Deca i sunčanje

Poruka
20.421
Spremamo se za more.

Bila sam danas u velikom shopingu i dok sam pred rafom sa kremicam za suncanje pokusavala da shvatim sta kupiti , pridje mi zena i objasni mi kako imaju super rezultate sa TOP TEN preparatima a jeftiniji su od Nivee i ostalih. :think:

Pomislim nema tu mnogo filozofije , koliko para toliko muzike , al kupim.
Uzela sam decije i za nas .
Odatle odem kod kumova i cim sam rekla sta sam kupila oni me napadose kako je to najgora stvar na svetu , kako to ne radi , kako su prosle godine izgoreli sa tim dibidus.... :eek:

I sad sam u nedoumici...dal da se upustim u to pa sta nam bog da il da kupim još neki preparat od onih koje sam vec isprobala, pa da ponesem .

Sta vi koristte za decu ?
Jeste li probali taj famozni Top Ten ?
Kakva su vam iskustva?

Ja sam do sad koristila Seba Med i Chicco kreme , Niveu ...cak i Avonove .
Nisam imala losa iskustva .
Al sad sam bas nesto u nedoumici :confused:

Nisam probala Top Ten, poslednja tri letovanja ih mazem decjom Niveom faktor 50 i super smo prolazili, ni da pocrvene a kamoli da izgore, a ipak do kraja mora dobiju lepu boju.

Tako da ne mislim da menjam :)

Kakva su vam iskustva?

Искључиво Chico, највећи заштитни фактор који постоји, водоотпорна, тотал блок и све... А ја користим тај топ тен, каротен и штатијазнам и ОК је. Само, никад се не сунчам и баш фино поцрним са њим.
Е сад ако је вама јасно шта сам рекла и мени је. :lol:
У сваком случају, пре две године сам ишла са сином на море а након тога га је водила моја мама. И рачунам, поцрнео је, не мора да има тако јаку заштиту и купим тај топ тен... Завршили су код лекара јер је добио ужасну алергију на сунце... :sad2:

E da ...koji si top ten uzela ?
Ja kupila za dete 50 i 36, za nas 46 i 30 .

Sad se mislim da uzmem chicco 40 za početak pa posle da predjem na top ten.
Претпостављам да заштитни фактор, а можда и сам квалитет креме и те како има везе са алергијом. Јер... Дешавало се да и у току лета добије благу алергију на откривеним деловима тела. Иначе, чула сам да калцијум и магнезијум могу доста да помогну...
За себе узимам 36 сваке године и заиста немам проблема.
А за њега сам узела јачи, чини ми се 46.
И да, обавезно водоотпорни.

Пробај, ако ти девојчица није алергична на сунце не би требало да буде проблема.
И да... мој син је плав, али има мало тамнији тен.

Ne znam ni sama sta je pametno.
Mislila sam da tu nema mnogo filozofije , veliki faktor i kraj.
Al sad vidim ima .
Al dete zapelo za top ten jer je roze boje :) il taj il ni jedan .

Mislim da cu kupiti jos nesto uz TT za svaki skucaj.

Ne znam ni sama sta je pametno.
Mislila sam da tu nema mnogo filozofije , veliki faktor i kraj.
Al sad vidim ima .
Al dete zapelo za top ten jer je roze boje :) il taj il ni jedan .

Mislim da cu kupiti jos nesto uz TT za svaki skucaj.
Искрено, Chicco се врло тешко размазује и то је кукњава свако јутро и поподне кад треба да се маже или скида. :roll: Да нема те алергије не бих се двоумила и купила бих нешто друго. Овако се не усуђујем.
Е да, купујем и њихове креме за после сунчања.
Ко шта ради ми се само мажемо и туширамо.
Кукао ми пре пар година један човек који је ту био сам са женом.
– Дошли смо на одмор а од секса ништа... Ујутру, туширај се, скидај мелем па мажи 36. У подне скидај 36 па мажи мелем. После два сата скидај мелем и мажи 25 за после подне. Увече скидај 25 и мажи мелем... :lol:

Sad si me podsetila zasto nisam kupila chocco.
Secam se da sam zbog neceg resila da menjam ...tacno ...uzasno se razmazuje i deca nemaju strpljenja za to.

Nivea je tu daleko bolja.
I sprejevi su zakon.
Mi smo do sad isli u junu na more pa se nisam toliko plasila al sad mi nesto frka .

Cak sam jedne godine i avonom mazala dete i proslo je sve ok.
Citam po drugim forumima dobre preporuke za top tenov after sun losion ...

al niko ne pominje decu i suncanje.
a mene bas briga za mene ...samo mi za dete muka.

Joj kad se setim kako mazem muza chiccom a on ima mladeza jedno milion na ledjima , a ono se jedva razmaze ...joooooj :dash: muka ziva.

Svojim klincima uvek uzmem Nivea sprej za suncanje sa visokim zastitnim faktorom i nikada ne pogresim.Za Chicco ste u pravu.Ne mozes ga razmazati a i odvratno je kako pobeli na decijoj kozi kad su u vodi.

ja sam kupila jednom top ten kremu..
u stvari nije bila krema, nego ulje..sa karotenom
da bolje pocrnim :lol: naravno za mene..:rumenko:
za decu ipak samo proverene marke..
zadnjih godina Chicco (meni je super odgovaralo sto se dobro ne razmazuje, pa budu sa belim slojem po ramenima i nosu..
mislim, nema sanse da izgore :lol:)
..ove godine Garnierov Ambre Soleil sa najvecim zastitnim faktorom..
kako god..
samo je skloni sa sunca u rizicno doba dana..kada je faktor uv zracenja najjaci..

E i ja sam prošle godine koristila Top ten, ulje, i nemam pojma da li je radio nešto pošto ja inače imam alergiju na sunce i između 11 i 16h sam u hladu pod obavezno...
Jedino, ako ideš na peščanu plažu :dash: :dash: :dash:

..najgora sam od sve dece.. :)
..ceo zivot se przila na maslinovom ulju, od kad hocesh do kad hocesh,
nikada nisam izgorela..
..deca su mi plava ali sa jakim pigmentom, ne izgore, brzo pocrne..
..na sunce ne idem(o) posle 10 i pre 16, kreme za sunchanje
samo niveine i samo 30 i samo na vrh ramena i nos..
..nikad izgoreli, nikad alergije.. :)

..nemam savet..drzi se provereno dobrog..

Spremamo se za more.

Bila sam danas u velikom shopingu i dok sam pred rafom sa kremicam za suncanje pokusavala da shvatim sta kupiti , pridje mi zena i objasni mi kako imaju super rezultate sa TOP TEN preparatima a jeftiniji su od Nivee i ostalih. :think:

Odatle odem kod kumova i cim sam rekla sta sam kupila oni me napadose kako je to najgora stvar na svetu , kako to ne radi , kako su prosle godine izgoreli sa tim dibidus.... :eek:

I sad sam u nedoumici...dal da se upustim u to pa sta nam bog da il da kupim još neki preparat od onih koje sam vec isprobala, pa da ponesem .

Kakva su vam iskustva?

gde ides na more ako nije tajna ?

Jednom alergija uvek alergija. Meni je počela da se pojavljuje pre par godina i sada jedino mogu da pazim kada izlazim na sunce i da se mažem isključivo sa Eucerinom za kožu sklonu alergiji na sunce 25F.
A za dete samo Chicco ali opet ne po jakom suncu na plažu. I ja sam se nekad čvarila bez ikakvih problema i verovatno tako zeznula kožu. Ne želim da se i detetu to desi, posebno zato što je njihova koža osetljivija.

A da, ove godine na moru sam se ja mazala tim Top Ten karoten faktor 46 sprejom, i bio mi je ok, nisam izgorela (dodushe nemam ni obicaj da izgorim).

Ali jesam dobila alergiju, sto mi se desava od pre par godina, i ne deluje povezano sa time jesam li izgorela ili nisam. Ove godine, npr, samo po rukama. Videla sam u Grckoj neke preparate koji su bas za alergiju na sunce, znaci nisu kreme za suncanje, ali nisam ih bas mnogo proucavala tako da ne znam kako deluju, i kad se mazu.

Spremamo se za more.

Kakva su vam iskustva?

Pošto moja keva pati od toga da ne izgorimo, bla bla i sl. (doktorka je) uvek kad se ide na more/planinu nosi se tona krema!
Pre malo više od nedelju dana išli smo na planinu i ona je kupila Top Ten kremu faktor 46 mislim... I ja je onako namazala iz fazona(ok je mirisala, nije smrdela k'o neke) i mogu reći da sam baš lepo pocrnela a obično izgorim skroz i nikad ne pocrnim... dakle Top ten je skroz ok (keva je rekla čak da će kupiti faktor 5o za more)... Seba Med i iz Avon-a nismo koristili do sad ali Chicco jesmo prošle godine na moru (onu za bebe i faktor 50) Ta me opasno nervira zato što posle ulaska u vodu poplavi, pomodri ili šta već, pa izgledaš ko da te neko prebio.... toliko.... dakle ne bacaj pare na Niveu ionako nije ništa bolja od ostalih...

A da, ove godine na moru sam se ja mazala tim Top Ten karoten faktor 46 sprejom, i bio mi je ok, nisam izgorela (dodushe nemam ni obicaj da izgorim).

Ali jesam dobila alergiju, sto mi se desava od pre par godina, i ne deluje povezano sa time jesam li izgorela ili nisam. Ove godine, npr, samo po rukama. Videla sam u Grckoj neke preparate koji su bas za alergiju na sunce, znaci nisu kreme za suncanje, ali nisam ih bas mnogo proucavala tako da ne znam kako deluju, i kad se mazu.

o ovom boldovanom sam pričala u mom postu a i ja imam alergiju (to mi se redovno pojavljuje od 2006-te) ali nije povezano da li izgoriš ili ne...

Ja jednom kupila Top Ten i nikad vise. Doduse, to je bilo davno, mislila sam mozda im se nesto promenilo, kad ono....Moja majka je uzasno alergicna na sunce, mrzi bilo sta na kozi sto se lepi, tesko razmazuje i sl. Kupila je Top Ten proletos, sad smo isli po suncu, evo je - izgorela je ko rak.

Za nas kupujem samo i iskljucivo Niveu - to mi prija i necu da se igram vise po jakom suncu iako sam od onih sa pigmentom

Za dete - imas Chicco u spreju koji se lako razmazuje ali se i skida u dodiru sa vodom, mada verovatno nesto i ostane posto moje dete jos uvek nije ni promenilo boju koze a kamoli izgorelo, a dosta je na suncu i napolju

Jeste i mene nervira sto se te kreme tesko razmazuju, ali ako se ne varam Nana je vec velika devojcica, imas Nivea Kids, pa Eucerin Kids, pa Mustela, Seba Med se isto tesko razmazuje, nemoj se zezati sa Top Tenom...

Svojim klincima uvek uzmem Nivea sprej za suncanje sa visokim zastitnim faktorom i nikada ne pogresim.Za Chicco ste u pravu.Ne mozes ga razmazati a i odvratno je kako pobeli na decijoj kozi kad su u vodi.

Taj sprej od Niveve je :super: a tekodje i Chico.
Posto godinama koristim Avon i dalje sam mu verna tako da malenoj od 1,5 godine uzmem sa f. 50,a nama ostalima f. 30.Takodje koristim i sprej posle suncanja sa vitaminom C koji hladi :D

Hm :think: ima li alergija ikakve veze sa kremama ?

Prije neki dan mi rece poznanica kako je vodila curicu lijecniku jer su joj izasle fleke po tjelu, ustanovili su da je uzrok krema za suncanje u spreju i savjet je bio da se koriste losioni, a ne sprejevi.
Jucer me zove frendica i isto mi rece:eek:, njeno djete isto bjele fleke, isto u pitanju krema za suncanje u spreju

Definitivno sprejeve necu kupovati

Back