Deca 1-3 godine (toddlers)

onda smatraj rjesenim :lol:

ni ja ne smatram da je paradajz turizam smorom

ja sam do sada ljetovala u studio apartmanima.
ujutro pekara, u podne kad sam u sobi brzinski se nesto smucka...navece opet pojedes nesto vani..

pogotovo sa bebama hotel i nije najprakticnije resenje jer ti svakako treba mini kuhinja

To treba posmatrati sto jednostavnije, koliko novca imas toliko se i protegnes, gledas da sebi ugodis koliko mozes, jos ako su svi saputnici jednostavni, da nema onih kojima je smrtna uvreda serviranje rucka od prethodnog dana, ili da ima samo jedno jelo za rucak, nego jos znaju i da uskoce i pomognu, to sve moze da tece glatko.

- - - - - - - - - -

Slazem se ja sa tim u potpunosti. I radim po svome. :lol:
Pokusala sam biti najbolja i savrsena ali to je utopija.
Ovako nesavrsena a sebi srecna sam bolja i za njih.

Jeste da deca tek nakon trece godine sama traze da idu.
Medo zadnjih par nedelja sam trazi da spava kod babe i dede.
Ranije se to retko desavalo.
I lepo je umeti ispratiti detetove potrebe u potpunosti. Izrastaju u sigurnije osobe, pune pouzdanja itd... poverenje
Mozda si i u pravu, narocito sto u poslednje vreme itekako ume strpljenja da mi ponestane, em nista ne stizem, em ona ne voli kad je ostavimo samu da se igra, pa se samo zavrzujem kad zurim da sto pre zavrsim nesto po kuci, a on kenjka, poludim.
Mozda i bolje naci svoju meru pa polako.
A ovo za starije dete, aj da ja tu mnogo ne pricam kad ne znam, vidim da roditelji bas imaju problema da izbalansiraju i stalno se boje da starije dete jako ispasta sto vise nije centar sveta.

To treba posmatrati sto jednostavnije, koliko novca imas toliko se i protegnes, gledas da sebi ugodis koliko mozes, jos ako su svi saputnici jednostavni, da nema onih kojima je smrtna uvreda serviranje rucka od prethodnog dana, ili da ima samo jedno jelo za rucak, nego jos znaju i da uskoce i pomognu, to sve moze da tece glatko.

- - - - - - - - - -

Mozda si i u pravu, narocito sto u poslednje vreme itekako ume strpljenje da mi ponestane, em nista ne stizem, em ona ne voli kad je ostavimo samu da se igra, pa se samo zavrzujem kad zurim da sto pre zavrsim nesto po kuci, a on kenjka, poludim.
Mozda i bolje naci svoju meru pa polako.
A ovo za starije dete, aj da ja tu mnogo ne pricam kad ne znam, vidim da roditelji bas imaju problema da izbalansiraju i stalno se boje da starije dete jako ispasta sto vise nije centar sveta.
Можеш мислити како је мени било...
Две млађе сестре, једва сам преживео!:mrgreen:

Можеш мислити како је мени било...
Две млађе сестре, једва сам преживео!:mrgreen:
Sigurna sam lakse nego tvoji roditelji.:lol: Moji mi dan danas prebacuju sto je sestra sa dve godine postala ''velika'' i morala da ispasta u tom periodu zbog mene. Kasnije je u to ime dobijala sve privilegije uvek uz tu istu napomenu i do dana danasnjeg tako je ostalo. :D

Sigurna sam lakse nego tvoji roditelji.:lol: Moji mi dan danas prebacuju sto je sestra sa dve godine postala ''velika'' i morala da ispasta u tom periodu zbog mene. Kasnije je u to ime dobijala sve privilegije uvek uz tu istu napomenu i do dana danasnjeg tako je ostalo. :D
Е да ми није било бабе и деде....
Скупимо се ми деца код њих, а ја једини мушки потомак, све остало девојчице, од старијег стрица и све три тетке с очеве стране и подговарају ме: Ти си мезимче(!!!), ајд реци баби да нам испече кокице на путеру, направи птичије млеко, испржи ћуфтице....

ja na svu srecu nemam kucu na moru pa moramo u hotel :lol:

dok smo bili sami letovali smo onako na divlje,kamp,sobe samo da prespavas pa se snalazi itd
e prosle god smo prvi put isli sa detetom i otisli u hotel, polupnasion, prvi put,do tada sam bila protivnik hotela,oni su mi bili za penzose :lol:

ali htela sam sto vise odmora i uzivanja na moru,nisam htela ni da kuvam ni da spemam i pored toga opet smo se vratli umorni sa odmora ali bilo je super .. i ove godine cemo isto a za dalje cemo videti kakvo bude raspolozenje i mogujnosti

od 10 god se mozda opet vratimo kampovanju,ko zna :mrgreen:

sta je pticije mleko?
У топло млеко стављаш умућена и заслађена беланца(лепо је ако су заслађена медом) ако имаш ону кашику за сладолед, али није битно, нама је то баба одвајала супеном кашиком.
За то време медом(или шећером) умућена жуманца с мало млека загрејати и преливати преко већ споменуте смесе... у жуманца се додаје ванилин шећер, или шипка ваниле.

У топло млеко стављаш умућена и заслађена беланца(лепо је ако су заслађена медом) ако имаш ону кашику за сладолед, али није битно, нама је то баба одвајала супеном кашиком.
За то време медом(или шећером) умућена жуманца с мало млека загрејати и преливати преко већ споменуте смесе... у жуманца се додаје ванилин шећер, или шипка ваниле.
Meni ovaj recept poznat kao snenokle. Baba je cesto pravila.

Meni ovaj recept poznat kao snenokle. Baba je cesto pravila.
Бабе су највише повлађивале деци.:D
Шненокле је моја баба правила тако што би споменуту смесу стављала у ,,шкољкицу" од лиснатог, хрскавог теста, нешто као принцес крофне, систем много зинеш, мало стиснеш.:mrgreen:

Najbolji odmor je hotel all inclusive... tamo imas sve...
Moja drugarica ide u Tursku godinama, ultra all inclusive, bukvalno imas sve.
Hranu za bebe od rodjenja, blendere, specijalno kuvano za bebe/decu... imaju i ad mleko za sve uzraste(mamicu im! Cudi me da nemaju dojilju :lol: )
Dorucak rucak vecera milion uzina... samo dodjes sednes jedes ustanes odes... posteljina peskiri cisti svaki dan...
Ali taj luksuz i platis posteno...
Nama je bzvz da idemo kad imamo ovaj stan... i precenjeno mi je realno... a i deca su mi mala...

I jeste da ovde u stanu palim masinu svaki dan(sad ce nas biti 5oro odraslih+Pedja), sirim, kupim, slazem, pa dok svi doruckujemo, pa okupamo se, pa posteljine operi na kraju, itd...itd...
Ali od pre par godina ne kuvam! Ama bas nista. I to naglasim, da se neko ne prevari pa me pita... :lol:
Doruckujemo u stanu, svaki dan neko postavi neko pere sudje... kad nas je toliko nije problem...
Rucamo na plazi... u Becicima ima super restoran samoposluzenje... extra hrana... uvek ima supe corbe ribe... na okolnim plazama deru ali ako mi se jede priustim to sebi, ili pojedem neku picu/sendvic, veceramo kuci kad se vratimo sa plaze, ili ako smo rucali picu, idemo na veceru negde...
Voce se podrazumeva u ogromnim kolicinama...

Mm nije neko ko izvoljeva i on bi mogao 10 dana da jede picu ili sendvice... tako da nemam nikakav problem... u smislu tenzije da moram da kuvam...

- - - - - - - - - -

A ja sam jedina unuka, od nas 5 unucadi. Malo je reci da su me drzali kao malo vode na dlanu :malav:

- - - - - - - - - -

Krecemo sutra oko 10h...
Sad sam rasirila ves i odradila vecinu stvari.
Deciji haos u sobi i medju igrackama necu ni da gledam... nek ceka kad se vratimo

čIčak svaka čast! opet si podigla na noge ceo forum ahahahahahhaha

ja ne bih mogla bez deteta na more, joj pa oni tako uživaju tamo. mi možda malo manje ali preživi se.
ja pokušavam da budem opuštena, ako ne ustanemo na vreme i stignemo u ponde na plažu, ebiga. mažemo se svakih 15 minuta, šešire na glavu i ok. ako mi se ne kuva taj dan, ješćemo sendviče, giros ili ćemo otići u restoran. ako mala ne zaspi kad sam ja isplanirala, demonstrativno je uvalim mužu da se hebava sa njom a ja uzmem tablet, skuvam kafu i sednem na terasu :)
naravno ispizdim 100 puta, ali onda samo sebe podsetim da smo na moru i moram da se opustim.

i svake godine kažem, nikad više paradajz turizam, hoću hotel pored mora i da mi se sve stavi pod guzicu ahahhahahahah
i onda stigne sledeća godina ja krenem da gledam hotele sa 20 zvezdica, koji koštaju 150 000 hiljada evra a ja hoću MINIMUM 15 dana na moru....i šta sledi? sitonija, apartman do 30 evra, 5 km od plaže :)

- - - - - - - - - -

Pomislih na tren da nije Novka pisala :)

nije ovde su dve devojčice ako sam dobro skontala :)

nego jel se sećate Paralijan sa četvorkama? nedavno sam čitala u novinama kako su joj deca mauturirala...

http://www.detinjarije.com/prica-letu-moru-bez-seksa/
Evo bas na temu porodicnih odmora, muzeva i ostalog. Vristala sam od smeha. :lol:

Ahahahahahaha:lol:

Haos!

Zsuki i kod nas evo vec treca godina ta prica..

Na krajemo prodjemo malo jeftinije jer u hr apartman uz more platim ko sv petra kajganu, ujutro i uvece se hranimo vani i jbg

Tacno treba uplatiti na proljece odma i kad dodje ljeto da nemas opcije nazad..

Poslednja izmena:
čIčak svaka čast! opet si podigla na noge ceo forum ahahahahahhaha

ja ne bih mogla bez deteta na more, joj pa oni tako uživaju tamo. mi možda malo manje ali preživi se.
ja pokušavam da budem opuštena, ako ne ustanemo na vreme i stignemo u ponde na plažu, ebiga. mažemo se svakih 15 minuta, šešire na glavu i ok. ako mi se ne kuva taj dan, ješćemo sendviče, giros ili ćemo otići u restoran. ako mala ne zaspi kad sam ja isplanirala, demonstrativno je uvalim mužu da se hebava sa njom a ja uzmem tablet, skuvam kafu i sednem na terasu :)
naravno ispizdim 100 puta, ali onda samo sebe podsetim da smo na moru i moram da se opustim.

i svake godine kažem, nikad više paradajz turizam, hoću hotel pored mora i da mi se sve stavi pod guzicu ahahhahahahah
i onda stigne sledeća godina ja krenem da gledam hotele sa 20 zvezdica, koji koštaju 150 000 hiljada evra a ja hoću MINIMUM 15 dana na moru....i šta sledi? sitonija, apartman do 30 evra, 5 km od plaže :)

- - - - - - - - - -

nije ovde su dve devojčice ako sam dobro skontala :)

nego jel se sećate Paralijan sa četvorkama? nedavno sam čitala u novinama kako su joj deca mauturirala...[/
QUOTE]

Ma jel to ona?

jeste jexy prepoznala sam je na slikama! baš sam se obradovala.

stevca, baš tako. još ja imam opciju da preko firme plaćam 12 meseci bez kamate....ali ko će se sa tim baviti dok pada sneg :)
a moja koleginica lepo uplatila egipat u januaru i sad morala da otkaže......kako su svi ludi, bogte tačno ne znaš gde da letuješ....

jeste jexy prepoznala sam je na slikama! baš sam se obradovala.

stevca, baš tako. još ja imam opciju da preko firme plaćam 12 meseci bez kamate....ali ko će se sa tim baviti dok pada sneg :)
a moja koleginica lepo uplatila egipat u januaru i sad morala da otkaže......kako su svi ludi, bogte tačno ne znaš gde da letuješ....

Kako gde, meni je Grcka zakon za letovanje sa decom.

a sad nepšto sasvim drugačije... počela sam sa proveravanjem hormonskog profila.
rezulatai od 3.dana ciklusa, ovako:
TSH 4,38!!!!!!!! (ref 0,27-4,20) uIU/ml
prolaktin u 8h 779,40!!!!!!! (ref 102-496) uIU/ml
prolaktinu 11h 227

FSH 6,2 (3,50-12,5) IU/L
Lh 6,19 (2,4-12,6) IU/L
E2 109,90 (46-607) pmol/L
progesteron 3,83 (0,6-4,7) nmol/L
testosteron 0,93 (0,29-1,67) nmol/L
T3 1,73 (1,30-3,10) nmol/L
T4 117,30 (66,00-181,00) nmol/L

danas am opet vadila krv, 10.dan ciklusa

tsh 1,85
E2 290,90
Lh 3,87 (što je pao mamu mu, pa trebao bi da raste zar ne???)
fsh 6,3

ima li ko da se razume u ovo??? jel ovo prihvatljivo???

Back