Deca 1-3 godine (toddlers)

e hvala vam, ok , znaci dorucak je klasica u principu, vec mogu da mu uvodim pitice i ta cuda, hleb lepo jede pa mogu i to sa pavlakom itd
mislila sam da, posto uskoro puni 10 meseci, pocnem da mu spremam griz sa kravljim mlekom, spremila sam na vodi i bilo je tooliko bljutavo, fuj, ili da mu npr palentu dam sa mlekom nekada, opet ce biti raznoliko, a to sve ne mogu sa ad mlekom valjda

e hvala vam na savetima i idejama

e, da, razmisljam se da ubacim neki tepih mali u dnevnu sobu jer on se kliza i pada non stop, a ja se posle onog poslednjeg pada stresem svaki put, kupili smo puzle, 4 pakovanja, ima ih po celoj sobi, ali bih da stavim tepih ispod stocica u dnevnoj sobi, cisto da prezimi zimu dok ne prohoda, posle cu mu obuti patofne valjda pa nece padati toliko

sad pojma nemam koji tepih da kupim jer nikada nismo imali tepih u stanu, koji su najlaksi za odrzavanje? znam samo da mora da bude mali, mekan i lep : )

p.s. udavih vas na ovoj temi ali ona nasa zamrla skroz

Tara,
evo recepta za nemasne przenice, neko je ovde pisao pa sam prekopirala sebi (sumnjam na Biricu ;) ) :

"U jedno jaje stavim kashikicu pavlake , onda to ulupam bash dobro, isechem hleb na manje krishke, dobro natopim i przhim u TEFLONU, ili u KERAMICHKOM TIGANJU na vrrrlo malo masnoce, odprilike na 4-5 komada przhenica 1 MALA KASHIKA ULJA "

...a mozda je i neko drugi, al' nema veze, bitno da se nadje

Novkin recept za domacu pastetu:

"..domaca pashteta..
..pileca dziga i pilece belo, malo maslaca, zumance, sve u blender..?
..ili tunjevina, mrvica luka, maslac, zumance, list pershuna..? "

...mada, moj probirac nikad nije hteo pastetu, ni domacu ni kupovnu
kupovnu sam mu probala jednom uvaliti, kad sam vec bila ocajna sto nista nece da jede, sve je popljuvao pa posle nisam ponovo probala, a sad ni necu, kao malo bolje jede :confused:

virsle isto tako, jednom odbio i vise ne nudim, ionako su najgori moguci tresh
ali zato Poli parizer obozava, nece nista drugo, ni pileca prsa, ni cureca, ni stisnjenu sunku...nista, samo Poli, i to ga jede onako samog bez hleba, fuj

- - - - - - - - - -

Nema nam nesto dugo Novke da se javi?

Novkaaaa, jesi pocela da radis?

Na digitalnom izmeri temperaturu 38,9
ja uzmem zivin, 38
pa sunce ti, kad se nisam slogirala
sad cemo da ga kupamo, pa cu da vidim posle da li da mu dajem eferalgan ili jok

a sama ne mogu da stojim na nogama i da gledam na oci
jos me zove sveki pa panici sto mi doktor dao antibiotik
joj, sudbino :dash:

cran, hvala na receptima,za przenice cemo morati da sacekamo do goidne da uvedem belance
a za pastete mogu da mu pravim sa piletinom, mada mu dzigu nisam uvela jos
kada ste vi uvele dzigu i tunjevinu?

i ribu uopste?

- - - - - - - - - -

jexi, digitalni toplomeri su uzas zivi, ja sam se smorila sto razbih poslednji zivin i sada nigde ne mogu da nadjem da kupim...

Kupila sam danas lososa ponovo. 300g za medu...
Bas je skup, ubija.
Ali eto par puta mesecno nek jede... :)

- - - - - - - - - -

Tara, dzigu sam uvela odmah posle mesa. ne dajem ju cesto. tj.nemam je cesto
tunjevinu mu nisam nikad davala. mi ne jedemo. jede je kod babe i dede. isto pre godine uvedena
ribu oko godine

Tara,
evo recepta za nemasne przenice, neko je ovde pisao pa sam prekopirala sebi (sumnjam na Biricu ;) ) :

"U jedno jaje stavim kashikicu pavlake , onda to ulupam bash dobro, isechem hleb na manje krishke, dobro natopim i przhim u TEFLONU, ili u KERAMICHKOM TIGANJU na vrrrlo malo masnoce, odprilike na 4-5 komada przhenica 1 MALA KASHIKA ULJA "

...a mozda je i neko drugi, al' nema veze, bitno da se nadje

:lol: ... e,jednom i ja da dam neki dobar savet :zag:

Armin danas bio sam unutra u vrticu, chula sam ga kroz vrata kako je dozivao i pokushavao da izadje ... :sad2:... ali dok sam se vratila , posle odprilike 45 minuta, bio je ok, odmah mi je pokazao dinosaurusa (kuci ih nema pa su mu bili extra interesantni) ... lepo je uzhinao i opet nije hteo kuci ... sutra ostaje sam ceo sat :sad2: ... od utorka 2 sata :sad2: ... 'ebem ti zhivot, posao i takoto ... znam da mora, ali bar da kuknem koju

:lol: ... e,jednom i ja da dam neki dobar savet :zag:

Armin danas bio sam unutra u vrticu, chula sam ga kroz vrata kako je dozivao i pokushavao da izadje ... :sad2:... ali dok sam se vratila , posle odprilike 45 minuta, bio je ok, odmah mi je pokazao dinosaurusa (kuci ih nema pa su mu bili extra interesantni) ... lepo je uzhinao i opet nije hteo kuci ... sutra ostaje sam ceo sat :sad2: ... od utorka 2 sata :sad2: ... 'ebem ti zhivot, posao i takoto ... znam da mora, ali bar da kuknem koju

Ti si bar u pocetku mogla ostati s njim. Mi smo ga sa godinu dana ostavili prvi dan na sat vremena, drugi dan na dva sata, treci dan na 4 sati itd. Bice sve ok, ne brini. I Junior voli da ide u vrtic. Kada nije isao 5 dana zbog drzavnih praznika, treci dan je uzeo svoju torbu, obuo sandalice i krenuo ka vratima. Sta da kazem, bilo mi je i drago i tesko :sad2:

..hello, svi.. :cao:

..tu sam ja, chitam vas redovno, ali sam neshto neinspirisana da pishem.. :rumenko:

..radim od sredine avgusta.. :dash:
..vratila sam se u fazon u laboratoriji i pred tablom na keca :P,
ali ubi me papirologija :roll:
..ali procice i to, uvek je pochetak godine takav.. :)

..fale mi klinci.. :(
..ne bune se shto idem, hvala bogu, ali meni fale.. :(

..jaksha u pondeljak u vrtic, posle dva meseca pauze.. :confused:
..videcemo kako ce proci, on trazi da ide josh od kad smo doshli s mora, ali videcemo kako ce biti kad to postane svakodnevica..

..i taaaako.. :)
..sad mi je definitivno svaki minut isprogramiran :lol:
ali ja u programsku shemu uplaniram i filmove i forum i igranje i shetnju sa klincima,
za sad funkcionishe.. :)
..dan po dan, kako drugachije.. :aha:
..leti vreme, rastu deca.. :)

Ispekla sam medu vrucom kasicom :(

Kad se skuvalo, ja izmiksala, i presula u ciniju,
Ono gore se valjda ohladilo a tik ispod ostalo vrelo,
on pojeo desetak kasicica, kad je sledeci zalogaj uzeo u usta,
Poceo jadan da vristi i suze same da idu... :(

Al je pojeo i taj zalogaj i samo vice:"Nece! Nece!"

..aleksej je bez pelene nekoliko poslednjih dana, osim kad spava.. :heart:

..bilo par ekscesa, ali general idea je ukapirana.. :lol:

Bravo :klap:, mi cemo kanda sledeceg leta .... ako sve bude u redu, mozhda malo ranije, ipak ce ga malo posedati na noshu u jaslicama, kuci ni da chuje :roll:... sve se nadam ponece ga "rulja" :lol: ... danas je bio isto sam unutra sat vremena, puno je plakao,onako u talasima ... mada je ujutro kad sam rekla krecemo , sve bacio iz ruke, istrchao u predsoblje i u panici pocheo da pokazuje "mama oblachi cipele, ajde, ajde" sve misleci da shto pre krenemo ... :heart:... a ja ga ostavim kurvanjski, uffff :sad2: ... a mm je isprichao vrtic" Armin nije mogao da otvori vrata" i pokazao kako je plakao .. izashla sam u kupatio da se ismejem k'o chovek :lol: ... sva vrata moraju da zakljuchaju zbog njega

Ja danas zaebala situaciju...
Odvela Pedju u vrtic, on uleteo cim sam mu obula patofne,
i zaigrao se...
Ja usla do vaspitacice, da joj ostavim onaj potrosni materijal
i umesto da se okrenem i izadjem kad sam to uradila
Ne, ja curka, zovem Pedju:"Pedja Pedja Pedja, mama ide, pa-pa!"
I on kad se okrenuo, potrcao prema meni, vaspitacica ga zagrli a on poce plakati.

Ja izasla i popizdela koja sam budala.

Odem do kuce. Ispricam muzu. I on kaze da sam luda.
Pa onda se vratim u vrtic(proslo 15 min), udjem.u hodnik,
I kroz prozorce virim da vidim sta radi...
A on se igra sve u sesnaJest... :)

Virkala sam tako i slusala jos pola sata,
pa kad sam pokucala i usla, vaspitacica mi pokaze da sacekam,
posto su crtali i igrali se.

Ostao je sat vremena, vaspitacica ga izvela,
kaze nije plakao uopste, odmah se smirio cim sam otisla
i bas je bio dobar.

Imam pitanje vezano za ojed guze. Moje dete ima 5 godina, jede sve tj. nije u poslednje vreme menjao nikakve navike u ishrani a pojavio mu se ojed na guzi. Samo, sada osim crvenila ima i kao neke tackice, plikcice, to nikad nisam videla, ovako nesto nam se do sada nije desilo. Mazala sam mu pavlovicku i kremu sa cinkom i nije nista bolje. Ima neko ideju sta je i sta bih mogla da probam?

Back