Deca 1-3 godine (toddlers)

ZEEEENEEEEE

imam pitanje, I treba mi odgovor (logicno jel)
jel postoji nacin da "poranim" sa ciklusom, zna li neko
one tabletice za dan posle, mogu li da pomognu da npr, dobijem prekosutra, a ne sledece nedelje
a?
jel zna neko kako to funkcionise, ima li iskustva?

ZEEEENEEEEE

one tabletice za dan posle, mogu li da pomognu da npr, dobijem prekosutra, a ne sledece nedelje
a?

Kao neko ko ima problema sa hormonima dugi niz godina, ne bih ti to preporučila. Ne zn motiv za tako nešto, ali nije naivno ni malo. Upravo ležim na plaži, na plus beskonačno, i ne kupam se jer imam menzis. Drugarica me pitala zašto nisam popila nešto da izbegnem ciklus na moru, ali nije mi palo na pamet. Izdržaću dan, dva, pa tampon, bolje nego da se igram sa nečim što nije za igranje.

Mozes samo ako pijes pilule. Kad hoces da dobijes prestanes i eto ti ciklusa.
Ovako ne mozes.

- - - - - - - - - -

Mene zanima da li je neko od vase dece imao u jaslicama vaspitace koji menjaju smenu mesecno?
Jedan mesec radi pre podne a sledeci popodne.

Kod nas pominju ovu varijantu i to mi je totalna glupost. Taman dete zavoli vaspitacicu i ne vidi je mesec dana pa opet... to mi je bas maltretiranje dece... pogotovo u jaslicama. Ovi nasi samo nesto filozofiraju pa razmisljam da li da idem kod direktorice?

- - - - - - - - - -

I jel svi nosite higijenski materijal u vrtic?
Gledam... uzas... njih dvoje, svako isto... preko 1.000din za higijenski materijal... plus 500din za jasle za potrosni plus 1.000din za pedju gore za potrosni...plus svako po 4.000din za vrtic...plus pedja 2.000din za jul i avgust preko leta... ajme nije mi dobro

Zar ova jadna drzava i opstina nije u stanju bar higijenski i potrosni materijal da obezbedi pobogu!?

Kao neko ko ima problema sa hormonima dugi niz godina, ne bih ti to preporučila. Ne zn motiv za tako nešto, ali nije naivno ni malo. Upravo ležim na plaži, na plus beskonačno, i ne kupam se jer imam menzis. Drugarica me pitala zašto nisam popila nešto da izbegnem ciklus na moru, ali nije mi palo na pamet. Izdržaću dan, dva, pa tampon, bolje nego da se igram sa nečim što nije za igranje.

...bolje odma koristi tampon i kupaj se nego da ti od vrucine krene obilniji menzis....ovo ti kazem iz iskustva jer sam godinama bila po celo leto na moru i nikad nikavih problema nisam imala ako
sam se kupala...ali ako sam se samo suncala jesam...prosto se krvni sudovi prosire pa bude belaj....

...uzivaj voda nije hladna nece ti nista lose biti....

Mozes samo ako pijes pilule. Kad hoces da dobijes prestanes i eto ti ciklusa.
Ovako ne mozes.

- - - - - - - - - -

Mene zanima da li je neko od vase dece imao u jaslicama vaspitace koji menjaju smenu mesecno?
Jedan mesec radi pre podne a sledeci popodne.

Kod nas pominju ovu varijantu i to mi je totalna glupost. Taman dete zavoli vaspitacicu i ne vidi je mesec dana pa opet... to mi je bas maltretiranje dece... pogotovo u jaslicama. Ovi nasi samo nesto filozofiraju pa razmisljam da li da idem kod direktorice?

- - - - - - - - - -

I jel svi nosite higijenski materijal u vrtic?
Gledam... uzas... njih dvoje, svako isto... preko 1.000din za higijenski materijal... plus 500din za jasle za potrosni plus 1.000din za pedju gore za potrosni...plus svako po 4.000din za vrtic...plus pedja 2.000din za jul i avgust preko leta... ajme nije mi dobro

Zar ova jadna drzava i opstina nije u stanju bar higijenski i potrosni materijal da obezbedi pobogu!?

...ti kao da si s Marsa pala pre pola sata:eek:

...vaspitacice oduvek rade pre i posle podne, menjaju se, ustvari zajedno su za rucak pa jedna ide jedna ostaje..higijenski potrosni materijal se nosio jos kad su moja deca isla
u vrtic nista novo nije ...a sto se placanja tice mislim da ti je puno jeftinije nego sto placaju ovi u Bgd trenutno...a placali su i vise nego im kao malo smanjili cene...

ZEEEENEEEEE

a?

Kontraceptivne mogu da odloze ali svakako ih nije uputno uzimati na svoju ruku.
Takodje, kontrceptivne tokom prvih meseci upotrebe mogu da izazovu probojno krvarenje izmedju ciklusa jer tanje endometrijum
tako da mozda i nisu resenje.
Ja sam dugo koristila legravan i odlagala sam kad mi je trebalo, tako sto bih nakon zavrsene kutije zapocela novu, pila jos nedelju ili dve pa onda napravila nedelju dana pauze tokom koje bih dobila.
Kontraceptivne koje su kod nas na trzistu se ne uzimaju tokom dojenja, ne znam da li dojis ili si prestala.
Proveri sa dr da li mozes nesto drugo da uzmes.

...ti kao da si s Marsa pala pre pola sata:eek:

...vaspitacice oduvek rade pre i posle podne, menjaju se, ustvari zajedno su za rucak pa jedna ide jedna ostaje..higijenski potrosni materijal se nosio jos kad su moja deca isla
u vrtic nista novo nije ...a sto se placanja tice mislim da ti je puno jeftinije nego sto placaju ovi u Bgd trenutno...a placali su i vise nego im kao malo smanjili cene...

afro,mislim da se cicak cudi menjanju na mesec dana i ja za toprvi put cujem
kod nas se menjaju nedeljno i to je ok, a ovo na po mesec dana jeste malo bzv
mi smo donosili samo vlazne maramice i naravno pelene za decu koja nose pelene
nismo placali ni dinar preko redovne cene koja je sada oko 5000

ali da su trazili bilo sta dodatno od higijenskih ili potrosnih materijala nosila bih bez razmisljanja, msm dzabe mi da se bunim i da razmisljam kako je ova zemlja sranjce, i kako nista ne mogu da obezbede, bitnije bi mi bilo da odnesem ier znam da to mom detetu tamo treba i da ce vaspitacice znati sta sa tim, isto to bi trosio i da je kod kuce

afro,mislim da se cicak cudi menjanju na mesec dana i ja za toprvi put cujem
kod nas se menjaju nedeljno i to je ok, a ovo na po mesec dana jeste malo bzv
mi smo donosili samo vlazne maramice i naravno pelene za decu koja nose pelene
nismo placali ni dinar preko redovne cene koja je sada oko 5000

ali da su trazili bilo sta dodatno od higijenskih ili potrosnih materijala nosila bih bez razmisljanja, msm dzabe mi da se bunim i da razmisljam kako je ova zemlja sranjce, i kako nista ne mogu da obezbede, bitnije bi mi bilo da odnesem ier znam da to mom detetu tamo treba i da ce vaspitacice znati sta sa tim, isto to bi trosio i da je kod kuce

...ako sam to pravidela evo izvinjavam se javno Cickavoj...

...ja se secam da sam nosila svasta nesto od pelena do toalet papira i bojica i rezaca i gumica i plastelin i kolaz papir i posle neke knjige da im citaju tamo...upavo iz tog razloga sto
je to za dobro moje dece..a i ostajale su tamo dugo, radila sam pa od pola 7 do pola 5 je dugo...

Ma sta se izvinjavate... ja to onako kukam sebi u brk...
Medo je imao jednu vaspitacicu i ona uvek radi prepodne i to je to...
Ovo menjanje po smenama mi je uzasno... taman se dete navikne, evo je druga...
U moje vreme vaspitacica kod koje upadnes te vodi od pocetka do skole...
Ovo sad je katastrofa... menjaju se... jedna u jaslicama, druga u zabavistu... jos nek im daju trecu za predskolski... :roll:

A kakav potrosni materijal, ja prvi put cujem? Sta, wc papir da nosim, pribor za rad? Nista nama nisu rekli..
Danas prvi dan u vrticu drzavnom - sat vremena sam je ostavila, sutra ce biti 2-3 sata, pa preksutra kontam da je ostavim normalno ceo dan. Danas je bila super, uletela unutra sa decom, nije plakala uopste.
Nego renoviraju njen vrtic koji nam je pred nosom pa je sad vozim kolima u ovaj, a jos moram i bebu sutra da vucem, haos.

nosim I ja u vrtic, za Milju ubruse, maramice vlazne, plasticne case...odnesem otprilike jednom mesecno
a kod Ivana smo se organizovali I dali kintu, svako je dao po 1000din, I jedna mama se obavezala da od tih para nabavlja sta treba kad joj vaspitacice kazu
pare smo skupljali oko Nove godine, a ona nam je skoro na jednom rodjendanu rekla da ne treba da skupljamo jos ponovo jer ima para

kod nas donosimo ubruse i vlazne maramice svi jednom mesecno. jexy, ja sam koristila primolut nor kontraceptivne tablete da odlozim ciklus 10 dana jer nisam htela da se zlopatim na moru. inace ne uzimam kontraceptivne tablete, znaci iskljucivo jednom ove godine za potrebe odlagnja i jednom pre dve godine isto zbog mora. pije je jedna ujutro jedna uvece. kad aprestanes, dobijes nakon 2, 3 dana. pocnjes da ih uzimas tri dana pre pocetka ciklusa.

kod nas donosimo ubruse i vlazne maramice svi jednom mesecno. jexy, ja sam koristila primolut nor kontraceptivne tablete da odlozim ciklus 10 dana jer nisam htela da se zlopatim na moru. inace ne uzimam kontraceptivne tablete, znaci iskljucivo jednom ove godine za potrebe odlagnja i jednom pre dve godine isto zbog mora. pije je jedna ujutro jedna uvece. kad aprestanes, dobijes nakon 2, 3 dana. pocnjes da ih uzimas tri dana pre pocetka ciklusa.

hvala
dobih to juce u apoteci, da je pomerim dok sam na moru
idi hbt, nisam bila na moru 11 godina
I prvo je bilo idemo, pa ne idemo, pa otkazemo, pa ipak odlucimo da idemo
samo mi meca fali sad

Mi nosimo ubruse, salvete, maramice, vl.maramice, tecni spaun, pavlovicevu, blok i 500din
kod mede sve isto u vecim kolicinama plus toalet papir plus 1000din

- - - - - - - - - -

Kako me juce izblamirao... :rumenko:
Prezuva se a ulazi jedan covek od 170 kg dosao po dete, ide s medom njegov mali. Ja skontam da je veterinar nas.
Kako je prosao pored nas ono zasmrdelo. Normalno covek radi sa zivotinjama.
A medo mrtav ladan glasno pita:"Mama sta to smrdi?" Ja kao "Nista." A on nastavlja:"Mora da je ovaj debeli ciko?" I jos pokazuje prstom...
Srecom covek je preuzimao dete u tom momentu pa se nadam da nije cuo...

Mi nosimo ubruse, salvete, maramice, vl.maramice, tecni spaun, pavlovicevu, blok i 500din
kod mede sve isto u vecim kolicinama plus toalet papir plus 1000din

- - - - - - - - - -

Kako me juce izblamirao... :rumenko:
Prezuva se a ulazi jedan covek od 170 kg dosao po dete, ide s medom njegov mali. Ja skontam da je veterinar nas.
Kako je prosao pored nas ono zasmrdelo. Normalno covek radi sa zivotinjama.
A medo mrtav ladan glasno pita:"Mama sta to smrdi?" Ja kao "Nista." A on nastavlja:"Mora da je ovaj debeli ciko?" I jos pokazuje prstom...
Srecom covek je preuzimao dete u tom momentu pa se nadam da nije cuo...

I sto je to cudno? U zemlji u kojoj nema cebadi i jastuka u bolnicama, u kojoj se desava da je dorucak u istoj struk mladog luka, cudi te sto u vrticu nema maramica i Pavloviceve?

Mene ce ova deca izludeti...
Medo zaspe, stavim malu na spavanje i kao Jeeeeee dusom da danem! Mir!
Posle 5 minuta mala dreci. Udjem. Mirisem. Nije kaka. Ou fak. Izvadim je. Dam joj da se igra, kad zasmrdi. Ipak je kaka.
Promenim pelenu i stavim ponovo na spavanje. Mirna.
Taman se spustim, evo ga medo, da ga prebacim u sobu jer vec visi sa troseda, vristi kao kozu s ledja da mu skidam, ali ajde nastavi da spava,
legnem pored njega, i sta cujem? Mala se opet probudila... ili on ili centrifuga od masine je probudila...

O Boze ima li teeeeeeeeee... dodje mi da sednem i placem!

- - - - - - - - - -

I onda kao evo ga vrtic, pa cu uspeti da se posvetim poslu i masteru.
Koji vrtic.
Medo isao 4 dana. Celu ovu nedelju ne ide.
Mala vec druga nedelja ide pola sata sat, glupa adaptacija.

Koliko je vama trajala adaptacija?

Meni ovo vec previse. Pritom je ona super. Ne place. Ne kuka. Ne znam sta vise cekamo i koliko vise da se adaptira

Mene ce ova deca izludeti...
Medo zaspe, stavim malu na spavanje i kao Jeeeeee dusom da danem! Mir!
Posle 5 minuta mala dreci. Udjem. Mirisem. Nije kaka. Ou fak. Izvadim je. Dam joj da se igra, kad zasmrdi. Ipak je kaka.
Promenim pelenu i stavim ponovo na spavanje. Mirna.
Taman se spustim, evo ga medo, da ga prebacim u sobu jer vec visi sa troseda, vristi kao kozu s ledja da mu skidam, ali ajde nastavi da spava,
legnem pored njega, i sta cujem? Mala se opet probudila... ili on ili centrifuga od masine je probudila...

O Boze ima li teeeeeeeeee... dodje mi da sednem i placem!

- - - - - - - - - -

I onda kao evo ga vrtic, pa cu uspeti da se posvetim poslu i masteru.
Koji vrtic.
Medo isao 4 dana. Celu ovu nedelju ne ide.
Mala vec druga nedelja ide pola sata sat, glupa adaptacija.

Koliko je vama trajala adaptacija?

Meni ovo vec previse. Pritom je ona super. Ne place. Ne kuka. Ne znam sta vise cekamo i koliko vise da se adaptira

Nama je adaptacija traja kratko. Prvi dan pola sata u dvoristu. Drugi dan 45 min s tim da se ja neko vreme igram i sa drugom decom. Treci dan pola sata u njihovoj sobi. Zatim izlazimo i oni ostaju pola sata sami. Od sledeceg dana ne ulazimo vec ih samo dovedemo pa pokupimo posle dorucka, spavanja, rucka. Posle toga kome kako odgovara.
Endija ja vodim a baka i deka ga pokupe mahom posle rucka.
Sad pauziramo jer je bolestan a on konstantno vice: Bvanka ( Branka), Ljolja ( Olja).

- - - - - - - - - -

Prosle nedelje pale prve recenice:
Pij mama; Beba kakio; kakio nofu; Udji tata; Skidni capape;

Back