Deca 1-3 godine (toddlers)

Evo nasih cipelica, rekoh da cu postaviti fotkicu, pa da ne secem dete :D

Taro, ne znam za geox u piramidi..moguce da ima, mada mi se cini da ce pre biti da je u immocentru..tamo je kao sve outlet, sa tim sto to outlet ne znaci nista kod nas..cene su redovne ili 10 posto nize..ako je nesto snizeno, mozda ako ima jedan par poslednji..

Au Tsy, sad si me zabrinula, i Sara navikla da je tata mazi po glavici uvece pred spavanje..znaci da prekidamo to..a ja bas mislim to ce joj ostati kad prestane da sisa, kako bre da je lisim svega odjednom, i sike i cucle i mazenja, i bilo koje vrste utehe..

Inace sam joj izbacila onaj podoj ujutru, nadam se uspesno, par dana vec, nije ni trazila..

mico, da prvo izbacis mazenje, dakle budi pored nje al probaj da joj podvalis neku igacku maznu, mislim nesto plisano sto voli
jakov je dobio ono doremo cebe i nema sanse da zaspi bez njega, mazi se sa njima, grli ga, navlaci preko glave i zaspi

sali, kao med je sarita
evo ga jakov sa mnom za kompom i kako sam otvroila sliku on pokazuje prstom , hahaha, mislim nije ju prepoznao ali je bila slatka reakcija, obicno ne reaguje sta godda ja rasdim na kompu

- - - - - - - - - -

i bravo zajutarnji podoj, super

ranije je tako bilo
uvece se okupa, pranje zubica, itd...
legne u krevet, zagrli neku igracku(nema omiljenu,svaki put uzme drugu), poljubim je,zagrlim i izadjem iz sobe...samo ostavim vrata dok ne zaspi
:rida:

sad moram da sednem pored nje i ja se pravim blesava i samo cujes nju "mazi me"
ili "ceskaj me"

misim ok, meni prija to ali mi strasno oduzima vreme
a i od kad je beba tu nije bas tako jednostavno jer beba ne spava svako vece u to vreme..nekad jednostavno nece da spava
sada mi je mama tu i ona spava kod irine u sobi a beba je sa nama u dnevnoj
mislim da ce Irina hteti sama sa bebom da spava u sobi,jer svako vece trazi da beba bude u njenoj sobi
ne znam...nesto moram da smislim

Hvala :) Ja cipelice htedoh da pokazem prvenstveno..uzela bih sebi takve da imaju za odrasle :mrgreen:

Bokice, pa ona nece da zaspi sama uvece, da je pustim dok ne bude skroz gotova, bilo bi vec 11 sati mozda i vise, a to ne zelim, ima dece tako se naviknu pa pomeraju posle i tek u ponoc lezu..
Uteha u smislu - ako je stavim u krevet i kao aj cao - spavaj, ona ce plakati, naravno. Ja ne mogu da slusam da place duze od pola minuta- te je stavimo u krevet nakon podoja, kad vec bude polu pospana, i onda je mm mazi dok ne zaspi.
Sad kad bih joj izbacila i podoj i mazenje i cuclu, nego da je ostavim da se sama uspavljuje i da kuliram..morala bih da slusam plac koji bi trajao ko zna koliko. Eto, na to mislim.

ranije je tako bilo
uvece se okupa, pranje zubica, itd...
legne u krevet, zagrli neku igracku(nema omiljenu,svaki put uzme drugu), poljubim je,zagrlim i izadjem iz sobe...samo ostavim vrata dok ne zaspi

sad moram da sednem pored nje i ja se pravim blesava i samo cujes nju "mazi me"
ili "ceskaj me"

misim ok, meni prija to ali mi strasno oduzima vreme
a i od kad je beba tu nije bas tako jednostavno jer beba ne spava svako vece u to vreme..nekad jednostavno nece da spava
sada mi je mama tu i ona spava kod irine u sobi a beba je sa nama u dnevnoj
mislim da ce Irina hteti sama sa bebom da spava u sobi,jer svako vece trazi da beba bude u njenoj sobi
ne znam...nesto moram da smislim

Zar beba ne ode ranije na spavanje od starijeg djeteta......, kod mene mladji ide spavati od 7-8 jos se uspavljujemo na sisi i iskreno jos ne planiram to da izbacim, preko dana smo tako malo zajedno da mi tih 15-20 min bas godi, onda okupam i obucem strarijeg pa zubici i krevet legnem sa njim i svako vece izabere koju cu mu pricu pricati ... po meni nasilno tjeranje da djete samo zaspi stvara samo traume, ali svako zna svoje....

O boze, cuj nasilno, niko njega ne tera u.krevet ornog I razbydjenog niti ga samo sutnemo u isti, svasta....
Nas ritual pre spavanja bome traje I traje, od sredjiivanja, pricanja, mmazenja, citanja prica, svaku ali svaku noc.... To je osecaj sigurnosti I poverenja koji smo izgradili.... A kada se tako prokomentarise iz.neba pa u rebra, nasilno... Onda... Msm... Ajde....

Zar beba ne ode ranije na spavanje od starijeg djeteta......, kod mene mladji ide spavati od 7-8 jos se uspavljujemo na sisi i iskreno jos ne planiram to da izbacim, preko dana smo tako malo zajedno da mi tih 15-20 min bas godi, onda okupam i obucem strarijeg pa zubici i krevet legnem sa njim i svako vece izabere koju cu mu pricu pricati ... po meni nasilno tjeranje da djete samo zaspi stvara samo traume, ali svako zna svoje....

pa znaš kako, i ja volim da se malo mazimo, ja joj jako puno pevam, ali kad to traje po 1,5-2 sata svako veče - nekad pošandrcam.
niej meni problem što neće SAMA da zaspi nego što neće duuugo da zaspi. a to je ili zato što nije dovoljno umorna ili što ne ume da se umiri. ne znam. volela bih nešto da promenim, ali nemam ideju šta.

- - - - - - - - - -

bokice, hitleru jedan :) priznaj, siliš dete da spava :)

Ma da :-)
Zule, lepo si to rekla u postu iznad mog, nije problem ni kod nas bio sto ja necu da ga mazim il pricam, radim svaku noc to I danas I uzivam u tome, al bas to, nekada nije hteo sam da zaspu posle toga, jednostavno bio je spreman kad ugasim svetlo da trazi I da me sisa I sisaaaaa, zatim da se budi I trza cim pokusam da se izvucem I pomerim.. Neispavani oboje.... Realno da sam imala dete koje posle par prica zaspi I to je to, problem.ne bi ni imala ;-)

Svako dete je drugacije, primetim da se ovde gleda kroz prizmu svog deteta..a ono sto pali kod jednog, ne pali kod drugog. Oni su toliko razliciti.
Bokice, ti si navikla njega da imate taj ritual, i to je super. Ali drugo dete nece reagovati isto na takvu situaciju..Saru uopste ne zanima da lezi pored nas i da joj citam knjigu..nema sanse, ona ustane i ode..jurila bi po stanu dok god ima snage, znaci moram je nekako uspavati, ili pustiti da bude budna do ponoci. Probala sam to sa citanjem, ili da simuliramo mi da spavamo a ona izmedju nas - ma kakvi, izmigolji se i ode..prosto nece da miruje. Tako da jos uvek uvece ima podoj pred spavanje, i posle mazenje.

i ja sam probala citanje,doduše jako rano, tu oko godine. tad još nije bila spremna na to. samo sam je "razdražila", ako me razumete, raspalila maštu. pa je nakon priče samo htela još jednom i još jednom i "pita" ovo ono :)
kod nas deluju uspavanke i dečije narodne pesmice, ja ih znam jako mnogo i one su da kažem monotone, po dva tri tona max pentatonske, ebote kad ih otpevam jednu 20 puta, ja se uspavam. i sad je pitam šta da ti pevam, pa ona odabere :heart:
i počela je da ih peva :sad2: istopila sam se skroz prvi put kad sam čula. želim da me pamti po tome da sam joj pevala, da sam je nunala, da joj to bude neka rana uspomena na mene.
i to mi nije teško. al brate kad vidim da je sanjiva, okice joj se sklapaju i kad me još turira sat i po te piški, te hoće da crta, te šta ja znam pa majke mi dođe mi da je zaključam u sobu i vala sestro slatka deri se koliko hočeš, dosta mi je.
mm već zna kad izletim iz sobe ko furija i bacim se na fotelju pred tv, samo se pokupi i odradi svoju smenu. :worth:

zule kraljice
kao sebe da sam gledala sada, ono kada me izmrcvari danima, i kada osetim da nemam vise nerava, samo udahnem duuuuboko i izadjem iz sobe i predam stafetu muzu puzu hhahahaha

tvoja lepojka, pametnica zna da pevusi, srce jedno, ja jos cekam neke smislene reci :D hehe

jakova uglavnom tata kupa i sprema za spavanje, jako malo su zajedno i to je njihovo vreme, onda dolazim ja da mu dam mleko, mazim ga u kreveticu, malo pricam i onda se on umiri i za 5 do max 15 min sto je vrlo retko, kada ga bas nesto muci i onda zaspi sam ali sam ja pored njega
on se vrti, uvija u cebe, pokriva preko glave itd i zaspi
i to ne planiram da menjam

ali kao sto rekoh dnevno spavanje je bilo problem, mada kako je sada prebacio da spava samo jednom oko 2-2,5 h on i danju zaspi lako, pre neki dan je isto zaspao sam u svom kreveticu preko dana,pa videcemo

nego, evo i nasih cipelica

359bk28.jpg

nego idalje svi ali svi mislie da je devojcica, jbt ima vec 15 meseci idalje kazu evo je seka, kako je lepa seka, juce ga jedna gospdoja pita da li hoce da mu bude snajka, reko tesko da moze da vam bude snajka

lepe su vam cipelice, taro..
Ma idi, pusti te komentare, ljudi valjda misle da treba da ga obrijes do glave ko pravog junacinu :D
Inace, i meni se i dalje ponekad desi da misle za Saru da je decak..ajd ako je obucem onako unisex, pa ok - ali pazi kad je bila u drecavo rozom skafanderu - koji smo uzeli jer je dobar a bio na snizenju 50 posto bukvalno, uglavnom ona u tome i roze kapica sa medom, a neki deda kaze vidi momcinu :rotf: sta reci..

pa ide beba ranije al kao sto sam napisala, nekad nece da spava pa je budna u to vreme

ju, sada videh kolika je slika
ma nisu mi jasni, svi kao zbog kosice, pa jbt toliko decacica ima kosicu

al ajde, nego su mi dosadni vise, vise ih ni ne ispravljam nego ih pustim, ako su neki u prolazu, mislim ako nisu neki roditelji koje vidjamo u parku i sta zna

Da li svi lekari ovako ludo prepisuju lekove ? NG ima jednu od prosečnih prehlada, sa sasvim prosečnim simptomima, kao i obično kad idemo kod lekara. Danas neka došla da zameni našu lekarku, dobili smo sledeće:
Inekciju za proširivanje dišnih organa (koktel 3 leka, kaže)
nasolex sprej
aerius
brufen (trebalo ne trebalo, na 6 sati)
tantum verde
ventolin
marisol
Jbt, ispade mi dete bolesno da bolesnije ne može biti, a ona samo malo kašlje, na plućima i bronhijama nema ništa, kaže, samo joj je grlo crveno.
I da dodam, ništa od tih lekova nismo dobili na recept, još je na jedan papirić ispisala neke homeopatske lekove ako hoćemo i to da kupimo...

Pre polaska na kop, pricala sam da je imao temp.
Odemo kod dr, on poceo da place zbog pregleda, a ona kaze, aha ima I sekret u nosu evo sinacilin, bla bla
Ugl, tem. Mu.spala jos taj dan, od slina nije imao ni S, to mu bilo od plakanja tamo.... I nismo mu dali sinacilin...
Pa jbt... Tacno da ti uniste dete....

pa znaš kako, i ja volim da se malo mazimo, ja joj jako puno pevam, ali kad to traje po 1,5-2 sata svako veče - nekad pošandrcam.
niej meni problem što neće SAMA da zaspi nego što neće duuugo da zaspi. a to je ili zato što nije dovoljno umorna ili što ne ume da se umiri. ne znam. volela bih nešto da promenim, ali nemam ideju šta.

- - - - - - - - - -

bokice, hitleru jedan :) priznaj, siliš dete da spava :)

E to je vec problem, vjerovatno bi i ja posle sat vremena povilenila.... moj stariji zaspi pa cesto ne ispricam bajku do kraja znaci nekih 10-15 minuta posle leganja, samo moram ja da legnem pokraj njega i gospodin maca sa druge strane :)

kada sam rekla nasilno mislila sam na one predloge da se djete ostavi da place do besvjesti kao zaspace kada se umori, probala jednom 5 minuta i odustala... moja komsinica je pustala djete da vristi satima, stan do stana ... meni je bilo mucno slusati a ne znam kao se ona osjecala.

Back