Deca 1-3 godine (toddlers)

..izlazim iz kupatila jutros, obojica imaju bojice u rukama i prave se blesavi..

..slike sa uvidjaja :lol:

IMG_6468a.jpg

IMG_6470a.jpg

:neutral:

..transkript sa informativnog razgovora:

-..jaksha, ko je crtao po zidu..?
-..beba!
-..bebo, ko je crtao po zidu..?
-..bata!

..posle 5 minuta, dok trazim gumicu za brisanje:

-..jaksha, ko je brisao ono shto ste crtali..?
-..ja sam bio neshto pogreshio, pa sam brisao krpom, ali nije htelo da se obrishe.. :( ..i beba mi je zvrljao na MOM delu.. :(

:lol:

Poslednja izmena:
Hahaha, super su! :)
Andrej dodje da prijavi sam "Malo sam zuljao vlata!"
Pre neki dan odem da se istusiram, bukvalno na 5 minuta, vracam se, ceo gornji deo pidzame izvrljan, ceo, i rukavi, ramena, sve napred, samo ledja nije dohvatio. :lol:
Srecom imamo one superwashable flomastere. :)

Hahaha, super su! :)
Andrej dodje da prijavi sam "Malo sam zuljao vlata!"
Pre neki dan odem da se istusiram, bukvalno na 5 minuta, vracam se, ceo gornji deo pidzame izvrljan, ceo, i rukavi, ramena, sve napred, samo ledja nije dohvatio. :lol:
Srecom imamo one superwashable flomastere. :)

..ovo su drvene bojice, a stvarno do sada ni jedan ni drugi nisu pokazivali interes za zidove.. :)
..znam da je neminovno, pre ili kasnije, ali od jakshe se stvarno vishe nisam nadala da ce da proba,
tako da mislim da je idejni tvorac ovoga ipak bebac.. :lol: ..a on samo nije hteo da bude partipuper.. :lol:

..ovo su drvene bojice, a stvarno do sada ni jedan ni drugi nisu pokazivali interes za zidove.. :)
..znam da je neminovno, pre ili kasnije, ali od jakshe se stvarno vishe nisam nadala da ce da proba,
tako da mislim da je idejni tvorac ovoga ipak bebac.. :lol: ..a on samo nije hteo da bude partipuper.. :lol:

Meni je to divno, stvarno, ne zezam se! :)
Ebes zid, vidis kako su super, solidarise se sa bebom! :heart:
I Andrej je crtao samo po papiru do pre desetak dana, od tad imam ukraseno svasta, i poklopac od serpe, i varjacu, i sto... :lol:

..izlazim iz kupatila jutros, obojica imaju bojice u rukama i prave se blesavi..

..slike sa uvidjaja :lol:

Pogledajte prilog 263898

Pogledajte prilog 263899

..transkript sa informativnog razgovora:

-..jaksha, ko je crtao po zidu..?
-..beba!
-..bebo, ko je crtao po zidu..?
-..bata!

..posle 5 minuta, dok trazim gumicu za brisanje:

-..jaksha, ko je brisao ono shto ste crtali..?
-..ja sam bio neshto pogreshio, pa sam brisao krpom, ali nije htelo da se obrishe.. :( ..i beba mi je zvrljao na MOM delu.. :(

:lol:

...ahahahhaha..duse male slatke...:heart:

...kad bi imala vremena da zapisujes to negde sem na forumu, pa jednog dana da im pokazes:lol:

jucfe su nas zvali iz vrtica jer je pao i zveknuo celenku
kaze vaspitacica "pored one modrice sa kojom je jutros dosao, sad ima jos jednu"
danas ga nisu primili, krmeljaju mu oci, pa konjuktivitis je to, pa da ga pregleda glavna sestra, pa su ga baba i deda vodili kod lekara
i sad sipamo gentokulin u oci i operil u nos

a inace smo super...juhu :zblesav:

Juche nisam bila skoro ceo dan kuci, chuvali ga mm i sveki ... i NIJEDNOM mu nisu aspirirali ili ispirali nos :dash: ... naravno jutros gomila zhutog sekreta, a sad ga jurim svakih 2 minuta da mu brishem nos ... izgleda kao neko 'ganche :lol: ( bez da se neko uvredi na ljudska prava, to samo figurativno napisah ;) ) ... ali eto, jeo je kod njih supu pa gibanicu, kod mene nece supu, sve je u jednom tanjiru ( ako me neko razumeo, svaka mu chast :worth:)

sutra na kontrolu kod dr, pa da vidimo stanje ... malo kashljuca, ali samo kad legne, i kad plache (posle) ... valjda mu se onda malo sliva, nemam pojma... :dash: ... al' imam i dobru vest : izbila nam gornja desna dvojka ( NAJZAD!) :klap: ...

... i jedno pitanje: malac nije trazhio dudu preko dana nikad, ona je bila samo za spavanje, ali sad kad je vidi trazhi ... upravo je sam uzeo sa stola, i stavio :think: ... mada ako trazhim da mi da, u 95 posto sluchajeva mi je da

birice, sakrivaj cuclu preko dana...moj savet...
ja sam u pocetku krila pa sam odustala i evo je sad sa 2 g i nesto, nosi cuclu u ustima non stop
cekam da prodje operacija i sve i onda cu da je odvikavam od tog zla
krivi joj se nepce(i zubi) od cucle
vec me dva lekara napicila za to

Ja vas ovde pomalo spijuniram, sledeceg meseca puni godinu pa se onda i zvanicno mogu ubaciti ovde :D
Elem, posto se ovde dosta raspravlja o slincima, da pitam i ja nesto na istu temu: da li je moguce da balavi nos od zuba?
Mislim da mu raste donja trojka, ali ne mogu lepo da vidim, stalno su mu ruke u ustima, iz usta curi kao ludo, place i kenjka vec 2 dana. Juce je poceo da curi i nosic. Nema T, ne kaslje, slinci tecni i providni, tesko izvlacim pumpicom jer ne moze da se izvuce, a on urlice cim vidi i pumpicu i fizioloski.
Pa, da li je mozda od zuba, mada meni nema neke logike ali da se utesim?
Ili krece neka prehlada, pu-pu?

ahahhahahahhahaa novkaaaaaaaaaaaaaaa umrla sam od smeha. i ja vas špijuniram ponekad :)

a pahulja....baš lepo. evoja sam se upravo dvoumila da li napolje da se malo oladi, pa mm ipak nagovorio da je stavim da odspava malo.... a to znači da posle kupanja neće odmah zaspati. i ja kad ga slušam....

užas noćas opet, izgleda da su krenuli zubići, na kraju sam joj namazala onaj cal gel. napičila me apotekarka što to kupujem bebi. sad me strah da mažem. jel ste vi mazale?

probali smo i glodalicu da ohladimo, ali onda toliko sisa to, bojim se za grlo...

Zsuki, ovima u apoteci nije sasvim dobro :roll:... meni danas odrzhali predavanje u vezi Operil kapi za nos ... mis'im pa samo mu uveche (ako treba) stavim malo da se ne gushi bash, nego da mozhe normalno da spava, ne stavljam mu svakih pet minuta .:roll:..na kraju nisam ni kupila, smorili me ... a Calgel mu mazhem redovno kad poludi od zuba .. nama isto dr preporuchila ... ponekad pomogne ponekad ne, ali mislim da mu ipak pomazhe, nauchio je da zine kad vidi ljubichastu tubu :zcepanje:

ceo dan mu cure slinci, a sutra ideo kod dr na kontrolu ... mm hoce da ga vuche na sankama, to bi bilo oko 50 minuta ... ja ne bih, ali ovaj je kao magare zapeo za sanke :dash:

Zsuki, ovima u apoteci nije sasvim dobro :roll:... meni danas odrzhali predavanje u vezi Operil kapi za nos ... mis'im pa samo mu uveche (ako treba) stavim malo da se ne gushi bash, nego da mozhe normalno da spava, ne stavljam mu svakih pet minuta .:roll:..na kraju nisam ni kupila, smorili me ... a Calgel mu mazhem redovno kad poludi od zuba .. nama isto dr preporuchila ... ponekad pomogne ponekad ne, ali mislim da mu ipak pomazhe, nauchio je da zine kad vidi ljubichastu tubu :zcepanje:

ceo dan mu cure slinci, a sutra ideo kod dr na kontrolu ... mm hoce da ga vuche na sankama, to bi bilo oko 50 minuta ... ja ne bih, ali ovaj je kao magare zapeo za sanke :dash:

Isto. Nekada mu namazem kada upadne u "infinite loop" placa, pa ni sam ne zna zbog cega place, ali ne moze prestati. Dam mu velicinu pola zrna graska, pa ga valjda taj ukus resetuje :think: Za zube nam ne pomaze.

Danas sam najzad nasla onaj toplomer koji meri T na celu (beskontaktni je) .:worth: Do sada su me po novosadskim apotekama gledali kao da sam na nekim nelegalnim supstancama kada sam trazila toplomer koji ne moras stavljati ni u goozu, ni pod misku i sl. Ako nekog zanima nasla sam na Bulevaru Oslobodjenja (kod Z.Stanice pored Maxija) cena oko 4200dinara. I kupila sam odmah i rezervnu flasu fizioloskog jer sam krenula i sebe ispirati (sva sreca pa sam imala kuci nekorisceni spric koji smo kupili za dopunjavanje kertridza). Danas sam imala T 37.5, ali dok sam stigla kuci bila je 36.8. Sve se nadam da sam pogresno izmerila (s novim toplomerom).

I tako, jos nedelju dana i raspust :zurka:

Isto. Nekada mu namazem kada upadne u "infinite loop" placa, pa ni sam ne zna zbog cega place, ali ne moze prestati. Dam mu velicinu pola zrna graska, pa ga valjda taj ukus resetuje :think: Za zube nam ne pomaze.

Danas sam najzad nasla onaj toplomer koji meri T na celu (beskontaktni je) .:worth: Do sada su me po novosadskim apotekama gledali kao da sam na nekim nelegalnim supstancama kada sam trazila toplomer koji ne moras stavljati ni u goozu, ni pod misku i sl. Ako nekog zanima nasla sam na Bulevaru Oslobodjenja (kod Z.Stanice pored Maxija) cena oko 4200dinara. I kupila sam odmah i rezervnu flasu fizioloskog jer sam krenula i sebe ispirati (sva sreca pa sam imala kuci nekorisceni spric koji smo kupili za dopunjavanje kertridza). Danas sam imala T 37.5, ali dok sam stigla kuci bila je 36.8. Sve se nadam da sam pogresno izmerila (s novim toplomerom).

I tako, jos nedelju dana i raspust :zurka:

:rotf::zcepanje::super: .... mnoooogoooo , bre, para :rtfm: ... ja se vec 10 meseci spremam da kupim onaj shto se stavi u uvo, pa mozhesh i bebi kad spava da merish, ali nikako da skupim pare ... 'ebale me pare :dash: ... inache skupljam one merice iz kutija Humane , kad prestane da je jede (shto se ne chini kao bliska buducnost) ima da izrachunam koliko me je Mother Nature za'ebala za mleko :besna:

:rotf::zcepanje::super: .... mnoooogoooo , bre, para :rtfm: ... ja se vec 10 meseci spremam da kupim onaj shto se stavi u uvo, pa mozhesh i bebi kad spava da merish, ali nikako da skupim pare ... 'ebale me pare :dash: ... inache skupljam one merice iz kutija Humane , kad prestane da je jede (shto se ne chini kao bliska buducnost) ima da izrachunam koliko me je Mother Nature za'ebala za mleko :besna:

I sta ces onda s tim podatkom? Ima samo da se iznerviras kad sve sracunas, nista dobro od tog nece da ispadne, pa jos kad krenes da vagas sta si sve mogla tim parama kupiti...nego, sestro slatka, bacaj te merice dok je vreme i uzivaj, sto ne znas ne moze te povrediti :cmok:

ja sam tako krenula da pisem i racunam koliko nas je kostalo pravljenje deteta, sva vadjenja krvi kod privatnika, putovanja, inseminacije, "besplatne" vto...i onda mi muz kaze ovo sto i ja sad tebi, te sam odustala od sabiranja...bolje da ne znam
znam, ima zena sto doje i to im dodje besplatno pa te nekako malo i povredi negde, ali evo moj slucaj, Cickavin, Sukicin i jos mase zena: nego dobije bebu posle 3 nezasticena odnosa i usput jos i uziva :zper: a mi em naplacasmo se silnih novaca, em nas namucise posteno...ebiga, bitno da je cilj postignut

zato, bacaj merice o'ma :D

I sta ces onda s tim podatkom? Ima samo da se iznerviras kad sve sracunas, nista dobro od tog nece da ispadne, pa jos kad krenes da vagas sta si sve mogla tim parama kupiti...nego, sestro slatka, bacaj te merice dok je vreme i uzivaj, sto ne znas ne moze te povrediti :cmok:

ja sam tako krenula da pisem i racunam koliko nas je kostalo pravljenje deteta, sva vadjenja krvi kod privatnika, putovanja, inseminacije, "besplatne" vto...i onda mi muz kaze ovo sto i ja sad tebi, te sam odustala od sabiranja...bolje da ne znam
znam, ima zena sto doje i to im dodje besplatno pa te nekako malo i povredi negde, ali evo moj slucaj, Cickavin, Sukicin i jos mase zena: nego dobije bebu posle 3 nezasticena odnosa i usput jos i uziva :zper: a mi em naplacasmo se silnih novaca, em nas namucise posteno...ebiga, bitno da je cilj postignut

:zag: ... i to shto kazhesh, ako sve srachunam, strefice me srchka :aha: ... ma meni krivo samo koliko toga sam mogla malom da kupim za te pare ... nije shto nisam imala za shminku :cistinaocare::rotf:

vala odo' sad odma' da ih zakopam u kantu ... :ok:

mali je josh uvek slinav, popi.zdecu, majke mi ... a mm k'o magare koje je progutalo gramafonsku plochu pa preskache : idemo sankama do dr-a, pa idemo sankama do dr-a ... :udriglavu: ... jer je druga alternativa taxi, a on nece da placa taxi ... ako ga danas ne roknem, nikad necu :tiganj:

Sto se para tice, nisam za rasipanje vise sam za stednju, ali ako se desi situacija da ja za oderedjenu prihvatljivu kolicinu novca mogu ustedeti gomilu zivaca, u vecini slucaja se odlucim da platim. Hebiga bar znam za sta radim. Ne trosim na garderobu (ko me poznaje nije nikada ni sumnjao da platu trosim na krpice i kozmetiku :cepanje:), ne trosim na "hvatace prasine" (i ono sto sam imala sam pobacala jer me nerviralo to da samo brisem prasinu s njih), ne trosim na restorane, kafice itd (odem nekada sa koleginicama na kafu ili na caj jednom u mesec-dva dana ili kada sve one idu pa da ne strcim) pa valjda mogu onda pare za koje se naradim da dam kozmeticarki da mi ocisti lice, da dam nekada za taxi kada nosim gomilu papira pa ih ne mogu vuci po busu i sl.

Elem, samo da su deca ziva i zdrava, da sto manje trosimo na lekare i sto manje dajemo novaca farmaceutskoj industriji, a to koliko kostaju cizme, kasa, pelene ili voce na to ne mogu uticati i moram kupiti i platiti toliko god da kosta, dzaba se nervirala.

:cmok:

Back