Deca 1-3 godine (toddlers)

moj mali pije mnogo soka, ali sad sam mu ogranichila na posle doruchka i ruchka ... maltene kao deo istog ... a svaki sok nama josh uvek traje 3 dana ... razblazhim trecinu iz one flashice od 125 ml sa dosta vode ... posle doruchka u to dodam njegov multivitamin IMMUNO , to stuche i mirni smo :lol:... danas sam ga naterala da se dere (nisam mu dala neku igrachku odma-sad-odma :zper:) i zagledala zube :lol:... hvala Bogu, nema nishta na njima ... fras sam dobila od vas, majke mi :dash: ..novka: kakva je to vakcina protiv karijesa? jel to ima kod nas ?

moj mali pije mnogo soka, ali sad sam mu ogranichila na posle doruchka i ruchka ... maltene kao deo istog ... a svaki sok nama josh uvek traje 3 dana ... razblazhim trecinu iz one flashice od 125 ml sa dosta vode ... posle doruchka u to dodam njegov multivitamin IMMUNO , to stuche i mirni smo :lol:... danas sam ga naterala da se dere (nisam mu dala neku igrachku odma-sad-odma :zper:) i zagledala zube :lol:... hvala Bogu, nema nishta na njima ... fras sam dobila od vas, majke mi :dash: ..novka: kakva je to vakcina protiv karijesa? jel to ima kod nas ?

..ovako i ja radim sa malishanima, (deo ruchka, dodushe, posle doruchka piju jogurt uglavnom)..
..a i za zagledanje te razumem.. :lol:

..za vakcinu nisam sigurna, pisalo se po novinama o njoj, ali pojma nemam da li je negde redovna (kod nas sigurno nije)..

ja jogurt mesham u palentu i ponekad u tikvice, nece iz chashe , duva umesto da pije ( a zna da pije, svako veche demonstrira kad pije vodu iz kadice iz svoje omiljene chashe :dash: ) ... google is my best friend, pokushacu da nadjem neshto o toj vakcini ...

Drage moje, imam pitanje za one koji cesto skoce do Madjarske, kako vratite porez? Ja sam svaki put naisla na Horgosu na kolonu koja se ceka satima, jel na nekom drugom prelazu bolje, sta vi radite?
Znaš da za vraćanje poreza moraš imati određenu sumu koju si potrošila ? Mislim da je oko 200 evra na jednom računu. Čekaš u tom redu, koji deluje veliki, ali nije tako strašno. Puštaju po 7-8 vozila, dođe čika carinik, pogleda da li ti je ta roba koja je na računu, u kolima i propusti tih nekoliko kola na parking (uzmu ti pasoš i račune) Sačekaš desetak minuta po grupi, čika izađe i podeli vam papire, pa teraj dalje. Tako je na Horgošu, na ostalim mestima nisam probala, ali ni ovde nikad nismo čekali duže od sat vremena. Nekada te pošalju da sama overi pasoše dok čekaš u redu, odeš kao pešak na neki pult gde prolaze kola.
I da, znaš da kad kupuješ tu robu, moraš da tražiš da ti ispišu račune za AFU, ne može bez toga, to ispišu u prodavnici gde kupuješ, pa tamo, kad ideš sledeću put u Mađarsku, podigneš te pare.

hvala ti, ja idem u Austriju i imam racune preko 200 e ali su redovi na Horgosu uvek bili katastrofa, kazu nam ljudi koji vec stoje u redu da cekaju po 3-4h. Posto idem sluzbeno i nisam sama u kolima ne mogu da trazim od kolega da cekaju 3 i vise sati i to je po pravilu uvece a nas jos ceka voznja do Bg. Tako je bilo vec 3x do sad tako da smo sva 3 puta odustali.

Drage moje, imam pitanje za one koji cesto skoce do Madjarske, kako vratite porez? Ja sam svaki put naisla na Horgosu na kolonu koja se ceka satima, jel na nekom drugom prelazu bolje, sta vi radite?

Mi smo trazili povracaj pre par godina. I bila je trafika pre samog prelaza gde se moze traziti povracaj, ali zaracunaju nekoliko % svoje provizije. Nama to nije smetalo jer su nam odmah vratili pare, a nismo cekali red. Inace je procedura da ti na granici madjarski carinici overe racun pa tek kada sledeci put predjes opet u Madjarsku mozes da trazis povrat. sto je za nas iz NS bilo jako komplikovano. Ne znam kako je sada, jer retko imam iznad 200evra na jednom racunu (u svari imala sam proletos iz C&A, ali sam zaboravila da trazim nazad AFU tj njihov PDV). Ako to uradis, pls napisi tu proceduru cisto da znamo :cmok:

Dobar provod u Austriji i nadam se da ces naci lepe svari za shopping ;)

pa dobro, realno i nema mnogo mesta za ludovanje
ne mozemo da se jurimo cetvoronoske oko stola, a ostalo je ok...

...eno ga kod dede u krilu, prica mu deda price...

a uzela sam slobodne dane sa spojim sa praznikom da odemo kod mojih na selo par dana, i eto...

e, a one fore, oblaciti crveno,
kupanje/nekupanje, jel ima to neke veze sa vezom?

i da, mm nije prelezao boginje, nijedne
ja jesam jedne, ne znam koje

kad razmislim, super sto ih je dobio sad, obzirom na planove za prosirenje

Nema veze s vezom.
Kupanje ne,tusiranje da.

Velike su sanse da i tm sad dobije boginje.
Obicno svi preleze varicele,jer protiv malih boginja ima vakcina.

Irina nije zakacila boginje jos
a vec je proslo mesec dana
mada je imala par nekih kao bubuljica koje su se pretvorile u krastice i nisam znala sta su
al posto ih je bilo samo par komada zakljucila sam da nije to

mada moja mama kaze da ja nisam imala boginje nijedne a krv kaze drugacije
kad pamti za stariju bracu,zapamtila bi i za mene...misim,nije tako jednostavno zaboraviti da ti je dete iamlo boginje...nije blesava valjda
citala sam da moze da se desi da ne izbiju ili da izbije samo malo pa da prodje neprimeceno,al ne znam koliko je to tacno
ipak i gugl nekad pogresi :)

Ala se nama neda... :roll:
Za sutra smo imali zakazano u savetovalištu da Rajče primi vakcinu ( onu što je trebalo još sa 6 meseci da primi ), a on juče dobije temperaturu. Izjutra 37,5, a kako je odmicao dan stiglo i do 39,8 :( Već nekoliko dana mi pljuje hranu i pretpostavila sma da je grlo. I naravno jeste, jaka upala grla. Odveli ga danas u dispanzer, umesto sutra u savetovalište. :roll: Dr skroz opuštena, kaže - ma primićete, gde gori? A ja se mislim - jest' neće tebe da kažnjavaju, već mene i neće tebi soc. rad da se okači na grbaču, nego meni.
Ej, ali stvarno nas poteralo. Zdravo dete, zakažemo vakcinu i to nam zakažu tipa za sledeću nedelju - i on se raslinavi, ili počne da kašlje, ili dobije temp... :roll: Dva.-tri puta smo samo išli kod dr, pa nam ona rekla - nemojte ga dovoditi bez veze jer se raslinavio, to je normalno, a ovde može da zakači nešto gore. Samo zakažite vakcinu opet, kada ozdravi i nikom ništa.
Sad je dobro, evo ga penje se na MIckinu stolicu, pa se ljuti jer ne može sa nje da se popne na vitrinu, a sa vitrine bi verovatno na lampu... :lol: Inače trenutno ima 38 i ne mogu da ga stignem, kao da je zdrav zdravcit :lol:

Back