Deca 1-3 godine (toddlers)

Mi se trudimo da dete što više iznosimo napolje, u šetnju i u igru. Mislim da je i to jedan od razloga zašto joj je imunitet jači nego kod druge dece. I po minusu smo do vrtića išli biciklom ili sankama dok su druga deca dovožena kolima. Izbegavamo većinu lekova koje nam prepišu lekari, baš kad je kritično, dobije lek. Temperaturu je imala jednom za 2,5 godine, povremeno kašlje ali je i onda iznosimo na hladno. To se kod sina pokazalo kao dobra praksa, od svoje treće godine kada smo odlučili da se tako ponašamo sa njim, nije pio ni jednom antibiotik, niti lekove bilo koje vrste osim čajeva, a ima 18 godina i spava pod ćebetom celu zimu, nekad čak i prozor otvori, ne nosi duple pantalone, debele jakne...kape. A do treće godine se nagutao lekova, inekcija, imao i upalu pluća, nekoliko puta temperaturu oko 41, boginje...

jutros oko 6(tj. nama je to nocas) Irina pocela da kuka nesto,kao ljuti se u snu i ja je pitam jel hoce mleko
i ona krene da besni
i ne meko i neee, reko ok ne moras
i ne i ne i gotovo, kochi se, udara nogama, vristi ko da je kolju,bukbvalno
ja u cudu,nit znam de sam nit sta sam, ne znam kako da je smirim, u strahu da ne pocne da krvari rana od naprezanja
onda je trazila u dnevnu sobu...i da bi se smirila morala sam da je odnesem...pa kao hoce crtani...i ja uspem da je iskuliram za crtani i tako sam je nosala ko krewten po mraku i zaspi ona i sednem sa njom na kauc i tako sam 2 sata dzonjala plaseci se da je vratim u krevet da se ne probudi pa da me oduva vristanjem...na kraju nisam mogla vise i nekako sam je prebacila i legla i ja i ustali smo oko 10
dete mi je osteceno psihicki od svega ovoga
postala je zivac totalni
shvatam da je to zbog izolacije i vukljanja po lekarima i precestog vadjenja krvi, istraumirala se skroz, pocela je da se plasi ljudi
jutros dosli dever i njegov tast da nose krevetac i kolica,sad ce snajka jos malo da se porodi
i kad su usli ona ih gleda ko da su azdaje
kapiram da je pomislila da su lekari poceli i kuci da nam dolaze'
ponasa se ko divljak...neko joj se obrati a ona baci na pod nesto sto drzi u rukama i gleda u fazonu " a, a? i sta ces sad?" :eek:
danas sam je izvela malo napolje
i svaki dan cu tako po malo
sad se plasim da ne ostane ovakva, sve nesto tripujem da je cela ova situacija upropastila njen karakter
aj nek me neko utesi da ce se vratiti u normalu kad joj se zivot vrati u normalu :sad2:
sutra idemo na kontrolu u bolnicu....mislim da ce me pojesti kad vidi de sam je dovela

..tsuy, ja mislim da bi bila ista i da niste ishli na sve ovo.. :lol:
..pa vreme joj je za isterivanje besa.. :) ..nemoj da je sazaljevash i da joj mnogo popushtash,
ali je mnooogo cmachi i gnjavi i grli kad je dobre volje.. :)

..prodju i tantrumi i sve epizode, pre ili kasnije, pa ko kako pregura,
pisala sam vec rechenicu iz neke knjige za uzrast 2-3 godine "u ovom periodu vashe ce dete prelaziti iz jedne faze zabrinjavajuceg ponashanja u drugu" :lol:

da novka, al nocu,brate mili????
misim stvarno
inace joj ne popustam nego se sada plasim da ne prokrvari

a da se pohvalim, cuclu je izbacila, tj. nije smela posle operacije pa smo nastavili da ne dajemo(mozda sam vec pisala, izvinjavam se)
nocas nije ni pitala za cuclu
mm kao daj joj cuclu da se smiri
reko ne, nek besni al cuclu ne vracam :lol:
posle sam ja ispala kriva za njen bes i tako... :roll:

..tsuy, ja mislim da bi bila ista i da niste ishli na sve ovo.. :lol:
..pa vreme joj je za isterivanje besa.. :) ..nemoj da je sazaljevash i da joj mnogo popushtash,
ali je mnooogo cmachi i gnjavi i grli kad je dobre volje.. :)

..prodju i tantrumi i sve epizode, pre ili kasnije, pa ko kako pregura,
pisala sam vec rechenicu iz neke knjige za uzrast 2-3 godine "u ovom periodu vashe ce dete prelaziti iz jedne faze zabrinjavajuceg ponashanja u drugu" :lol:

Jel moguce da oni krenu ranije, negde oko 14meseci? Ili Junior vidi u vrticu stariju decu pa 'ajd da i on proba tako :think:?

da novka, al nocu,brate mili????
misim stvarno
inace joj ne popustam nego se sada plasim da ne prokrvari

a da se pohvalim, cuclu je izbacila, tj. nije smela posle operacije pa smo nastavili da ne dajemo
nocas nije ni pitala za cuclu
mm kao daj joj cuclu da se smiri
reko ne, nek besni al cuclu ne vracam :lol:
posle sam ja ispala kriva za njen bes i tako... :roll:

..pa nece ona tako svake noci, videcesh, tako joj doshlo jutros.. :zag:
..oni sad pochinju i jako zivo da sanjaju, ko zna shta joj je bilo u glavici.. :heart:

Jel moguce da oni krenu ranije, negde oko 14meseci? Ili Junior vidi u vrticu stariju decu pa 'ajd da i on proba tako :think:?

..moguce je, vec od rodjendana, a kod nekih se protegnu i do 5 godina :sad2: ..
..mada su najcheshci od godinu i po pa do nekih dve i po, bar po mom iskustvu, neko cheshce neko redje, neko tek ponekad, neko blago i verbalno uglavnom, a neko chisto fizichki i burno.. :lol:
..a i chini mi se da shto ranije pochnu ranije i zavrshe sa tom idejom.. :lol:

..moguce je, vec od rodjendana, a kod nekih se protegnu i do 5 godina :sad2: ..
..mada su najcheshci od godinu i po pa do nekih dve i po, bar po mom iskustvu, neko cheshce neko redje, neko tek ponekad, neko blago i verbalno uglavnom, a neko chisto fizichki i burno.. :lol:
..a i chini mi se da shto ranije pochnu ranije i zavrshe sa tom idejom.. :lol:

za OVO jedan veliki :cmok: Ulepsala si mi dan. Nadam se da si u pravu ;)

..i super za cuclu, tsuy, aleksej je sad doshao u onu fazu iza rodjendana kada se jaksha zalepio za svoju cuclu 24/7,
(da je bilo mesec dana kasnije pomislila bih da je zbog nove bebe, ali ovako znam da nije)
a kod jakshe smo to taman prevazishli letos :roll: pa ga je sad bebac inspirisao pa je opet isti :roll:

..i tako hodaju po kuci sa cuclama.. :neutral:
..ja im uzmem i sklonim kad god radimo neshto smisleno (jelo, igra, odlazak bilo gde) ali kad god imaju minut praznog hoda - ili traze ili uzmu sami, ako je u krevetu.. :roll:

..ali ajde.. :) ..ne nervira me mnogo, sve smo to vec proshli.. :)

On nema vise T od juce, sinoc krenula da raste, ja mu dam Brufen, a on ispovraca iste sekunde i sirup i gomilu slina i veceru-jedini obrok koji je lepo pojeo u toku dana. :rida:
Zaspao, malo ga budio nosic, ali T vise nema.
Slini nevidjeno, Eufrat i Tigar ne staju. :neutral:
Ja lezim ceo dan shebana nacisto, T, sve me boli, ne mogu da gutam,...
Mm nije otisao na posao :eek: :pop: ako nas ipak spici Nibiru, da znate zasto. :lol:

..drzite se, kis.. :zag: ..bice bolje za dan-dva.. :)

Hvala! :cmok2:
Ja moram do sutra da ozdravim, nece imati ko da mi cuva dete.
A sto ga cuva tata, ne mogu da opisem!
Nahranio ga kesicom cipsa i cokoladom, kaze nece nista drugo, sve je probao. :roll:
Jeste, on uzasno lose jede kad je bolestan, al' ebote...grickalice i slatkisi... :dash:
Pusta ga da brise nos rukavima "ne da maramicom, nece kapi, nece da ispira" samo mu menja majice kad zacementira oba rukava-6 od jutros.
I tako...

Hvala! :cmok2:
Ja moram do sutra da ozdravim, nece imati ko da mi cuva dete.
A sto ga cuva tata, ne mogu da opisem!
Nahranio ga kesicom cipsa i cokoladom, kaze nece nista drugo, sve je probao. :roll:
Jeste, on uzasno lose jede kad je bolestan, al' ebote...grickalice i slatkisi... :dash:
Pusta ga da brise nos rukavima "ne da maramicom, nece kapi, nece da ispira" samo mu menja majice kad zacementira oba rukava-6 od jutros.
I tako...

:lol: ..cuti tamo i spavaj.. :lol:
..prezivece i on i tata.. ;)

Mi se trudimo da dete što više iznosimo napolje, u šetnju i u igru. Mislim da je i to jedan od razloga zašto joj je imunitet jači nego kod druge dece. I po minusu smo do vrtića išli biciklom ili sankama dok su druga deca dovožena kolima. Izbegavamo većinu lekova koje nam prepišu lekari, baš kad je kritično, dobije lek. Temperaturu je imala jednom za 2,5 godine, povremeno kašlje ali je i onda iznosimo na hladno. To se kod sina pokazalo kao dobra praksa, od svoje treće godine kada smo odlučili da se tako ponašamo sa njim, nije pio ni jednom antibiotik, niti lekove bilo koje vrste osim čajeva, a ima 18 godina i spava pod ćebetom celu zimu, nekad čak i prozor otvori, ne nosi duple pantalone, debele jakne...kape. A do treće godine se nagutao lekova, inekcija, imao i upalu pluća, nekoliko puta temperaturu oko 41, boginje...
nama je uspevalo ovo dok nije krenula u vrtic i zapatila bakteriju u krajniku

bas me zanima dal ce biti bolja situacija kad krene sad u januaru opet

svi smo bolesni, i mm i ja...
и код нас слично. све с врти у круг. ја имао темп, бол грло, магарећи кашаљ..оздравио сад опет ме хвата. Жену хвата прехлада. Син имао темп. Сад више нема темп али кашље дубоко и слини. Наишао неки вирус у Србији. Чувајте децу, а ми одрасли ћемо лако!

Nakon sto je dete odbolovalo svoju upalu pluca razbolela sam se i ja. Jedan krajnik, malo t, pa drugi krajnik opet t i sve to nekako resavala prirodnim lekovima e kad me je posle svega toga stislo da ne mogu da gutam otisla sam kod dr i dobila ab. Jos mi kaze da otvorim bolovanje da treba d aodlezim a menesamo sto nisu na poslu vec odstrelili sto sam bila 2 nedelje na bolovanju zbog deteta...I eto me na poslu...

Back