Deca i napuštanje gnezda

kako je to bilo za vas kad su vam deca napustili gnezdo i krenuli svojim putem ?

u meni sve vrišti 🙈 jednom sam ga odvratila od planova i sad je opet ista priča i podržavam ga ali u meni sve vrišti

Pametan je , lepo vaspitan, vredan ne brinem se da neće uspjeti ali me muci daljina

reč je o empty nest sindromom


Pogledajte prilog 1509158
To u reali izgleda k'o da se kućiš po ko zna koji put u životu, samo što ništa sam ne biraš. Pomažeš finansijski da se stan opremi, šalješ novac kad ostanu bez para i sl. Sad,...razumem da je ova tema zamišljena više kao "kako to utiče na samog roditelja". Zapravo o sindromu praznog gnezda i ne misliš, sve dok ne srede svoj život i kažu:" Dragi matorci,...sad izvol'te dođite u posetu tad i tad (prethodno se obavezno najavite), pa ukoliko niste u mogućnosti da dođete, jer ste na nekom višenedeljnom putovanju, mi to savršeno razumemo i podržavamo vas u tome da konačno i vi imate malo više vremena za sebe. Mi smo dobro, a vi sada,...uživajte! 😁.U prevodu,...sindrom praznog gnezda ne mora biti toliko teška promena. U suštini jeste iscrpljujuća finansijski i emotivno,...ali ima i svojih prednosti ( msm i na roditelje i decu).
Lično ne patim od tog sindroma, rano sam napustila roditeljski dom i savršeno razumem i podržavam potrebu dece da postanu svoji ljudi. Za mene veće nagrade u životu nema!
 
Pametan je , lepo vaspitan, vredan ne brinem se da neće uspjeti


Pogledajte prilog 1509158
Mene je ovo mnogo više brinulo, najiskrenije. Kao što me više brine, kakve partnere budu sebi izabrali u životu. Sve drugo je lako rešivo, pa i ta daljina.
Sedneš u avion i posetiš sina. Svet je danas veliko selo,...idem kad god imam potrebu da ih vidim. Ako mi nešto u meni govori da me trebaju, stvoriću se tamo kako znam i umem. Brini manje, imaj više poverenja!
Ali,...kad god osetiš da su mu stvarno potrebna, put pod noge, draga ženo.
 
Poslednja izmena:
u meni sve vrišti 🙈 jednom sam ga odvratila od planova i sad je opet ista priča i podržavam ga ali u meni sve vrištiPogledajte prilog 1509158
Teško'e,...to zadire u psihopatologiju. Odnos sina i majke, nije baš ni sam po sebi ni najnormalniji. Lakše bi ti bilo da imaš kćer, ali ko nas to sad pita. Stisni zube i pregrmi! Ili muža (supruga, partnera) koji bi stojao kao barikada između vas. To jest,...koji bi trajnije presekao tu "pupčanu vrpcu" između vas. Meni je to bila "slamka spasa", moram priznati, iako sam uvek i u svemu prvenstveno na strani žena i majki.
 
Poslednja izmena:
Moja svekrva je govorila da dete treba (kad se oženi, odvoji ) biti minimum toliko daleko, da se do njega u kućnim papučama ne može stići.

To je za publiku savremena izjava 😁 uživo je pomno pratila svaki pokret 😁
 

Back
Top