Deca 1-3 godine (toddlers)

Moje dete proslinilo ... pochele su chari vrtica :roll: ... shta mozhe biti na butinama mu je izashlo jedno 4-5 sitnih sitnih kao da su bubuljice, onako crveno ... onako na unutrashnjoj strani butina .. nije intolerancija, ili ekcem, to sam apsolvirala sa njim u svim oblicima ... ali ne znam shta je ... :rtfm:

vecheras sam videla da ima 2-3 komada i na stomaku

Niko meni da odgovori :sad2: ... da nije od nekog virusa mozhda ?

Samo da vas cmoknem na brzinu :cmok:

Junior imao T (max 39.5) petak-ponedeljak. U utorak nista, i danas ga suprug posaje u vrtic, bez da je pitao kuda idu :dash: Smo je platio 10 evra za ekskurziju, potisao papir (a da nije ni procitao :roll:). Ja imam upalu uva i poslednjih sedam dana me bas boli U pocetku sam mislila da imam bubuljicu u uvu i da mi ona smeta, ali od ponedeljka me bas boli, pa sam juce otisla kod opsteg lekara da me pregleda. Kaze upala uha prepisao antibiotik i pitao me da li mi treba opravdanje za posao. Rekoh ne, jer moram ici, ovo nam je poslednja nedelja obuke, od sledece nedelje sama radim bez pomoci, pa ne mogu dopustiti sebi ni dan izostanka. I tako. Juniora vidim ujutru pre vrtica na pola sata, dok se spremam i njega spremam i uvece sat pre spavanja. Ako odem u teretanu (sva sreca pa je u zgradi gde radim) uvece ga ne vidim :sad2: Zivim za vikend. KOd nas je vrtic za mesec dana 303 evra + 3 evra/dan za 3 obroka, sto izadje na oko 360 evra. Cisto da vas utesim :besna:

Samo da vas cmoknem na brzinu :cmok:

Junior imao T (max 39.5) petak-ponedeljak. U utorak nista, i danas ga suprug posaje u vrtic, bez da je pitao kuda idu :dash: Smo je platio 10 evra za ekskurziju, potisao papir (a da nije ni procitao :roll:). Ja imam upalu uva i poslednjih sedam dana me bas boli U pocetku sam mislila da imam bubuljicu u uvu i da mi ona smeta, ali od ponedeljka me bas boli, pa sam juce otisla kod opsteg lekara da me pregleda. Kaze upala uha prepisao antibiotik i pitao me da li mi treba opravdanje za posao. Rekoh ne, jer moram ici, ovo nam je poslednja nedelja obuke, od sledece nedelje sama radim bez pomoci, pa ne mogu dopustiti sebi ni dan izostanka. I tako. Juniora vidim ujutru pre vrtica na pola sata, dok se spremam i njega spremam i uvece sat pre spavanja. Ako odem u teretanu (sva sreca pa je u zgradi gde radim) uvece ga ne vidim :sad2: Zivim za vikend. KOd nas je vrtic za mesec dana 303 evra + 3 evra/dan za 3 obroka, sto izadje na oko 360 evra. Cisto da vas utesim :besna:

Kakva borba, zar moraš baš toliko da se urnišeš, radiš i žrtvuješ svoje vreme sa detetom ?
Lepo je ako imaš veliki cilj kome ideš na taj način, nadam se samo da takav život nije tvoj cilj.

To razumem, samo, nekako mi strašno što ste morali otići tako daleko od svojih, pa živeti životom koji vas duhovno ne ispunjava zarad materijalnih dobara. Ali, ako je to jedini način da sebi stvorite nešto što želite, onda je u redu.
Ja bi, na primer, pre pristala da živim u bilo kojem vojvođanskom selu, gde kuće mogu da se kupe za hiljadu, dve evra, pa uz neku proizvodnju, ubrzo došla do sredstava da se preselim gde želim.

To razumem, samo, nekako mi strašno što ste morali otići tako daleko od svojih, pa živeti životom koji vas duhovno ne ispunjava zarad materijalnih dobara. Ali, ako je to jedini način da sebi stvorite nešto što želite, onda je u redu.
Ja bi, na primer, pre pristala da živim u bilo kojem vojvođanskom selu, gde kuće mogu da se kupe za hiljadu, dve evra, pa uz neku proizvodnju, ubrzo došla do sredstava da se preselim gde želim.

Jedino sto mi nismo videli buducnost u toj Vojvodini. Na zalost. Nismo ni mi otisli iz hira, vec su nam dosadile vesti iz crne hronike :sad2:

Junior opet ima T. Da poludim :dash:

..za povracanje: sok, voce mleko - nikako
..chaj kashichicom, dve tri na svakih pet minuta
..bar nekoliko sati samo suva skrobna hrana - grisine, jedna po jedna, kasnije moze keks najprostiji, posni ili malo hleba..

..za ruchak ili neki obrok, ako se primiri povracanje - baren pirinach, baren krompir..
..tek kad ne izbacuje iz sebe sve, moze bareno povrce ostalo,
a sutradan i malo mesa..
..mleko vracash tek kad je bar pola dana bez povracanja,
voce tek sutradan ako mleko dobro prodje..

- - - - - - - - - -

..i da - kamilica ne ako ima i proliv uz povracanje, bolje nana ili shipak, sa shto manje shecera..

Jedino sto mi nismo videli buducnost u toj Vojvodini. Na zalost. Nismo ni mi otisli iz hira, vec su nam dosadile vesti iz crne hronike :sad2:

Junior opet ima T. Da poludim :dash:

Ovo je i meni razlog da mastam o odlasku u Keln. A sto Keln- studentski grad, puno lepih, mladih ljudi, cisti prozori i cvece u njima, uredna decija igralista...o kako mi je dosta nereda i besa...ali mogu samo da mastam...

Da, ta crna hronika...i mi smo iz NS otišli na Palić zbog toga. Živeli smo u centru u pešačkoj zoni, svega smo se nagledali, a prijateljica mi radi u SUPu pa smo i svašta čuli što ne bi trebalo da znamo.
Ovde je mnogo bolje, neka čudna kombinacija sela , turističkog mesta, austro ugarske uštogljenosti, samoživosti, urednosti, distanciranja...nama je to potrebno jer se bavimo poslom koji podrazumeva kontakt sa mnogo ljudi različitog ponašanja, obrazovanja, vaspitanja, mnogo putujemo... I baš nam treba izolovanost.

Da, ta crna hronika...i mi smo iz NS otišli na Palić zbog toga. Živeli smo u centru u pešačkoj zoni, svega smo se nagledali, a prijateljica mi radi u SUPu pa smo i svašta čuli što ne bi trebalo da znamo.
Ovde je mnogo bolje, neka čudna kombinacija sela , turističkog mesta, austro ugarske uštogljenosti, samoživosti, urednosti, distanciranja...nama je to potrebno jer se bavimo poslom koji podrazumeva kontakt sa mnogo ljudi različitog ponašanja, obrazovanja, vaspitanja, mnogo putujemo... I baš nam treba izolovanost.

Pa da, Subotica i okolina je ipak malo drugacija prica. Moja Kuma se udala za Suboticana i odselila se iz NS za Radanovac. Bila sam kod nje u poseti pre dve godine na nedelju dana. Neverovatna je razlika u odnosu na Novi Sad. Mir i tisina. Vozaci su stajali pred pesacim prelazom jos pre nego se krenulo kaznjavati. Jedino mi je bilo pomalo cudno sto cim padne kisa svi voze 20km/h :cepanje: I eto, na kraju se odselim na ostrvce na kojem tokom leta voze kao u NS (ja ne znam kako su moja kola jos uvek citava pu-pu-pu), a cim padne kisa kao u Subotici.

Zasto? Sve zavisi od tebe. Ako odlucis i prelomis, vidis na kraju da sve to i nije tako daleko i neostvarivo :cmok:

Ajoj Ija,nista od toga, za to je potrebno dvoje... mi imamo fin i udoban zivot, ali sam se ja umorila od ovog balkanskog temperamenta i tog insistiranja da smo u pravu i da nam je uvek neko za nesto kriv...
Ostaje da cere odu na studije u Keln pa da im se uvalim :) A kad dodje vreme za studiranje, bojim se da ne budem jedna od majki koje ubedjuju da i PG ima divne fakultete :)

- - - - - - - - - -

Pa da, Subotica i okolina je ipak malo drugacija prica. Moja Kuma se udala za Suboticana i odselila se iz NS za Radanovac. Bila sam kod nje u poseti pre dve godine na nedelju dana. Neverovatna je razlika u odnosu na Novi Sad. Mir i tisina. Vozaci su stajali pred pesacim prelazom jos pre nego se krenulo kaznjavati. Jedino mi je bilo pomalo cudno sto cim padne kisa svi voze 20km/h :cepanje: I eto, na kraju se odselim na ostrvce na kojem tokom leta voze kao u NS (ja ne znam kako su moja kola jos uvek citava pu-pu-pu), a cim padne kisa kao u Subotici.
Ovde i tokom zime i tokom leta voze kao manijaci. Jedino je olaksanje kad padne sneg i svi ostave automobile ispred kuca :) Tu na scenu stupamo mi, snajke sa severa, navikle na sneg i led :)

Meni je Novi Sad, divan grad za zivot.
Studentski grad, puno mladih, veselih, nasmejanih lica,
ljudi su srdacni, nekako blagi...
Ima se kadE... ;)
A s druge strane je ziv grad sa puno aktivnosti.

Ja sam zelela da ostanem posle studija,
ali napravih kompromis sa muzem i vratismo se.
Ovde ipak imamo veci komfor za podizanje dece.

Mozda jednog dana,
kad deca odu svojim putem,
na fakultete, a nama dosadi ogromna kuca i dvoriste
mozda se preselimo u Novi Sad...

Back