Mislim da se moja dvo i po godišnja ćerka ozbiljno naljutila na mene, samo ne znam koji je razlog i da li je to slučaj i sa drugom decom, takva faza.
Od nedavno, kada vidi na slici mladunče životinje sa majkom, obavezno kaže "beba i tata", niko ne sme da kaže da je to beba i mama. Kada je žedna i taži vode, uvek kaže "Vode, ali od tate" ili od Luke (to joj je brat). Juče je kupam, perem joj kosu, a mm joj suši kosu. Onda priča kako njoj Dijana (vaspitačica) pere i ispira kosu (objašnjavajući postupak koji ja koristim). Inače se normalno ponaša, ali kada ima mogućnosti da se sa njom igra mm ili sin, ja budem višak. Ne pogađa me to baš mnogo, jer, pred spavanje dođe da se mazi kod mene, samo mi je malko čudno, nisam se do sada sretala sa takvim situacijama.
Ne, Marge, nije ljuta na tebe
To je faza. Tako rastu devojčice 
Tačno tako sa neke 2 godine je počelo i kod moje ćere, možda nešto malo ranije. Tata je Bog, tata je početak i kraj, sve se vrti oko tate. U aprilu će 4 godine, a faza još traje. U blažoj je formi nego ranije, ali i dalje je tata prvi izbor. Npr. od 10 večeri, 9 večeri je kupa tata, a samo jednom bira mene. Kosu suši tata, nokte seče tata, zube joj pere tata, igra se sa tatom mnogo više nego samnom... Šta će da obuče za vrtić dogovara se sa tatom, tata je vodi, tata dovodi... ma tata je ikona za nju
Ali zato, kada se udari zove mamu, kada se noću probudi doziva mamu, kada je gladna traži mamu...
Meni je u samom početku te njene faze bilo jako teško. BAš mi je strašno padalo, tripovala sam da sam loša majka, da me dete ne voli i slično....
Naravno, to su gluposti. Jednostavno, tako rastu devojčice i gotovo. Dok je maleni, na primer 99,9% u mama - fazi. Vidim da tati to pada teško, kao meni Mickina tata-faza i pokušavam i njemu da objasnim ovo isto... faze bre, samo faze. Isto oni vole i mamu i tatu, ali valjda je to sve psihologija deteta.

Ume mm često, kada ustane sa poda raščupan, oznojen, izbalavljen, izgrickan i ištipan
da kaže - tata, jer deca znaju zašto! 

U martu će 4 godine, bre, u martu 

..srecko mali..
Moje zabe su vezane za mene i ja sam centar njihovog sveta...vole tatu, ali mama je sve...