Deca 1-3 godine (toddlers)

Pa da, kao te faze su normalne, te neće da jede neke namirnice koje je do juče jela, te neće ništa. To kažu treba, baš tako, ignorisati, uz malu napomenu da tokom dana ipak pojede i nadoknadi nešto iz te grupe namirnica koju nije htela, jelte. Ne kažu šta kad neće da nadoknadi.

Mali problem kod nas što neće uopšte da jede, u retkim fazama hoće uz animaciju naravno, pa tad malo odmorim. Radžu sam više puta uvodila kao antistres terapiju.
A danas sam greškom mislila da je dovoljno velika za zološki vrt sa prijateljem i njegovom većom decom. Značiiiiii, tri sata nosanja po vrućini, boli me svaki mišić. Sad ću i ja da sipam radžu, sve dobre ideje kupim danas ovde.

ma, ja ne pijem rakiju opce
to je vise ilustracija nivoa roditeljskog ocaja bila :lol:

a to s nosanjem + urlikanje i bacanje po podu
sa sve rukama na licu i naricanje - ika nema mamu, ika nema tatu, mama ne lepo...to smo vec odradili
nekoliko puta
ja uglavnom sjednem na pod kraj nje pa urlicemo zajedno
tako na sred ulice
kuka ona, kukam ja...ika nema mamu, mama nema iku...:lol:

ma, ja ne pijem rakiju opce
to je vise ilustracija nivoa roditeljskog ocaja bila :lol:

a to s nosanjem + urlikanje i bacanje po podu
sa sve rukama na licu i naricanje - ika nema mamu, ika nema tatu, mama ne lepo...to smo vec odradili
nekoliko puta
ja uglavnom sjednem na pod kraj nje pa urlicemo zajedno
tako na sred ulice
kuka ona, kukam ja...ika nema mamu, mama nema iku...:lol:

:rotf:
Mukica. :zcepanje: Ja do skoro nisam bila ni čula za tantrume, verovala sam da je to samo preterivanje u svrhu snimanja reklame o kondomima ili eventualno neki urbani mitovi. Kad mi je drugarica spomenula, pa posle malo guglala... :sad2:
A ja radžu već sipala. :cool:
I ispravi mi ovo zološki da ne bude da sam džabe editovala post. :lol:

Poslednja izmena:
Žmu ide tamo baš sledeće nedelje, baš da probamo taj recept, još sa šljivama.

A nisam verovala da tako malo dete ljuto voli. Dali joj, posle kmečanja kad nešto vidi u tuđem tanjiru naročito tamnije boje iz nekog razloga, da proba kulen i neku ljutu kobasicu, kad ono traži još. Kao i kiselo, obožava da liže limun, ali čim treba da pojede mandarinu i pomorandžu, pa onu pulpu oseti u ustima, faca zgrožena, kao da si joj otrov dao. Odmah izbacuje.
Ja volim zacinjeno kapiram da je u stomaku navikao :) Daj joj crvenog mesa i zelenog povrca i pitaj da li se i kid njih malih preporucuje B vitamin da se bolje gvozdje primi :)

:rotf:
Mukica. :zcepanje: Ja do skoro nisam bila ni čula za tantrume, verovala sam da je to samo preterivanje u svrhu snimanja reklame o kondomima ili eventualno neki urbani mitovi. Kad mi je drugarica spomenula, pa posle malo guglala... :sad2:
A ja radžu već sipala. :cool:
I ispravi mi ovo zološki da ne bude da sam džabe editovala post. :lol:

eo je ustala i odma kmeknula - beba oce am
ja servirala grasak
pojela je zrno po zrno deset, dvadeset komada i ponosno rekla - tata, beba jede!
cim smo rekli bravo momentalno je zavrsila
sad jede jagode i tresnje isto tako u mikroskopski kolicinama
bas me zanima dokle ce tako :lol:

a sad mi sestra prica
njena mladja (starija od Ike tri mjeseca)
jucer sjedi, proturila ruke i noge kroz ogradu kapije
i urlice - ljudi pomozite, pustite me odavde...
prolazi neki covjek a ona vice za njim - ciko, pomozi molim te, spasi me...
:sad2:

eo je ustala i odma kmeknula - beba oce am
ja servirala grasak
pojela je zrno po zrno deset, dvadeset komada i ponosno rekla - tata, beba jede!
cim smo rekli bravo momentalno je zavrsila
sad jede jagode i tresnje isto tako u mikroskopski kolicinama
bas me zanima dokle ce tako :lol:

a sad mi sestra prica
njena mladja (starija od Ike tri mjeseca)
jucer sjedi, proturila ruke i noge kroz ogradu kapije
i urlice - ljudi pomozite, pustite me odavde...
prolazi neki covjek a ona vice za njim - ciko, pomozi molim te, spasi me...
:sad2:

:zcepanje: kako im samo padaju na pamet takve ideje. Onako iz dosade. :whistling::rotf:

to je sestrina
moja ce vjerojatno bit jos gora...mladja je tri mjeseca
od ove, a vec je u fazi bunta i histerisanja :sad2:

Razumela sam, samo sam nešto utripovala da ste bliske i da će vam deca svima tako čoporativno svima praviti zvrčke.
Moja više tim svojeglavim ponašanjem i preosetljivom prirodom. Sa njom ko po jajima. Kad je imala 6-7 meseci i čim joj kažeš ne! odmah uvređeno skuplja usta i počinje da plače i onda izvini, izvini. Sva je hiperosetljiva i naravno ništa neće. Biće neka drama queen. :sad2:

Moj sin ima 2,5 i obozava da se brise salvetom ali zato obozava da se obrise i rukavom bilo da jede, pere zube, pije nesto. Ja se nerviram jer mu je sve umazano a muz kaze da ga za dzabe stresiram.
Ne bih da pravim od muve komarca ali obucemo se za vrtic on potegne sok ili peremo zube u zadnji cas i on se obrise i onda presvlaci...

Joj to sa rukavom i moja počela da radi. Kao da je nervira ako oseti da je musava i samo rukavom pređe preko usta posle svakog zalogaja. :neutral:
Sad joj povlačim rukave preko laktova svaki put kad jede, briše usta svejedno nadlanicom i onda opet uspe da se isprlja. Već sam navikla da je stalno prljava, u fazonu sam nema veze samo nek jede, ali mrzim kad ostane fleka. Mada se polako i na to navikavam.

Opet se vratila eserihija... i opet je na AB...
ako neko ima neki savet ili preporuku?
Caj od brusnice i caj od persuna dajem.
Trudim se da smanji slatko, brasno...
Ne znam sta bih jos mogla...

...posle svakog piskenja/ kakenja operi je obavezno...pre spavanja je isperi kamilicom...
...jesu radili test ili samo onako odokativno dali antibiotik?
...persun skuvas vezu na litar vode i to joj das da pije celi dan, nema solja ili soljica dnevno, nego bas umesto vode,
tako neki duzi period...
...sto se hrane tice jede normalno sve nema potrebe da joj bilo sta uskracujes ili menjas...ta bakterija nije kao kandida...samo
fali jos da joj opadne imunitet ili da oslabi pa da se jos vise muci...

...deciji C vitamin ima ga u kesicama pa ga razmuti u neki sok, ili taj caj ili sta vec hoce...bez obzira sto jede voce visak ce
ionako da ispiski...

Шта ти мислиш, зашто то мала деца имају. Сигурна сам да је Чичак ажурна што се тиче хигијене. Шта онда?

...ide u vrtic....cim krenu u vrtic svasta nesto zapate....svi sedaju na one wc solje, ne mislim da se ne odrzavaju ali ih ima puno, i dosta je da jedno dete ima i eto belaja..
...nama je Čupavica nekoliko puta imala, cim prestane da ide zaleci se to, a i pad imuniteta jer su stalno nesto smrkljivi svaki im djavo fali do jedno 5 godina, posle ojacaju...

- - - - - - - - - -

...moze kuca da bude sterilna, dzaba...

Skini joj pelene, ako nisi do sada.
Skinula sam. Ostala samo nocna i nju cu ubrzo.
Шта ти мислиш, зашто то мала деца имају. Сигурна сам да је Чичак ажурна што се тиче хигијене. Шта онда?

Ne moze niko da tvrdi zasto sto posto.
Verovatno je pelena tj.eserihija zivi u debelom crevu, razmak je mali, i tako lako udje u mokracni kanal.

...ide u vrtic....cim krenu u vrtic svasta nesto zapate....svi sedaju na one wc solje, ne mislim da se ne odrzavaju ali ih ima puno, i dosta je da jedno dete ima i eto belaja..
...nama je Čupavica nekoliko puta imala, cim prestane da ide zaleci se to, a i pad imuniteta jer su stalno nesto smrkljivi svaki im djavo fali do jedno 5 godina, posle ojacaju...

- - - - - - - - - -

...moze kuca da bude sterilna, dzaba...

И то што кажеш. Вртић.

Kuvacu persun i davati umesto vode...

- - - - - - - - - -

afro, jel mala imala bas eserihiju?

..jeste...

..znaci skines pelenu pod hitno...drugo kad god kaki operes je nista brisanje....kod devojcica je to puno cesce, ustvari nesto i ne znam koliko se puta desilo da decaci dobiju...
..daj joj persuna neka pije skoditi joj nece, a hoce da sredi lepo te bakterije...nisu babe lude...

- - - - - - - - - -

...e pa super daj joj to uredno, plus caj, plus pranje i zapiranje uvece kamilica je majka za devojcice...i bice dobro....

Back