Kosminica
Aktivan član
- Poruka
- 1.050
tusiranje mlakom vodom, lagano oblacenje i laganije pokrivanje....bebu treba rashladiti pazljivo a ne utopljavati....moze se i mlakom vodom prebrisavati ali vecina dece to ne voli
:dada: :klimaglavom:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
tusiranje mlakom vodom, lagano oblacenje i laganije pokrivanje....bebu treba rashladiti pazljivo a ne utopljavati....moze se i mlakom vodom prebrisavati ali vecina dece to ne voli
i negde sam procitala na forumu za fitobalm....odlicna stvar kod prehlade i kaslja, za ciscenje disajnih puteva, namaze se na grudi i isparava....i negde sam procitala na forumu za fitobalm....odlicna stvar kod prehlade i kaslja, za ciscenje disajnih puteva, namaze se na grudi i isparava....
Hvala samo sam htjela da mi neko potvrdi da nisam dala pogresan savjet, ja sam svoju djecu uvjek preko 38.5 tusirala toplom vodom ali mi se nikada nisu tresli od zime a danas me zove prijateljica kaze mali joj se trese i ona ga zamotala u cebad da se ugreje, predlozila sam joj da da paracetamol ako ne skine temp. da ga izmasira rakijom ili da ga istusira ili da zove svog ljekara jer meni se nikada nije desavalo da mi se djete trese kada ima temperaturu pa se bojim da nije u pitanju jos sta.
i ja to imam jer mi mali ima bronhitis super stvar za kasalj i uopste disajne puteve, ali ne znam koliko pomaze oko temperature
rakija bolje ne, samo fali jos alkohol da udise....ako je preko 38.5 treba detetu odmah da da paracetamol, otusira i normalno pokrije....groznica ce sa lekom proci....
- - - - - - - - - -
ma ja se samo nadovezala na temu o temperaturi jer je mom to bilo povezano, temperatura i kasalj....
Moj sin to imao prosle nedelje, bio je na bruf I paracetamolu na 6h 5 dana, a kada su ga pustali lekovi imao je gadnu groznicu, bila mu plava usta, cvokotao, a udovi bili ledeni. Meris temp a ono 35,6. Dam lek, utoplim, dok mu se podigne temp tela lek vec pocne da deluje. Inace bio vrlo dobro raspolozen. Napomena: mi smo bili do lekara, viroza grla, ali ga je ipak pokrila sinacilinom. Treba odvesti dete kod lekara svakako.
Tmperatura mu je spala na 37.5 i tu je vec neko vreme ali cemo ga za svaki slucaj odvesti doktoru zakazala se u 5 h, da mirno doceka noc, srecom da njen doktor radi drugu smjenu

Uspela za vreme popodneve dremke da namazem kremu,sad ima visoku temp. 39,malo spala posle tusiranja i panadola,samo siku trazi a mene vec bole sike, apetit skoro nikakav,samo supice danas pojela i to nekoliko kasika,pije dosta caja,medeno maleno,imali kraja ovim prehladama i virozama i posle koliko vremena se naviknes na to ili ti uvek bude tesko kad je dete bolesno?
Jos uvek se pitam da li sam sve uradila sta sam mogla i da li postoji jos nesto cime bih pomogla detetu u bolesti![]()

ili da se neshto strashno deshava.. 

..josh uvek mi se srce stegne kad u pola noci chujem moju srednjoshkolku kako duva nos ili kashlje,
)Moj sin to imao prosle nedelje, bio je na bruf I paracetamolu na 6h 5 dana, a kada su ga pustali lekovi imao je gadnu groznicu, bila mu plava usta, cvokotao, a udovi bili ledeni. Meris temp a ono 35,6. Dam lek, utoplim, dok mu se podigne temp tela lek vec pocne da deluje. Inace bio vrlo dobro raspolozen. Napomena: mi smo bili do lekara, viroza grla, ali ga je ipak pokrila sinacilinom. Treba odvesti dete kod lekara svakako.
....lek se ne daje na blef i preventivno nego kad postoji stvarna potreba....To tresenje nastaje pred skok temperature, dobro je da detetu da sirup a ledene ruke I noge da trlja da cirkulacija bude bolja, da nekako ugreje te ledene udove. Krv se povuce iz tih perifernih krvnih sudova. Tesko je tusirati dete koje se tako trese, u stvari bi najbolje bilo hladiti mu trup a ugrejati udove da se ujednaci t tela. Kad temperature skoci prestaje treskavica. I onda imaju smisla I obloge I ostala sredstva za hladjenje.
opet dele antibiotike ko bombone???....lek se ne daje na blef i preventivno nego kad postoji stvarna potreba....
posle se pitam sto sinacilin ne deluje na bakterije koje Irina skuplja po vrticu![]()

tesko je naci dr sa kojim imas dobru saradnju ali kada ga nadjes ne ispustas ga....
))) i predivno je videti bebu odmah, sam ubod u kicmu ne boli, trnjenje je fino i naravno da bol ne osetis iako osecas da te dodiruju, ja sam mislila da mi prckaju po butinama
, malo sam bila osamucena od pada pritiska pa sam se i rasplakala kad sam videla bebu....grozne su injekcije i bolovi od skupljanja materice, kod nas daju injekcije diklofenaka dok ne krene mleko 3 dana, posle nema
....sto se post operativnog tice mislim da je isti kao i kod totalne osim sto kod spinalne ne smes glavu da dignes sa podloge 24 h ali meni to nije bio problem....