Deca 1-3 godine (toddlers)

Silvie jeste bili kod doktora? Njegov pedijatar treba da postavi dijagnozu o boginjama i evidentira u njegov kalrton!

Hehehe. Ne znam zbog cega mislila da si samo do apoteke otisla. Jbg promaklo mi u citamju. Izviniiiiiii
Pa verovatno zato sto sam jos sinoc krenula da se raspitujem za to sta se maze. Volim da cujem iskustva i volim da imam alternativu :)

Hello drugari. Dete mi ima 4,5 godine. Dijagnostikovana mu je fimoza. Kad smo bili kod urologa dobili smo kremu Didermal da mazemo pisu i da povlacimo kozicu koliko moze , a 12.2 da dodjemo da dr to uradi. Ima li neko iskustva sa tom procedurom i neki savet? Pozdravcic i hvala unapred

mi smo mazali didermal mesec dana,povlacili svko veste i maaaaalo samo se pomaklo
dr nas nije slala kod hirurga ili urologa ali je rekla daceka da nam prodje ova operacija pa ce nas poslati

inace mi sutra na institut, primaju ga,rade analize i ako je sve ok u ponedeljak vade krajnik i stavljaju cevcice
ja sam vec sada neuracunljiva, toliko sam nervozna da je to jezivo, samo da prodje vise i da znam da je sve ok....

nocas ga cujem kasljuca, par puta samo, mozda je d suvog vazduha, ne znam, videcemo sutra sve..samo da prodje taj ponedeljak i samo da on ok to podnese, sada kada samo pomislim da tu scenu kada ga odvode meni se napune oci suzama, jbt kao da sam luda...

Hello drugari. Dete mi ima 4,5 godine. Dijagnostikovana mu je fimoza. Kad smo bili kod urologa dobili smo kremu Didermal da mazemo pisu i da povlacimo kozicu koliko moze , a 12.2 da dodjemo da dr to uradi. Ima li neko iskustva sa tom procedurom i neki savet? Pozdravcic i hvala unapred
Mi smo.
Nisu nam rekli fimoza vec ne moze da se prevuce a ispod mu se nakupila smegma.
Dr.nam dala uput za urologa, ja sam mislila da ce nam dati neke kremice a on to "secnu" odmah. Krvi nije bilo zato stavih pod navodnike.
Sad navlacimo svako vece i peremo glavic ali je trauma teska za njega. Svako vece pita "Jel sad peremo glavic? Moze sutra? Ili prekosutra?"
mi smo mazali didermal mesec dana,povlacili svko veste i maaaaalo samo se pomaklo
dr nas nije slala kod hirurga ili urologa ali je rekla daceka da nam prodje ova operacija pa ce nas poslati

inace mi sutra na institut, primaju ga,rade analize i ako je sve ok u ponedeljak vade krajnik i stavljaju cevcice
ja sam vec sada neuracunljiva, toliko sam nervozna da je to jezivo, samo da prodje vise i da znam da je sve ok....

nocas ga cujem kasljuca, par puta samo, mozda je d suvog vazduha, ne znam, videcemo sutra sve..samo da prodje taj ponedeljak i samo da on ok to podnese, sada kada samo pomislim da tu scenu kada ga odvode meni se napune oci suzama, jbt kao da sam luda...
Tara... nisi luda... cak stavise normalno je skroz. Ne bi bilo da je drugacije.
Ako ti je tesko, popij nesto za smirenje.
To je par dana, ti si ta koja treba da bude smirena i nasmejana i kad ga ispracas i kad ga docekas.
Ako to ne mozes svesno, pitaj lekara, sigurna sam da ce ti svaki reci da uzmes neki lek tipa bensedin bromazepam i da pijes tih par dana.
Nece ti nista biti a njemu ce znaciti mama koja je opustena.
Procice :zag:

razmisljala sam da popijem nesto bas na dan operacije nego ne znam sta a da me ne opije, mada tada vrv ne moze da te opije, ili bas mala doza itd jer ne pijem nista tj nisam ne pamtim...

Zato slobodno pitaj lekara. Bilo kojeg. Sutra tamo kad stignes. Znaju oni sigurno.
Ja sad ne znam jel daju bensedine ili bromazepame u apoteci?
Da sam ja u pitanju, popila bih bensedin npr.da vidim sta je to i kako radi. Popila bih danas, cisto da skontam. Nece ti nista biti od toga. Ako je dobar, onda njega. Ako je slab ili popijes dva ili pitas za taj bromazepam. Bensedin se pije i u trudnoci, pa mislim da je bezazlen. E sad koliko je jak ne znam. Ima tu i placebo sigurno. Ako radi posao super. 2-3 dana ga pijes i mirna si. Ako ne radi(ako je slab), onda taj bromazepam, moja mama ga je pila jedno vreme u klimaksu i kaze smiruje. Ja nisam probala ni jedan ni drugi ali ako bih osecala strah i plasila se da cu zaplakati pred njih bez problema bih popila sta god mi se nadje pod rukom. Jer je izuzetno vazno da budes smirena, da njemu ne ostane trauma.

Ja sam medu istraumirala oko pise. Jer on nije dao uvece da se navuce, taj dan kad smo dosli od urologa i mm navuce i kad smo krenuli vracati ne moze ni on ni ja, pokusavamo i ne ide i ja tu pocnem da histerisem... i jbg... mislim da se vise istraumirao od mene nego od same procedure.
Da sam znala da cu tako reagovati popila bih nesto. Nisam ocekivala da ce me uhvatiti panika. :aha:
Al jbg, moras nesgde i pogresiti.

Pokusaj da ne mislis o tome. I ne citaj nista. Misli kako ce vam biti super kad to prodje, pa uzivanje, pa more, letovanje, itd... misli na nesto lepo

Hvala drugari, nama su rekli da kupimo Emla kremu da da ne boli dok to radi. Same procedure se ne bojim, kontam da brzo bude gotovo. Vise mi je frka sto posle moramo povlaciti a on nece dati, a sami smo .... Cicak jel ga bolelo kad piski posle? Paki je mnogo osetljiv i znam da ce plakati posle daima i kukati da ga boli :-(.Kaze-moj pisko je ultra osetljiv :-D.
Tara normalno je da si sludjena, ja bih se isto pokidala od sekiracije. Bromazepam od 1,5mg ti je bas slab mada verujem da ce ti pomoci, probaj jedan ovih dana. Ja popijem kad mi je nervozan zeludac, po preporuci gastroenterologa. Mada u trudnoci sam pila bensedin i on mi je suuuuupeeeer...

Hvala drugari, nama su rekli da kupimo Emla kremu da da ne boli dok to radi. Same procedure se ne bojim, kontam da brzo bude gotovo. Vise mi je frka sto posle moramo povlaciti a on nece dati, a sami smo .... Cicak jel ga bolelo kad piski posle? Paki je mnogo osetljiv i znam da ce plakati posle daima i kukati da ga boli :-(.Kaze-moj pisko je ultra osetljiv :-D.
Tara normalno je da si sludjena, ja bih se isto pokidala od sekiracije. Bromazepam od 1,5mg ti je bas slab mada verujem da ce ti pomoci, probaj jedan ovih dana. Ja popijem kad mi je nervozan zeludac, po preporuci gastroenterologa. Mada u trudnoci sam pila bensedin i on mi je suuuuupeeeer...

Pecka dok piski taj dan i sutra. To nije strasno. Problem je to navlacenje prvih 4-5 dana dok se maze kremica a moras da ne sraste.
Bukvalno mu drzis ruke i noge, navuces, operes(ja sam sipala mlaku vodu u casicu pa polijem)), jer smo to radili na krevetu tih dana, nije dao u tus kabini, obrises sterilnom gazom, namazes kremom i vratis. Duuuugoooo traje jer oni vriste. Ja sam mu drzala noge a muz ruke.
Zaebano je al prodje.

da, kaze mi drugarica da je taj bromazepambasslab i ok pa cu uzeti od nje
bensendini mi, valjda zbog upotrebe tolike, ne ulivaju poverenje iako ga nikada nisam ni probala, mada s obzirom na to koliko se pije sigurno je dobar : ))
uh...

ja dsam trudna sa tamarom pila bensedin kad je irina vadila krajnike
dala mi dr na papiricu napisano i u apoteci mi dali jer me znaju

- - - - - - - - - -

a ako se ne docepas nekog benzodiazepina,uvek mozes da kupis bocicu valerijane pa da popijes duplu dozu
to odliucno radi posao a ne mozes da se predoziras
ja sam sa valerijanom pobedila fobiju od zubara
ne strah...nego bas fobiju
tako da...idi ti lepo po valerijanu i nategni slobodno :lol:

- - - - - - - - - -

i valerijana nece da te onesvesti
bar ne bi trebalo
mada sto se svih tih za smirenje i bolove isto, tice,ja sam ko konj
em treba duze vremena da krene da deluje em deluje slabije nego drugima
tako i lokalna anestezija kod zubara
zato sam i imala fobiju
da mi anesteziju,utrne sve a zub boli
naopako

suki, ne mogu uzeti bez recepta ali mislim da ne postoi kuca (izuzev moje izgleda :)) koja nema neki od ovih lekova
msm ima ih i moja baka, mama, tata, drugarice,sestre, tetke, izbor je neogranicen : )))

sutra mi drugarica donosi taj bromazepam pa cemo videti...

nego buni me sto ne znam krvu grupu ali valjda rade i to na institutu...
a on od jutros od sedam nije spavao i eno ga u krevetu vec 1h se vrti i ne spava, mozda oseca nesto i on...

rade grupu tamo
i pitaj ih koja je
tamari kad su nepce operisali radili su i nisu mi ni dali papir ni rekli a ja sludjena zaboravila da pitam,mada verujem da to mogu dr da pitam
u misovicu kad je irina vadila treci,dali su nam papir mada u otpusnoj listi iz porodilista je vec pisalo

nismo ni stigli do krvne grupe jbt
dakle bili na institutu, uradili ks, vreme koagulacije, stigli do orl, da ga pregleda jos jednom pre anesteziologa, orl mu uradila timpanometriju i zakljuci da su mu rezultati nekim cudom bolji i da odlaze operaciju do daljnjeg
ja u soku, kaze desava se, e sada mislim da ce krajnik treci morati da se vadi ali ni to nece jos, kao mali je jos, sa ovim stanjem nije ni hitno ni neophodnp. nek poraste jos malo, jer se on brze vraca kada se ranije vadi a ako nije urgentno i ako ne pravi problem sa usima vise da ga ostavimo...
i posle mesec dana karantina i psihofizickih priprema za operaciju - nista, vracamo ga u vrtic i na kontrolu krajem marta...
... a pre dvadeset dana je nalaz bio katasrofa, medjutim i mm i ja primetili da vec dve nedelje on sve ali bukvalno sve cuje kao nikad...
e sada ja se samo bojim da to nije posledica neodlaska u kolektiv, ali i ranije se desavalo da ne ide pa su mu rezultati bili losi... sa jedne strane sam srecna,ako postoji i mrvica sanse da se izbegnu cevcice bolje da sacekamo, sa druge malo zbunjena

Tara napisacu ikustva mojih drugarica sa OTOVENT balonima. Naime deca su trebsla biti operisana zbog stalnih upala usiju i trebalo im je ugraditi cevcice. Oba deteta su koristila OTovent balone ( ne znam.tacno koliko dugo dal 2 ili 3 meseca). To su neki baloni koji se duvaju kroz nos -deci je zabavno a jako je korisno jer se taj sekret iz usiju na taj nacin eliminise i stalno drenira. Doktori iz provincije uglavnom nisu informisani i ne spominju te balone, ali treba ih pitati i uz konsultaciju koristiti. Da moja drugarica nije dete odvela u Ns gde su joj iste preporucili, ne bih ni znala za njih. Tako da se mozes malo raspitati ako zelis. Po meni sve sto moze da pomogne a nije cista hemija treba probati. Ibas mi je drago sto vam je bolje :-D

hvala ikice, cula sam za njih, neka mama, mislim elektrika, mi je preporucila ali ja ih nisam nasla u beogradu
i da, ni jedan orl, aobisla sam ih sigurno 6 do sada, mi ih nije ni spomenuo...

bas sam danas nesto smorena, sada me hvata onaj osecaj da nas je ova na institutu otkacila samo ne mogu da nadjem realan razlog
msm njemu timpanometrija jeste bolja ali nije cist rezultat idalje, ali valjda znaju sta rade
i ne mogu da se oduprem utisku da je do poboljsanja doslo samo zato sto nije isao u vrtic,nema virus,a bakterija slina itd i da ce sada cim krene sve opet da se vrati

jbt koliko sam negativna a svi se oko mene raduju samo ja ne mogu da se opsutim jer uopste nemam kristalnu sliku sta se vise desava

Verujem ti i ja sam uvek negativna kad se o detetu radi. Moj je oko NG imao upalu pluca i 9 dana t -39, mislila sam da cu poludeti. To je valjda od stresa, ne mozes da se opustis cak i kad je sve dobro. Zsuki nek se javi da objasni ona je psiholog, mada se meni nekad cini da mi je potreban psihijatar koliko se za sve zivo sekiram i brinem.

Back