Deca 1-3 godine (toddlers)

ja bebu kupam oko 20h
i to mi pomaze sveki, ona je jos kupa a ja pripomazem
dok je podojim uspavam, bude 21h
u 21h se kupa i sredjuje Ivan, al njega kupa deda, navikao tako kupao ga deda kad sam bila trudna
i onda ga oni tamo u sobi srede, nekad pije mleko kod njih, nekad dodje kod mene
uglavnom, onda legnem da ga uspavam i nekad imam srece pa zaspi odmah, a nekad me zeza do 22-22,30h
ako se u medjuvremenu mala buni, uskace mm
mala se inace vec par noci budi u 1h pa u 5h
s tim sto kad se probudi u 1h zaspi ponovo u pola tri, tri
u 5h, pa zaspi oko 6h, jutros je spavala do 9h
nema jos tu nikakvog reda
a nemam pojma koliko jede, sudeci po pelenama valjda dovoljno
videcemo na kontroli koju su nam zakazali za 20.januar, cak...ludilo

Ja sam pisala na staroj temi.

Uzmi papir pa zapisi vocke: jabuka, kruska, sljiva, narandza, mandarina, kivi, banana...
pa povrce: krompir, grasak. Boranija, kupus, spanac...

I onda se svaki dan potrudis bar 3+3, ili u super slucaju 5+5 (5 vrsta voca svaki dan i 5 vrsta povrca da unese)
Supa/corba se podrazumeva
i ml.proizvodi

ja tako radim

kod nas se ne jede supa svaki dan, ali povrce i voce obavezno. sada uglavnom jede sto i mi, a ja stalno kuvam i gledam da stavim sto vise povrca u svaki obrok. kada mu kuvam odvojeno, baza je pirinac ili krompir, pa jos najmanje 3 vrste povrca i parce mesa.

on jede sve sto i mi, msm, sve sto se spremi kuvano uglavnom, izuzetak je ako bas ima nesto sto mislim da ne treba da jede, a to su obicno jela s neutralnom pavlakom ili neka jaca, onda mu skuvam odvojeno, ali jakooo retko jer obicno i kuvam nesto domace, na kasiku... supe i corbe obozava i to mu dam pre rucka ili posle rucka, uglavnom napravim mu pauzu da bi mu sve stalo, jer bas bas voli supe i corbe i mogao bi samo to da jede ceo dan....
ujutru uglavnom peciva sa jogurtom, kifle, proju pravim sa sirom npr, ili napravim koce7przenice, ili kajganu, ili jedemo pite i bureke :D skuvam nekada zmaru, i tako... bude svega, uvece uglavnom neka mlecna kasa, dal griz il palenta il nesto drugo tog tipa sa zitaricama na mleku, mada poslednjih dana gospodin navalio na pecenje ko blesav, vidi da mi jedemo a on zija ko ptic
izmedju voce i voce

Voce i povrce jede svaki dan, raznovrsno..doduse sada najcesce banane, jabuke i mandarine od voca, za rucak vrtim supice, razna kuvana jela, slatki kupus, grasak, krompir, boraniju, spanac..i neko meso uz to
Uglavnom mi vecera predstavlja problem sto se ideja tice, to je uvek palenta, sutlijas ili griz, ponekad ako hoce jaje, hleb i sir ili jogurt. Mada nece da jede kuvano jaje vise, zeza sa tim.
Mozda bih mogla i za veceru opet neko povrce, ne znam vise ni ja..od mlecnog jede jogurt i mladi sir ili kiselo mleko, i to je to, ali posto jos sisa, racunam da je to dovoljno..

Za vikend bili u Ns, i naravno gde god da odemo kod rodbine, oni iznesu cokoladu, stapice, kolace, njoj sokic..ja to njoj ne dajem, i popustim, kao, ajde nek uzme. Naravno kad joj je pred nosom da hoce i sizi ako ne dobije, i tacno sam znala da je trebalo da se drzim svojih stavova, i da ne dozvolim da jede to, posto je imala problem sa tvrdom stolicom, a inace nikad nema tih problema kad lepo rucka..

i jakov jede isto sto i mi za rucak u 90% slucajeva, za dorucak jaja, hleb i kajmak/sir, kozji jogrut ili kifla i jogurt, pitu, burek, przenice itd... palacinke sa sirom ili sa jabukom rendanom ili sa domacim dzemom, speltu ili ovsene pahuljice sa medom i lesnikom ili jabukom i cimetom itd
za veceru popara, palenta, dam mu nekad 7 corn, griz, sutlijas ili isto pecivo i kajmak/ jogurt, pitu sa sirom ili dulekom ovih dana, uvela sam mu i slanicicu domacu i cvarke, sve to fino rucka. proju ili pitice one spanske, mafine razne slane itd

voce uglavnom jede prepodne i to je najvise 3 razlicite vocke, nekada popodne jabuku ili bananu, nekada mu za uzinu dam djevrek, neke stapice od heljde i spelte i to je to
i jos uvek cokoladu nije probao kao ni sokice niti bilo kakve grickalice
vise mu niko od rodbine ni ne nudi a niko nam to ni ne donosi

Birice, kako tvoje dete sa ekcemom?

Medi izaslo na butinici, na prevoju, malo se povuce malo bukne,
gledam jutros kao da se siri, ranije je bilo velicine dinara, sad kao
ping pong loptica... :(

Nemam pojma tj.iskustva, jel se to zimi pogorsava ili kako?
Ja stvarno nemam pojma na sta on tacno reaguje jer jede sve.
Od danas smo definitivno ukinuli slatkise, ne sme vise ni jednu kinder cokoladicu,
bas da vidim hoce li se povuci.

Ne mazem nista specijalno, neku mustelu i pavlovicevu.

A ima malo i na levom laktu, ali je tu bas malo i vise kao hrapava koza.

Na licu Hvala Bogu nema, ali ima suvu kozu pa ga stalno mackam kremicama

slikala sam
photo_1.jpg

to su ove
i ove 5 pahuljica
photo_2.jpg

al ja kvinsi mislim da svake nabubre, mislim ne naduju se ne znam koliko ali upiju mleko/jogurt ako dovoljno dugo stoje
kazem ti, ja ih na kratko skuvam ako mi nisu dovoljno dugo stajale potopljene

- - - - - - - - - -

ijao, kolike su slike
kad ne mogu da ih stavim lepo kako sam navikla nego moram da ih kacim na net : (

Back