Deca 1-3 godine (toddlers)

Imam pitanje vezano za ojed guze. Moje dete ima 5 godina, jede sve tj. nije u poslednje vreme menjao nikakve navike u ishrani a pojavio mu se ojed na guzi. Samo, sada osim crvenila ima i kao neke tackice, plikcice, to nikad nisam videla, ovako nesto nam se do sada nije desilo. Mazala sam mu pavlovicku i kremu sa cinkom i nije nista bolje. Ima neko ideju sta je i sta bih mogla da probam?

Phe, ako je pri vrhu, nekako ka trticnoj kosti, moze da bude i herpes. Je li prelezao varicele? Moja mladja je imala pre par meseci, pisala sam negde. Pojaca se ishrana zbog imuniteta, uvede beviplex i maze cinkova mas'. Ali naravno, treba dr da pogleda...

Mi placamo punu cenu jer nemamo nijedan jedini osnov za umanjenje
a i plate nam prelaze onaj prosek od 60 iljki valjda, jer nas se racuna cetvoro u porodici sa primanjima
mada bi preslo i da se ne racunamo svi cetvoro

tako da svakog meseca ode 10 iljki, sta cu
kad u julu nije isao tri nedelje, opravdano, platili smo manje neke 3 hiljade

U ovoj državi je sve nenormalno, i nikada ništa ni neće biti kako treba. U toj administraciji toliko gluposti, toliko potrebnih potvrda, toliko cimanja...I toliko nelogičnosti..:roll:

Opština u kojoj živim subvencionira prevoz učenika srednjih škola. Prošle godine, prvi put podnosim zahtev, i treba kod matičara da uz dva svedoka napravim izjavu o zajedničkom domaćinstvu. Nađem ja svedoke, i počnem da diktiram sa kim živim. Ja, muž, jedno dete, drugo dete, svekar...kaže ona "Stanite. Porodicu čine roditelji i deca. Ne babe i dede, tetke i stričevi, roditelji, i deca." Ja kažem ok, ali mi ne živimo sami nas četvoro. Živimo svi u istom dvorištu, doduše u dve kuće, ali brate, živimo zajedno. Ne, ne, samo vas četvoro. Ja kažem da ne bude posle da sam ja htela nešto da muvam, pa da mi dete bude odbijeno (jer je prvi uslov za subvencije uspeh u školi, a ne imovinsko stanje), kada je 100% kandidat za subvencije. I odem lepo u katastar, izvadm potvrdu da nas četvoro ne posedujemo ništa, pa odem u upravu prihoda gde mi jedna teta lupi pečat i potpiše da su nam mesečni prihoidi 0,00 dinara po članu domaćinstva. :roll: Jer, iako je poljoprivredno gazdinstvo na mom mužu, zemlja je na svekru (Sremac dok diše, ne piše :( ), i čim nemamo zemlju, nemamo ni prihode, i ne dužimo se porezom. Dakle, po njima, dalo bi se zaključiti da nas četvoro živimo od vazduha.

Zemljo Srbijo.

Moje dete proslinilo ... pochele su chari vrtica :roll: ... shta mozhe biti na butinama mu je izashlo jedno 4-5 sitnih sitnih kao da su bubuljice, onako crveno ... onako na unutrashnjoj strani butina .. nije intolerancija, ili ekcem, to sam apsolvirala sa njim u svim oblicima ... ali ne znam shta je ... :rtfm:

Armin je inache u najgoroj fazi dosad ... ne ne ne NEEEE ne NEEEEEEEEEE i ne ... pa makar crko ... plus je histerichan za medalju, ako hocu da ga podignem i zagrlim zgrchi se i ne da (koje on ima trbushne mishice, majko mila) :roll: plus kad mu neshto branish, kao da je naprechac ogluveo ... kad ga odvedem od tog necheg, shto ne sme , ne stignem ni da se okrenem, on opet tamo ... a pokusham da ga zanimam drugim stvarima, retko kad uspe ... tvrdoglavo dete za medalju ... :dash:

vecheras sam videla da ima 2-3 komada i na stomaku

Poslednja izmena:
Pa i da ih ne prijavim, na istom sam
prelazim prosek te ga prelazim

a ne vredi kad smo svi skupa, a zivimo u dedinom stanu
kako da ih sakrijem, te stvari su lako proverljive
pa to sto su oni prijavljeni tu,ne znaci da zive tu
mi smo prijavljeni na miljakovcu a tamo je prijavljena i mama od mm-a
a mi smo napisali da zivimo u zarkovu tu i tu,blabla i ona ide u vrtic koji pripada ovoj adresi gde zivimo
isto ko za deciji dodatak....oni ne znaju da zivimo u zarkovu i ispada da zivimo sa svekrvom koja isto ima primanja i da je to uracunato,mi ne bi imali pravo na deciji
niko to ne gl;eda
i komsinica nasa zivi u zajednici pa nije za vrtic pisala babu i dedu

A gde je to oko 9.000?
Kod nas je 4.000.
To su bas velike razlike.

Kod nas kazu da se uplacuje do 15-og u mesecu za taj tj.tekuci mesec,
A da na kraju meseca oni obracunaju koliko je dete dolazilo,
Pa ako je manja cena, oni odbiju, i to preko, prelazi u sledeci mesec.

Nema mi nikakve logike.

pa to sto su oni prijavljeni tu,ne znaci da zive tu
mi smo prijavljeni na miljakovcu a tamo je prijavljena i mama od mm-a
a mi smo napisali da zivimo u zarkovu tu i tu,blabla i ona ide u vrtic koji pripada ovoj adresi gde zivimo
isto ko za deciji dodatak....oni ne znaju da zivimo u zarkovu i ispada da zivimo sa svekrvom koja isto ima primanja i da je to uracunato,mi ne bi imali pravo na deciji
niko to ne gl;eda
i komsinica nasa zivi u zajednici pa nije za vrtic pisala babu i dedu

Kazem ti, svejedno mi je
pisala ne pisala, isto mi je

E imam pitanje
Ivan je imao temperaturu od petka i preko vikenda, isla do 38 sa nesto, 38,5 tako
ne vise
davala mu eferalgan
juce kad smo bili kod dr, rekao nam da mu uzmemo neki sirup koji ce mu razbiti sekret koji mu se nakupio u nosu i grlu da on to izbaci
inace sve je mirno, nema potrebe za lekovima
danas, mali nervozan kao ker, obicno nije takav, samo kenjka, stenje, galami
kad sam ga skinula za kupanje, primetim sitan osip, po stomaku ledjima...
e sad

da li je mozda reagovao na sirup, dala sam mu Prospan, 2,5 ml 2xdnevno
ili je to mozda ona rozeola, al ne uklapa mi se sve, nije imao bas visoku temperaturu, jeste proliv juce

jel ima neko ideju, ha?

..mozda je od znojenja, kad spada T od sirupa..?
..ne mozesh ga tushirati bash tri puta dnevno..

..ima i gomila tih respiratornih visrusa koji se manifestuju i osipom..

..ima i stomachnih koji idu sa osipom.. :roll:

..samo da nisi miran.. :neutral:

..ja mislim da prospan nije, mada ni to nije iskljucheno 100%..

..al sam ti pomogla.. :lol:

..prati..nema druge.. :)

E ja sam pobegla jutros,
isla sam u Zavod za transfuziju da vadim antitela
i posle isla kod zubara
tako da nisam cestito ni videla dete
sad spava, sveki kaze da je ok, malo je bio nervozniji kad se probudio
al ostalo ok, lepo je jeo
i kaze nema osip kao sinoc, slabije se vidi...

videcu posle kad se probudi

E ja sam pobegla jutros,
isla sam u Zavod za transfuziju da vadim antitela
i posle isla kod zubara
tako da nisam cestito ni videla dete
sad spava, sveki kaze da je ok, malo je bio nervozniji kad se probudio
al ostalo ok, lepo je jeo
i kaze nema osip kao sinoc, slabije se vidi...

videcu posle kad se probudi

Nasih prijatelja dete je imalo alergiju bas na prospan, tako da nije da se ne desava ali po ovome sto ti pises, meni se ne cini da je to, nego da je osip od virusa.

Back