Zenice drage, pomagajte. Svi saveti i licna iskustva dobrodosli su
Bebac ima 7 meseci i 7 dana. Negde od 3. meseca naucio je da prespava noc. Kupanje oko 9, siki i zaspi bez problema. Budi se jednom, eventualno 2 puta za podoj i posle toga spava do 7.30. Milina. Preko dana spava uglavnom 3 puta po pola sata, ali nisam se bunila jer je lepo spavao nocu.
Poslednje 4 noci nista od spavanja. Nemam pojma zasto. Rutinu ne menjamo, kupanje i podoj u 21h, ali se posle toga budi na 2-3 sata, svaki put podoj, nece da se uspava dudom ili flasicom vode. Probali smo i da ga prebacimo u veliki krevet jer se uvek ukomira kad spava s nama, ali ne pali. Menjali pelenu, nista.
Umorna sam kao pas, neispavana i nervozna. Tata nam kidne na posao ujutru i dodje uvece, a mi nastavljamo borbu jedan na jedan (sami zivimo pa nemam pomoc).
Ocajna sam. Zasto odjednom nestade tako lepa shema spavanja?
Moje pitanje je sledece: da li je moguce da je u pitanju skok u razvoju, iako je malo mozda kasno za to? Sa 6 meseci, kad bi trebao da bude cuveni skok, nisam nista drugacije primetila. Da znam, ako je skok da se naoruzam strpljenjem i cekam da prodje. A ako nam je to postao obrazac ponasanja, pa vise nece nocu spavati, da se odmah 'besim
Juce je odvalio 2 sata spavanja preko dana, valjda je bio umoran. Ali se budi svakih 20-tak min, pogleda oko sebe, ako vidi mene da lezim pored onda odspava jos malo. Ako je sam na krevetu, u dreku i jedva ga smirim. Ali ni ta 2 sata ja pored njega nisam uspela da normalno odspavam i odmorim se, samo se nesto vrti i kenjka, budi se cesto i sve u svemu to bude dosta nekvalitetno. Mozda njemu i odgovara, ali ja sam zombi.
Sta cu i kako cu? Imate li slicna iskustva ili savete? Sad cu da pitam i na velikoj temi isto, pa mozda se neko doseti neceg.