Deca 1-3 godine (toddlers)

ovaj mali je bas velika spavalica, ko bi reko koliko me maltretirao prve dve godine :lol:
inace, poceo je da me nervira, ne zna i nece nista da crta i pise. kad vidi svesku i bojice, bezi ko djavo od krsta

Ne forsiraj. Znas da ces samo izazvati otpor.
I ja kad gledam medu kako boji bojanke, samo pomislim "Uvek moze biti vodoinstalater." :lol:
Ali zato kad treba nesto razgovorom da resi, tu je kao munja nebeska.
Ma imaju svi oni svoje bubice. ;)

Ne forsiraj. Znas da ces samo izazvati otpor.
I ja kad gledam medu kako boji bojanke, samo pomislim "Uvek moze biti vodoinstalater." :lol:
Ali zato kad treba nesto razgovorom da resi, tu je kao munja nebeska.
Ma imaju svi oni svoje bubice. ;)

ma ne forsiram ja nista, to je odavno naucena lekcija sa obojicom, u pogledu svega, pa i crtanja.
ovaj moj bi isto samo pricao i filozofirao, on o svemu ima misljenje i komentar.

p.s. ja preferiram automehanicar ili elektricar :mrgreen:

ma ne forsiram ja nista, to je odavno naucena lekcija sa obojicom, u pogledu svega, pa i crtanja.
ovaj moj bi isto samo pricao i filozofirao, on o svemu ima misljenje i komentar.

p.s. ja preferiram automehanicar ili elektricar :mrgreen:
Boga mi gledam ove danasnje majstore... pare samo ulecu a dodju nameste kadu, montiraju umivaonik, wc solju...
Zanati nikad ne propadaju

pa da, ne govorim ja to bez razloga. :lol: tako kazem i ovom velikom kad dobije neku losiju ocenu, nije sramotna posteno raditi nijedan posao, a posebno dobro placen zanat. to sto on sanja sportsku stipendiju i fakultet napolju, to je druga stvar i zahteva drugaciji pristup od onoga koji ima trenutno ( a to je kako cemo lako cemo)

pa da, ne govorim ja to bez razloga. :lol: tako kazem i ovom velikom kad dobije neku losiju ocenu, nije sramotna posteno raditi nijedan posao, a posebno dobro placen zanat. to sto on sanja sportsku stipendiju i fakultet napolju, to je druga stvar i zahteva drugaciji pristup od onoga koji ima trenutno.

Najsrecnija bi bila da bude zubar. I to je zanat ali cist. I nema stresa, nervoze, pritiska.
A bojim se da ce ovaj moj da bude filozof :lol:

do 18 h radi vrtic...
nema granica za male...ima dezurna soba pa ako ne dodjes do pola 5,idu u dezurnu(to je inace za jaslene grupe,bas Tamarina soba) ali ja necu ici posle 4 dok se ne zaposlim...po Irinu smo isle oko 5 jer je Tamarin ritam bio takav,da nisam stizala pre pola 5 da krenem sa njom...osim kad mm ne radi pa on ode po Irinu u 4
nista ne placamo dodatno
vrtic radi od 6-18h

A Tamara je danas dobila od moje drugarice,tj njenog sina,nekog medu plisanog,kao on je veliki za to pa joj je poklonio...ona se toliko odusevila tim medvedom da je zaspala sad sa njim...ona koja nikada do sada nije zaspala sa igrackom
ja reko sad kad krene da se igra i da me zeza...jok...legla zagrlila medu umesto mene i zaspala
eto meni prilike da je nekako naucim da zaspi bez mene ....sto sam grozna odmah gledam da uvatim neku krivinu za to uspavljivanje :lol:
nedelju dana ide u vrtic a promenila se vec
ja ne znam kako to tako
Irina nije tako...ili se ja ne secam

- - - - - - - - - -

i da...jedno nezeljeno dejstvo kod tog kretanja u vrtic
cim krecemo negde,ona se dere i trazi da je nosim
tako da sam se isteglila ko kreten od kad ide u vrtic...mada ce sada biti lakse kad spava...necu ici po nju,pa sa njom po irinu ponovo popodne(mada sam ih pokupila zajedno juce i danas da se ne teglim bespotrebno) ....imam br3e upalu misica na rukama i stomaku :lol:
energija nula
i jos ne doruckuje
nego tek u pola 10 jede voce i ruca oko 11,pola 12 ...rucak bas lepo jede
ali dobro...ne moze bas sve da ide glatko :)
pocece i da jede taj dorucak
cak su joj i seckale jer je tako navikla kod kuce..namazem hleb i iseckam na kockice...tako su i tamo uradile al jok...nece

A kad spavaju u jaslicama?

- - - - - - - - - -

Ja moje kupim u 14h.

- - - - - - - - - -

Elena se isto promenila.
Kao velika mi odjednom.
Ustaje sama, pere zube, umiva se, obuva... i jos ako krenes da joj pomazes ona ti kaze:"Sama sama!" :lol:
I ruksak svoj nosi.
Ma ujutru kad ih gledam kako idu u vrtic tako su medeni.
Brzo mi je ona porasla. Jako

pa posle rucka spavaju...u 12 ih stave...do 14 h...ako se ne probude do dva,bude ih

- - - - - - - - - -

kakav je ritam kod vas u vrticu?

- - - - - - - - - -

kod nas je dorucak od 8 do pola 9
pa vocna uzina oko pola 10, 10...pa rucak od 11 do pola 12,15 do 12,pa spavaju od 12 do dva
pa uzina(pita...griz...proja...sutlijas...neki kolaci npr i tako to) u pola 3 i to je to...
a dezurna soba radi od 6 ujutru do pola osam i od pola 5 popodne do 18 h

Nas vrtic ima dve smene.
Radi od 5:15h do 22h.
Jaslice su od 7-13h
7:30-8h dorucak
8-9:30h aktivnosti
9:30h uzina
10-12h spavanje
12-12:30h rucak
i posle toga ih mozes pokupiti
Kod mede je sve isto sto se tice obroka samo oni spavaju posle rucka

- - - - - - - - - -

Jaslice popodne su od 13-19h

- - - - - - - - - -

Ali se sve koriguje i prilagodjava potrebama

do 18 h radi vrtic...
nema granica za male...ima dezurna soba pa ako ne dodjes do pola 5,idu u dezurnu(to je inace za jaslene grupe,bas Tamarina soba) ali ja necu ici posle 4 dok se ne zaposlim...po Irinu smo isle oko 5 jer je Tamarin ritam bio takav,da nisam stizala pre pola 5 da krenem sa njom...osim kad mm ne radi pa on ode po Irinu u 4
nista ne placamo dodatno
vrtic radi od 6-18h

A Tamara je danas dobila od moje drugarice,tj njenog sina,nekog medu plisanog,kao on je veliki za to pa joj je poklonio...ona se toliko odusevila tim medvedom da je zaspala sad sa njim...ona koja nikada do sada nije zaspala sa igrackom
ja reko sad kad krene da se igra i da me zeza...jok...legla zagrlila medu umesto mene i zaspala
eto meni prilike da je nekako naucim da zaspi bez mene ....sto sam grozna odmah gledam da uvatim neku krivinu za to uspavljivanje :lol:
nedelju dana ide u vrtic a promenila se vec
ja ne znam kako to tako
Irina nije tako...ili se ja ne secam

- - - - - - - - - -

i da...jedno nezeljeno dejstvo kod tog kretanja u vrtic
cim krecemo negde,ona se dere i trazi da je nosim
tako da sam se isteglila ko kreten od kad ide u vrtic...mada ce sada biti lakse kad spava...necu ici po nju,pa sa njom po irinu ponovo popodne(mada sam ih pokupila zajedno juce i danas da se ne teglim bespotrebno) ....imam br3e upalu misica na rukama i stomaku :lol:
energija nula
i jos ne doruckuje
nego tek u pola 10 jede voce i ruca oko 11,pola 12 ...rucak bas lepo jede
ali dobro...ne moze bas sve da ide glatko :)
pocece i da jede taj dorucak
cak su joj i seckale jer je tako navikla kod kuce..namazem hleb i iseckam na kockice...tako su i tamo uradile al jok...nece

Extra!!!
Endi pokusava da proturi nosanje, ali meni su toliko sjb ledja da samo pruzim ruku i cekam da je prihvati.
I prihvati. Ide pjehe na drugi sprat :)

- - - - - - - - - -

pa posle rucka spavaju...u 12 ih stave...do 14 h...ako se ne probude do dva,bude ih

- - - - - - - - - -

kakav je ritam kod vas u vrticu?

- - - - - - - - - -

kod nas je dorucak od 8 do pola 9
pa vocna uzina oko pola 10, 10...pa rucak od 11 do pola 12,15 do 12,pa spavaju od 12 do dva
pa uzina(pita...griz...proja...sutlijas...neki kolaci npr i tako to) u pola 3 i to je to...
a dezurna soba radi od 6 ujutru do pola osam i od pola 5 popodne do 18 h

Kod nas je dorucak u 8:30, oko 11 uzuna, nakon toga spavanjac, rucak u 14, druga uzina u 15:15/30.
Endi tesko zaspi, kod kuce samo ako je bas umoran umoran. U kolicima ili kolima zaspi za minut ako je umoran.
Kupamo se u 20:15, sredimo, popije mleko tako sto jednomrukom drzi flajku a drugom ceska mene ili dedu ako spava kod moji.
Kad popije, prosapuce: Dodji, zagrli nas i zazuji :)))

pa da, ne govorim ja to bez razloga. :lol: tako kazem i ovom velikom kad dobije neku losiju ocenu, nije sramotna posteno raditi nijedan posao, a posebno dobro placen zanat. to sto on sanja sportsku stipendiju i fakultet napolju, to je druga stvar i zahteva drugaciji pristup od onoga koji ima trenutno ( a to je kako cemo lako cemo)

Ja sam rekla, ako me neko sutra uopste bude pitao, deci cu da kazem
prvo zanat da zavrsite, a posle ako hocete studirajte i na dva fakulteta paralelno
al zanat da se ima u saci

ja sam probala da je ne nosim al ne vredi
nece da hoda,nego mi visi na ruci ko majmun i dere se
a ako krenem bez nje,ona umesto ka meni,ljuta krene od mene
proci ce je

mico,jeste li vi isli kod baljosevica na institut? koliko ste cekali na pregled?

zna li neko jos nekog dobrog, proverenog orl pri institutu? posto postoji mogucnost da mu ugradjuju cevcice pa hocu daproverim misljenje i da to radi neko pouzdan, ako do toga dodje

mico,jeste li vi isli kod baljosevica na institut? koliko ste cekali na pregled?

zna li neko jos nekog dobrog, proverenog orl pri institutu? posto postoji mogucnost da mu ugradjuju cevcice pa hocu daproverim misljenje i da to radi neko pouzdan, ako do toga dodje

Tara, kako je malisa?
Jel vam se i dalje vracaju upale uha?
Kako sa vrticem?

Drzim vam fige da sve bude ok :)

Back