Deca 1-3 godine (toddlers)

Kis ja sam mu davala kad je imao oko 12 kg po 5 ml, po dogovoru sa njegovim pedijatrom, pitaj nekoga oko tog doziranja, svekar ti je pedijatar? A na institutu i u tirsovoj sasvim sigurno kao max dozu kazu 1/2 od kilaze, to sto posto, mada je cinjenica da na klinikama oni daju i jace doze. Ovo ti kazem samo da imas u vidu za slucaj nekih nezeljenih situacija.
Koristila sam eferalgan cepice kad je bio manji i kad zaredjamo sa tim sirupima on pocne da povraca. Onda su cepici spas. I njih ne treba previse koristiti jer iritiraju sluzkozu pa samo kad moras. Ili ako ti je dete sklono d povraca, kao moje, kombinujes pa sam jednom davala sirup jednom cepic. Ja voltaren nisam koristila.

mi smo noćas otišli u minus...:sad2:

u 12 brufen (pre toga oko 4 popodne), tako da se proređuje, malo...:worth::sad2:
naplašeni, damo mu tada na 38,2, da ne čekamo da se otkači... i u 2 noćas, pinem ga, led ledeni! Ja sam se IZBEZUMILA!!! mnogo više nego kad je visoka!
stresemo toplomer skroz, merimo- ostaje na 35!:sad2: drugi toplomer isto, znači ko zna koliko je ispod!
ponovo krug hitna, dečija- utopljavanje, topao čaj:sad2::sad2::sad2: Ponovo se nisu nešto naročito uzrujali, samo utopljavanje, i to je to...:dash:

Ja NIKAD u životu nisam tako nešto čula, osim ono što si ti Phe pomenula ovde...
mada ti kažeš 36, ovo je bilo niže...
malopre se osuo po licu, malo...

Kis,

to je neka čudna matematika sa doziranjem...
mi smo isto izračunali tako manje, kao ti, i onda nam pedijatar kaže ovako, pola težine.
I ne samo ona nego i u apoteci su nam objasnili to dnevno doziranje se nešto dodaje na kilažu, stvarno sad ne mogu da se setim... mozak mi je :poludeo:
uglavnom isto ovo dobiješ i po njihovom tumačenju- pola kilaže...

ali ako ti i 2,5mm radi poso, super!

Nama je pedijatar prepisao brufen 4ml, a paracetamol 5ml, a tezak je 12kg. Ja sam mu nekad davala paracetamol cepce umesto sirupa, ako pljuje sirup, mada buni se i za cepice, ali kad je smlacen od temperature uspem da mu uguram. Voltaren je stvarno super ali kao poslednja opcija, kad od ovih drugih ne spada i rekli su mi samo 2 dnevno, na 12h po jedan. Njemu kad je tako rasla temperatura na manje od 4h ja sam ga kupala, a gledala sam ako je ikako moguce da razvucem na 6h izmedju lekova, ili da dam paracetamol posle 4h jer on slabo deluje, pa ga malo kupam i onda posle brufen. Kad mu dajem sirupe koji mu se svidjaju onda mu dajem kasikom, a kad mu se ne svidjaju onda spricem, i to je muka, place, pa se zagrcne nekad, uzas. Nadam se da cete svi brzo ozdraviti.

u 12 brufen (pre toga oko 4 popodne), tako da se proređuje, malo...:worth::sad2:
naplašeni, damo mu tada na 38,2, da ne čekamo da se otkači... i u 2 noćas, pinem ga, led ledeni! Ja sam se IZBEZUMILA!!! mnogo više nego kad je visoka!
stresemo toplomer skroz, merimo- ostaje na 35!:sad2: drugi toplomer isto, znači ko zna koliko je ispod!
ponovo krug hitna, dečija- utopljavanje, topao čaj:sad2::sad2::sad2: Ponovo se nisu nešto naročito uzrujali, samo utopljavanje, i to je to...:dash:

Ja NIKAD u životu nisam tako nešto čula, osim ono što si ti Phe pomenula ovde...

Dobro da sam ti uopste pomenula. U principu desava se posle dugotrajne upotrebe tih sirupa, ja ne znam koliko vec dana vase dete to pije. Prosto mu se centar za termoregulaciju ``ukoci``. Ne brigaj, i to ce proci, nama se zadnji put to desilo pre neka dva meseca da sam mislila da c emi dete kolabirati, a mi u selu u sred nedodjije...Ma, svasta se prezivi, ajd drzim vam palceve da konacno prodje sve to.

Ja sam u Betaniji posle porodjaja imala temperaturu 35.5'C. Pre toga sam tri dana imala visoku temperaturu i davali mi infuziju i pila eferalgan po rasporedu kako su mi rekli. Samo je sestra rekla "ne postoji takva temperatura, ne mogu to upisati, mislice da sam luda" i upisala 36.5'C. Toliko o tome. Dva sata posle T je bila normalna. Bas sam se bila uplasila ali sam mislila da mi termometar nesto zeza.

Snezana ja sam imala visoku temperaturu kad sam bila u osnovnoj skoli,neki sedmi razred...zakacila sam grip neki gadni i imala 39 sa nesto
i odjednom je pala na 35 jedan dan...ceo dan
posle se vratila u normalu i nikom nista
a nisam pila nikakve sirupe,mama mi je skidala temperature sa sircetom i drugim neprijatnim metodama

Ebote, sad razmisljam, i Andrej je bio hladan, a ja se nisam ni setila da mu izmerim temperaturu, pipnem ga vidim da nije povisena i mislim dobro je! :dash:
A za doziranje vam verujem, nego meni niko nije rekao koliko, nisam ni pitala, nego procitala uputstvo i drzala se toga, pa reko' da nisam nesto zaebala...
Danas sam zvala drugaricu da pitam za Brufen, ona radi u apoteci, privatnoj, imaju citav lanac apoteka po gradu, sad da me ubijes ne mogu da se setim kako se zove, kaze nema ni u jednoj njihovoj jos od 14. aprila.

edit: Setila sam se, Prima su apoteke.

nema neki smajli da kucnem u drvo:)

danas je bolje:klap::worth::super:

to podrazumeva da je t skočila tek večeras oko pola 9 i to ne visoko 38,6... i dam mu febricet, 4 ml, odmah spadne i evo ga sad trči, skače, kolut u napred radi:heart:
kako mu je bolje, proradio mu apetit:)
svašta je pojeo od kako se probudio po podne, npr. jedno za drugim sir, paradajz, plazmu, voćni jogurt!!! sve plače da mu dam!
pa na to sirup... onda je povratio 15 min posle tog sirupa, tako da ne znam ni da li je stigao da deluje?!
nekako se ne brinem zbog toga, mislim da je opteretio prazan stomak, prevrtao se, smučio mu se sirup i to je...

ja vama svaki dan prepričam ceo dan, svaka čast onome ko sve ovo moje isprati!:hvala:

e da, jedno pojašnjenje... kod dece samo brufen može da izazove hipotermiju, da znate...

nego mi se namesti sveki (detaljnije je opisana na temi svekrve:)), traži sina (koji je izašao bio), 2 puta zove... baš tada oko 9... i drugi put, uuuuuuuu ala sam je napičila!:azdaja:
žao mi što nemam to snimnjeno:)))) govor mi je bio za 10!:))

ljubimo vas sve moj Nile i ja:zag:

Joj Snezo samo kad je bolje...
Mene je u pocetku poneo entuzijazam d aje bolje a onda je juce to poboljsanje stalo, i sad i dalje ima t ali barem ne skace, osim jedanput sinoc, preko 39. Ali izgleda da cemo za koji dan pomeriti polazak na more, ne mogu da ga drzim u kolima ceo dan sa ovakvom t :(.

nema neki smajli da kucnem u drvo:)

danas je bolje:klap::worth::super:

to podrazumeva da je t skočila tek večeras oko pola 9 i to ne visoko 38,6... i dam mu febricet, 4 ml, odmah spadne i evo ga sad trči, skače, kolut u napred radi:heart:
kako mu je bolje, proradio mu apetit:)
svašta je pojeo od kako se probudio po podne, npr. jedno za drugim sir, paradajz, plazmu, voćni jogurt!!! sve plače da mu dam!
pa na to sirup... onda je povratio 15 min posle tog sirupa, tako da ne znam ni da li je stigao da deluje?!
nekako se ne brinem zbog toga, mislim da je opteretio prazan stomak, prevrtao se, smučio mu se sirup i to je...

ja vama svaki dan prepričam ceo dan, svaka čast onome ko sve ovo moje isprati!:hvala:

e da, jedno pojašnjenje... kod dece samo brufen može da izazove hipotermiju, da znate...

nego mi se namesti sveki (detaljnije je opisana na temi svekrve:)), traži sina (koji je izašao bio), 2 puta zove... baš tada oko 9... i drugi put, uuuuuuuu ala sam je napičila!:azdaja:
žao mi što nemam to snimnjeno:)))) govor mi je bio za 10!:))

ljubimo vas sve moj Nile i ja:zag:

Hvala Bogu da je bolje! :klap:
:cmok2:

sad vidim da nisam rekla važnu stvar!
u pitanju je (bio) adeno virus! Nikola je juče dobio crvenilo oko očiju, i tačkice i kaže dr da se ovaj dushmanin tako manifestuje u odlasku!

rekla sam da neću da ga guglujem, čula sam za njega od ranije, ali kod odraslih... videla sam samo da je drugačiji kod dece, i češći mnogo nego kod odraslih! i dovoljno, neću dalje da ispitujem...

sad vidim da nisam rekla važnu stvar!
u pitanju je (bio) adeno virus! Nikola je juče dobio crvenilo oko očiju, i tačkice i kaže dr da se ovaj dushmanin tako manifestuje u odlasku!

rekla sam da neću da ga guglujem, čula sam za njega od ranije, ali kod odraslih... videla sam samo da je drugačiji kod dece, i češći mnogo nego kod odraslih! i dovoljno, neću dalje da ispitujem...
Potpisujem!
Nama je stigao rezultat brisa grla i to- negativan. Pitam ja dr kako je to moguce, krvna slika pokazuje uvecane granulocite- telo se bori protiv bakterije, videla ja svojim ocima gnojne cepice po krajnicima- kao da je klasicna streptokoka, i kaze covek verovatno je adeno virus, oni daju klinicku sliku slicnu bakterijskoj infekciji. Inace od jutros i on oko ociju i malo ispod donje usne sitne sitne crvene tackice...

Ozdravila nam dechica, super, bravo :klap:

Moj junosha ipak jos uvek kaslje...ne znam koliko ce to jos da traje
kapi za nos smo prestali da stavljamo i nos je ok, ne curi vise toliko
ali kaslje kao magare, narocito ujutru
mislila sam danas da skoknem do nase dr, da joj ispricam sta je bilo i da ga poslusa jos jednom
nesto mi to dugo traje
imamo inhalacije jos tri dana
i bolje mu je od njih, i pije onaj fluimucil, popije ga k'o nista
al kaslje i dalje

nervira me to

ljubimo drugare :cmok:

Back