Deca 1-3 godine (toddlers)

..chetvoro, mini_me.. :lol:

..ali bez obzira, tnx.. :)
flat.gif

Danas mi je neka debela babuskera toliko digla pritisak u domu zdravlja da je maaaalo falilo da zap[lacem ko kreten

odem ja kod moje dr jer me bas lomi sad, bas se brzo zamaram i fali mi vazduh i kasljem i svasta nesto ...kad ono, nemate zakazano, guzva je a doktorka ne prima vise...ja sa Irinom u rukama...naravno
odem ja kod dr. ona pristane...i odem po karton, a naravno pre toga sam cekala 45 minuta samo da je pitam jel hoce da me primi, jer je bila neka devojka svo vreme unutra...sta su radile ja ne znam...sve mislim sad ce, sacekacu da ne bih ulazila bzvz

i doneo fini jedan tehnicar karton i cekam ja a Irina, koja je vec odlepila od dosade, ide po cekaonici i klati se sa noge na nogu i nesto brblja...nit urla nit bilo sta, samo brblja, nikog ne dira, ma nista
i cujem ja babu kako nesto komentarise ...."...zato su deca nevaspitana danas...."
nisam ni slusala sta prica
i odjednom dok je Irina nesto brbljala i pokazivala igracku nekoj zeni, ova babuskera kaze onako krajnje neprijatnim tonom "jel moze malo tise, glava me boli, vaspitajte to dete" :eek:
ja reko ajde objasnite mi kako da nateram dete od 2 god. da sedi i cuti sat vremena i duze
kaze ona "to je sve nevaspitanje a ne uzrast"
ja reko al ste vi neka pametna zena, svaka vam cast, sram vas bilo
tu automatski irina krece da vice i ja joj kazem ne deri se, cuti.
tek ce babuskera "eto, to je vaspitavanje deteta, da kazes da se ne dere"
ja kazem irini, ajde irina nevaspitano deriste ucuti
ja tu pukla vec, uzimam stvari i premestam se u cekaonicu pored, da ne gledam babu jer kapiram da cu je ubiti
Irina naravno unervozila se i postaje vec kmezava, ja da poludim
i cekaj, cekaj, cekaj, sa njom u rukama stojim tamo ko idiot, taman htedo da udjem i trazim knjizicu da mi vrati da idem kuci i ona me prozove

neki covek me posle tesio kao pusti je matora je i sebicna, nemoj da se nerviras
ko da bih je vodila u tu zarazu da ne moram jbte....svasta

jbte bre, ..nikad joj nije bilo dozvoljeno da pravi haos i radi sta hoce i stvarno je mirna al ne mozes ni nju naterati da sedi i cuti ko neki starac jbte
kako sam popizdela....

Nemoj da se nerviras Tsy.. ko joj smirgla pete.. i necu da te cujem da grdis dobro dete.. (mrzi me da trazim oklagiju)
Po ovome sto si napisala Irina se ponasala 100puta bolje od vecine dece koja bi bila u toj situaciji..
Moj se unervozi cim ne moze da lunja gde hoce..

Nemoj da se nerviras Tsy.. ko joj smirgla pete.. i necu da te cujem da grdis dobro dete.. (mrzi me da trazim oklagiju)
Po ovome sto si napisala Irina se ponasala 100puta bolje od vecine dece koja bi bila u toj situaciji..
Moj se unervozi cim ne moze da lunja gde hoce..

ma ima i ona te fore al uglavnom je tiha dok joj ne dosadi...sad, neki dan to traje 5 minuta a neki sat vremena :lol:
u tempu odlepi vrlo brzo :lol:
al generalno je dobra stvarno...zna sta sme a sta ne...
moracu da je naucim da prepozna babe koje imaju glavobolju, da zna da ucuti ako se raspeva :lol:

Ово ме увек насмеје:

Super Dijeta !!!
STVARNO DOBRA DIJETA

Verovatno ste primetili da je većina dvogodisnjaka fit. Sinulo nam je da je to možda zbog njihove ishrane. Nije skupa, nudi raznovrsnu i kvalitetnu hranu. Zato smo zapisali tačno šta jedu dvogodišnjaci i došli do fantastične nove dijete sa kojom ćete garantovano biti u top formi. Srećno!

Prvi dan
Doručak
kajgana od jednog jajeta
parče tosta s marmeladom
uz pomoć prstiju pojedite dva zalogaja kajgane, ostatak bacite na pod
pojedite jedan zalogaj tosta, zatim razmažite marmeladu po licu i odeći
Ručak
četiri bojice (bilo koje boje)
šaka čipsa i
časa mleka - potegnite tri gutljaja, a ostatak prospite
Užina
štapić
dva novčića od 2 dinara i jedan od 1
četiri gutljaja ustajalog piva
Večera
ispržite tost i bacite ga na kuhinjski pod

Drugi dan
Doručak
pokupite jučerasnji tost s kuhinjskog poda i pojedite ga
popijte pola flaše arome vanile ili paketić biljne boje
Ručak
pola ružičastog karmina za usne i cigareta (mora da se pojede, ne da se ******)
jedna kocka leda po želji
Užina
ližite lizalicu dok ne postane lepljiva
izađite iz kuće i bacite je u prašinu
uzmite nazad i cuclajte dok ponovno ne bude čista
zatim je unesite u kuću i bacite na tepih
Večera
kamenčić ili sirovi pasulj, koji ste čuvali u levoj nozdrvi
prelijte pire od krompira ledenim čajem
jedite viljuškom
Treći dan
Doručak
dve palačinke s mnogo preliva
jedite prstima, koje obrišete o kosu
časa mleka - popijte pola, zatim čašu napunite palačinkama.
posle doručka pokupite jučerašnju lizaljku sa tepiha, poližite dlačice i stavite je pod jastuk.
Ručak
tri šibice, puter od kikirikija i hleb s marmeladom
između zalogaja pljujte na pod
razlijte času mleka po stolu i posrčite ga
Večera
časa sladoleda, šaka čipsa, nešto vina i kafe
Poslednji dan
Doručak
četvrt tube paste za zube (bilo koji ukus), komadić sapuna, maslina
prelijte času pahuljica časom mleka i dodajte pola šoljice šećera
kad su pahuljice omekšale, popijte mleko, a pahuljicama nahranite psa
Ručak
pojedite mrvice s kuhinjskog poda i tepiha u trpezariji.
pronađite onu lizalicu i dovršite je.
Večera
Časa špageta i čokoladno mleko.
Ostavite mesnu ćuftu na tanjiru.
Za desert - maskara.
Ako ste se strogo pridržavali ove dijete, trebalo bi da ste do sada izgubili 4-6 kilograma i nalazite se na oporavku u bolnici, posle gubitka svesti trećeg dana. Dijetu možete ponoviti još dva puta u toku sezone, kombinujući sastojke, bez straha da ćete ugroziti zdravlje. Kilogrami se neće vratiti nikada.

:rotf:

November :worth: hvala ti, trazim ovo vec mesecima. Tacnije, od kako je Junior krenuo da jede "kasikom" i nikako da nadjem na netu. Sita sam se ismejala.

Tsu: Nemoj se nervirati. Imas jedno divno dete, mani babuskaru, sigurno se nije mogla posvadjati u autobusu jer su joj ustali, pa mora negde da izbaci svu tu frustraciju. Ljubi Irinu i ne nerviraj se :cmok:

Da, da Drinjacin sin i Junior su odprilike vrsnjaci, Junior ce duvati svece sledece srede, pa cemo se i zvanicno zapljunuti na ovoj temi. Narucila sam tortu, rezervisali igraonicu, pozvali goste, zakazala frizera, mama i sveki ce praviti slano i slatko pecivo, jos da kupimo pice i valjda je to TO. Ne mogu da verujem kako je vreme brzo proletelo. Nabrza godina u mom zivotu. Kada sam videla Sally-evu sliku na trudnicama bas sam se raspekmezila :zaljubljena: Kaze nas komsija kada krenes sa setom gledati bebece slike, vreme je za sledece :rumenka:

Teški sam protivnik lekova i svega što dolazi iz apoteka. Iz tog razloga svojoj deci nikad nisam davala antibiotike, čak vrlo retko smo i išli kod lekara. Sad, pošto je NG počela mnogo da kašlje, zaista sam morala da je odvedem.
Sve ovo pišem da ne napravite grešku kao ja. Postoji kašalj gde nije preporučljivo, u stvari, čak je i štetno davati sirup za iskašljavanje bio on prirodan ili kupovni. Takvi sirupi, ukoliko su u pitanju bronhije, mogu da izazovu bronhitis jer začepe, ne znam ni ja šta, i naprave veću štetu nego korist.
Sada je ok, posle jednodnevne terapije spalmotila.

Back