Deca 1-3 godine (toddlers)

Andrej i njegov tata otisli oko podneva na sajam automobila, pa do tatinog posla i tako...ja se razmahala u kuhinji, skuvala supu, grasak sa junetinom, izrendala kupus za salatu, napravila hleb (u pekari)...zove gospodin muz-"Nemoj da brines, dete nije gladno, jeli smo u Mekicu!" :besna:
Jos "u Mekicu"! :dash:

Dunja je budna od pet,a ja ne znam kud teram.:dash:

Zenske,juce napunih 27 god...,al sam bila i kod zubara:sad2:,vadio mi zivac pa sam bila sva utrnula od anestezije i glava me bolela ostatak veceri...ali mm je malo popravio stvar.:zper:

A da,prve cipelice Ciciban,ja sam prezadovoljna.Kozne,lagane,ma divne.7500 DIN :dash:.
sAD IMAMO pAVLE,I ONE SU SUPER.

Srecan rodjendan generacijo! ;) :)

Super recept za tunu kao pastetu. probacemo kasnije ali zapamticu. ja to ne jedem ali moracu medi spremati.

moj plan da dojim do 1,5 godf izgleda da neće uspeti....
bila danas kod ginekologa na folikulometriji, 12 dan ciklusa, kad ono ćorak. ništa. kaže jajnici skoz neaktivni :( :besna::besna::sad2::sad2:

još ću sledeće nedelje ići ponovo, možda je duži ciklus pa će ovulacija biti kasnije. nadam se.
ali verovatno zbog dojenja imam neovulatorne cikluse....meni je i inače prolaktin povišen, mogu misliti sad.

kaže dr za sad da ništa ne menjam, videćemo sled ned, ili da sačekamo sledeći ciklus, možda je samo ovaj ovakav...možemo i hormone proveriti...
pa možda da smanjim sa 4 podoja na 2...
sve u svemu baš sam se skenjala. nadam se da je ovo zbog dojenja, a ne zbog ko zna kakvih "sterilitetnih" problema opet. :dash:

moram i insulinsku rezistenciju da proverim, ajoj sve kreće ponovo.

Suki, ti vec u akciji za drugo! :)
Samo napred!

Ja jos ne razmisljam i kao pazimo... kad Pedja napuni dve onda cu da se opustim, pa kad bude bude. Ali vto i ostale zezancije vise cicka nece videti. Po cenu da ostanem samo na Medi, sto ne bih volela. Volela bih troje dece.
Vreme ce pokazati.

moj plan da dojim do 1,5 godf izgleda da neće uspeti....
bila danas kod ginekologa na folikulometriji, 12 dan ciklusa, kad ono ćorak. ništa. kaže jajnici skoz neaktivni :( :besna::besna::sad2::sad2:

još ću sledeće nedelje ići ponovo, možda je duži ciklus pa će ovulacija biti kasnije. nadam se.
ali verovatno zbog dojenja imam neovulatorne cikluse....meni je i inače prolaktin povišen, mogu misliti sad.

kaže dr za sad da ništa ne menjam, videćemo sled ned, ili da sačekamo sledeći ciklus, možda je samo ovaj ovakav...možemo i hormone proveriti...
pa možda da smanjim sa 4 podoja na 2...
sve u svemu baš sam se skenjala. nadam se da je ovo zbog dojenja, a ne zbog ko zna kakvih "sterilitetnih" problema opet. :dash:

moram i insulinsku rezistenciju da proverim, ajoj sve kreće ponovo.

Probaj 24h da ne dojis.
Samo jedan dan, posle nastavi po starom.
Nekad je ta sok terapija dovoljna da se ciklus vrati u normalu.
Bar jednom dnevno (za tebe najbplje nocu) treba da imas razmak od 6 sati izmedju dva podoja.
Ako to ne urodi plodom (videces za 2-3 ciklusa) moraces da prekines dojenje. :(
Mislim, ako je dojenje uzrok.
Neke zene zatrudne dok doje i bez menstruacije, imaju ovulaciju, a ne znaju, a neke prosto ne mogu dok doje i to je tako.
Srecno! :cmok2:

hvala Kristina na savetima.
probaću svakako. inače dojim u 5- 6, 8-9 (kad se probudimo, ponekad, to je više maženje nego obrok ;) ), 15 (nekad i ovo preskoči, zavisi kako je ručala), 21. znači sigurni podoji u 6 i 21. tu baš ima dosta između....jedan podoj sam svakako htela da zamenim flajokm, zbog posla. verovatno taj u 15, ili da pije mleko pre dnevnog spavanja u 12. to je možda zgodnije svekrvi.

ja se nadam da je samo zbog mojih produćenih ciklusa tako, inače dobijam na 35 dana, ovulacije su oko 19og dana.

neću da paničim i depresiram unapred. rešila sam i drugi put prirodno da zatrudnim ahahahahahhahahah i to uskoro dok skroz ne postanem baba matora :)

hvala Kristina na savetima.
probaću svakako. inače dojim u 5- 6, 8-9 (kad se probudimo, ponekad, to je više maženje nego obrok ;) ), 15 (nekad i ovo preskoči, zavisi kako je ručala), 21. znači sigurni podoji u 6 i 21. tu baš ima dosta između....jedan podoj sam svakako htela da zamenim flajokm, zbog posla. verovatno taj u 15, ili da pije mleko pre dnevnog spavanja u 12. to je možda zgodnije svekrvi.

ja se nadam da je samo zbog mojih produćenih ciklusa tako, inače dobijam na 35 dana, ovulacije su oko 19og dana.

neću da paničim i depresiram unapred. rešila sam i drugi put prirodno da zatrudnim ahahahahahhahahah i to uskoro dok skroz ne postanem baba matora :)

Pisaces ti nama za 9 meseci kako je dojiti tandem! ;)
:cmok2:

Gde si ti matora zivota ti.. ahahahahah... kad sam.te videla na slikama bas sam se iznenadila... izgledas mnogo mladje ... tj.zamisljala sam te stariju ;)

ahahahhahhahaha

pa znam čičak. ni ja ne verujem kalendaru kad se gledam u ogledalu :manikir::manikir::zper::zper::zcepanje::zcepanje::zcepanje::hvala:
nešto su zeznuli oni matičari, mora da sam se rodila 85-te ahahhahahahah

još ću ispasti mlađa od tebe :p

- - - - - - - - - -

Pisaces ti nama za 9 meseci kako je dojiti tandem! ;)
:cmok2:

Pa ce promeniti opis u "Zsukica-DUPLA mamica" :cmok:

:heart: jedan iji
:heart: jedan kristini

Jeo je paradajz ... sreca,sreca,radost,sreca,sreca,radost ... :srecan::vatromet:... i nema reakcije ... :worth::super: .... danas sam mu dala malo dzhema od kupina (mog, domaceg od nasheg voca) pa cu ponovo da zagledam ... a paradajz je proshao super 3 dana za redom ... jeeeejjj ... sledece pokushavam shargarepu, pa da vidimo, mozhda sad nece reagovati ... :lol:

covek sprema zdrav rucak od spanaca :D

527583_10200347032349907_1055459112_n.jpg

Jeo je paradajz ... sreca,sreca,radost,sreca,sreca,radost ... :srecan::vatromet:... i nema reakcije ... :worth::super: .... danas sam mu dala malo dzhema od kupina (mog, domaceg od nasheg voca) pa cu ponovo da zagledam ... a paradajz je proshao super 3 dana za redom ... jeeeejjj ... sledece pokushavam shargarepu, pa da vidimo, mozhda sad nece reagovati ... :lol:

I tvoj mali reaguje na sargarepu, kao i moja mala :( Birice koliko on sada ima? (cisto da znam kada bi mojoj maloj mogla ponovo da dam). Jesi li mu sargarepu davala kao prvo povrce i da li na jos nesto reaguje?
Sem sargarepe moja mala reaguje na pirinac.

I tvoj mali reaguje na sargarepu, kao i moja mala :( Birice koliko on sada ima? (cisto da znam kada bi mojoj maloj mogla ponovo da dam). Jesi li mu sargarepu davala kao prvo povrce i da li na jos nesto reaguje?
Sem sargarepe moja mala reaguje na pirinac.

mi smo muku muchili sa uvodjenjem .. on je lepo jeo, ali je reagovao na shargarepu, grashak, bundevu, patlizhan ... osuo se na licu najstrashnije ... narochito od shargarepe ... dala sam mu tamo kao trece -chetvro povrce i cvrc ... :roll: ... mic- po mic sam mu uvela ponovo oko 10 meseci, i onda ga jetrva i sveki doooobro nahranili sa njom iz supe,:dash: i od tad imao je ponovo osipanje ... pa sam sasvim izbacila ... sad sam ponovo na mic po mic (jede supu u kojoj ima shargarepe) ... videcemo shta ce biti ... napunice 18 meseci za dva dana :heart:

kupila sam cipeleeeeeeeeeeeeeeeeeeee. konačno. kako sam ja komplikovana pa to nije zdravo.
vukla dete u 150 radnji mučila je sa 300 pari cipela. još kiša padala.
i kad sam odlučila koje ću uzeti još sam pola sata birala boju (2 boje su bile!!!!!!!!!!!!!!). izabrala došla kući i ne slaže mi se sa prolećnom jaknicom ahahhahahhahaha
kaže mm ako ih zameniš, streljaću te.

dvoumila se između nekih ciciban i baldini, pa su na kraju pevagnula baldini, cicban su imali samo sa čičkom. a ne volim čičak.

http://baldino.rs/baby-program/288/ evo ove smo uzeli

Back