kistina
Iskusan
- Poruka
- 6.427
Ma, sta ja znam o ishrani, ili NC o hemiji...neka pita nekog strucnog. 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma, sta ja znam o ishrani, ili NC o hemiji...neka pita nekog strucnog.![]()
Lose se apsorbuje gvozdje iz biljaka.
Gvozdje dobija iz mesa-Hem Fe iz mesa se mnogo bolje iskoriscava, i naravno iz majcinog mleka-najbolji izvor, najiskoristljivije Fe.
Ako spanac dajes bez Ca, onda se Ca-oksalat talozi u bubrezima-pesak, kamen.
Veca steta, nego korist.
Dobijaju tek tako, preventivno.
Znas sa koliko strana sam cula da majke dobiju sirup Fe da daju bebi vec sa 3-4 meseca, eto tako, samo zato sto beba sisa.
Zato sto su pedijatri nauceni da majcino mleko ima malo gvozdja, manje od formule, sto je tacno, a ne znaju da je iskoristljivost iz majcinog mleka 50-70%, a iz formule 3-12%.
Netacno je da su dojene bebe anemicne, naprotiv, treba proveriti krvnu sliku, postoje neki drugi faktori rizika, nevezani za dojenje, a ne davati suplemente tek tako.
Tako kazu i istrazivanja http://kellymom.com/nutrition/vitamins/iron/
A mogu i iz iskustva-Andrej dojen iskljucivo 14 meseci, bez dohrane-mislim na cvrstu hranu, bez suplemenata, nikad nije bio anemican, krvna slika uvek odlicna.
A mogu i iz iskustva-Andrej dojen iskljucivo 14 meseci, bez dohrane-mislim na cvrstu hranu, bez suplemenata, nikad nije bio anemican, krvna slika uvek odlicna.
Uvek kad ovako nesto napises, ocekujem da iskoce oni postovi o tome kako ces ga dojiti do polaska u skolu/vosjku...
Eh i kad se samo setim svojih dilema i trilema da li i kad da prekidam sa dojenjem. Da mi je ova pamet bila.
Izgleda da vise takvi likovi ne zalaze na ovaj pdf ili temu![]()
Kazi meni koji je to forum da idem da im se nakevim keve kevanije
Auuu, dokle je doslo!ahahaha, jojim te bre
e neo, nije ana....
ma polako ima da napustim sve sem vas, bes mi sve, al mi na krsti smo najnormalniji....
skoro smo najnormalnijihahaaa
ma ovde da mozemo da caskamo ko ljudi bez da me iko ubedjuje kako je ok dati belance u devetom meseecu....
sad ozbiljno, gledam onako, dal zato sto je ovde mala grupica zena, pa mi nove slusale vas starije, kupile cake, savete, a priznajem da mnogooooo ovde znaci kistina i nc, bez njih mozda bi i ovde bio kandahar![]()
Ja se izvinjavam unapred što na ovoj temi postavljam ali savest mi nalaže da ovo podelim gde god mogu.. Moja porodica je juče uplatila iznos koji je mogla da izdvoji za ovu malu devojčicu, ako neko može neka pomogne! Stanje joj se pogoršava iz dana u dan. Još jednom se izvinjavam ako sam nekoga šokirala ili pokvarila dan,ali verujem da je njoj i njenim roditeljima najteže..
![]()
Ja se izvinjavam unapred što na ovoj temi postavljam ali savest mi nalaže da ovo podelim gde god mogu.. Moja porodica je juče uplatila iznos koji je mogla da izdvoji za ovu malu devojčicu, ako neko može neka pomogne! Stanje joj se pogoršava iz dana u dan. Još jednom se izvinjavam ako sam nekoga šokirala ili pokvarila dan,ali verujem da je njoj i njenim roditeljima najteže..
![]()