Deca 1-3 godine (toddlers)

sad mogu da kažem bukvalno ono, evo nađoh malo slobodnog vremena da se javim!:)

ponovo kod dr... rekoše da pratimo da li se razmak između T produžava... da vas sad ne smaram sa satnicom, do danas je bilo na 4 max 5 sati:dash:
a od sinoć se malo produžilo imao u 9, pa u 2 ponovo 40:sad2:
Ali ljudi kojom brzinom to skoči! Mi dežuramo/dremamo na smenu noću, da nam ne prešiša tako visoko, i merila sam mu u pola 2, imao 37, 2, i za pola sata 40!!! Da šizneš skroz!

a onda se danas kao proredilo:roll:, mada je i to...
sad ima na 7 sati, zanimljiva je ta tačnost, u minut! Jutros u 9, pa u 4 malopre...
nije se osuo, onaj pečat se povukao:)

sad se nadamo da će biti 9 sati razmaka...

inače, kupite bilo šta što nađete za T u apotekama, za svaki slučaj! Sve je opustošeno, nema ni Eferalgana, nisu normalni stvaaarno!

Phe, držte se! Odmah je dobio ab, pa će nadam se, brže da se stopira:cmok2:

Pa koliko dana vec traje ta t?! Kako izdrzavate...

eeee Phe draga, i ja se to pitam svaki čas...:sad2:
strašno jeste:(

al ne mogu ja da naredim da ga zadrže u bolnici, da ga još ispitaju... Svađala sam se tamo, ali znaš kako oni gledaju kao, majka šizi za dete ko luda, u fazonu vidi i drugu decu, ista stvar...
kombinujemo mu brufen (kog imamo još za dve doze, posle ćemo valjda u Bosnu da idemo po njega:dash:) i eferalgan (kog više nemamo, pa dajemo ovaj kako beše ne mogu sad da se setim, hemofarmov). Dajemo mu po 7ml, ima 14 kg.

Moram da kažem da mi je sin jaaaako hrabar dečko, kako on ovo dobro podnosi, bolje nego nas dvoje 100 puta!

jeste vala, ovaj febricet ko bombonica...
sad treba da čekamo da se formira vlada:ceka:, pa da može da poskupi brufen...:evil:

pa to je to doziranje, brufen pazim baš u mm da dam, pošto je jači (a i štednja), a ovaj tu, oko 7, 8 mm...

e ovo što kažeš za boce, i ja sam baš rekla! gde su sad injekcije??? i ja i mama se sećamo da sam pila samo jedan rozi sirup, slatki, verovatno brufen.. mislim, to mi je jedan od ukusa detinjstva, kao Eurokrem npr:) Ne sećam se AB da sam pila. A baš sam bila svaki čas imala te gnojne angine...
nego odma lepo injekcije!
a sad baš gledam kad odemo u dz, nikad nisam videla da sestre daju nešto osim inhalacije...

sad mogu da kažem bukvalno ono, evo nađoh malo slobodnog vremena da se javim!:)

ponovo kod dr... rekoše da pratimo da li se razmak između T produžava... da vas sad ne smaram sa satnicom, do danas je bilo na 4 max 5 sati:dash:
a od sinoć se malo produžilo imao u 9, pa u 2 ponovo 40:sad2:
Ali ljudi kojom brzinom to skoči! Mi dežuramo/dremamo na smenu noću, da nam ne prešiša tako visoko, i merila sam mu u pola 2, imao 37, 2, i za pola sata 40!!! Da šizneš skroz!

a onda se danas kao proredilo:roll:, mada je i to...
sad ima na 7 sati, zanimljiva je ta tačnost, u minut! Jutros u 9, pa u 4 malopre...
nije se osuo, onaj pečat se povukao:)

sad se nadamo da će biti 9 sati razmaka...

inače, kupite bilo šta što nađete za T u apotekama, za svaki slučaj! Sve je opustošeno, nema ni Eferalgana, nisu normalni stvaaarno!

Phe, držte se! Odmah je dobio ab, pa će nadam se, brže da se stopira:cmok2:

Aman vise! :(
Drzite se, nadam se da je danas poslednji dan! :cmok2:

E pa ne znam koliko dajes brufena, meni su rekli da je max doza pola od kilaze, a paracetamola/eferalgana nesto vise, a koliko sam ja citala taj febricet ima jos manju koncentraciju od eferalgana

7-8ml :eek:
Da li sam ja uopste normalna, ja davala po 2,5 ml brufena.
Uputstvo: 20mg/kg TM dnevno podeljeno u nekoliko doza.
Deca 1-2 godine 2,5ml 3-4 puta na dan.
Deca 3-7 godina 5ml 3-4 puta na dan.
Sadrzi 100mg/5ml.

Srecan rodjendan, Phe! :cmok2:

Inace, meni dete nocas u 1 ispovracalo antibiotik.
Ja bunovna, on jos gori, tek je bio zaspao, jedva sam mu ugurala i posle par minuta bljuc!
Nisam bila sigurna koliko je ispovracao, ebiga, belo mleko koje je popio pola sata pre toga, beo sirup, nisam mu dala ponovo.
Racunam, cetvrti je dan, bolje i da preskoci jednu dozu nego da mu dupliram.
Dala mu jutros u 9 redovno.

...jaaao boze dragi citam i ne verujem sta je sa decicom:sad2:

...negde sam vec pisala da ne biste merili svaki cas T kad su ruke do lakata i noge
do kolena hladne kao led, T je 40 ne treba toplomer, odmah skidajte, ustvari skidajte
sve preko 38,5....i hladite glave male slatke....
...ljubi ih sve baka Affro da sto pre ozdrave dusice malene:heart:

Izgleda da je malcice bolje, stalno ima t ali su se razmaci izmedju sirupa produzili. Meni sutra stize brufen iz Banja Luke. Sinoc mu dam na 39.3 eferalgan i posle sat i po 39.7 :roll::eek:.
Kao da pije zasecerenu vodicu...

pokusaj sa kupanjem, mi jos nismo pili nista jace od paracetamola i lepo nam skida temperaturu a ako ne djeluje napunim kadicu toplom vodom pa se jedno 10-tak minuta igramo operem mu i kosu i obicno posle toga spadne bar na 37 sa nesto.....

Izgleda da je malcice bolje, stalno ima t ali su se razmaci izmedju sirupa produzili. Meni sutra stize brufen iz Banja Luke. Sinoc mu dam na 39.3 eferalgan i posle sat i po 39.7 :roll::eek:.
Kao da pije zasecerenu vodicu...
Pa i po kilazi, on se osusio od osmodnevnog nejela, sad ima oko 14 kg, to je 20x14=280mg dnevno, tj. 70mg na 6 sati.
Ako u 5ml ima 100mg, znaci, ja treba da mu dajem 3,5 ml.
Tako otprilike sam i davala, 2,5-3-3,5, zavisi koliko uspem da ne pljune, opet mi je 7 ml puno.
Ja sam iskreno zbunjena, ne raspravljam se, nego se preispitujem! :)
I tih 2,5 ml je spustalo temperaturu i "drzalo" 6 sati sve do poslednjeg dana kad je skocila posle 3 i po sata, pa sam krenula sa antibiotikom.

Back