Deca 1-3 godine (toddlers)

Pogačice sa sirom su najbolje one...koliko sira, toliko margarina (ja mnogo vise volim mast) i toliko brašna i malo soli. Sad, nekad nije dosta bas da bude tako malo brašna, to po osecaju uradim. Važno je da odstoje u frizideru jedan dan pre pečenja, ali ako su u zamrzivacu, ne moraju. Peku se da ostanu blede i jedu isključivo hladne jer hoće da zaboli tiba od vruće masnoće.

e hvala mardz, pa to deluje bas jednostavno onda
i da, ja njemu koristim mast bas cesto...

ijao, a danas ja cistim beli luk za rucak i on trazi da mu dam, i ja reko ajd da mu dam da proba, pljunuce garant, kad je on navalio na beli luk, pojeo ceo cen, nisam htela da mu dam vise
posle ga tata odveo u parkic a on siri miomirise samo tako : ))

Aha, znaci kratkotrajno mleko, pa se ipak kuva..ako sam dobro shvatila.
Pa ja nesto kontam da nema potrebe da pije kravlje mleko dok jos sisa. Kad prestane da sisa, onda cu joj davati kravlje..u stvari ni ne znam kako to ide, i koliko ce joj trebati kolicinski mleka tada, ali o tom po tom..

Znachi novi krevet jupujupijupi ... 'ebao me jupi, kad sam i napisala ... z:hm:... sad zaspi, pa se probudi posle najvishe sat vremena , pa pochne da izlazi iz sobe ... samo chujesh kako neko veeeeeooooma polako i oprezno otvara-zatvara vrata za sobom .... juche smo ga sa mm nosili nazad jedno 5-6 puta ... jedva je zaspao, a dusha mu spava ... znam da mora da se navikne, ali bre, mnogo me nervira ovo z:((

pa da, ako sisa i ako ne planiras da prestajes nema potrebe za kravljim mlekom
jakov popije oko 300 ml pred spavanje i ujutru jos 150 ml, ja sam bila u soku
dok je sisao nisam imala pojma koliko popije

Pa planiram da prestajem, naravno :D Samo ne odmah..nesto mi zao nje, posto je vezana bas, ali svakako necu jos dugo, gornja granica mi je 2 godine, mada racunam za par meseci da probam da je odviknem, ne znam ni ja..
A kako je kod vas to proslo, nisam ni znala. Jel bez problema prestao da sisa? Nije se bunio, plakao, trazio?

neizreciva, nemam pojma, ja se secam mleka iz kese pre sto godina kad sam bila mala, i to se kuvalo, a nikad nisam koristila to kao odrasla, samo dugotrajno, jer ga i ne pijem nesto, samo za ness kafu ili kad ide u neko jelo i slicno..

jos je bolje to mleko iz kese :)
bar meni
ja ga kupim i prokuvam i drzim u frizideru, lepsi ukus definitivno ima, ne koristimo ga za pice, samo griz i tako to, jer i on siki, kad imam od koga domace, nabavim kozje...
a kad ne, ovo u kesi je super, samo da znas cije uzimas

inace mi napokon kupili sediste
maxi cosi axiss, polovno na oglasima, super je, boja je crna, bas sam 1zadovoljna
skroz novo, njihovo dete+
ga4 jedva koji mesec koristilo
super mi je fora sto se sediste moze okrenuti ovako ka vratima kad stavljas dete, da ne moras da se lomatas po kolima :)
Maxi-Cosi-Axiss-rotacja-siedziska-1200x560.jpg

Koliko je lakse cuvati malog od mog mog brata od mede.... pa to je fes...
Njihov mali bi mogao po ceo dan da gleda crtace ili neki crtani na ajpedu...
Prekjuce je dva sata sedeo kod mene u krilu(najvise voli svoju tetku :heart:),
gledao crtac a ja citala, ucila i podvlacila.

Generalno, nisam za toliko gledanje ali kad zakuka za mamom i tatom jedino ga taj neki crtac smiri.
Mada, inace je mnogo laksi za cuvanje nego medo.

Medo nece sam da se igra, samo nesto trazi, dodji, ustani, sedi, daj, ajde...
Danas za celo prepodne nisam uspela jedan pasus da procitam od njega...
a jos ga je mm zabavljao...

A sto je ljubomoran!!! Ajme... ebali smo jeza kad se beba rodi

Pa planiram da prestajem, naravno :D Samo ne odmah..nesto mi zao nje, posto je vezana bas, ali svakako necu jos dugo, gornja granica mi je 2 godine, mada racunam za par meseci da probam da je odviknem, ne znam ni ja..
A kako je kod vas to proslo, nisam ni znala. Jel bez problema prestao da sisa? Nije se bunio, plakao, trazio?

neizreciva, nemam pojma, ja se secam mleka iz kese pre sto godina kad sam bila mala, i to se kuvalo, a nikad nisam koristila to kao odrasla, samo dugotrajno, jer ga i ne pijem nesto, samo za ness kafu ili kad ide u neko jelo i slicno..

prestao je vrlo spontano i lako, pisala sam da je to bio moj plan, da ga dojim godinu dana, ali se taj moj plan poklopio sa njegovim zeljama i stvarno je islo bas spontano, dnevne podoje smo izbacili pre npr dva meseca, kako sam mu ubacivala obroke i uzine tako je on izbacivao podoje, nije trazio, ja mu nisam nudila..
jedini problem je bilo izbaciti nocne podoje, ali to je bilo ono sto sam pisala - samo navika, nikakva druga potreba, pa smo imali mozda dve noci bucne, jedna bas bas , druga manje i trecu -cetvrtu nije trazio uopste

vecernje sam mesec dana kombinovala sisanje pa flasicu, i na kraju sam mu samo zamenila flasicom ceo obrok
ma bas je islo glatko stvarno

Mala place danas ne spava ne izlazi mi iz narucja
Ivan je dosao iz vrtica ne stigoh cestito ni da ga zagrlim
Hocu da crknem od muke :(

i nama je bilo veselo
juce super,grceva uopste,uzeli onaj enterokind...pomaze dosta
al veceras...haos...2 sata vristanja
pridruzila joj se i Irina...a ja da mi nisu ruke bile zauzete drzeci malu,cupala bih kosu :lol:

- - - - - - - - - -

i isto mali kvarnjak trazi u ruke obavezno svaki put kad je budna
tacno ima neki zvuk koji ispusta kad hoce da je uzmemo, kao da laje...cudan neki zvuk :lol:
kvarnjak mali,kad je pre skapirala....

i nama je bilo veselo
juce super,grceva uopste,uzeli onaj enterokind...pomaze dosta
al veceras...haos...2 sata vristanja
pridruzila joj se i Irina...a ja da mi nisu ruke bile zauzete drzeci malu,cupala bih kosu :lol:

- - - - - - - - - -

i isto mali kvarnjak trazi u ruke obavezno svaki put kad je budna
tacno ima neki zvuk koji ispusta kad hoce da je uzmemo, kao da laje...cudan neki zvuk :lol:
kvarnjak mali,kad je pre skapirala....

Junior je imao dve nedelje. Lezi na krevetu, lezim ja pored njega, a on place li place. Na kraju nisam znala vise sta da radim i pipnem ga dva-tri puta nazad po ramenu (kao kada zelis nekog da zeznes pa mu pipnes, kucnes drugo rame da pogleda tamo, al sam objasnila). I on me pogleda i smiri se. Imao je dve nedelje :eek: Posle sam se zezala da sam mu nasla "restart" dugme :cepanje:

Gde si kupila?
Imas neki sajt?

uzeli smo u ikei pre nekoliko god, kada smo uzeli i bracni krevet
krevet je 0 do prvih godina osnovne skole, montira se za svaku fazu i ima vise visina
prvo smo samo skinuli jednu ogradu u podesili visinu za nas krevet, sada sam podigla ogradu pa cu kasnije spustiti pod ...verovatno i sada imaju neki slican proizvod ;) ako ne poenta je samo da je u nivou vasem i da se moze skinuti jedna ograda :) i da je stabilan, da ga ne mozes tek tako pomeriti...
ja ne znam kako bih ustajala svaku noc i presavijala se preko ogradice

- - - - - - - - - -

moje prase grokce kad je ljuto :ponosnamama: :D

Mi smo trenutno u fazi kad hoce sve sto ona zeli,kad smo u kuci to nije strasno,umirim je skrecuci joj paznju,bude malo nezgodno kad odemo kod nekog,a ona bas hoce da uzme u ruke onu lepu crvenu vazu sto stoji na stocicu,jedino sto sam tad uspela da uradim je odemo kuci,na srecu to mi je dobra drugarica i imala je razumevanja,a sta kad se ovako nesto desi na javnom mestu,a ona bas zapela hocu to i to,i ne mislim na radnju,tu je uvek mirna,mislim kad krene u setnju a ona hoce da ide na drum,ili kad hoce da podigne nesto na zemlji,to naravno nije uvek,ali u nekim momentima kad se zainati nista je ne moze zaustavitii tad koristim sve sto je u mojoj moci da je umirim i skrenem paznju na drugu stranu,i ne popustam joj ni malo,a to kad si na javnom mestu ume da bude vrlo,vrlo nezgodno,nadam se da ce je ta faza brzo prociz:(

Back