Deca i sunčanje

sustina kod after sun losiona je u : E vitaminu koji je dobar antioskidans i hrani kozu, u regenerativnim sastojcima, hidratantnim i umirujucim sastojcima kao sto su: aloja, shea butter, pantenol, kakao buter....najcesce su to lagane kreme ali vrlo koncetrovanog sastava jer treba da se uhvate u kostac sa ostecenom i dehidriranom kozom koja je upaljena.......

Kupila sam Top Ten after sun ali hipo allergenic zato što mi je koža sklona alergiji od sunca. Jel neko to koristio i kakva su vam iskustva?

Ja sam ove godine prvi put koristila Top Ten i sasvim je dobar. I za decu i za odrasle. A inace sam ponela i Niveu u spreju, moje dete od rodjenja nju koristi.

Cula sam od jedne zene na moru, koje isto ima sveke godine problem zbog alergije od sunca, i koja je isprobala (kako ona kaze sve moguce mazalice antialergijske), da joj nista nije moglo pomoci i ove godine je otisla kog dermatologa koji joj je dao neke lekove, pila ih je desetak dana pre odmora...i ove godine prvi put nije imala nijednu jedinu tacku na telu u vidu alergije...
Probaj i ti...mozda bude dobar izbor

COPERTONE!!!!!!!!! Ja mazala decu sa Copertonom faktor 50, milina božija. A oni non stop u vodi bili. Još mi taj copertone nabavila drugaricina sestra iz USA sa nekim blokerima za sunce prilagođeno sunčanju na okeanu.
Šanse nema da izgoriš.
A sećam se da sam i kao dete koristila copertone i uvek bila crna kao ciganče.

I mene Koperton podseca na detinjstvo, i secam se da sam ga pre par godina posle veoma intenzivne pretrage po celom Beogradu nasla u jednoj jedinoj prodavnici u Piramidi, po nekoj sumanutoj ceni, al nisam mogla da odolim. Onda sam u Hrvatskoj na moru nasla celu kolekciju, i kupila zalihe do roka trajanja. Juce sam bila u kupovini, i Kopertona u Becu definitivno nema, tako da sam zavrsila sa Nivea sprejom 30 i 50, u boji:p

A jel to negde pise? Nisam videla u natpisima na pakovanju a i u praksi nisam imala problema :think:.

Čini mi se da bi na samom pakovanju trebalo to da piše nešto tipa ne držati na suncu ili već nešto slično mada nisam sigurna. Kao, propadaju aktivni sastojci i smanjuje se zaštitni faktor.

Osnovni aktivni princip svih sredstava za sunčanje je prisustvo nekih supstanci koje mogu zbog svoje strukture da apsorbuju UV zračenje. Što je veća količina tih sastojaka to je i veći zaštitni faktor. stajanjem na suncu naročito u slučaju manje kvalitetne plastike (bočice) može doći i do razaranja dela tih supstanci. Zato sredstvo za sunčanje treba uvek sklanjati sa sunca.
Druga je stvar što neki proizvodi imaju mnogo manje tih supstanci no što bi trebalo (u odnosu na napisani zaštitni faktor) pa ne deluju.

Сунчање од 8-10 па од 17+. Мада, данас на Ади сам у 10.00 измерио индекс УВ зрачења 5,7 :eek: па се мислим да и оних ''до 10.00'' смањим.
На ТВу су, две докторке, скоро објашњавале факторе заштите па нпр.14:15х100=93,33% (проценат заштите) или 49:50х100=98%:think:.Иначе заштита се потпуно активира тек након 30 мин. од наношења и траје 2 сата (уколико је нанета у довољној мери ). Кажу да кожа све ''памти'' (акумулира) па ће се последице појавити тек за рецимо 15 год.
Иначе користимо ''Пронасол 40''.:cool:
А, да! Не заборавите наочаре деци (заштита од УВ А и УВ Б зрачења).

Jel neko koristio Eucerin za suncanje? Ja kupila za bebca faktor 50./ Prevagnulo je sto mi je apotekarka dala uzoak faktora 50 za odrasle, koji prijatno mirise, blago sasvim i lako se razmazuje. Medjutim, ovaj za decu je bez mirisa, pa je onako medicinski, ali se lepo razmazuje.

Ja klincu mazem Seba med zastinti faktor 50. Ima inace alergiju na UV zracenja i to se pokazalo kao ok.
Mi veliki koristimo Coperton i zadovoljni smo.

Inace nikako ne treba drzati kremu za suncanje na suncu, izgubi sva zastitna svojstva.

primjetila sam da svi pominjete top ten, niveu, copertone, eucerin, chicco dok afroditine proizvode za suncanje niko..
jel nemaju program za djecu ili nije ok?
ja sam danas kupila afroditin losion za suncanje i onaj za poslije suncanja..

Vichy 50 odlican za kozu alergicnu na sunce , provereno.
Top ten ...sad pa vise nikad.
Za dete pogotovo .
Za odrasle ok Top ten 30 sa maslinovim uljem uz neprestano mazanje. Trebace vam jedno 20 bočica tim tempom , pa se definitvno vise isplati kupiti niveu.

A nivea 50 za dete se naravno opet pokazala neprevazidjenom .:worth:
Odlicno je pocrnela , nije izgorela a sa sunca se nije vadila.

Клинац ми је алергичан на сунце.
Имаш ли искуство са том Еуцерин колекцију за кожу склону алергији?

nemam jer moj sin nije alergican na sunce nego na polene i prasinu i zbog toga ima atopicni dermatitis koji je leti i na suncu u boljem stanju.....ali, koliko sam citala o eucerinu, imaju vrlo ozbiljan pristup...ipak je to kozmetika koja se kupuje u apoteci i prosla je stroge kontrole i istrazivanja.....

Back