Ma nisam cinična, niti mislim da mesto određuje koliko je lekar dobar. Ali i klinika u Tiršovoj i Institut su ti specijalizovane ustanove za lečenje dece. Postoje dečiji lekari i u Kragujevcu, i Kruševcu, i Vranju, i Čačku, pa opet mnogo dece dolazi na lečenje baš u Beograd. Razmisli zašto je to tako.
Ako ne možeš da dobiješ uput, možeš da platiš pregled. Ionako dete vodiš privatno, ovde će ti samo put biti skuplji.
Ovako,
Mi za to znamo od kako se rodio i rekli su nam da se samo prati.
Preporucili tu dr.i mi to pratimo.
Nisam htela da idem u BG, i da za svaku kontrolu prevaljujem toliki put i trosim pare jer nam je zaista daleko, a kad se s necim rodis, to ti je urodjeno i prosto pratis stanje i znas kako da reagujes.
Ne zelim da od deteta pravim bolesnika. NS je veliki grad, i nadala sam se da postoje strucnjaci. Poklonila sam poverenje toj jednoj ali videcemo... sad cu ici i po trece misljenje... a krajnje, ako bude trebalo u BG...
Meni je draze da imam nekog blize ko poznaje stanje mog deteta.
U BG smo svi kao na traci, ne sumnjam da je najvise dece i da je iskustvo ogromno ali svi rade po procedurama i samo te saltaju.
Opet kazem, nikog ne podcenjujem, vodicu ga gde god treba, ali pokusavam da objasnim zasto nismo odmah zapucali za BG. Nas dvoje gledamo nase dete vec 4 godine i mislimo da nije potrebno.
Mm cak smatra da ni te godisnje kontrole nisu potrebne, jer je on s tim rodjen, verovatno je to nasledio od nekog od nas, moji su svi imali pesak i kamenje, vrv su nam bubrezi slaba tacka, ne znam, ne kontrolisemo.
Ova dr.je na nase pitanje sta dobijamo sintigrafijom i ima li terapije, prvi put,rekla Nema terapije, pa onda cemo znati jel to urodjeno ili nije.
Mm poludeo, kaze koji debil, pa urodjeno je ako se s tim rodio, jbt.
Ok zenice, pitanje
Milja ima 2,5 godine i skinuli smo pelene jos zimus oko rodjendana
E sad, desavalo se sporadicno nocu da se upiski, obicno ako popodne pije malo vise tecnosti
Medjutim, ucestala je iz nekog razloga, prvo na nedeljnom nivou a sad svaku drugu, trecu noc...
Sta da radim? Uopste nemam ideju... Da budim nocu, da nudim nosu...nEsam pametna
Sad je to bas pocelo da me nervira i zabrinjava
Odradi joj urinokulturu, za svaki slucaj, da nije prehladjena.
Pokusaj da je probudi oko sat ipo posle zaspivanja da piski, drugarica mi kaze da je njoj jedan pedijatar tako rekao, da se rad najcesce upiske.
Ja sam Elenu nocas legla bez pelene, tj.muz ih legao i iako piski dok se kupa, ja uvek ponudim bas lred zaspivanje, jeste mali razmak ali treba a on zaboravi. I nema veze... bila je suva do ponoci sigurno, tad sam ja legla i pipnula
Upiskila se naravno, oko 2 sam ustala, ona mokra i spava... presvukla je, stavim pelenu jer je krevetac mokar pa je legla s nama... i jutros pelena suva... stavim je da piski, nesto malo