Deca 1-3 godine (toddlers)

Znaci, necete verovati sta sam videla da prodaju na kartonu, oni sto prodaju stvari iz kontejnera, morala sam da slikam

20121226_121647.jpg

:eek:

Ako ga iskuvas , isto ti je uzeo na ulici ili od nekoga. Mislim na pumpicu. ;)

Kad se vec pomenula tema,
Danas medi spremam rucak, kuvala supu, i svaki dan mu dajem meso, batak ili karabatak. Nekad p.belo. itd...

Elem, od juce sam pocela da malo vise vodim racuna sta jedem i ranas skontah kako ne pamtim kad sam pojela batak ili karabatak. Sve sto skuvam sprmim bebi.
Pa me zanima:
Kako uspevate sa vise dece?
Npr.novka?
Kako svima svaki dan uspes skuvati meso? I povrce? I voce? I sve sto im treba.?

Sve je uzasno skupo, ja kad bi kupovala sama sve potrebno za ishranu 1 deteta, cela plata bi mi isla na to.
Kako bre svaki dan deci kuvati i hraniti ih kvalitetno?

Kvalitetno ne mora da znači uvek meso. Količine mesa koje su potrebne su jako male, to novka zna, valjda će napisati.

Pa da.
Kontam da ne mora uvek meso.
Zamisljam scenu gde novka npr.pece svakome batak i karabatak, trebalo bi joj 6 bataka i 6 karabataka, samo za jedan rucak.
Verovatno to nekad i pravi, ali ne verujem svaki dan.
Ko bi.

Razmisljam kako isplanirati kvalitetan raznovrsan meni.
Danasnji rucak mi je samo povod, jer moj mali trenutno najvise jede piletinu

meso uopste ne treba jesti svaki dan
2-3 puta nedeljno meso, 2 puta jaje i ova preostala 2-3 dana bez mesa(odraslima i ne treba meso...ja sam se najbolje osecala dok sam bila veg.)
ali kako god okrenes na hranu ide jako puno para
kapirAM da moze dosta jeftinije da se prodje a da se opet hranis zdravo, al ja ne umem bas to...
ne znam
suhomesnate gluposti, sirevi i kojekekvi namazi za lebac, za dorucak i veceru izbijaju najvise love
rucak je najjeftiniji obrok
mislim ono, klasicni neki rucak a ne neke kerefeke sa skupim sastojcima
tu se onda opet vracas na to da nam ishrana onda naginje vise ka jednolicnoj nego ka raznovrsnoj :lol:
i tako
ja nisam neki ekspert za finansije i kuvanje u paketu :lol:

a nije ni mm
on kao profesionalni kuvar uvek hoce da sprema obroke koji kostaju ko dva moja rucka :lol:
:dash:

..bre chichak, ne jedemo meso svaki dan, ni mi ni deca, zato shto je to definitivno previshe, za svakog.. :lol:

..dvonedeljno kupujemo dve rozbratne ili kilogram od junecih grudi, rebara, shtagod za dve supe
od kojih svaka bude za dva dana, kilogram mlevene junetine (2 ruchka), 5 bataka i karabataka (jedan ruchak :lol:)
kilogram od svinjskog buta (dva ruchka) i dva kilograma ribe (dva ruchka)..

..meso je najmanja stavka u budzetu za hranu, mislim da barem dvostruko potroshimo na voce,
a takodje dvostruko na mleko i mlechne preradjevine svih vrsta..
..zimi nas naravno peljeshe za smrznuto povrce :roll: ali chak i da imam gde da zamrzavam
sveze sa pijace preko leta/jeseno, sumnjam da bi bilo kvalitetno cele zime..

..nemamo selo, nemamo rodbinu uzgajivache, to nam je shto nam je sa ponudom i cenama.. :)

..bre chichak, ne jedemo meso svaki dan, ni mi ni deca, zato shto je to definitivno previshe, za svakog.. :lol:

..dvonedeljno kupujemo dve rozbratne ili kilogram od junecih grudi, rebara, shtagod za dve supe
od kojih svaka bude za dva dana, kilogram mlevene junetine (2 ruchka), 5 bataka i karabataka (jedan ruchak :lol:)
kilogram od svinjskog buta (dva ruchka) i dva kilograma ribe (dva ruchka)..

..meso je najmanja stavka u budzetu za hranu, mislim da barem dvostruko potroshimo na voce,
a takodje dvostruko na mleko i mlechne preradjevine svih vrsta..
..zimi nas naravno peljeshe za smrznuto povrce :roll: ali chak i da imam gde da zamrzavam
sveze sa pijace preko leta/jeseno, sumnjam da bi bilo kvalitetno cele zime..

..nemamo selo, nemamo rodbinu uzgajivache, to nam je shto nam je sa ponudom i cenama.. :)

Svaka cast!
Treba to izdrzati.

Ja ne dajem jaje pa zato toliko mesa. Preskocim mu mozda jednom nedeljno.

Kontam i da moze jednom nedeljno grasak... pa pasulj... pa testo sa kojecime...
Kad bi jeli meso svaki dan to bi bilo suludo skupo.

Nama srecom mm baba drzi koke, povrce, moj deda ovce, ujak krave... I imamo vocnjak u dvoristu.
Sem finansijskog momenta, super je sto je sve provereno domace... :)

Stvarno je umetnost hraniti decu u danasnje vreme

Svaka cast!
Treba to izdrzati.

Ja ne dajem jaje pa zato toliko mesa. Preskocim mu mozda jednom nedeljno.

Kontam i da moze jednom nedeljno grasak... pa pasulj... pa testo sa kojecime...
Kad bi jeli meso svaki dan to bi bilo suludo skupo.

Nama srecom mm baba drzi koke, povrce, moj deda ovce, ujak krave... I imamo vocnjak u dvoristu.
Sem finansijskog momenta, super je sto je sve provereno domace... :)

Stvarno je umetnost hraniti decu u danasnje vreme

..ponavljam, meso je najmanja stavka u budzetu za hranu.. :)

Ivan je bolestan
pije Hemomicin i preko dana je dobar, a nocu mu se vrati temperatura
sutra idemo na kontrolu
i bas me to nervira
a iznervirao me i svekar jer je prokomentarisao da se mali razboleo od mene, jer sam ja bolesna
nervira me taj stav, kao da je njemu teze sto Iva bolestan
i posao me nervira
i mm me nervira i
sve me nervira
hocu lepo da idem u picku lepu materinu...e tako

izvinjavam se zbog psovanja ne temi o sitnoj decici

...joooj...ono moje malo dete me izludjuje...sad je pocela svima da govori PREKINI ako joj nesto nije po volji...zatim NECU...i slicne varijacije na temu...jos ako je ljuta ili ljubomorna, ili joj bilo sta nije po volji, ispusta jedan karakteristican ton svakih par sekundi...dok je ne prodje ili dok ne dobije sta zeli...a sinoc mi je rekla: plekini, nemo ti meni da govolis sta da ladim...z:shock: a, da...ima obicaj i da zamahne rukom na nas...lavica...

Nisam sigurna kako je pravilno da reagujem...nekad je cusnem po guzi, nekad joj se rugam sa tim istim zvukovima...nekad ponavljam za njom, a nekad je ignorisem...ali, cik pogodite, nista ne pali... :dash:

Back