Deca 1-3 godine (toddlers)

Ja sam vec mislila da napravim Junioru kuhinju, cak sam videla i ideju na FB od kartonske kutije, ali se sve mislim da ce prvo probati popeti se i SESTI na nju, a nema sanse da ga izdrzi :cepanje:

Dala sam mu malo testa kada sam pravila kiflice. Joj odusevljenja :heart: Ali mi je duze trajalo brisanje njegove okoline nego svo ostalo spremanje.

Bili smo danas na aerodromu i gledali smo aviJone :zper: Cak pored "izloga" za gledanje ima mala igraonica, pa smo maximalno iskoristili prepodne. Isli smo da se testiramo koliko nam vremena treba od kuce do aerodroma, da znamo kada budemo isli po goste :tajna:

:ortakinje: .... :tajna: ....

vi ste iskusnije
koja kisobran kolica da ku[pim ?
planiram za jedno emsec dana max, odnosno cim pocne da sedi da kupim kisobran kolica

ja sam Ivanu prosle godine uzela Esprit, i super sam zadovoljna

10163.JPG

Greenpeace је објавио списак произвођача ГМО производа:

1 Snickers
2 Супе Campbell
3 Пиринач Uncle Bens Mars
4 Чај Lipton

5 Mars M&M
6 Twix
7 Milky Way
8 Cadbury (Кадбери) чоколада, какао
9 Ferrero
10 Nestle чоколада
11 Чоколадни напитак Nestle Nesquik
12 Безалкохолни напитак Соса-Соla
13 Sprite, Fanta
14 Pepci-Соla
15 7-Up
16 Сосови Knorr
17 Кекс Parmalat
18 зачини, мајонези, сосови Hellman’s
20 зачини, мајонези, сосови Heinz
21 Дечји напитак Nestle
22 Hipp
23 Abbot Labs Similac (млеко у праху за бебе)
24 Јогурти, кефир, сир, дечји напитак Denon
25 McDonald’s мрежа „ресторанов“ брзе хране
26 чоколадс, чипс, кафа, дечји напитак Kraft
27 кечап, сосови. Heinz Foods
28 дечји напитак, производи „Делми“ Unilever

http://www.magacin.org/2013/04/greenpeace-spisak-proizvodjaca-gmo-proizvoda/

Hvala Tsuy na informacijama, nisam znala za neke proizvode!

obozava da spava u voznji :)
e da, polusedeci bi bio skroz kul

ja sam bila odlepila za ovim http://www.takolako.rs/user/ostala-...-theos-blue-gray/44_1654_31689_1_0_0/item.jsp
i ovim...slicna su samo su ova sa polusedecim a ova gore imaju polozaje http://www.takolako.rs/user/ostala-...urple-ljubicasta/44_1654_39214_1_0_0/item.jsp
uzeli smo bili giordani ona obicna mala....zaboravila sam kako se zovu....
odlicna su kolica....nisu uopste skupa a kvalitetna su
a evo su...buggy ...nasa su teget http://www.takolako.rs/user/ostala-kolica/giordani-kolica-buggy-red/44_1654_33376_1_0_0/item.jsp

mali tockovi a idu brate preko svega...ne zapinju....odlicna su http://www.takolako.rs/user/ostala-kolica/giordani-kolica-buggy-red/44_1654_33376_1_0_0/item.jsp

i ova isto http://www.svezakucu.rs/www/largerimage2.php?id=13661&opnpc=pics/items/portal/big/13661.jpg

- - - - - - - - - -

rekoh vec na drugoj temi
ja kapiram da je zdravo samo ono sto znam ko je sadio i kako je gajio, i brao i cuvao....
sve ostalo, moze sklobodno na spisak
bzvz su mi ovi spiskovi od 20 proizvodjaca, komotno bi mogli da stave skoro sve....

pa i to je diskutabilno buduci da u zemlji isto sada ima svasta :lol:
al ne moramo bas da jedemo gmo kukuruz
sta znam

Meni su sva ova kolica lepa i sva su na isti fazon.
Samo treba odabrati boju. ;)

Ja se razmisljam za more da uzmem neka lagana. Najlaganija koja postoje.
Za Zlatibor mogu ova moja, ali ako ga budemo poveli dole na more,
ne pada mi napamet da vucem ovo cudoviste kroz guzvu, pesak, plazu...
Ali kontam da cu tamo kupiti u apoteci
Prosle godine sam na Zlatiboru u apoteci videla
chicco mala, lagana, jednostavna za 2.000 din

Da mi, zene moje, zasadimo basticu, ko nase bake. ;)
Pa malo oplevimo, malo prekopamo, malo cupkamo
ali uvek imas sveze i zdravo ;) :mrgreen:

Salim se...

Mada iskreno da vam kazem,
Mm i ja smo ozbiljno razmisljali o tome jedno vreme.
Imamo dvoriste, mogli bi jedan deo lepo zasaditi
sargarepu, spanac, paradajz, grasak, krompir,
Jagode, kupus, luk, ... itd...

Mi jos uvek sve to imamo kod babe
Ali nece ni baba doveka
Pa kad ona vise ne bude mogla
mi cemo ;)

Meni su sva ova kolica lepa i sva su na isti fazon.
Samo treba odabrati boju. ;)

Ja se razmisljam za more da uzmem neka lagana. Najlaganija koja postoje.
Za Zlatibor mogu ova moja, ali ako ga budemo poveli dole na more,
ne pada mi napamet da vucem ovo cudoviste kroz guzvu, pesak, plazu...
Ali kontam da cu tamo kupiti u apoteci
Prosle godine sam na Zlatiboru u apoteci videla
chicco mala, lagana, jednostavna za 2.000 din

I ja idem ovih dana u potrazi za nekim laganijim kolicima, još uvek koristimo peg perego koja su baš glomazna i imaju 300 funkcija.. Ne znam kako se kreću cene, ali ako su 2.000 din. to je super!

Tako je bilo prosle godine zaklin.
Ne mogu da tvrdim da je i sada jer je sve poskupelo.
Pogledaj po apotekama ;)

PS. Citam ovaj spisak gmo i moram ponosno da izjavim da ja nista nenjedem od navedenog.
Mislim, jela sam tost sendvic u meku(jedino to mogu od njihove hrane), ponekad. I probala sam nutelu ali mi se ne dopada.

Mene sam zanima jel moj eurokrem swislajon gmo? To bi me dotuklo! :mrgreen: ahahahhahah

Da mi, zene moje, zasadimo basticu, ko nase bake. ;)
Pa malo oplevimo, malo prekopamo, malo cupkamo
ali uvek imas sveze i zdravo ;) :mrgreen:

Salim se...

Mada iskreno da vam kazem,
Mm i ja smo ozbiljno razmisljali o tome jedno vreme.
Imamo dvoriste, mogli bi jedan deo lepo zasaditi
sargarepu, spanac, paradajz, grasak, krompir,
Jagode, kupus, luk, ... itd...

Mi jos uvek sve to imamo kod babe
Ali nece ni baba doveka
Pa kad ona vise ne bude mogla
mi cemo ;)

Hehehe, mi imamo u jednom delu dvorišta bašticu. Preriljali na jesen, i zasadili u rano proleće, pa već jedemo mladi luk iz bašte. Hteli smo veću površinu, ali za prvu godinu smo se ograničili na manju bašticu. Da vidimo kako će da nam ide, kakvo je seme i slično.
I za sada je sve niklo - šargarepica, boranija, grašak.
Na jesen ćemo preriljati malo veću površinu.

Što se kišobran kolica tiče mi imamo neka kineska, veze nemam pošto su, ultra su lagana, jedva da ih koristimo jer je gican velik već i u principu baš dugo može da izdrži da hoda (trči možda bolje reći), tako da ih ne koristimo bog zna koliko, zato i nismo bacali pare na ta kolica.

Što se kišobran kolica tiče mi imamo neka kineska, veze nemam pošto su, ultra su lagana, jedva da ih koristimo jer je gican velik već i u principu baš dugo može da izdrži da hoda (trči možda bolje reći), tako da ih ne koristimo bog zna koliko, zato i nismo bacali pare na ta kolica.

Jel bezbedno staviti dete od godinu dana u ta lagana kolica s napomenom da još ne hoda samostalno? Evo meni upravo mm doneo jedna od sestre da ne kupujemo, ali ja sam u potpunoj frci jer sam navikla na ona velika :confused:

sto ne bi bilo bezbedno? :)
Mi smo Irinu vozili u tim malim kolicima vec sa deset meseci...jedino je zeznuto ako nisi blizu kuce a zaspi u kolicima, pa se nekako sroza i zguzva jer nemaju polozaje....ja sam onda vozila za zadnjim tockovima i kochila se ko lujka

sto ne bi bilo bezbedno? :)
Mi smo Irinu vozili u tim malim kolicima vec sa devet meseci...jedino je zeznuto ako nisi blizu kuce a zaspi u kolicima, pa se nekako sroza i zguzva jer nemaju polozaje....ja sam onda vozila za zadnjim tockovima i kochila se ko lujka

A tako mi nešto rekla i njegova sestra samo mi je ubacila i mali crv sumnje jer kaže ona nije stavljala decu pre druge godine u ta kolica?! Imaju i kaiševe i onu opregu za noge pa valjda ne može da se prevrne?! :mrgreen:
Ova druga su ogromna i jedva sam čekala da ih se oslobodimo, a sada mi čudno kad gledam ova od 1 kg. :zcepanje:
Isprobaćemo ih sutra.. a jedino može da bude problem to kada zaspi prilikom duge šetnje. Ali se on u zadnje vreme bori da ne spava kada izadjemo napolje, danas smo 2 ipo sata proveli šetajući po gradu, ni dremnuo nije!

E da, prestao je da spava 2 puta dnevno. Sada je kupanje pomereno na 18h i do 20h je u krevetu, spava do 6/7 ujutru.. Budi se 2 do 3 puta u toku noći i sisa još uvek, nikako da se odviknemo :D
Onda spava oko 12h popodne sat vremena i tako već par dana unazad.. mnogo bolje nego ranije kada se budio 5 do 10 puta noću :roll:

Moj ima 2 god i 4 m pa ponekad bude u kolicima, tim kišobran, al baš retko.Umore se i oni od 2 god :) Msm, ne mogu da prepešače baš koji kilometar a da se ne umore, a gican baš dugo može da izdrži al kad idemo dalje onda uzmem ta kolica jer prvo lakše nu je s kolicima neg sa onim biciklićem, imamo i njega al baš ga ne volim, drugo gican obožava da gura ta kolica tako da to mu dodje više ko igračka nego prevozno sredstvo.
Kontam da mu uzmemo ovo
ejy9lg.jpg
Pa možda je rano sa god dana za ta kolica, šta znam...ona su čvršća i to.

mi nasa nismo koristili mesecima...od letos...sad ponekad tricikl koristimo
tu smo po kraju, u duge setnje odavno ne idemo jer nije htela da se vozi tako da i nemamo bas neku potrebu da se vozikamo...i ako idemo dalje idemo busom

kad je bila mala vozili smo se po ceo dan...bas je biloi lepo...ona i komsinica mala sede i uzivaju, nas dve setamo i brbljamo milion na sat i milina
sad samo idemo za njima i vichemo ne, dodji, sidji, vrati se, gde ces, stani, ne ruke u usta, ne ruke u oci, izlazi iz tog peska i najcesce pitanje "jel ti mene cujes sta ti govorim bre??!!!!" :)

Back