Deca 1-3 godine (toddlers)

Koliko sam se raspitala u BG imaju samo dva pedijatra nefrologa.
Ako imaju i dva.

Posle ove u SU, jedino mi bg ostaje.
A iskreno ti kazem, ne znam ni kako da saznam ko je najbolji.
Da li ih i ima vise ...

Ja sam ti već pisala, ali ti po običaju čitaš selektivno. Nisi se dobro raspitala. U Tiršovoj imaš više od dva nefrologa. Miru Kostić, Gordanu Miloševski, vrhunskog stručnjaka, a lošeg čoveka Divnu Kruščić, i najbolju među njima Amiru Peco Antić. Svi su pedijatri, i svima je subspecijalizacija nefrologija. Jeste bilo davno, ali sam imala kontakt sa svima njima, jer mi je dete ležalo dve nedelje na nefologiji u Tiršovoj.

Nije Beograd preko sveta, umesto što ga vodaš okolo kod jednog, drugog, trećeg, odvedi ga na pravo mesto.

Ne znam kakva je situacija u Institutu, ali moraju imati nefrologa, pobogu.

Ko li ti je samo rekao da u Beogradu ima dva nefrologa? :think: Ni jedan, ni tri, nego baš dva. :(

Evo, ima i Institut nefrološku ambulantu. Valjda rade nefrolozi, a ne ortopedi, majku mu.

http://www.imd.org.rs/ambulanta/konsultativna-ambulanta-nefrologije/799

- - - - - - - - - -

eto, tesko da kod nas ima iko bolji, realno

Sve sam joj ovo isto napisala i prošli put kada je imala dilemu zbog te scintigrafije (na koju je moje dete išlo, btw, i preživeo, iako ovde čitam da je to nešto strašno, strašno), ali ona i dalje vodi dete u Sombor, Suboticu, Novi Sad, a u Beograd nije ni probala. Jer je čula da u Beogradu ima dva nefrologa.

sutra je zovem pa ti javim cim iskopa informaciju
ok :)
Ja sam ti već pisala, ali ti po običaju čitaš selektivno. Nisi se dobro raspitala. U Tiršovoj imaš više od dva nefrologa. Miru Kostić, Gordanu Miloševski, vrhunskog stručnjaka, a lošeg čoveka Divnu Kruščić, i najbolju među njima Amiru Peco Antić. Svi su pedijatri, i svima je subspecijalizacija nefrologija. Jeste bilo davno, ali sam imala kontakt sa svima njima, jer mi je dete ležalo dve nedelje na nefologiji u Tiršovoj.

Nije Beograd preko sveta, umesto što ga vodaš okolo kod jednog, drugog, trećeg, odvedi ga na pravo mesto.

Ne znam kakva je situacija u Institutu, ali moraju imati nefrologa, pobogu.

Ko li ti je samo rekao da u Beogradu ima dva nefrologa? :think: Ni jedan, ni tri, nego baš dva. :(
To su tri nefrologa. Ne citam selektivno, zapisala sam sve sto si mi rekla jos onomad.
A neko mi je rekao da dvoje valjaju.
Opet kazem, mozda gresim.
Odvescu u SU a do tad prikupljam informacije o nefrolozima u BGu.

Moguce da ih ima vise? ja bih to najvise volela.

http://tirsova.rs/lat/sluzba-za-nefrologiju/

ova Divna koju pominjes je jos tamo, ali i ova druga - Gordana...tako da sto jednostavno ne zakaze tamo

Evo, ima i Institut nefrološku ambulantu. Valjda rade nefrolozi, a ne ortopedi, majku mu.

- - - - - - - - - -
Sve sam joj ovo isto napisala i prošli put kada je imala dilemu zbog te scintigrafije (na koju je moje dete išlo, btw, i preživeo, iako ovde čitam da je to nešto strašno, strašno), ali ona i dalje vodi dete u Sombor, Suboticu, Novi Sad, a u Beograd nije ni probala. Jer je čula da u Beogradu ima dva nefrologa.
Zasto si cinicna?

Ne pripadam Beogradu, ne mogu dobiti uput za Beograd.
Ne podcenjujem nikoga ali zasto smatras da se najbolji lekari nalaze u BG-u?
Kako uopste lekara moze da odredi mesto gde radi, pa da su u bg svi najbolji a u ns/su/so losi?
Ne kazem da nisu losi, i jedni i drugi uverih se sto puta, ali nemam uopste sigurnost u lekara samo zato sto radi u bg.

I naravno da cu ga odvesti ako bude trebalo.
Ali nama je BG daleko i verovala sam da ovde ima dobrih lekara i blize.
Videcemo jel to istina

Zasto si cinicna?

Kako uopste lekara moze da odredi mesto gde radi, pa da su u bg svi najbolji a u ns/su/so losi?
Ne kazem da nisu losi, i jedni i drugi uverih se sto puta, ali nemam uopste sigurnost u lekara samo zato sto radi u bg.

Videcemo jel to istina

ma, raspitacemo se
vidjet cu ja sutra s ovom mojom i gdje se mogu naci privatno
uglavnom svi negdje rade i privatno

Ma nisam cinična, niti mislim da mesto određuje koliko je lekar dobar. Ali i klinika u Tiršovoj i Institut su ti specijalizovane ustanove za lečenje dece. Postoje dečiji lekari i u Kragujevcu, i Kruševcu, i Vranju, i Čačku, pa opet mnogo dece dolazi na lečenje baš u Beograd. Razmisli zašto je to tako.

Ako ne možeš da dobiješ uput, možeš da platiš pregled. Ionako dete vodiš privatno, ovde će ti samo put biti skuplji.

- - - - - - - - - -

...svi prezive nije scintigrafija mucenje ni zabijanje eksera pod nokte, ali je veliko zracenje i ako je moguce bolje ga je izbeci....
...odlicno se secam da mi je receno kad sam bila na tom snimanju da se trudim da u roku 24h budem dalje od male dece i trudinca...ne bez razloga naravno....

Nama je pedijatar, kad je beba imala jaku urinarnu infekciju i kad su nas odmah zadržali u bolnici, rekla da prosto neka deca inaju sklonost infekcijama kao i odrasli kod kojih se stalno ponavljaju, neka nemaju. Čak, kaže, higijena nema neke veze sa tim, pa dolaze jako zapuštena deca, pripadnici jedne nacionalne manjine jelte, i oni nikakvih problema nemaju. A ovamo paziš, perkaš i infekcija. Jednostavno, bakterija nađe put. Kod devojčica to lako ide. Kaže nema prevencije.
Pedijatar nefrolog je sumnjao neko vreme na refluks, međutim kaže sad sve ok. Nije se vraćala za sad ešerihija iako nikakvu preventivu nisam sprovodila. Trudila sam se što više tečnosti da pije, naročito vodu, ali to je tek sad malo propila.

A čičak, ja glavom bez obzira bežim od privatnika. To na koji način pune svoje kase to je van pameti, obrazi kao đonovi. Nije ih briga koje posledice nosi njihova bahatost. To je za krivičnu odgovornost. Sa njima uvek ideš na drugo i treće i četvrto mišljenje ako treba.
U državnim jeste haos, čekanje, ali neće niko zarađivati na tvom i zdravlju tvoje dece.

Zasto si cinicna?

Videcemo jel to istina
Naravno da ako radi u bgd ne mora biti najbolji. Ali ono što ti lekari imaju za razliku od provincijskih je rutina jer rade u velikim klinikama gde se slivaju pacijenti iz cele Srbije. Video je takav slučaj hiljadu puta, u provinciji se, hbg, uče na tebi. Pa kako prođeš.
Na svojoj koži više puta potvrdila, iako mi je u mojoj provinciji sve lakše i i mam i veze i sve brzo završavam. Ali ako završim, tamo mi pet lekara nije prepoznalo endometriotičnu cistu, primera radi. O drugim problemima tek da ne pričam. A bilo je ambicioznih, koji važe za eminentne, vajni načelnici i sl.

...svi prezive nije scintigrafija mucenje ni zabijanje eksera pod nokte, ali je veliko zracenje i ako je moguce bolje ga je izbeci....
...odlicno se secam da mi je receno kad sam bila na tom snimanju da se trudim da u roku 24h budem dalje od male dece i trudinca...ne bez razloga naravno....

Bila sam dva puta, tako da odlično znam da nije zabijanje eksera pod nokte.

Saglasna sam da ne treba zračiti dete ukoliko nije potrebno, ali ukoliko je najpouzdanija metoda za utvrđivanje stanja, ne vidim ni razlog tolikog otpora.

P.S. Pričam o Marici i njenom detetu.

Ok zenice, pitanje
Milja ima 2,5 godine i skinuli smo pelene jos zimus oko rodjendana
E sad, desavalo se sporadicno nocu da se upiski, obicno ako popodne pije malo vise tecnosti
Medjutim, ucestala je iz nekog razloga, prvo na nedeljnom nivou a sad svaku drugu, trecu noc...
Sta da radim? Uopste nemam ideju... Da budim nocu, da nudim nosu...nEsam pametna
Sad je to bas pocelo da me nervira i zabrinjava

Ma nisam cinična, niti mislim da mesto određuje koliko je lekar dobar. Ali i klinika u Tiršovoj i Institut su ti specijalizovane ustanove za lečenje dece. Postoje dečiji lekari i u Kragujevcu, i Kruševcu, i Vranju, i Čačku, pa opet mnogo dece dolazi na lečenje baš u Beograd. Razmisli zašto je to tako.

Ako ne možeš da dobiješ uput, možeš da platiš pregled. Ionako dete vodiš privatno, ovde će ti samo put biti skuplji.
Ovako,
Mi za to znamo od kako se rodio i rekli su nam da se samo prati.
Preporucili tu dr.i mi to pratimo.
Nisam htela da idem u BG, i da za svaku kontrolu prevaljujem toliki put i trosim pare jer nam je zaista daleko, a kad se s necim rodis, to ti je urodjeno i prosto pratis stanje i znas kako da reagujes.
Ne zelim da od deteta pravim bolesnika. NS je veliki grad, i nadala sam se da postoje strucnjaci. Poklonila sam poverenje toj jednoj ali videcemo... sad cu ici i po trece misljenje... a krajnje, ako bude trebalo u BG...
Meni je draze da imam nekog blize ko poznaje stanje mog deteta.
U BG smo svi kao na traci, ne sumnjam da je najvise dece i da je iskustvo ogromno ali svi rade po procedurama i samo te saltaju.

Opet kazem, nikog ne podcenjujem, vodicu ga gde god treba, ali pokusavam da objasnim zasto nismo odmah zapucali za BG. Nas dvoje gledamo nase dete vec 4 godine i mislimo da nije potrebno.
Mm cak smatra da ni te godisnje kontrole nisu potrebne, jer je on s tim rodjen, verovatno je to nasledio od nekog od nas, moji su svi imali pesak i kamenje, vrv su nam bubrezi slaba tacka, ne znam, ne kontrolisemo.
Ova dr.je na nase pitanje sta dobijamo sintigrafijom i ima li terapije, prvi put,rekla Nema terapije, pa onda cemo znati jel to urodjeno ili nije.
Mm poludeo, kaze koji debil, pa urodjeno je ako se s tim rodio, jbt.
Ok zenice, pitanje
E sad, desavalo se sporadicno nocu da se upiski, obicno ako popodne pije malo vise tecnosti
Medjutim, ucestala je iz nekog razloga, prvo na nedeljnom nivou a sad svaku drugu, trecu noc...
Sta da radim? Uopste nemam ideju... Da budim nocu, da nudim nosu...nEsam pametna
Odradi joj urinokulturu, za svaki slucaj, da nije prehladjena.

Pokusaj da je probudi oko sat ipo posle zaspivanja da piski, drugarica mi kaze da je njoj jedan pedijatar tako rekao, da se rad najcesce upiske.

Ja sam Elenu nocas legla bez pelene, tj.muz ih legao i iako piski dok se kupa, ja uvek ponudim bas lred zaspivanje, jeste mali razmak ali treba a on zaboravi. I nema veze... bila je suva do ponoci sigurno, tad sam ja legla i pipnula
Upiskila se naravno, oko 2 sam ustala, ona mokra i spava... presvukla je, stavim pelenu jer je krevetac mokar pa je legla s nama... i jutros pelena suva... stavim je da piski, nesto malo

Saglasna sam da ne treba zračiti dete ukoliko nije potrebno, ali ukoliko je najpouzdanija metoda za utvrđivanje stanja, ne vidim ni razlog tolikog otpora.

Zracena je i moja mama...
Svako od nas je svasta nesto prosao... kad se mora...
Ali kad neko ne zna da ti objasni zasto da se radi sintigrafija onda nesto ne stima, zar ne?!

Elena mi drugi put ima eserihiju, i ova u SU nam je lepo sve objasnila, i iskreno logicnije je raditi sintigrafiju nekome kome se bakterije ponavljaju jer postoji mogucnost da ostete kanale koji se na uz ne vide, nego raditi detetu koje je rodjeno sa prosirenim pijelonom, koji se ne menja, a infekcije i bakterije nije imao nikada.

Gde je logika?

Zracena je i moja mama...
Svako od nas je svasta nesto prosao... kad se mora...
Ali kad neko ne zna da ti objasni zasto da se radi sintigrafija onda nesto ne stima, zar ne?!

Elena mi drugi put ima eserihiju, i ova u SU nam je lepo sve objasnila, i iskreno logicnije je raditi sintigrafiju nekome kome se bakterije ponavljaju jer postoji mogucnost da ostete kanale koji se na uz ne vide, nego raditi detetu koje je rodjeno sa prosirenim pijelonom, koji se ne menja, a infekcije i bakterije nije imao nikada.

Gde je logika?

pa nije pitanje logike vec pljacke
ako je dijete rodjeno s tim, ako se stanje samo prati i ako je to nesto
sto se postupno sredi samo onda odes kod nekog ko slovi kao stvarno dobar u svom poslu
saznas na cemu ste i mirno spavas
ja to tako gledam

...znam odlicno o cemu pricas i o kome, nesto si jako nadrndana u poslednje vreme, ok i ja sam ali svoju nadrndanost ne usmeravam i ne iskaljujem na tebi...ne vidim
potrebu za takvim tonom uopste....

- - - - - - - - - -

Ok zenice, pitanje

...prvo tako (nocu budis) pocnes da eliminises cvrst san kao uzrok, mala je da bi trpela do jutra....pa ces videti

Ok zenice, pitanje

Tamara nocu jos ima pelenu koju uredno puni
popodne spava bez i ne upiski se

ali Irina mi se upiski nocu ako je dva sata posle leganja ne dignem i ne odvedem...i posle toga bude ok do jutra iako pije npr vodu kad ide u wc posle ta dva sata
al ako je ne vodimo obavezno se upiski...obavezno...desava se da zakasnimo
sad ce 6 u avgustu
nikad nije ni prestajala da piski nocu
deluje mi kao da taj hormon koji se luci u snu njoj pocinje da se luci tek oko 1 nocu
piski pre spavanja i sve i opet...
a posle toga opet, 8 h spava bez piskenja iako pije vodu
al to kad prestanu i pocnu opet obicno rade na psihickoj bazi,bar tako kazu(ja u ocaju citala i citala)
jel imala promenu neku skoro?
mozda kad se tata vratio iz kanade? ili se nesto drugo desilo ili desava a da ne znas?
u vrticu mozda?
ne znam
si pitala vaspitacice?

- - - - - - - - - -

da moze i urin da bude....u pravu je cicak,uradi urinokulturu

Back