Deca 1-3 godine (toddlers)

@Ija - super, gde god samo da je putovanje puotvanje, uvek sama za promenu :ok:

Ne znam dal sam se hvalila, moj gicanović naučio da broji do 10, s tim što uvek preskoči jedan br, uglavnom sedam pa broji do 7, pa mi kažemo sedam a on nastavi do deset. J*bt kako oni upijaju u ovom periodu od 2 god to je strašno :eek:

:klap:

Ja kada ga uspavljujem brojim, jedan-jedan i po, dva- dva i po, tri-tri i po,.... i tako do deset-deset i po, ljuljajuci ga u tom ritmu. To mu je novi fazon da kada je kenjkav samo tako mogu da ga uspavam. Nista drugo ne pali. Valjda ga ta monotoni tekst uspava. Deca su cudo :heart:

:klap:

Ja kada ga uspavljujem brojim, jedan-jedan i po, dva- dva i po, tri-tri i po,.... i tako do deset-deset i po, ljuljajuci ga u tom ritmu. To mu je novi fazon da kada je kenjkav samo tako mogu da ga uspavam. Nista drugo ne pali. Valjda ga ta monotoni tekst uspava. Deca su cudo :heart:

Pa to, ja sam brojala stepenike kad smo se penjali u sobu na spavanje, tako se brže penjao,i tako mesec, dva svaki dan po jednom dva put brojiš stepenike i on zapamtio :) Samo ti nastavi da mu borjiš, kad te samo iznenadi jedanput ;)

Junior opet pokupio nesto u jaslicama. Grrrr Izdrzao je cela dva dana. Sinoc je povracao na sat vremena, pa sam zvala dr da ga pitam sta i kako. Dakle, nije jeo niti pio 1.5 sat, nakon toga sam mu davala 2 male kasike nane na 15 minuta i nakon sat vremena je sve povratio i zaspao :sad2: Kada se probudio dala sam mu na 20minuta kasikicu-dve vode i to je povratio nakon sat vremena. Ceo dan je pospan i kenjkav, placljiv nije bio valjda ni pola sata sve ukupno van ruku, cak je i spavao u mom narucju. Spava, pa se zakaslje pa povrati pa ga preobuci i tako u krug. Danas sam pet puta presvalcila krevetic, a sebe i njega ko zna koliko puta (ja vise nemam cistih majica a oprala sam danas tri masine vesa :dash:). Popodne sam mu skuvala glat pirinac i pojeo je veliku kasiku pirinca i popio oko pola deci vode sa prahom za rehidrataciju sve na kasikicu, pa pauza, pa kasikica pirinca, pa opet pauza, i pa kasikica vode i tako u krug. Uvece je popio 120ml Humane HN i hteo jos, ali je posle zaljenja najzad zaspao. Mislila sam kada se probudi sledeci put da mu dam jos 120ml (ali da prode bar sat-sat i po vremena od ove Humane). Sve u svemu nije nam dosadno. T mu je 37.3-38.0'C Kupali smo ga i kupili jos jednu flasicu Efferalgana za ne daj Boze (imali smo jedan neotvoren ali sam ga ja guska ostavila u Dublinu u frizideru, mogu misliti sta je spremacica pomislila kada je videla :roll:).

Da li neko zna kako ide bolovanje zbog deteta? Da li mora dete da ide kod drzavnog pedijatra ili moze i kod privatnog? Ima li onih hranarinskih i slicnih papira kao kod odrzavanja trudnoce ili je ovo nesto drugo? Da li se zna unapred do kada je bolovanje ili se ide sa detetom na kontrolu pa se zavrsi bolovanje kada dete ozdravi? Bas sam neupucena :rumenko:

Ija, ja mislim da to ide kao i obicno bolovanje, samo ti da pedijatar
napise ti onu potvrdu o sprecenosti za rad, a kad se zavrsi, napise doznake
al nisam sigurna, nadam se da ce se javiti neko ko zna
i da ozdravite brzo, brzo :zag:

i mislim da privatnik ne moze da ti da bolovanje, socijalno to ne priznaje, al i za to isto nisam sigurna

Ija: :cmok2::zag: za malog "distrojera", da nam ozdravi brzo brzo ... Armin je bio ok danas (pupupu), malo sam mu nedostajala, ali je jeo kao mecava i igaro se i spavao ... i sve po redu ... nadam se da se nismo pelcovali ... i moram da kazhem da je Junior jedno diiivno dete, kako je samo hranio onog mog keksom ... :super:

Junior opet pokupio nesto u jaslicama. Grrrr Izdrzao je cela dva dana. Sinoc je povracao na sat vremena, pa sam zvala dr da ga pitam sta i kako. Dakle, nije jeo niti pio 1.5 sat, nakon toga sam mu davala 2 male kasike nane na 15 minuta i nakon sat vremena je sve povratio i zaspao :sad2: Kada se probudio dala sam mu na 20minuta kasikicu-dve vode i to je povratio nakon sat vremena. Ceo dan je pospan i kenjkav, placljiv nije bio valjda ni pola sata sve ukupno van ruku, cak je i spavao u mom narucju. Spava, pa se zakaslje pa povrati pa ga preobuci i tako u krug. Danas sam pet puta presvalcila krevetic, a sebe i njega ko zna koliko puta (ja vise nemam cistih majica a oprala sam danas tri masine vesa :dash:). Popodne sam mu skuvala glat pirinac i pojeo je veliku kasiku pirinca i popio oko pola deci vode sa prahom za rehidrataciju sve na kasikicu, pa pauza, pa kasikica pirinca, pa opet pauza, i pa kasikica vode i tako u krug. Uvece je popio 120ml Humane HN i hteo jos, ali je posle zaljenja najzad zaspao. Mislila sam kada se probudi sledeci put da mu dam jos 120ml (ali da prode bar sat-sat i po vremena od ove Humane). Sve u svemu nije nam dosadno. T mu je 37.3-38.0'C Kupali smo ga i kupili jos jednu flasicu Efferalgana za ne daj Boze (imali smo jedan neotvoren ali sam ga ja guska ostavila u Dublinu u frizideru, mogu misliti sta je spremacica pomislila kada je videla :roll:).

Da li neko zna kako ide bolovanje zbog deteta? Da li mora dete da ide kod drzavnog pedijatra ili moze i kod privatnog? Ima li onih hranarinskih i slicnih papira kao kod odrzavanja trudnoce ili je ovo nesto drugo? Da li se zna unapred do kada je bolovanje ili se ide sa detetom na kontrolu pa se zavrsi bolovanje kada dete ozdravi? Bas sam neupucena :rumenko:

Kao sto ti je jexy napisala. Odes u dz, dobijes potvrdu o sprecenosti za rad, i na kraju doznake, od detetovog pedijatra. Privatni pedijatri ne mogu da pisu doznake.
Jutros mi drugaric kaze njeno dete ima proliv, prekjuce druga da dete povraca, tako da je izgleda neki virus medju decom. I prijave mi jos dva slucaja boginja tako da su i one aktuelne.
Mi imamo aftu pa lecimo to :roll:

ja sad idem da vadim krv da vidim jel treba da se plasim boginja il ne
drzite mi palceve da imam antitela :roll:

Imam jednu molbu, jel moze?
Ajd kad vec ides tim povodom pitaj jel moze ta analiza da se uradi sa krvlju iz prsta ili mora iz vene i koliko kosta?
I mene bas zanima jer je moj trta prosle godine imao nesto za sta ne znamo sa sigurnoscu da li su bile boginje ili ne/ A neu da ga drndam samo zbog toga pa ako budemo vadili krv nekim drugim povodom da odardim i to pa da budem nacisto jel prelezao ili nije.

Ja iskreno nemam pojma kako sam ja zhivela i shta sam radila bez njega :heart:... k'o da mi je sve u magli :lol:... jutros sam se probudila mrtva umorna i sa glavoboljom, a on se smeje i grli me i pricha mi svoj jucherashnji dan ( iako ne razumem ni rech :zcepanje:) i odmah mi je bolje, za'ebte kafu i pilule :heart:... sad su ishli da gledaju bager na ulici sa tatom, i malo se plashi od bagera, pa sve zaviruje iza ugla kuce, da ih ne prati mozhda :lol: ... a ja gledala sa prozora i srce mi k'o ormar veliko ( onaj trokrilni, starinski) :heart: ... i sad odo' da se isplachem, 'ebemti PMS i slichna stanja :sad2:

Ajd kad vec ides tim povodom pitaj jel moze ta analiza da se uradi sa krvlju iz prsta ili mora iz vene i koliko kosta?
I mene bas zanima jer je moj trta prosle godine imao nesto za sta ne znamo sa sigurnoscu da li su bile boginje ili ne/ A neu da ga drndam samo zbog toga pa ako budemo vadili krv nekim drugim povodom da odardim i to pa da budem nacisto jel prelezao ili nije.

eh, nisam videla na vreme
sad cu da zovem,da ih zamolim da posalju na mail rezultat,da se ne cimam do njih opet, pa cu da pitam

kaze da u principu moze i iz prsta
al verovatno ce morati da vade 2 puta,posto je mala kolicina za npr krvnu sliku ...pa verovatno mora drugo da se vadi i za ovo...(mislim,to ja nesto kapiram tako)
al svejedno,bolje 2 boce u prst nego jedna u venu :sad2:

ukupno sa vadjenjem krvi 1400
rezultati veceras

jos ja zovem malo pre, ona se javlja, a u pozadini bebac neki urla...mukica
ja reko ajde zvacu posle
zovem posle,ona zena u guzvi,na brzinu upise mail
ja spustim i setim se da treba da pitam to za prst :lol:
i zovem opet,reko; ju izvinte molim vas opet ja...ona kao da,da,kazite :roll:
:lol:

Izvestaj:
Sinoc T39.1 danas 39.5 :sad2: Proliv, ali ne povraca. Mislim da nema ni sta jer je popio oko 2-3 dl tecnosti za sada. Upravo spava pa rekoh da nakuckam izvestaj na brzinu.

U pola jedan dobio Voltaren cepic, zvala dr, kaze na 6 sati VOltaren, ako ne deluje da dodamo jos i Efferalgan tri sata posle Voltarena. Ako se do sutra ne stabilizuje dobija infuziju sa AB :besna: Kaze dr da vlada stomacni grip sa visokom T i upala pluca u gradu. Zvala sam vrtic da javim da Junior nece neko vreme ici i pitala koliko dece ima danas, kaze vaspitacica u njegovoj grupi (jaslenoj) jedno dete :sad2: U drzavnom vrticu gde bi isao od 29 dece ima njih petoro, ostali svi bolesni. Jbti zivot.

Ni sama ne znam kako da sredim papir za bolovanje, morala bih ga voditi u DZ a nasa dr ni ne radi jer je na godisnjem. Jedino da odem pa da zamolim nekog ko je menja pa da mi ispise taj papir. Mrzim papirologiju od nje vise mrzim samo bolest. Dodje mi da dam otkaz pa da valjda onda Junior bude zdrav bar mesec dana. Samo ne znam kako bi smo onda preziveli sve ovo GRRRRRR

Tsy: Sto pre da dobijete jos jednog bandita ili banditu :super: Ja ne mogu ni da zamislim kako bih sa dvoje. Ali nadam se da cu saznati.

Birice: Nadam se da je A dobro. Ljubi ga puno u moje i Juniorovo ime.

..bravo i sad samo napred, tsuy.. :zper:

..aleksej dobio tri zubica za tri dana, pre toga deset dana odbijao da grize sendvich i trazio da mu dajem male zalogaje,
drugih problema nije bilo.. :)

..predali jutros jakshi papire za vrtic.. :) ..ko zna kad ce da nam jave, ali on jedva cheka.. :aha:

..od sinoc slinave u potocima, aleksej ima i malu T, uspomena na igraonicu od ponedeljka
gde je jedna mama visila na mobilnom sve vreme, dok joj je potomak cureo po igrachkama i ostalom, sve u 16.. :roll:
..gde ne videh odmah, samo bih okrenula u rikverc, pa nek kukaju ovi moji celo popodne zbog toga.. :roll:

1589 mIU/ml ref vrednost je <80

JEEEJJJJJ

JEEEEEJJJJJJ :brus::super: ... a ovaaaaj , a shto se radujemo ?

Armin je u redu zasad, danas ga je baba uspavljivala uveche, kazhe da je sve bilo okej samo ne zna kako je izdrzhao do 20,45 kad je spavao popodne oko sat ipo ... ali je jeo uveche bananu i palentu sa pekmezom ( i trazhio repete) ... pa naravno da je trchkarao od silnog shecera ... jede on tako palentu, ali za doruchak :roll: ... pa reko' jeste mu bar umeshali u palentu jogurta, kazhe nisam :roll: ... o Bozhe, pa zna da je to jedini nachin da pojede vecu kolichinu jogurta, zna da UVEK tako radim, jbt pochecu da zapisujem za svaki dan shta se radi, jede, itd ... a u sobi njegovoj pogashena sva svetla i najmanje 26 stepeni ... :dash:... srecom do sutra imam vremena da iskuliram :confused:

joj bre, svi bolesni :( :cmok:

ja necu nista da pricam,da ne ureknem
al preporucujem onaj sirup imuno...neki italijanski...neki meda je na kutiji...prirodan...i sadrzi i cink...
pu,pu
mada mozda bude da je samo to sto smo se resili zlotvora,al ja cu da joj dajem sirup do proleca za svaki slucaj
Ija ne znam ni ja kako cu sa dvoje, pogotovo sto je Irina ljubomorna...ne da mi da drzim kuminu bebu...mada to je bilo pre par meseci,mozda sad odreaguje drugacije...probacemo za vikend sad, treba da se vidimo
Birice, raduejmo se jer imam antitela pa ne moram da brinem dal ce Irina da mi donese boginje kad zatrudnim...mislim,ako zatrudnim...jel? :)

a treba mi vasa pomoc :lol: (novka?) :lol:

zeznula sam se sa uspavljivanjem
prvo sam samo lezala pored nje...
onda sam se pre neko vece opet zeznula pa sam je mazila po kosi
i ona zapamtila naravno i sad svako vece trazi da je mazim
i ako pokusam da iskuliram,ona krece da pishti i da se dere
a ako pokusam da je prevarim kao da odem po mleko ili u wc a da me ona saceka,ona posle nekog vremena umesto da zaspi ona izadje da vidi sta se desava :lol:

pomagajte ko boga vas molim
sta cu sad? :lol: :dash:

Poslednja izmena:

Back