseno značenje, koja nije suvi bukvalista, fanatik u onom što radi i koja je dobronamerna... Ja sam kriva što sam pogrešno mislila...

Poslednja izmena od moderatora:
Amerika?Nikada me nije interesovala. I da rekla sam da je 81% procenat sa problemima svih vrsta - pa i u tvojoj voljenoj Svabiji..
Па ја рекох за Немачу, мада је она више позната по сектама и педофилији, за разлику од малене Аустрије са честим случајевима киднаповања и злостављања жена. Е да не причамо о секс-трефикингу. педофилији и инцесту по Скандинавији...
То није истина ни за помињање броја ни процента, ни Србије у том контексту. На вашу велику жалост, здрави смо ко дрен.
Србија ми је здрава и вољена још увек, то јесте истина.

Где има највише секти и који град има највише самоубистава у Европи? :)))

И то исто није тема. Шта тебе болуцка? Реци...Какав си имала однос са оцем у детињству? лол

Poslednja izmena:
Pacijent nije pacijent!?? stvarno bukvalizam...:zcepanje:- mislim da sam malo gaznula sujetu.

pozdrav

ne previdela si malo i veliko slovo, običan font i caps, i objašnjenje nakon toga... :roll:
Nije smešno, žalosno je.
Takvi kao ti dovode do toga da se deca oduzimaju roditeljima na pravdi boga! Takvi kao ti govore deci - tebe treba spasiti od tvoje porodice, školuj se i beži što pre, ili da se mi umešamo.
TAkvi kao ti rade na obezvredjivanju porodice. TAkvi kao ti će svojim nakaradnim tumačenjem ovog lošeg zakona da unište i ono malo dobrog što u tom zakonu piše.
Nije smešno, zbog šačice takvih kao ti pate drugi, ebla vas Evropa i vražja UN

ne previdela si malo i veliko slovo, običan font i caps, i objašnjenje nakon toga... :roll:
Nije smešno, žalosno je.
Takvi kao ti dovode do toga da se deca oduzimaju roditeljima na pravdi boga! Takvi kao ti govore deci - tebe treba spasiti od tvoje porodice, školuj se i beži što pre, ili da se mi umešamo.
TAkvi kao ti rade na obezvredjivanju porodice. TAkvi kao ti će svojim nakaradnim tumačenjem ovog lošeg zakona da unište i ono malo dobrog što u tom zakonu piše.
Nije smešno, zbog šačice takvih kao ti pate drugi, ebla vas Evropa i vražja UN

Evo nema problema, ja cu preuzeti svi krivicu na sebe.I za Evropu i za UN.Pa i za tebe kao roditelja.

Evo nema problema, ja cu preuzeti svi krivicu na sebe.I za Evropu i za UN.Pa i za tebe kao roditelja.

Са којим правом и неотесаношћу помињеш туђу децу? Ко је тебе васпитао?

Преузми за своју децу одговорност, ако их имаш, и то ће бити сасвим довољно.

Tu sam te čekala!
Bedno je ovo, znaš. U nedostatku argumenata udarati lično.
Kakav sam ja roditelj? Koliko imam dece? Kog pola?Koliko od njih su moja biološka deca, a koliko njih nisu? Koliko je dece raslo u mojoj porodici? I koliko njih me i dalje zove "moja druga mama"?
BLAGE VEZE NEMAŠ, ALI TE NE SPREČAVA DA PLJUNEŠ NA MOJE RODITELJSTVO!

Da si samo ti, bilo bi smešno. Ali ceo taj aparat je takav, i ja i meni slični to najbolje znamo od kad smo u pelenama bili, i zato je strašno i tragično.
A ti kao pojedinac si smešna i nebitna.

Back