Deca 1-3 godine (toddlers)

Mosh u Dominikanu :) To je jedino mesto na kom sam bila koje je egzotika i more i gde su svi veseli. Ali siromasni brate...tako je u skoro svim egzoticnim i toplim zemljama-ljudi veseli, toplo, ali siromasno brate...
A dje ces u Norvesku Jexy, da cugas 6 meseci dok ne svane dan :))

Mosh u Dominikanu :) To je jedino mesto na kom sam bila koje je egzotika i more i gde su svi veseli. Ali siromasni brate...tako je u skoro svim egzoticnim i toplim zemljama-ljudi veseli, toplo, ali siromasno brate...
A dje ces u Norvesku Jexy, da cugas 6 meseci dok ne svane dan :))

Ne mari

http://www.021.rs/Info/Svet/Norveska-ne-zna-sta-ce-s-parama.html

a ne bih imala nista ni protiv Svedske ili Finske
lako bih onda mogla s vremena na vreme u toplije krajeve ;)

Ne mari

http://www.021.rs/Info/Svet/Norveska-ne-zna-sta-ce-s-parama.html

a ne bih imala nista ni protiv Svedske ili Finske
lako bih onda mogla s vremena na vreme u toplije krajeve ;)

Da, znam ovo za Norvesku, ali mislim da su ovaj fond osnovali jos pedesetih godina, kad su nasli naftu. Neki pametni politicari su zakljucili da rezerve nafte nisu nepresusne i da treba osnovati fond za vreme kad nafte ne bude. Vi vec znate gde bi kod nas zavrsio novac iz tih fondova.

Da, znam ovo za Norvesku, ali mislim da su ovaj fond osnovali jos pedesetih godina, kad su nasli naftu. Neki pametni politicari su zakljucili da rezerve nafte nisu nepresusne i da treba osnovati fond za vreme kad nafte ne bude. Vi vec znate gde bi kod nas zavrsio novac iz tih fondova.
Без бриге и они су имали хаварију.
Приликом банкрота Бенк оф Америка-е, Лајман Брадерса, АИГ-а и још неких тешкаша на почетку кризе у САД 2008. норвешки државни пензиони фонд који је тада имао око 500 милијарди $ изгубио је 40% вредности, тј око 200 милијарди$ неповтатно, пошто је велику количину властитог новца уложио у те ,,сигурне" играче који не могу пропасти!!!
Бтв 2008. је такође од 7 највећих америчких пензионих фондова банкротирало 4!
Неки који су цео радни век улагали у њих остли су без пензија,.
Јавља ми се да ће то бити све чешће, зато будимо фини са својим потомством требаће нам једног дана!
:mrgreen:

vidim pričate o odlasku,moja drugarice inače po profesiji medicinska sestra završila je osnovni kurs norveškog u BG,u NS nema u školama stranih jezika norveškog,i eto sada 18.septembra pali za Norvešku,tamo želi da nađe posao,pa se sredi stambeno pitanje(za početak će biti kod kumova),a onda ako sve krene dobro sledeće godine idu za njom sinčić i muž,i taman će sinčić tamo da počne školu...sve u svemu svaka čast na hrabrosti i odlučnosti svima koji se odluče na ovaj korak...i ja se nešto razmišljam već duže vreme,a onda koja guska,uvek mi nešto prelomi i ostajem ovde gde jesam,a verovatno bih mogla da se naviknem na beli svet,a od rada nikada nisam bežala,tako da bih i posla sigurno našla,ali nešto mi ne da,ne mogu ni da objasnim šta...a loše je ovde,sve i svašta vidimo oko sebe,svoje dete bih rado odvela odavde...

Havaji...i nigde vise :p
salim se
mada bihj zivela na plazi u kucici od slame,nije problem nikakav
otisla bih u kanadu jer mi je mama tamo...i stariji burazer...al zavrnuli slavinu,ne verujem da bi dobili vizu....jos cuvam svoju licnu kartu kanadsku....podseca me da sam imala priliku pa je bacila u kantu....ali ne mari....da sam otisla,ne bih imala mm-a i Irinu :)
mada ne znam sta bih tamo radila...u smislu,smorila bih se...mada posle toliko godina,mozda bi mi se sada i dopalo tamo
al bih otisla u englesku ili u austriju...mada nemacki ne znam...pa bih se smorila
znaci ostaje eng;eska...imam drugaricu tamo i brata od strica koga ne poznajem... :lol: al dobro....
i san mi jew da vidim london......i da se skucim negde u nekom manjem gradicu....u kucici sa lepim travnjakom i basticom punom cveca :heart:
mada brate,od tolike kise bih se verovatno obesila kroz godinu dve

znaci ostaje mi da budem ovde i mastam o dzaku(malom dzaku,ne treba meni puno) punom evrica :mrgreen:
tad bi mi bilo svejedno u kojoj sam drzavi,samo da se skucim i da imam za osnovno

Jug engleske nije toliko kisan, ali ako ne volis kisu onda ti austrija otpada (ne znam za alpski deo kakav je), a i vecina evrope, sem ovih bankrotiranih drzava :D
Meni je primamljiva Andora. Malo je hladnije, ali je zato u proseku 300 dana godisnje suncano, jedino sto je tamo zvanicni jezik katalanski.
Moze i jug Francuske ne bih se bunila :D

pa ne, posto sam ja punoletna
devedesetih je brat sa snajkom otisao,pa smo na spajanje otisli mama tata i ja...oni kao roditelji su mogli, a ja kao maloletno dete sa njima...al srednji brat koji je tada bio punoletan nije mogao...
a sada su smarachi ukinuli odeljenje za vize kod nas,nego treba da saljes pismo u Bec,pa dok oni to pogledaju,pa dok posalju odgovor,pa blabla
ukinuli su u mnogim zemljama....kriza pa smanjuju troskove

- - - - - - - - - -

a i mama ce ionako da se setka...sad kad je ostala sama, moze da dolazi....pre nije mogla zbog tate :(

Luksuzna jahta usidrila se u jednom malom meksičkom ribarskom selu.
Vl as nik jahte je bio oduševljen kvalitetom ribe i zapitao ribare koliko im vremena treba da ulove tako dobru ribu.
"Ne treba nam dugo" - odgovoriše ribari.
"A zašto ne ostanete duže na moru i ulovite još više?"
Odgovoriše mu da je ono što ulove s as vim dovoljno za njih i njihove porodice..
"Pa šta radite sa tolikim slobodnim vremenom?"
"Spavamo, malo lovimo ribu, igramo se sa svojom decom a popodne siestu provodimo sa svojim ženama. Uveče izlazimo u selo, s as tajemo se sa prijateljima, popijemo poneko piće i otpevamo par pesama. Naš je život ispunjen."
Gospodin turista im predloži: "Diplomirao sam ekonomiju na Harvardu i mogu vam pomoći: lovite ribu duže svakoga dana, prodajte je i tim novcem kupite veći brod."
"I šta onda?"
"Uz veći brod ulovićete još više ribe, i tim novcem možete kupiti još jedan brod, pa još jedan.čitavu flotu. Umesto da prodajete ribu posredniku, možete pregovarati direktno sa velikim poizvođačima; možete i vi sami postati jedan od njih. Zatim se možete preseliti iz ovog sela u Mexico City, Los Angeles ili čak New York ! Iz tih gradova možete voditi svoj veliki novi posao!"
"Koliko bi nam vremena trebalo za to?"
"Dvadeset do dvadeset pet godina"..
"I onda?"
"Onda? E, prijatelji, sada postaje zanimljivo. Kad vam se posao dobro razgrana, možete početi s prodajom i kupovinom deonica i zaraditi milione!"
"Milione? Stvarno? A onda?"
"Onda možete otići u penziju, živeti u malom selu na obali, spavati dugo, ići na pecanje, igrati se s unucima, provoditi popodneva sa ženom a večeri s prijateljima uz piće i pesmu."
"Svaka čast, gospodine, ali upravo to radimo sada. Zašto bi uzalud potrošili dvadeset pet godina?" - upitaše Meksikanci.

Pouka: U životu uvek moraš znati kamo si se uputio jer, možda si već tamo!!!

Luksuzna jahta usidrila se u jednom malom meksičkom ribarskom selu.
Vl as nik jahte je bio oduševljen kvalitetom ribe i zapitao ribare koliko im vremena treba da ulove tako dobru ribu.
"Ne treba nam dugo" - odgovoriše ribari.
"A zašto ne ostanete duže na moru i ulovite još više?"
Odgovoriše mu da je ono što ulove s as vim dovoljno za njih i njihove porodice..
"Pa šta radite sa tolikim slobodnim vremenom?"
"Spavamo, malo lovimo ribu, igramo se sa svojom decom a popodne siestu provodimo sa svojim ženama. Uveče izlazimo u selo, s as tajemo se sa prijateljima, popijemo poneko piće i otpevamo par pesama. Naš je život ispunjen."
Gospodin turista im predloži: "Diplomirao sam ekonomiju na Harvardu i mogu vam pomoći: lovite ribu duže svakoga dana, prodajte je i tim novcem kupite veći brod."
"I šta onda?"
"Uz veći brod ulovićete još više ribe, i tim novcem možete kupiti još jedan brod, pa još jedan.čitavu flotu. Umesto da prodajete ribu posredniku, možete pregovarati direktno sa velikim poizvođačima; možete i vi sami postati jedan od njih. Zatim se možete preseliti iz ovog sela u Mexico City, Los Angeles ili čak New York ! Iz tih gradova možete voditi svoj veliki novi posao!"
"Koliko bi nam vremena trebalo za to?"
"Dvadeset do dvadeset pet godina"..
"I onda?"
"Onda? E, prijatelji, sada postaje zanimljivo. Kad vam se posao dobro razgrana, možete početi s prodajom i kupovinom deonica i zaraditi milione!"
"Milione? Stvarno? A onda?"
"Onda možete otići u penziju, živeti u malom selu na obali, spavati dugo, ići na pecanje, igrati se s unucima, provoditi popodneva sa ženom a večeri s prijateljima uz piće i pesmu."
"Svaka čast, gospodine, ali upravo to radimo sada. Zašto bi uzalud potrošili dvadeset pet godina?" - upitaše Meksikanci.

Pouka: U životu uvek moraš znati kamo si se uputio jer, možda si već tamo!!!

:heart:

ma de ti on padena pamet :malav:
Локација: У сенци од банана.
А и пријатна је клима, не ко у оним жали боже Скандинавијама, Кењадама, Енглескама и осталим територијама где је Сунце видљиво сваке преступне године по један дан не више од сат времена.

Локација: У сенци од банана.
А и пријатна је клима, не ко у оним жали боже Скандинавијама, Кењадама, Енглескама и осталим територијама где је Сунце видљиво сваке преступне године по један дан не више од сат времена.

pa ako se ne varam ni u ukrajini ni belorusiji nije mnogo pitomija klima. hebu ih meridijani isto ko i ove prve. zato je najbolje biti u senci banana, negde na karibima

pa ako se ne varam ni u ukrajini ni belorusiji nije mnogo pitomija klima. hebu ih meridijani isto ko i ove prve. zato je najbolje biti u senci banana, negde na karibima
И Куба је карипска држава.:mrgreen:
Уствари спрам Доминиканске републике која је невероватно насилна држава Куба је мајка Јања!
Бтв Каракас је, мрзи ме сад да гуглам, ваљда најнасилнији град од свих градова преко милион становника, убиства, отимачине, разбојништва и тако то, Блајбиша је искусна кука!

A da idemo u Katar?
Kazu najbogatiji su.
Pa kad zaradimo silnu lovu, onda se leti selimo na Maldive,.Ibicu, Karibe... :manikir:
Пих бWе, нема пива и осталих алкохолних деривата, а ни свињетине.
И још да ми жена и девојчице иду покривене велом и на 40 степени обучене од главе до пете?!?
Ни у лудилу, ни у бунилу!

Back