zsuki75
Ističe se
- Poruka
- 2.720
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
skenjitis totalni. bila kod ginekologa opet i dalje ništa od ovulacije....
onako tiho mi predložila da počnem da razmišljam o prekidu dojenja....
ne znam što mi to toooolikooooo teško pada. nemate pojma. evo dojim je sad pre spavanja i suza suzu stiže. ko kreten neki, stvarno.
verovatno mi teško da prihvatim da više nije beba i da će uskoro odrasti i napustiti gnezdo. ovo dojenje mi dođe kao neka posebna veza između nas dve, što samo mi imamo.
pa onda nedoumica između formule i krevljeg mleka....pa nemam pojma koliko puta trebaju da piju mleko sad og godine, jel isto tri flašice ili kako....pa koja količina....joj bratesestro.
sutra ću pokušati da navatam mog endokrinologa da malo isproveravamo insulin.
za početak ću onaj jedan dnevni podoj zameniti flašicom, pa jutarnji, a najkasnije ovaj pred spavanje...
e baš sam nešto nikakva...još kad me gin pitala nakon uz, koji je plan B, da li razmišljam o IVF smrknulo mi se. kažem ja njoj, odlučila sam da ću zatrudneti do leta, prirodnokaže bitno je biti pozitivan
![]()
skenjitis totalni. bila kod ginekologa opet i dalje ništa od ovulacije....
onako tiho mi predložila da počnem da razmišljam o prekidu dojenja....
ne znam što mi to toooolikooooo teško pada. nemate pojma. evo dojim je sad pre spavanja i suza suzu stiže. ko kreten neki, stvarno.
verovatno mi teško da prihvatim da više nije beba i da će uskoro odrasti i napustiti gnezdo. ovo dojenje mi dođe kao neka posebna veza između nas dve, što samo mi imamo.
pa onda nedoumica između formule i krevljeg mleka....pa nemam pojma koliko puta trebaju da piju mleko sad og godine, jel isto tri flašice ili kako....pa koja količina....joj bratesestro.
sutra ću pokušati da navatam mog endokrinologa da malo isproveravamo insulin.
za početak ću onaj jedan dnevni podoj zameniti flašicom, pa jutarnji, a najkasnije ovaj pred spavanje...
e baš sam nešto nikakva...još kad me gin pitala nakon uz, koji je plan B, da li razmišljam o IVF smrknulo mi se. kažem ja njoj, odlučila sam da ću zatrudneti do leta, prirodnokaže bitno je biti pozitivan
![]()
A mogu i iz iskustva-Andrej dojen iskljucivo 14 meseci, bez dohrane-mislim na cvrstu hranu, bez suplemenata, nikad nije bio anemican, krvna slika uvek odlicna.Dobijaju tek tako, preventivno.
Znas sa koliko strana sam cula da majke dobiju sirup Fe da daju bebi vec sa 3-4 meseca, eto tako, samo zato sto beba sisa.
Zato sto su pedijatri nauceni da majcino mleko ima malo gvozdja, manje od formule, sto je tacno, a ne znaju da je iskoristljivost iz majcinog mleka 50-70%, a iz formule 3-12%.
Netacno je da su dojene bebe anemicne, naprotiv, treba proveriti krvnu sliku, postoje neki drugi faktori rizika, nevezani za dojenje, a ne davati suplemente tek tako.
Tako kazu i istrazivanja http://kellymom.com/nutrition/vitamins/iron/
Kako sam razmisljala, pa iskreno da ti kazem, razmisljala sam da se roknem!
Nije hteo da jede, odbijao hranu, nije to moj izbor.
Tad nisam znala da je to OK i da do godinu dana sigurno dobija sve iz majcinog mleka ako se doji na zahtev, plakala, nervirala se, kuvala i bacala svaki dan.
Sad mi je smesno.
Treba krenuti sa 6 meseci sa uvodjenjem, ali ne treba da se menja podoj obrokom cvrste hrane u toku prve godine.
U, moram da se složim sa November![]()
Kod nas je raspored uvek isti, jutarnje budjenje 8-8.30, dnevno spavanje od 13-15h, vecernje u 21h. Medjutim, mnogo je vezan za mene i šta god treba da se uradi oko njega uvek radim ja. Ponekad budem jako umorna, jer ujutru ustajem rano-5-5,30, idem na posao, žurim nazad da ga preuzmem, poslepodne kuvam, ako je lepo vreme vodim ga u šetnju i tako u krug. Nemam mogućnosti da nikada nigde odem sama i napunim baterije, čak i u komšiluk nikad nisam otišla sama nego sam uvek vodila i Paku. Ta vezanost se polako otima kontroli jer pon ceo dan ide za mnom, jedva odem u wc bez njega, a i tad lupa na vrata i čeka me da izadjem. Verovatno je i to dovelo do toga da mu nekad dopustim i nešto što ne bi trebalo. Svo slobodno vreme posvećujem njemu i trudim se da to vreme bude kvalitetno. Jedino vreme koje posvećujem sebi je uveče kad zaspi, i tada se na brzinu istuširam i to je to. Odmorim se malo jedino kad mi dodje mama, jer nju obožava i onda me malo ostavi na miru. Znam da je moj pristup i stavljanje sebe na zadnje mesto potpuno pogrešno, ali i to će se valjda jednom promeniti. Danas sam u minus fazi, na poslu je haos firma u krizi, pa me i to dodatno nervira i baš sam potonula. Zato sam vas sad mao udavila, ali morala sam nekome da se izjadam, a znam da me vi razumete!