Deca 1-3 godine (toddlers)

Mi jos nismo primili MMR.
Medo slini i kaslje vec nedelju dana, a 10-og putujemo, vracamo se pocetkom avgusta.
Nadam se da ce tad biti zdrav pa da ce primiti do septembra jer bih ga dala u vrtic.

Jel vi mislite da deci posle 15 meseci treba drustvo?

Meni se cini da je medi bas dosadno sa nama... stalno nas uzima za ruke i vodi u sobu
da sedimo sa njim i igramo se... dosadno mu sam...
Mislim da bi bio odusevljen sa drustvom u vrticu...
on obozava kad ima ljudi... a kad nekog pratimo on se sav stuzi :(

..naravno da im treba drushtvo.. :) ..ali drushtvo vrshnjaka im postaje zanimljivo tek negde iza drugog rodjendana, makar na duze od nekoliko minuta.. :)
..a odvajanje od roditelja na 4-6-8h dnevno im je neprirodno i stresno sve do nekih 3-4 godine..
..tada steku razumevanje toka vremena, znaju kad cesh doci po njih, a i razumeju gde idu i zashto..
..do tad, jaslice su nuzno zlo..
..s druge strane, tolika deca su ishla, shto ne bi i on.. :)

..tvoja je odluka, kako god..

ja sam njoj pre neki dan dala plazmu da gricka, inace sam bila u fazonu da joj jos uvek ne dajem nista od tih stvari, ali bili smo sa jednim decakom koji je grickao plazmu a ona htela da mu otme :D Pa smo joj dali jedan keks i pogrickala ga.. Jabuku joj nisam dala nije mi mekana dovoljno, bojim se zagrcnuce se na komadic..al dinja je meksa ipak

NIsta, moracu da se naoruzam strpljenjem pa sve viljuskom, do sad sam to samo ponekad jer traje vecno onda obrok i nece lepo da jede..

Hahaha pa jeste, nego bojim se da komadic ne proguta a ovo je natopila u ustima i zvackala po malo..nema sanse da sklizne komadic posto je hrapavo, a jabuku moze da pocne da guta bez zvakanja, to sam mislila..

ma neće da se zagrcne
ja bih joj dala celu jabukicu pa nek se zanima
neka gricka
a i da proguta nesažvakano parčence,ništa neće da fali

..naravno da im treba drushtvo.. :) ..ali drushtvo vrshnjaka im postaje zanimljivo tek negde iza drugog rodjendana, makar na duze od nekoliko minuta.. :)
..a odvajanje od roditelja na 4-6-8h dnevno im je neprirodno i stresno sve do nekih 3-4 godine..
..tada steku razumevanje toka vremena, znaju kad cesh doci po njih, a i razumeju gde idu i zashto..
..do tad, jaslice su nuzno zlo..
..s druge strane, tolika deca su ishla, shto ne bi i on.. :)

..tvoja je odluka, kako god..

A vidis medo obozava drustvo i da ide...
Sa bilo kim... (ne znam na koga je)

Sa mojima/muzevim roditeljima, nasim.prijateljima, komsijama, cak i poznanicima
ako ga pitaju da ide sa njima, on pruzi ruku i ode, meni se samo okrene da mahne...
Uopste nema stresa pri odvajanju, nikad nije ni imao...
Cak naprotiv, kao da smo mu mi dosadni...

Jednom je zenu koja radi na recepciji kod doktora, zagrlio i pruzio joj ruke... prvi put je u zivotu vidi...
Jos joj pokazuje da ga vodi u drugu sobu...

Mi se sokirali... ahahah

I ja sam dosta rano presla sa blendane hrane na gnjecenu viljuskom, ali sve zbog mm i babe koji su me urnisali da dete treba da zvace. Sa 7 meseci je dobio prvi zub, a tad je vec jeo pomalo gnjeceno. Da sam se ja pitala, jos uvek bih blendirala hranu - em je jednostavnije za napraviti, lakse za nahraniti, a i vise pojede. Ovako dok prozvace svaki zalogaj, umori se na pola puta pa odustane.

Hbg, mora nekad da se prestane sa blendanjem, a meni je to bas bilo stresno, jako sam se bojala da se ne pocne daviti. Par puta se malo zakasljao i iskolacio oci, mene znoj oblije u momentu, ali to se svakako mora proci...

Pre neki dan kupim breskve, ali bile neke bas tvrde. Dam mu malo da gricka, vidim slabo ide, gurnem dve u blender i dodam malo keksa, pojeo je sve za minut. Eto...a da je nastavio da gricka, nema sanse da bi pojeo cele dve, nego bi mrljavio i pljuckao. To mi je bio kao izgovor sto su bile tvrde breskve :rumenko: a i bili smo sami...da je tatko bio kuci, ne bi smela ni da pomislim na blender :D

..lokne:heart:
..
03072013804.jpg

Htela sam reci 9-36 kg, jaje i mi koristimo jos, nego za more hocemo autosediste da uzmemo, udobnije je..mada ona jos nema 9kg i sumnjam da ce do septembra nagurati toliko..ali imace oko 8 sigurno, valjda moze u to od 9-36

Cicak, koje chicco? Jel jos jaje koristite ili mislis na vece AS?

Mi smo imali Nania 0-19kg. Kupili smo ga od moje rodjake koja ima bliznakinje. Koristile su ga do nekih 5 godina i Junior oko godinu dana. MOze dete da gleda napred ili nazad, sto je meni bilo super zbog vrata. Mi smo bili jako zadovoljni s njim. Gledali smo neki u Aksi za 16000dinara, ali nam je bilo mnogo para za sediste. Vazno je da je stabilno i da je prirodna presvlaka na sedistu. Ali da mogu priustiti mozda bih kupila i neki skuplji. Ne znam. Kada kupimo kola, moracemo i mi kupiti sediste jer smo Naniu ostavili u Novom Sadu. E sada, koji cemo kupiti jos ne znam, zavisi i od kola.

Back