Deca 1-3 godine (toddlers)

Sto se tice vrtica i sl.

Bili smo u subotu kod zaove i pricamo kako je Junior krenuo vrtic jer ja pocinjem da radim ove nedelje. Kada je njena svekrva krenula sa monologom kako deca treba da budu do 3.godine samo sa mamom i na sa kim drugim jer ce inace imati psihicki i dusevni oziljak blablabla. Ja inace iskuliram slicne komentare, ali ovaj nisam mogla. Rekla sam joj samo da se nadam da JUnioru nece ostati psihicki oziljci od jaslica i da u ovoj zemlji neko treba i da radi. Otisli smo u roku od pola sata kuci.

Sve mogu da razumem, ali da zena koja je ubila svog muza dok im je sin imao samo par godina, koja nikada u zivotu nije radila dan posteno, vec sve nesto preko grbace svog oca (ali to je druga prica), ciji sin i snaja sede kuci i nijedno ne radi a filozofiraju sto na sat kako sve sto mm i ja radimo su gluposti, da smo budale sto smo zavrsili fakultete i sto radimo. Da su oni najpametniji i najsnalazljiviji, a grebu se od deda i baba :sad2: I kojima je sve sto doneses/poklonis/das po njihovim recima "sranje". Bas sam bila poludela. Ajd da mi neko ko zaista ima sta da pokaze prigovori nesto, ali gde bas ona da se javi. Kao da ja radije idem na posao i prelazim preko 100km svaki dan nego sto bih bila kuci sa svojim sinom. Sve se mislim da sledeci put kada bude neka "festa" izmislim neki izgovor i ostenemo kuci, jer znam da necu izdrazati slusati te monologe, a ako im odgovorim necemo vise nikada pricati.

Eto izjadah se.

Sto se tice vrtica i sl.

Bili smo u subotu kod zaove i pricamo kako je Junior krenuo vrtic jer ja pocinjem da radim ove nedelje. Kada je njena svekrva krenula sa monologom kako deca treba da budu do 3.godine samo sa mamom i na sa kim drugim jer ce inace imati psihicki i dusevni oziljak blablabla. Ja inace iskuliram slicne komentare, ali ovaj nisam mogla. Rekla sam joj samo da se nadam da JUnioru nece ostati psihicki oziljci od jaslica i da u ovoj zemlji neko treba i da radi. Otisli smo u roku od pola sata kuci.

Sve mogu da razumem, ali da zena koja je ubila svog muza dok im je sin imao samo par godina, koja nikada u zivotu nije radila dan posteno, vec sve nesto preko grbace svog oca (ali to je druga prica), ciji sin i snaja sede kuci i nijedno ne radi a filozofiraju sto na sat kako sve sto mm i ja radimo su gluposti, da smo budale sto smo zavrsili fakultete i sto radimo. Da su oni najpametniji i najsnalazljiviji, a grebu se od deda i baba :sad2: I kojima je sve sto doneses/poklonis/das po njihovim recima "sranje". Bas sam bila poludela. Ajd da mi neko ko zaista ima sta da pokaze prigovori nesto, ali gde bas ona da se javi. Kao da ja radije idem na posao i prelazim preko 100km svaki dan nego sto bih bila kuci sa svojim sinom. Sve se mislim da sledeci put kada bude neka "festa" izmislim neki izgovor i ostenemo kuci, jer znam da necu izdrazati slusati te monologe, a ako im odgovorim necemo vise nikada pricati.

Eto izjadah se.

ovo mi se chini kao dobra alternativa :zag: ... nece mu ostati ozhiljci, paaa mozhda na tintari, ako josh malo naleti na neshto ... ostaju onoj deci koja nisu voljena, ishla ona u jaslice, vrtic shta vec ili ne ...

usi su mu zapusene, pun je sekreta. cak i slabije jede, sto je do sada bilo nezamislivo, nikakav virus ili prehlada nije uticao na apetit:lol:

..ista pricha, zato sam ga i odvela kod dr-a onog dana kad je skochila T, ja inache tolerishem do tri dana ako je dete ok ovako..
..bash je slabo jeo, budio se nocu i plakao, videlo se po njemu da ga neshto boli..on lepo duva nos, ali mu je grlo bilo puno chepova.. :(

O fak! Ako nastavim da citam nece nikad ni krenuti u vrtic...
"The ideal age to start all-day care (meaning approximately 9am-3pm) is actually not until at least four, if not five, years old."
http://www.ahaparenting.com/ask-the...archID=5453642&ObjectID=3428775&ObjectType=35

Ja mislim da bismo mi mame trebalo manje da čitamo i slušamo okolo mišljenja, istraživanja, analiziranja i radile sa svojom decom onako kako mi mislimo da je najbolje,samo mi i niko drugi :) DObro, i tate ajd :mrgreen: . Ja to više ni pet para ne hajem, mani me psihologa, pedijatara, ovih,onih... U suštini uvek sam ja bila za novo, tipa nova otkrića i to, internet je čudo pa ako su nam već dostupne pametne stvari što to ne iskoristiti, ok. Al mislim da smo svi previše zaglibili u to i trenutno,a i već neko vreme realno, me zabole djon šta bilo ko misli o mojim odlukama vezanim za moje dete.Ako ga nečim istraumiram i poremetim opet ću ja morati da se nosim s tim :mrgreen:

Ja mislim da bismo mi mame trebalo manje da čitamo i slušamo okolo mišljenja, istraživanja, analiziranja i radile sa svojom decom onako kako mi mislimo da je najbolje,samo mi i niko drugi :) DObro, i tate ajd :mrgreen: . Ja to više ni pet para ne hajem, mani me psihologa, pedijatara, ovih,onih... U suštini uvek sam ja bila za novo, tipa nova otkrića i to, internet je čudo pa ako su nam već dostupne pametne stvari što to ne iskoristiti, ok. Al mislim da smo svi previše zaglibili u to i trenutno,a i već neko vreme realno, me zabole djon šta bilo ko misli o mojim odlukama vezanim za moje dete.Ako ga nečim istraumiram i poremetim opet ću ja morati da se nosim s tim :mrgreen:

..ovo nisu nova otkrica, mini me, ovako se radilo i kad smo mi bili mali.. :)
..ponovicu moj stav - jaslice su nuzno zlo, vrtic je u detetovu korist, sa tri ili chetiri pune godine, zavisno od karaktera i temperamenta deteta..
..to je idealno, naravno i divno je kada (shto rekoshe u ovom tekstu) mozesh da tezish idealnom za svoje dete..

Mi danas u vrticu zamenili Miki Mausa :lol:
vidim ja strokav miki,sav flekav, sve neka hrana po njemu, ruke i noge mu braon....fuj...i mislim se, sta su radili sa ovim mikijem jbte za ova 2 sata....
kad vidim ima etiketicu koju sam ja odsekla....a na njoj pisu neki brojevi...1311 :lol: bas danasnji datum kao :lol: (zona sumraka i tako to :lol: )

i ja sta cu, operem ga...ljudi, voda je bila crna....kakvi su to smrdici jbte,mogli bi da operu detetu igracku nekad....fuj

Zakazali smo vakcinaciju protiv pneumokoka za 21 nov. i tako....valjda nece da zaradi neku boljku do tad :roll:

Tsuy: SRECAN RODJENDAN :vatromet:

Ja sam juce pocela da radim. I kako mi je prosao prvi dan? Povratila sam. Kada sam stigla kuci izmerim T ono 38.5. Celo popodne sam provela u kupatilu. Juce od 15 popodne do jutros sam spavala sa pauzama za odlazak u toalet. Moracu javiti da mi za danas nadju zamenu. Valjda do sutra dodjem sebi. Bas me je krenulo. Samo da Junioru ne pelcujem ovo sto imam :sad2: Jbti zivot.

Back