Deca 1-3 godine (toddlers)

Pa planiram da prestajem, naravno :D Samo ne odmah..nesto mi zao nje, posto je vezana bas, ali svakako necu jos dugo, gornja granica mi je 2 godine, mada racunam za par meseci da probam da je odviknem, ne znam ni ja..
A kako je kod vas to proslo, nisam ni znala. Jel bez problema prestao da sisa? Nije se bunio, plakao, trazio?

Ja pokusala al vidim Lela jos nije spremna,tako da cemo sacekati prolece za odvikavanje od sike,osim ako ne bude bilo nepredvidjenih situacija,ali otom potom.
Cudno je to sa sisanjem,neki misle da je vec dovoljno velika da bi sisala,drugi smatraju da je u redu da sisa do druge godine,treci opet savetuju da je pustim dok ona ne bude spremna da sama prestane da sisa,ja sam odlucila da sacekam do proleca,onda cemo vec videti sta dalje

A koliko Lela ima?
Ma mene inace uopste ne zanima sta neko sa strane misli ili smatra, znam koliko je dojenje zdravo a vodim se i sopstvenim zdravim razumom i svojim detetom. Sara takodje nije spremna, ako je ne nudim - ona sama trazi... i moram joj prvo ukinuti jedan podoj pred dnevno spavanje, pa onaj ujutru (mada njega nekad i preskocimo), i onda kad ostanemo na vecernjem samo, onda i taj, dakle, postepeno.

Pa planiram da prestajem, naravno :D Samo ne odmah..nesto mi zao nje, posto je vezana bas, ali svakako necu jos dugo, gornja granica mi je 2 godine, mada racunam za par meseci da probam da je odviknem, ne znam ni ja..
A kako je kod vas to proslo, nisam ni znala. Jel bez problema prestao da sisa? Nije se bunio, plakao, trazio?

neizreciva, nemam pojma, ja se secam mleka iz kese pre sto godina kad sam bila mala, i to se kuvalo, a nikad nisam koristila to kao odrasla, samo dugotrajno, jer ga i ne pijem nesto, samo za ness kafu ili kad ide u neko jelo i slicno..

ni ono u kesi ako je pasterizovano nema potrebe prokuvavati jer pasterizacija poubija sve sto je moguce patogeno u mleku....

moj malac zaspi na sisi i posle toga najcesce prespava noc, dok god je tako sisanje ce da bude u opticaju a gornju granicu cu da vidim, mozda bude i vise od 2 godine, ko zna....uskoro pocinjem raditi i moram na dijetu ali cu pokusati da ne skidam vise od 2-3 kg mesecno a tako mogu i dalje da dojim....bumo videli, zelje su jedno a mogucnosti su mozda drugo....

sa starijim sinom je sisanje bila muka ziva i izgurasmo 9 meseci ali ovaj malac bas uziva da sisa i lepo napreduje pa je i meni uzivanje...pre koji dan sam ukinula jedno sisanje i ne pada mi lako, kao da ga uskracujem za nesto, a znam da je vec vreme....uskoro moramo da spadnemo na dva sisanja, nema nam druge....

uskoro ces saznati z:mrgreen:
ko da imas nesto od toga dal je nekom bilo lakse ili teze

Pa zanima me... bas zato sto cu uskoro saznati...

- - - - - - - - - -

meni je nakon drugog bilo neuporedivo lakse, posebno fizicki, iako sam matora rodila :lol:

Jako si matora rodila... ajd ne pricaj... :deda:
Nego, fizicki znaci lakse... a psihicki... ono jel gladan? Dal ovo ili ovo?
Jesi lakse odlucivala? I jesi li vise spavala?

imam dva detetam od dva oca a ni jedno se nije odmetnulo na mene :)))...uostalom, mnogo toga se promenilo od pre 14 god i kao da sam opet bila na pocetku, malo mi koristi znanje od prvog....a i starija sam dosta, prvo sam rodila sa 27 a drugo sa 40.5....sve u svemu, razbija me malac: em je tezak a voli da se nosa, em je zahtevan i voli da ga sluzis ceo dan, em nece da se zaigra sam ni sekunde a sada je poceo puziti i ima ga svuda a najvise tamo gde ne sme z:D....teze sada, nego sta nego teze....

Meni je sve bilo lakše posle prvog porođaja. Skakala sam čim zakmeči u kinderu, trčala za njim kao luda, spavala i naspavala se te četiri godine, dok se nije rodio Sava. E onda sam se sa spavanjem oprostila naredne 4 godine. :sad2: Prve dve nije prespavao ni jednu jedinu noć, samo se dernjao, pa sam ga, jer mi je bilo teško da ustajem 2 354 679 puta u toku noći, naučila da spava kod nas u krevetu, uglavnom na meni, pa sam ga onda jedva od toga odvikla. Druge dve bi prespavao tek poneku celu noć, tako da sam se zaželela spavanja za narednih 100 godina. I uopšte, loše je spavao noću, ustajao, hodao kroz kuću, plakao u snu kada je već krenuo u školu.

Valjda zato sada mogu da zaspim čim sedim na nečem mekom i toplo mi je. :zkez:

Ali, moje drugo dete je valjda redak primerak.

cicak, da li sam spavala? DA LI SAM SPAVALA??? :lol:
pobogu, jel ti ne pratis temu od pocetka? nisam spavala oko 20 meseci, a jos pocela da radim kad je mali imao 8,5. bila sam pojam, merna jedinica za nespavanje na temi :mrgreen:
sve drugo je bilo lakse i opustenije. ok, svi imamo taj trip jel gladan, ali opet ne u tolikoj meri kao sa prvim.

Ja sam do nedavno mislila da je moje dete mirno i 'lagano' za podizanje/cuvanje...
Dok nije dosao bratov mali... to dete ne osetis... ne znas da je tu... ps. a laganiji bar 3 kg od mede :mrgreen: nosim ga kao perce...
Promenim mu pelenu za sekundu...

Ebote... ako ovo drugo bude zivahnije od mede... a izgleda hoce... vec mi sad skace po stomaku ko luda...
pa ja sam ebala jeza u ledja... :zblesav:

Meni se medo jos uvek budi nocu... nocas npr.tri puta... ima neki smajli sto puca sebi u glavu? :mrgreen:

ne znam kako ce biti zbog bebe, ali ovaj moj je samo odjednom poceo da spava. tacno sam bila u pravu kad sam jos davno, nakon prvog deteta rekla da dve godine svog zivota ladno mozes da otpises. mm me tada prenerazeno pogledao u stilu "kako mozes tako nesto da kazes', ali istina je. bar u mom slucaju. ja posle drugog rodjendana, kod oba deteta , ili tu negde mesec dva manje -vise, pocinjem da prvo spavam normalno, a onda i sve durgo se nekako poslozi. ja vise volim kad porastu i prerastu bebecu fazu, mnogo bolje funkcionisem kao roditelj, najiskrenije kazem. meni je prva godina pakao.

Zd, medo ima 22 meseca i jos se budi?!????!!!!!!
Zasto? Ne znam? Kad ce da prestane?! Ne znam?!?!
Ima samo srecu da ima oca koji ustaje i prebacuje ga kod nas u krevet pa kad za pola sata zaspe tj.ucvrsti,
onda ga tajo vraca nazad, jer me udara... i tako celu noc... :roll:
Inace bi mu ja 'salila stravu' jednu noc... :mrgreen: sve mogu preko dana da istrpim... ali noc, tu se pretvaram u azdaju

ne znam kako ce biti zbog bebe, ali ovaj moj je samo odjednom poceo da spava. tacno sam bila u pravu kad sam jos davno, nakon prvog deteta rekla da dve godine svog zivota ladno mozes da otpises. mm me tada prenerazeno pogledao u stilu "kako mozes tako nesto da kazes', ali istina je. bar u mom slucaju. ja posle drugog rodjendana, kod oba deteta , ili tu negde mesec dva manje -vise, pocinjem da prvo spavam normalno, a onda i sve durgo se nekako poslozi. ja vise volim kad porastu i prerastu bebecu fazu, mnogo bolje funkcionisem kao roditelj, najiskrenije kazem. meni je prva godina pakao.

tome se i ja nadam nekako, da ce se smilovati na majku svoju, jedinu, divnu, kad mu dodje brat il seka z:mrgreen:

cicak, da li sam spavala? DA LI SAM SPAVALA??? :lol:
pobogu, jel ti ne pratis temu od pocetka? nisam spavala oko 20 meseci, a jos pocela da radim kad je mali imao 8,5. bila sam pojam, merna jedinica za nespavanje na temi :mrgreen:
sve drugo je bilo lakse i opustenije. ok, svi imamo taj trip jel gladan, ali opet ne u tolikoj meri kao sa prvim.

Nisam pratila kako ti je bilo posle.prvog.
Ali posle.bumbarka si mi delovala skroz ok.
Jes neispavano ali si mi bila nekako ok ovako.
Ja sam posle mede bila luda... sludjena... sta ako ovo... sta ako ono...
U zivotu tako preplasena nisam.bila... i nikako nisam spavala...

E vala slazem se sa poslednjom recenicom skroz.
Da mogu nekako da preskocim tih prvih 3-6 meseci,
rodila bih jos 10-oro...

Back