Deca 1-3 godine (toddlers)

Jel ima neko da preporuci dobro as, ono za preko 3 godine? Jos stajemo u ovo 9-18kg, ali racunam da ce ga prerasti za par meseci, pa treba da predje u vece..ja sam imala na umu buster kad predje 18kg, medjutim rekose mi da on nije siguran uopste, pa sam promenila misljenje.
Dakle od tih 15-36kg as me zanimaju, koja su ok...i da li moram da isprobavam da li staje u kola, obzirom da imamo puntica, a u njemu vec u ovom sedistu ona nema mesta za nogice dovoljno..ako je ovo 15-36kg mnogo vece, ne znam kako ce nam stati uopste..

Mi smo stigli u FR. Smorili nas Batrovci ali Endi je bio dobar dobar. Postavili smo my tablet da moze da gleda crtac ako digne dzevu.
Uzeli smo nepropusne pelene Ali on uopste nije odusevljen plazom niti morem iako voli da sekhupa u kadi I tusira. Po bazenu je brckao rucicom alii nije htreo da udje.

Mi smo stigli u FR. Smorili nas Batrovci ali Endi je bio dobar dobar. Postavili smo my tablet da moze da gleda crtac ako digne dzevu.
Uzeli smo nepropusne pelene Ali on uopste nije odusevljen plazom niti morem iako voli da sekhupa u kadi I tusira. Po bazenu je brckao rucicom alii nije htreo da udje.

Mi smo jos na moru
PrvIh dana u bazencicu onako...

U slaufu gdje ima slobodu druga pjesmA

Mlati rukama, nogama..

Ja sam njoj kupila nepropusne, stavljam joj da je onaj dio slaufa izmedju nogjica ne zulja

Moram je pohvaliti, super je. Temp su do 30 pa smo po citav dan na plazi pod borovima
Ne javi se.. Odusevljena je guzvom, sarenilom, dr djecom... Nocu spava kao kuci...bas me prijatno iznenadilA

Koliko Endi ima mj? Bil mu pomogla kakva zanimacija, nesto za vodu?

Poslednja izmena:

bas me cudi, ako ima peska na plazi
nema deteta koje ne obozava pesak i vodu
nas je gacao plicakom ko kuca

- - - - - - - - - -

Jel ima neko da preporuci dobro as, ono za preko 3 godine? Jos stajemo u ovo 9-18kg, ali racunam da ce ga prerasti za par meseci, pa treba da predje u vece..ja sam imala na umu buster kad predje 18kg, medjutim rekose mi da on nije siguran uopste, pa sam promenila misljenje.
Dakle od tih 15-36kg as me zanimaju, koja su ok...i da li moram da isprobavam da li staje u kola, obzirom da imamo puntica, a u njemu vec u ovom sedistu ona nema mesta za nogice dovoljno..ako je ovo 15-36kg mnogo vece, ne znam kako ce nam stati uopste..

akom imas nekoga da ti uzme iz EU polovno, bilo bi vam jeftino resenje

Mi smo jos na moru
PrvIh dana u bazencicu onako...

U slaufu gdje ima slobodu druga pjesmA

Mlati rukama, nogama..

Ja sam njoj kupila nepropusne, stavljam joj da je onaj dio slaufa izmedju nogjica ne zulja

Moram je pohvaliti, super je. Temp su do 30 pa smo po citav dan na plazi pod borovima
Ne javi se.. Odusevljena je guzvom, sarenilom, dr djecom... Nocu spava kao kuci...bas me prijatno iznenadilA

Koliko Endi ima mj? Bil mu pomogla kakva zanimacija, nesto za vodu?

On ima skoro 19 meseci. Najstrasnije je obazriv da me kazem nepoverljiv. Stao na sljunak I ne svidja mu se, ne svidja mu se ni da se ja ili tata kupamo dok je on sa ovim drugim na obali. Ljubi nas kad se vratimo kao da smo se brodoloma spasili :)))
Kumice u bazenu one imaju 6 I 8, sve super cvrkuce sa njima al da udje ni za zivu glavu.
Probali sa misicima slaufom I nekim auto slaufom sa tendom nista be pomaze. Na suvom se igra a u vodi kukurukuku

- - - - - - - - - -

Sutra idemo na plazu sa peskom. U Nici je kamenje u Villefranche sitan sljunak. Igrao se sa sljunkom Ali nece da se seta uz vodu jer talasi rolaju I propada se.

On ima skoro 19 meseci. Najstrasnije je obazriv da me kazem nepoverljiv. Stao na sljunak I ne svidja mu se, ne svidja mu se ni da se ja ili tata kupamo dok je on sa ovim drugim na obali. Ljubi nas kad se vratimo kao da smo se brodoloma spasili :)))
Kumice u bazenu one imaju 6 I 8, sve super cvrkuce sa njima al da udje ni za zivu glavu.
Probali sa misicima slaufom I nekim auto slaufom sa tendom nista be pomaze. Na suvom se igra a u vodi kukurukuku

- - - - - - - - - -

Sutra idemo na plazu sa peskom. U Nici je kamenje u Villefranche sitan sljunak. Igrao se sa sljunkom Ali nece da se seta uz vodu jer talasi rolaju I propada se.

kod nas je bila skoro ista situacija sa nepune dve godine. vrlo nepoverljiv, nerado isao u vodu (ali voleo je da se kupa, samo da ga neko unese i da ne bude talasa), od talasa bezao sa plaze :lol:
sledece godine ulazio u vodu bez problema, samo nije hteo da zagnjuri glavu zbog slane vode i ociju koje peku kad izroni. ove godine sve sa velikom radoscu radi, mada se jos uvek malo boji talasa

Leukociti su od 3.5-10, 11 je minimalan sok, mogli su biti zubici; ako se nije ponavljala temp, ako je dobre volje, krka, nema sta da se
brines. Endiju je skakala do 40.2, dam 2.5mlg brufena jer nista drugo ne radi ne skine ni on, zovem hitju oni kazu dajte jos 2.
Ne padne, mi u Tirsovu. Dok smo dosli na red trcao je tamo, dr siktala a ja se mal nisam potukla.

Rekla bi ti dr da doneses urin, ali da je urinarna imala bi i drugih simptoma. Endi je imao eserihiju sa tri meseca, ali je pored temperature, kukao, povracao...
tesko da bi to jedan dan diglo temp i cao zdravo.
Ja zbog istorije vadim urin i krv- kks i crp.

- - - - - - - - - -

Srecno sa nosom, ovaj moj uzme nosu sedne sa sve pelenom pa se pokaki, bez pelene nece...videcemo sad na putu dal ce hteti.
Ne znam da li da mu kupim adapter.
Nista od nose....i tako
Sad je i lose vreme,hladno je
Sutra kuci...pih

joj žene ja više izludeh ne mogu dočekati mooooreeeee!!!!! krećemo u subotu ostajemo 15 dana!!!!

nego da vas pitam za iskustvo, Luca treba da krene u vrtić od septembra. mi nećemo biti tu sve do kraja sept. znači propušta adaptaciju. e sad ako krenemo tek krajem sept,šta mislite da li će to biti problem??? mislim da će mi vaspitalčica dopustiti da budem sa njom par dana, ali nisam sigurna...ipak svi ostali će se tek adaptitari, a onda se pojavi neko dete koje je tamo sa mamom....baš sranje. ali šta ću, nije bila primljena a mi uplatili letovanje, plus još jedan put od nedelju dana...a onda jave da je primljena....

Nema to veze suki. Nisi njihova mama. Ona svakako mora da prodje adaptaciju :)
Uzivajte na moru :)

- - - - - - - - - -

Pitanjce:

Menjam pelenu Eleni jutros, samo upiskana ali onako momacki a ona smrdi (pelena) kao javni wc. Uzasno...
I naravno to se desava uvek kad je mm kupa i oblaci uvece jer joj on nikad ne namaze pavlovicevu...
Ili je do pelene?

Kontam da ima neku infekciju, dobila bi temp, jel da?

Ovo se desi ponekad, uvek u jutarnjoj i kad joj ne namazemo pavlovicevu...

ja mislim da nema veze sa mazanjem, ipak u noćnu piški više puta, a i koncentracija je veća, mislim ne pija puno tečnosti preko noći...
ne mora T kod infekcije, zavisi kakva je...ali ako je inf, trebalo bi ili da je svrbi, peče, boli, kontam plakala bi prilikom piškenja ili bi se češkala. Luca je imala sekret kad je imala infekciju. tako sam skontala, ništa T.

joj žene ja više izludeh ne mogu dočekati mooooreeeee!!!!! krećemo u subotu ostajemo 15 dana!!!!

nego da vas pitam za iskustvo, Luca treba da krene u vrtić od septembra. mi nećemo biti tu sve do kraja sept. znači propušta adaptaciju. e sad ako krenemo tek krajem sept,šta mislite da li će to biti problem??? mislim da će mi vaspitalčica dopustiti da budem sa njom par dana, ali nisam sigurna...ipak svi ostali će se tek adaptitari, a onda se pojavi neko dete koje je tamo sa mamom....baš sranje. ali šta ću, nije bila primljena a mi uplatili letovanje, plus još jedan put od nedelju dana...a onda jave da je primljena....

Irina je krenula 1 oktobra
nema to veze
i bolje mozda bude,deca vec adaptirana,ne drece,pa i njoj bude opustenije
a vidim kako je krenulo i Tamara ce u oktobru izgleda...sad sam pocela da ih jashem i smaram...
misim druga na listi cewkanja a jos nista
nemoguce da se niko nije premestio,ispisao itd...dva mesta samo da se otvore...toliki vrtic jbt
mislim da su nesto zeznuli
mozda nije druga,mozda se prevarila ta sto je gledala...ko ce ga znati
u sredu licno idem da ih zajasem i da vide opet listu,sta se desava
:ljutko:

suki, isto je bilo sa jakovom prosle god,krenuo je 1.oktobra
elem nit su sva deca adaptirana do tada niti ce njoj biti teze/lakse
e sad jedino sto je bilo drugacije je upravo to da ja nisam bila sa njim unutra da ne bih zbunjivala ostalu decu, posto je taj ciklus sa mama na adaptaciji prosao vaspitacice me je zamolila da budem tu samo prvi dan 15 min i to je to...

Suki, jel drzavni vrtic? Ja ne znam jel dopustaju da mama ostaje..

Sara prelazi sad u septembru u drzavni pa se i ja plasim adaptacije...u privatnom smo super prosli, niti se razboljevala (jednom za 5 meseci), niti je plakala (jeste malo samo kad je ostavljam prvih par dana i to je to). Ima drugare i voli vrtic, sad kako ce joj ovde biti gde nikog ne zna, videcemo...a mi je navikavamo polako, govorimo da je sad velika pa ce ici u veliki vrtic

Sali da državni. Dopuštaju kako da ne, samo ne znam šta se dešava kad taj zvanični period adaptacije prođe. Bez veze mi i da dete koje kasnije polazi ne dobije priliku da prvih par dana bude se mamom, a i to da se ostala deca zbunjuju sa prisustvom neke mame. ..
Mada ovo je mešovita grupa, biće samo 12 malih ostali su već adaptirani.

suki, i nije bezveze
veruj mi ja tih 15 min sto sam bila sa jakovom prvi dan provela sam mazeci ostalu decu koja su plakala kako su me videla i isla ka meni da ih uzmem, jer se,iako su prosla period adaptacije sa mamam jos nisu adaptirala, pa su u meni videli spas, tako da je samo bilo konfuzno i za njih i za jakova

Ja kad vidim onu glavnu sestru u vrticu(koji je hvala bogu veliki pa ne nalecem na nju uvek) dobijem nervni slom
bezobrazna je i pravi se blesava
i pocela je taaako da mi ide na nerve...ne znam uospet ni zasto je ikad bilo sta pitam kad je odgovor uvek u fazonu "nemam ja nista sa tim..." a ona zaduzena za to...:roll:

meni je vrtic poremetio sve planove, pocinje izgleda tek posle 15-tog
a ja isplanirala da buba zavrsi adaptaciju pre no se porodim ...
kazu da ne treba da ga saljem kada se porodim..... a sve je tu negde ....
tako da nemam blage veze sta cu, ni kako

iii da ga bacim na adaptaciju, pa ce vremenom shvatiti da nije odbacen zbog nove bebe

Tsu, jesi ti Tamari dala pneumokok? Gde si kupovala? Ja htela Endiju da uzmem, sad nesto nema, dal zato sto nije obavezna ili...

Takodje, jel zna neko da li imamo pravo na smanjenje cene jaslica ukoliko nisu oba roditelja zaposlena, kome se pise zahtev/molba?

Poslednja izmena:

Back