Деца једу своју револуцију?

Па непоменик очекује неку грешку, убрзање, изазивање нереда не би ли придобио полицију да интервенише и угуши неугушиво.

Зато се иде лагано, буди се град по град, село по село и све је више људи сваког дана уз студенте, сви срећни и без тензија.

Па непоменик очекује неку грешку, убрзање, изазивање нереда не би ли придобио полицију да интервенише и угуши неугушиво.

Зато се иде лагано, буди се град по град, село по село и све је више људи сваког дана уз студенте, сви срећни и без тензија.
tako je, do sledecih izbora

Сви препознајемо асоцијацију из наслова, и лако је везујемо уз актуелна збивања, па не бих око увода губио време.
Наиме, мој утисак је да су овим перформансима на протестима "студената" иницијатори одузели сваку политичку озбиљност и тежину, и као да им је важнија та забава на улиама и тих "пет минута славе" од онога што декларативно траже...
Све те прозивке на лењу и неспособну државу (што је апсолутна истина!)релативизоване су тим циркусом и малтретирањем обичних, уморних суграђана тим блокадама улица, којима као да је једини циљ и смисао освета пасивнима што их не подржавају - прилично се тешко могу разумети као озбиљне и искрене, док се у позадини виде заставе Реала и Ферарија, и урлају вувузеле, као на неком психоделичном карневалу...
Корупцију не бих ни да помињем, кад је свима јасно да те трошкове зезања покривају фондови НВО тајних агентура, што апсурд чини добром темом за Хармса или Бекета... :roll:
Да ли ће опет добра идеја и намера (могуће је да је тако) опет бити упропашћена неозбиљношћу, или је нешто друго у питању, што мени промиче?
Изволите...

Dragi Vucicevci ocigledno ste postali veoma nervozni i ne znate stace te sa nebeskim studentima koji vas toliko zuljaju?
"Superiorni nisu oni koji misle da su mocni superiorni su oni koji hoce da budu plemeniti"
:D

ono kada Vučić ni za šta nije nadležan samo je kriv za sve
1000021352.jpg

Ima jedna situacija koja ide na ruku Vučiću, a to je da niko neće se zalaže tek tako za bilo šta. Inače vlada velika sebičnost. Za revoluciju je potrebno da uzmeš pušku u ruku. Nije ovo 2000. da JSO, kapetan Dragan i druge jedinice pređe na stranu opozicije... Druga je situacija.
Ma stvarno nego će da pucaju po narodu? Po komšijama, sestrama i tetkama? Hoće u tim vašim radikalskim šizofrenijama

Ko ih je nagovorio da blokiraju saobraćaj i navlače mržnju na sebe?To im je veliki minus.Druga stvar je to što krše zakon blokadama saobraćajnica a pozivaju državu da se pridržava istog.Nelogično.Kolovože ustvari žele inicijalnu kapislu za nešto veće ali im država ne izlazi u susret.
Prijatelju, to se zove pritisak i skretanje paznje na razlog protesta, a to je ogromna drzavna korupcija i krsenje ustava, koje prerasta u unistenje drzave.

Сви препознајемо асоцијацију из наслова, и лако је везујемо уз актуелна збивања, па не бих око увода губио време.
Наиме, мој утисак је да су овим перформансима на протестима "студената" иницијатори одузели сваку политичку озбиљност и тежину, и као да им је важнија та забава на улиама и тих "пет минута славе" од онога што декларативно траже...
Све те прозивке на лењу и неспособну државу (што је апсолутна истина!)релативизоване су тим циркусом и малтретирањем обичних, уморних суграђана тим блокадама улица, којима као да је једини циљ и смисао освета пасивнима што их не подржавају - прилично се тешко могу разумети као озбиљне и искрене, док се у позадини виде заставе Реала и Ферарија, и урлају вувузеле, као на неком психоделичном карневалу...
Корупцију не бих ни да помињем, кад је свима јасно да те трошкове зезања покривају фондови НВО тајних агентура, што апсурд чини добром темом за Хармса или Бекета... :roll:
Да ли ће опет добра идеја и намера (могуће је да је тако) опет бити упропашћена неозбиљношћу, или је нешто друго у питању, што мени промиче?
Изволите...

Klinci su konačno ukapirali da je SABAHUDIN - DINKO (AHMED) GRUHONJIĆ glavni kolovođa protesta

SRUŠI VUČIĆA - ZAUSTAVI SRBIJU - OTCEPI VOJVODINU ! :kafa:

Кажу студенткиње/и ..Киша ће ..почитиће ПМ честице

...

Лојалисткиње/и кажу .. ' прелиће ми семкрупа и поплавети сав парадаиз у двориште'

Два погледа један језик .. Разумевање нула

Изволите...
Pa kad već pominješ Harmsa i Beketa, čudo nisi pomenuo Mihaila Bahtina i njegovu filozofiju karnevala. ;):cool: Tu se vidi da je preko preče, a naokolo bliže.

Pa kad već pominješ Harmsa i Beketa, čudo nisi pomenuo Mihaila Bahtina i njegovu filozofiju karnevala. ;):cool: Tu se vidi da je preko preče, a naokolo bliže.

.. уз игру и смех .. лакше се попије горки лек ...

п.с.

негде се каже преко прече наоколо брже

.. уз игру и смех .. лакше се попије горки лек ...

п.с.

негде се каже преко прече наоколо брже
nema tu ništa od gorčine, naprotiv... neka sad oni kusaju svoj lek, da vide kako je. ;)
a sam lek je sladak, detraumatski... ispravan da prevazilazi i bol u preponama onih koji ga prvi patentiraše da dele narod.:cool:

Омладина хоће основну правду, а неки маторци (нарочито жене) као да проживљавају другу младост. Ту су сузе радоснице, песничке вечери, ванилице, мир у свету...то ми умањује озбиљност протеста.
Reče lik koji je odbio da pruži podršku svojim kolegama nastavnicima i nastavio da radi.

Aj da si nešto uradio, nešto predložio, pa da kažeš ''Ja sam za takvu i takvu akciju''. Međutim, ti nisi uradio baš ništa.

Свака промена на боље на личном плану довешће нас до бољег друштва и то би требала да буде и јесте главна порука студената!
Pffff

''Jesu ovi na vlasti ubili petnaest ljudi u NS ali hej, stopa smrtnosti među Srbima se može smanjiti promenom načina ishrane. Mislite o tome, moji Srbi.''

Back