Deca 1-3 godine (toddlers)

Nemojte me cimati za putovanja i selidbu :besna:

Mogla bih preci na drugu poziciju u okviru ove firme. Slali bi me na tri meseca na obuku uvek u drugi grad/drzavu ali Unutar EU, nakon ta tri meseca obuke imala bih mesec dana pauze. Nakon 2 godine tih obucavanja, bila bih obucena za EU menadzera i mogla bih birati u kojoj drzavi EU zelim da radim (obezbedjena lepa plata, smestaj i troskovi placeni). Nakon isteka te dve godine moram menjati drzavu, ali ostajem unutar EU. Sve se premisljam da li da zapocnem taj put. Nekako mi je jako rizicno da svo troje putujemo po EU, ne znam ni kako bi suprug mogao srediti papire za firmu (da svo troje zivimo zajedno tamo negde gde ja radim, a da porez i dadzbine da placa tu gde je otvorio firmu), Junior bi morao menjati vrtice i govorna podrucja svaka 3 meseca :sad2: Druga opcija je da oni ostanu tu a ja da putujem, pa svaki 4. mesec budem 100% vremena sa njima. To mi je mozda jos gore :sad2:.

S druge strane ostvarila bi mi se zelja da zivim po par meseci u dosta gradova, imala bih obezbedjeno sve, dobru platu, kvalitetnu obuku. Nakon par godine mogla bih kupiti neku kucu/stan za kes, a ne da se njakam sa kreditom po trideset godina. Ali to bi sigurno zapecatilo da Junior ostane jedinac, i to takav da me vidja samo kada je crveno slovo u kalendaru. I sve se pitam zasto sve to nisam uradila pre pet-deset godina :dash:

Poslednja izmena:
Nemojte me cimati za putovanja i selidbu :besna:

Mogla bih preci na drugu poziciju u okviru ove firme. Slali bi me na tri meseca na obuku uvek u drugi grad/drzavu ali Unutar EU, nakon ta tri meseca obuke imala bih mesec dana pauze. Nakon 2 godine tih obucavanja, bila bih obucena za EU menadzera i mogla bih birati u kojoj drzavi EU zelim da radim (obezbedjena lepa plata, smestaj i troskovi placeni). Nakon isteka te dve godine moram menjati drzavu, ali ostajem unutar EU. Sve se premisljam da li da zapocnem taj put. Nekako mi je jako rizicno da svo troje putujemo po EU, ne znam ni kako bi suprug mogao srediti papire za firmu (da svo troje zivimo zajedno tamo negde gde ja radim, a da porez i dadzbine da placa tu gde je otvorio firmu), Junior bi morao menjati vrtice i govorna podrucja svaka 3 meseca :sad2: Druga opcija je da oni ostanu tu a ja da putujem, pa svaki 4. mesec budem 100% vremena sa njima. To mi je mozda jos gore :sad2:.

S druge strane ostvarila bi mi se zelja da zivim po par meseci u dosta gradova, imala bih obezbedjeno sve, dobru platu, kvalitetnu obuku. Nakon par godine mogla bih kupiti neku kucu/stan za kes, a ne da se njakam sa kreditom po trideset godina. Ali to bi sigurno zapecatilo da Junior ostane jedinac, i to takav da me vidja samo kada je crveno slovo u kalendaru. I sve se pitam zasto sve to nisam uradila pre pet-deset godina :dash:

Auuu, teshka odluka ... ali ako sad ne uradish to , kad Junior krene u shkolu , bicesh duplo hendikepirana ... on sigurno nece moci svaka 3 meseca da menja shkolu pa ce ti ispasti I ta opcija da Senior I Junior idu sa tobom .. ali teshko, shta god odluchila ... :zag: ...

Auuu, teshka odluka ... ali ako sad ne uradish to , kad Junior krene u shkolu , bicesh duplo hendikepirana ... on sigurno nece moci svaka 3 meseca da menja shkolu pa ce ti ispasti I ta opcija da Senior I Junior idu sa tobom .. ali teshko, shta god odluchila ... :zag: ...

Znam, znam. Jedino mi ostaje da se strpim nekih petnaestak, dvadesetak godina, pa da tada odem :cepanje:

Kako nam je dLugar? Gledam slike na FB, bas je porastao. Na onoj slici na kojoj krece u vrtic na motoru je :zaljubljena:

Jel ti se snajka vratila iz Grcke?

:cmok:

Nemam pojma o snajci, neshto su nas batalili (svi rade, jbg) :sad2:

mislish na ovu :

262a62c.jpg

skoro svaki dan hoce motorom da ide u vrtic, pa nastane histerija, kad ne mozhe :lol:

Пих бWе, нема пива и осталих алкохолних деривата, а ни свињетине.
И још да ми жена и девојчице иду покривене велом и на 40 степени обучене од главе до пете?!?
Ни у лудилу, ни у бунилу!

Manje vise za alkohol...
Ali jel moraju svi pod burke?
Zar ne samo njihove zene?

Manje vise za alkohol...
Ali jel moraju svi pod burke?
Zar ne samo njihove zene?

Pa i devojcice su zene Cicak...
E Poznavalac je u pravu- tu gde je klima topla i ljudi srdacni, uvek su i agresivni- najblizi primer Cg, pa onda je tu i Grcka, pa sve nize ka ovim Bliskoistocnim zemljama. A na drugu stranu Karibi...ne smes izaci iz Rizorta...na ulicama ludilo, svi cugaju rum na motorima, prostitutke na svakom koraku, tuce i vriska....ali je bar svaki dan zabavan :)

E Poznavalac je u pravu- tu gde je klima topla i ljudi srdacni, uvek su i agresivni- najblizi primer Cg, pa onda je tu i Grcka, pa sve nize ka ovim Bliskoistocnim zemljama. A na drugu stranu Karibi...ne smes izaci iz Rizorta...na ulicama ludilo, svi cugaju rum na motorima, prostitutke na svakom koraku, tuce i vriska....ali je bar svaki dan zabavan :)

Nama je profesor na faxu objasnio zasto su zemlje na severu bolje organizovane i zasto je kod njih socijalni program jak na sledeci nacin:

Npr finci moraju razmisljati kako da napravi kucu da sacuva sto vise toplote, kako da ode na posao a da se ne smrzne, kako da od plate kupi i gorivo za auto, hranu, komunalije, grejanje i itd. tako da tu ljudi moraju razmisljati i raditi da bi opstali. Druga je prica npr Italija, sta njega briga, uvek je lepo toplo, napravi nesto vina, uzme gitaru i svirucka, cure prolaze u kratkim suknjama a on uziva. Bas njega briga za finsku i hladnocu.

Ima neceg i u tome.

Verovatno za nas nevernike ne vaze isti zakoni, ali trebalo bi da postujes zakone drzave u kojoj zivis. Ne verujem da u Kataru sve zene nose burke, stvarno nemam saznanja o svim zemljama, pretpostavljam da u javnosti pokrivaju kosu. Ne volim predrasude i generalizacije, uvek se uveris u suprotno. Znam da je Tunis liberalna zemlja, pretpostavljam da je takav i Maroko, mozda i Alzir. Ovo ostalo znam samo iz tudjih prica i reportaza.

- - - - - - - - - -

Nama je profesor na faxu objasnio zasto su zemlje na severu bolje organizovane i zasto je kod njih socijalni program jak na sledeci nacin:

Npr finci moraju razmisljati kako da napravi kucu da sacuva sto vise toplote, kako da ode na posao a da se ne smrzne, kako da od plate kupi i gorivo za auto, hranu, komunalije, grejanje i itd. tako da tu ljudi moraju razmisljati i raditi da bi opstali. Druga je prica npr Italija, sta njega briga, uvek je lepo toplo, napravi nesto vina, uzme gitaru i svirucka, cure prolaze u kratkim suknjama a on uziva. Bas njega briga za finsku i hladnocu.

Ima neceg i u tome.

A ima i u Veberovoj "Protestantskoj etici i duhu kapitalizma" :))

Ima neceg i u tome.

..ne verujem da smo imali istog profu, ali i nama je jedan prichao o ovome.. :lol:
..zashto su juznjaci imali vremena da filozofiraju i bave se umetnoshcu :aha:
kao i zashto nikad nisu morali da misle na sutra :lol: ..
..takodje nam je rekao i da se na severu ta pricha pricha malo drugachije,
tamo kazu da je vremenom genetska selekcija istrebila lezilebovice :) i zanesenjake.. :sad2:

..gde god placaju island hopper plane maintenance
i gde god ima biohemijske laboratorije i internacionalne shkole - mi smo za.. :zper:
..ostaje pitanje income/expense, koji je shto juznije - to bolji,
negde je to nadnica za strah, a negde placaju danak juga na temu "mislicu o tome sutra", shto reche onaj profa.. :)

..gde god placaju island hopper plane maintenance
i gde god ima biohemijske laboratorije i internacionalne shkole - mi smo za.. :zper:
..ostaje pitanje income/expense, koji je shto juznije - to bolji,
negde je to nadnica za strah, a negde placaju danak juga na temu "mislicu o tome sutra", shto reche onaj profa.. :)

Ubode pravo u centar. Mi smo na srecu u ovom durgom. Dosta mi je prvog za ceo zivot :sad2:

..za povracanje: sok, voce mleko - nikako
..chaj kashichicom, dve tri na svakih pet minuta
..bar nekoliko sati samo suva skrobna hrana - grisine, jedna po jedna, kasnije moze keks najprostiji, posni ili malo hleba..

..za ruchak ili neki obrok, ako se primiri povracanje - baren pirinach, baren krompir..
..tek kad ne izbacuje iz sebe sve, moze bareno povrce ostalo,
a sutradan i malo mesa..
..mleko vracash tek kad je bar pola dana bez povracanja,
voce tek sutradan ako mleko dobro prodje..

- - - - - - - - - -

..i da - kamilica ne ako ima i proliv uz povracanje, bolje nana ili shipak, sa shto manje shecera..

Koji sok?
Jel od visnje i jabuke moze?

Back