Deca 1-3 godine (toddlers)

...jooooooj bre Cickava kako ti je lepo ovo dete:heart:
ma proci ce
samo da mi ne ide do 40, tu se uvek prepadnem

ona samo odjednom krene da kuka i kenka i da se vuce po garnituri...odmah mi je jasno koliko je sati

...mislim da se svi plase te toliko visoke T, iz mog iskustva su carapice natopljene hladnom vodom pa samo iscedjene
odlican nacin za skidanje, nekad delotvoriji od svih mogucih sirupa i cuda koje su izmislili...
...da brzo prodje:zag:

Čičkava prelepo ti je dete,zaista,za reklamu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A što mu ne daš sada već da jede normalnu hranu u pračićima? Mislim vidi kako je veliko i zubato dete,ima draga zubiće za medalju,neka žvaće sa njima,došlo je vreme da baciš sve svoje bebeće principe u vodu,jer on više nije bebac,i da ga pustiš na sledeću lestvicu razvoja. Mila njemu je zaista vreme da mu ne miksaš više hranu,da se upoznaje sa teksturama,ukusima pojedinačno. Čitam da si trudna (i moje iskrene čestitke),sada je pravo vreme da tvoj Medo počne da odrasta pre nego što počne bebac baš da raste u tibi,da mu posvetiš ovu vrstu pažnje,jer će biti sasvim dovoljno da mišić u glavici sredi haos oko bebca,neka sada uči i da jede drugačije,nošu itd.,jer kada stigne bebac nećeš imati toliko vremena da mu posvetiš,koliko god to tužno zvučalo. Ne daj se,baš mi je drago što si ponovo trudnica,i da je ovo tvoje prelepo dete na putu da dobije batu ili seku. Sve najbolje vam želim!

e probala sam danas da kao ona meni pere ahahahahhaha šou živi, znači svud me ribala sem po zubima :)
uspela sam i ja njoj kao nešto malo :)

само се ти кревељи и она ће да те имитира, кад она затвори уста и ти исто затвори као и ти си безобразна нећеш да переш зубе.

Čičak, čika zuba je pravi šećer.
i potpisujem što je rekla micimacko...
daj bre detetu da jede samo :) znam, smor je dok sažvaće, ali brzo će se navići, pa će to ići ko od šale :)
a i zamisli divotu, staviš mu na tanjir i on sve sam pojede :heart:
a ti sediš pored i piješ kaficu :klap:

Tsuy jel gotov bris?
Sta su joj dali da pije?

nije stigao jos,posle 12 tek, idemo popodne kod dr opet pa cemo videti
pije neki tridoks...ili tridex
kako bese

tacno ako bris ne pokaze nista,ima da odlepim
ja sam joj strugala sa stapicem taj cep sa krajnika bas
znaci ako nema nista ima da ih dignem u vazduh
uopste mi nije jasno zasto oni9 traze samo streptokoke a ove ostale zlotvore ne
kao da su samo streptokoke patogene....

Čičak, čika zuba je pravi šećer.
i potpisujem što je rekla micimacko...
daj bre detetu da jede samo :) znam, smor je dok sažvaće, ali brzo će se navići, pa će to ići ko od šale :)
a i zamisli divotu, staviš mu na tanjir i on sve sam pojede :heart:
a ti sediš pored i piješ kaficu :klap:

Ја мојој сервирам и одем да нешто радим и кад се вратим само хлеба нема (појела га) а остало размазано и по поду, једном ми је просула боранију у цвеће и кренула да бежи на место а ја је видела, тј. чула неко просипање, мислим :roll: дете имаш 2год и који месец и тако подваљујеш. Поједе само 3 кашичице и остало служи за играње. Почела сам да јој дајем Бевиплекс, морам да је натерам да поједе количину бар као дете од 10 месеци.

Hvala vam devojke... :zag:
Mici, sve si u pravu, znam... i kad smo negde on jede kao veliki
ali kod kuce, da bi pojeo vise(manijak sam priznajem :mrgreen: ) ja izmiksam.
Nisam.jos spremna na to da ce vremenom da jede manje.
Svi su mi rekli Sokiraces se a ja tako volim kad on ponjopa sve :rumenko:

Sad i sama primecujem da ne moze uvek na 3 sata da jede,
Ne bude gladan. I tu polako popustam, u fazonu Trazice kad ogladni.
Nekad mu izbacim popodnevnu uzinu, dam mu samo sokic, onda tako lepo vecera, kao vucic. :)

E da, sam pije i vodu i sok, iz flasice ali sam. a jogurt i c.mleko na slamcicu.
I voli kuvani paradajz.

Sa hranom cu ja lako(bar se nadam), samo da ja sa sobom resim. ;)
Ali mi je muka od usranih pelena, inace mi je non stop muka a on jos kaki bar 3-5 puta na dan.
Samo kad bi ga naucila da kaki na nosu tj.uzecu onaj adapter za wc solju, preporodila bih se.
Ali tek mu je 15 meseci, nece uopste da me slusa i saradjuje kad je to u pitanju.
Kad osetim da se ukakio, ja ga pitam Jel obavio? Ako se igra kaze Ne! Ahahhaha... ako se ne igra,
Da mi ruku i idemo u sobu da menjamo pelenu

Meni Stefan uvek, ali uvek kada ga pitam da li se ukakio, viče neeeeeeee!!!!! :)
E, u zadnje vreme, kako je veći, dodje kod mene sam kada se ukaki i viče - maaaamaaaa, neeeeeeeee!!!!! :lol:
I naravno, pokazuje prstićem ka pelenama, da ga presvučem :lol: Ali, kako je to ozbiljan izraz lica, da padneš na dupe od smeha. Baš ono što kažu - ozbiljan kao dete na noši :zcepanje:

Magic, i ovaj moj obozava hleb.
Napravim.mu pijace i sav hleb ponjopa, a ono gore bude svugde.

A voli i pomfrit(ja to ne pravim), kad se zadesimo u restoranu, ako vidi pomfrit posizi od srece.
Voli plazmu, sve slatkise tipa medeno srce, keks, kinder. i to mu dam samo jedno.
Voli i picu ahahah... ma sve sto vidi da mi jedemo on hoce... i sve se smeje od radosti...

A najjace je bilo pre neki dan, kupaju se on i brat u bazencicu... izvadimo ih... damo im keks...
A bratov sok stoji u flasici na stolu, medo samo elegantno prisao, uzeo flasicu, popio i vratio ahahahah
u fazonu: nudili su ti to jos odavno, ako neces ja cu!!! Ahhaah... ozednelo dete

Imamo goste ovih dana, još dva dečaka su nam tu ( trebalo je da dodju moja dva bratanca i moj bivši štićenik, ali je došao samo mladji bratanac i ovaj drugi mališa ), pa se snalazimo za spavanje kako znamo i umemo. Stefan spava u svom krevetu, dečaci dele Mickin krevet, a Mic spava na dušeku iz kreveca.
I onda se desi ovako nešto i tako me razneži... kako se oni samo vole, pa to je čudo... :heart: Dok sam ja okupala jednog od malih gostiju, a mm spremio peškir i ostalo za kupanje Stefana, desilo se ono što se retko dešava - sponatano samouspavljivanje u obučenom stanju :lol: Pored dade, naravno :heart::heart::heart:

Pogledajte prilog 292838

nije stigao jos,posle 12 tek, idemo popodne kod dr opet pa cemo videti
pije neki tridoks...ili tridex
kako bese

tacno ako bris ne pokaze nista,ima da odlepim
ja sam joj strugala sa stapicem taj cep sa krajnika bas
znaci ako nema nista ima da ih dignem u vazduh
uopste mi nije jasno zasto oni9 traze samo streptokoke a ove ostale zlotvore ne
kao da su samo streptokoke patogene....

Nemoj da se rokas :)
mi smo 3x imali anginu, sa t preko 40 I gnojnim cepovima I sterilnim brisom, nikad streptokoku nadjenu imao nije. Ne traze samo streptokoku, nego sta nadju.
A bris mu je uzimao dr da bi bas bio siguran da je dobro uzet...

moje živi na hlebu i supi već mesecima poludeću. Počela sam sva kuvana jela da blendam i pravim kašice ne bi li pojela nešto hranljivo. Kad je bila krenula u vrtić nije htela ništa da jede samo hleb i vikala HOĆU JAJA MESA SIRA LEBA kao jednu reč, i vaspitačice me pitale šta joj dajem kući da jede sem toga.

Ata divni su.... :)

Videćeš Čičak, Božezdravlja, kolika je to ljubav. Pa to je čudo jedno, oni se toliko vole kao da su blizanci, pa i više. Kada jedno zaplače, iz bilo kog razloga, odmah kreće i drugo da kmeza, pa i da plače ozbiljno. Kada "grdim" Stefana, odmah se stvara Mic tu u blizini i staje ispred njega da ga brani :lol:
A ovako nešto... ili situacija da mi drpe celu čokoladu iz kuhinje i onda je podele, na ravne časti ( naravno, uprase se žestoko, samo su za to da ih ubaciš u veš-mašinu :lol: ) ... pa za to vredi živeti :heart:

Nemoj da se rokas :)
mi smo 3x imali anginu, sa t preko 40 I gnojnim cepovima I sterilnim brisom, nikad streptokoku nadjenu imao nije. Ne traze samo streptokoku, nego sta nadju.
A bris mu je uzimao dr da bi bas bio siguran da je dobro uzet...

ja se sve nadam da ce naci jer sam joj uzela ujutru cim je oci otvorila,ni vodu nije pila ni nista...znaci dok je jos bila onako puna bakterija :lol:
eno stigao je rezultat,cekamo smenu na=se dr pa idemo
nece da kazu vise preko telefona a ja da izgorim :lol:

a rece mi dr da je bris grla skoro uvek i svakom sterilan kao....jbga gutanje pljuvacke,dok stignes do tamo ono se vec spralo dosta toga a dete jos ako se otima i dere...pisi propalo

moje živi na hlebu i supi već mesecima poludeću. Počela sam sva kuvana jela da blendam i pravim kašice ne bi li pojela nešto hranljivo. Kad je bila krenula u vrtić nije htela ništa da jede samo hleb i vikala HOĆU JAJA MESA SIRA LEBA kao jednu reč, i vaspitačice me pitale šta joj dajem kući da jede sem toga.
moje od februara zivi na po 2-3 zalopgaja bilo cega sto joj se da
nece ovo,nece ono,nece pa nece
tu i tamo bude neki dobar dan,tipa jednom nedeljno,da jede neke prihvatljive kolicine,al uglavnom katastrofa
jedva cekam da se resimo tih krajnika,ima da zivne(bar se nadam)
sve se nadam da je od toga....ne bih volela da se preko noci odjednom promenila i postyala necejed :roll:
u vrticu je ranije jela ko mecava sad ni tamo nece bog zna sta da pojede
doduse i ne ide vec 2 nedelje...krenuce tek posle 6og avgusta najverovatnije...kad sve prodje i kad se oporavi

- - - - - - - - - -

i opet je dobila gljivice u ustima od antibiotika
plasim se da ne dobije i dole....
moram da pitam dr sta da radim po tom pitanju,dal da mazem kanesten ili nesto
probiotik pije

Back