ija_ftn
Domaćin
- Poruka
- 3.487
mi nasa nismo koristili mesecima...od letos...sad ponekad tricikl koristimo
tu smo po kraju, u duge setnje odavno ne idemo jer nije htela da se vozi tako da i nemamo bas neku potrebu da se vozikamo...i ako idemo dalje idemo busom
kad je bila mala vozili smo se po ceo dan...bas je biloi lepo...ona i komsinica mala sede i uzivaju, nas dve setamo i brbljamo milion na sat i milina
sad samo idemo za njima i vichemo ne, dodji, sidji, vrati se, gde ces, stani, ne ruke u usta, ne ruke u oci, izlazi iz tog peska i najcesce pitanje "jel ti mene cujes sta ti govorim bre??!!!!"![]()
Isto i Junior. Maltene se skroz odvikao zimus od kolica, svuda smo isli ili kolima, pa sedne u sediste a kada stignemo onda ide peske sa nama ili na krace relacije odseta+nosimo ga deo puta. U januaru smo isli u Dublin na par dana, sto je znacilo da sam ja bila sa njim ceo dan, pa ajd ti setaj s njim po nepoznatom gradu i nosaj ga cao dan
Sada idemo u setnju kolicima (jer ja usput i popazarim pa ne mogu i njega i stvari da vuglim), a na krace relacije peske. Kada ide s ocem, tada uglavnom idu peske i kada cuje pitanje "idemo li u setrnju" uzme kolica i odgurava ih. Zna da kada ide samnom da idemo uglavnom kolicima, ali nekada nece da sedne u njih pa ga moram potrpati. Kada jednom sedne uglavnom se vise ne buni, zna da je to to, i da idemo kolicima.Mogao bi on fizicki i kilometar-dva preci, ali "mentalno" jos nije u stanju za to. Koliko primecujem nema jos pojma o cilju, tj ne zna da moze malo ubrzati i doci do mesta koje jos ne vidi. Jedino zna da iz cuga ode do mora (150m), tada ga ni macke, ni psi, ni auti, ni djubre na putu na zanima vec samo sparta direkt do ciljavec i zna put. Cim stigne na rivu, pogleda more i sve mu postaje jako zanimljivo, pa se setnja bas oduzi. Napravi par koraka pa neko prodje s kim mora malo procaskati ili samo smeknuti, pa vidi palmu, pa vidi bacenu konzervu, pa vidi papir, pa cvece itd a sve je jako zanimljivo i sve mora videti, a po mogucstvu i ispipati

a to musica 
... polako uchim i sveki da ne sme NI NA KOJU ZHIVULJKU da kazhe "jao" ili "fuuuj" ... tako se detetu usadjuje strah
... i neki kashalj pride ... nije imao T, ali sam ga jedva smirila, na kraju stavila kapi za nos, pa je malo kao bilo bolje