Deca 1-3 godine (toddlers)

evo nas kući!

i radujem se i ne, jer nismo mnogo pametniji!
bili kod 2 doktora, svi isto mudruju... leukociti su pali sa 19,3 (ja sam nešto mislila da su bili 18) na 14... znači da AB deluje, a virus se koprca još:evil:
ti diferenijalni leukociti pokazuju da ima i virus...
kaže da taj drma žestoko 7 dana:( Nama traje već 10, 11 dana, ali u početku nije bilo ovako, niža T, nismo mu ni lekove tada davali... ovakav "ritam" imamo 6. dan danas, pa se nadamo da je to to!:worth:
Kaže izdržite još 1 dan i očekujte da se sutra sav ospe, to će, citiram, "virus da probije na površinu", što ja ne razumem baš najbolje???
I sad vidim na obrazu mu crven pečat, ne bih ja to nazvala osipom nego baš pečat jedno 3cm prečnika. Svako tumačenje dobro došlo:)

ono što me utešilo- bilo je 20oro dece sa istim simptomima! Kaže dr da je sinoć u dežernoj bilo 50!!! Sve visoka temperatura... Tako da znate...
a dečaka pre nas zadržaše u bolnici, isto to, samo se njemu spustilo i na pluća:(( Nama su svi nalazi BO:worth:

aj, u zdravlje!:cmok:

Jaoj Snezo bas se namuciste. Mi smo u dva navrata imali pecate. Jednom se samo povuklo a jednom su mu otekle i usne pa je dobio urbazon.
Ja laicki mislim da je to reakcija, mozda na sirupe protiv t, i nemoj da se iznenadis da mu kad to sve prodje bude t nenormalno niska, bude i oko 36 jer se danima dopinguje sirupima protiv t.
Inace osip od virusa nastaje od toksina koje virusi luce, nije to nikakvo ``izbijanje`` na povrsinu. Ali nije to nista strasno i cesto se desava da na kraju bolesti od virusa deca dobiju sitnu ospu, to ne bi trebalo da bude u vecim povrsinama.
Nadam se da ce vam krenuti na bolje, dobar je znak da le padaju.

Drzi se, Snezo jos malo! :cmok2:
Bogami, kod nas je bio takav tempo 9 dana, mada ti si pocela AB ranije, pa cete bar bakterije da porokate pre nas.
I ja nesto razmisljam da je bio virus, pa se nakarikala bakterijska superifekcija zbog izmrcvarenog imunog sistema.
Mislim i kod vas i kod nas.
Andrej se nije osuo.

nocas opet 38
i dva puta se ukakila u snu i jutros opet
neki smrdljivi kao proliv,malo je falilo da povratim,ali nije vodeno
dajem joj probiotik da vidim sta ce se desiti

ne znam dal da je vodim uopste kod dr jer joj sad opet nije nista

sve je isto kao kad su joj rasle cetvorke letos, pa sve mislim da su petice sad krive za ovo
sad i jede ok i sve..juce je bila super, ne racunajuci nemoguce ponasanje :lol:
kaze mm svaka meni cast kako izdrzavam sa njom tako nemogucom :lol:
a nije mi verovao jer se uvek potrefi da je ona super kad je on tu :lol:
sad drndala i njega a on odmah drami i iscudjava se :roll:

Tako se i mm iscudjava svakog vikenda... :lol:
Ja je ne bih vodila jos, ako joj je dobro.
Sta ces da je vuces po DZ bezveze, vidis da vladaju neki nenormalni virusi, jos da se zarazi dete, cula sam da i u nasem DZ ima mnogo dece sa visokom temperaturom, sigurno i kod vas.
:cmok2:

Hvala drugarice!:zag:

baš kažem mm, odoh malo na forum, to mi dođe najveći luft ovih dana...

ja samo što napisa ono malopre ponovo 39:sad2::dash::sad2: i sve jovo nanovo... ali sam manje šiznuta, verujem u ovo što kažu, do sutra... Na drugu varijantu ni ne pomišljam!

aaaa, ovo me nikad nije snašlo, ma ni blizu!

da prosledim dalje koristan savet- kažu mnogo je efikasniji onaj francuski Eferalgan od Febriceta...

hvala Pheno na objašnjenju za pečate:zag:
nije nikad imao alergijsku reakciju na bilo šta...
a pitala sam najviše što nemamo iskustva sa tim raznim po koži... on ima lice kao ono, bebina guza, kad se kaže:heart: Od rođenja nikad ni tačkica, ne znamo ni šta je osip, ekcem... pu-pu da ne ureknem! Nikad ga ničim nisam ni mazala, jedino kremu za sunčanje... jeste jednom sa par nedelja imao neke tačkice dan, 2, al to sam samo ja videla:)
Zato mi sad ovo izgleda šokantno, u stvari sad se izbezumim i na proliv i na sve...:sad2:

ljubim vas sve!

Da li su vaša deca imala fazu da neće da se kupaju ? NG vrišti i plače bilo da je kupamo ili tuširamo u poslednjih desetak dana, prava borba, sve mi beži iz kade...

Imao Andrej prosle godine.
Obozavao je vodu i onda od jednom ludilo, vristanje, bezanje...trajalo desetak dana.
Ne znam zasto, mislim da mu je mozda usao sampon u oci, a nisam primetila, nemam pojma, nesto ga je uplasilo.
Dok je trajalo, napunim kadicu, pa stavim na pod, pristajao je da brcka ruke, al' da udje jok!
Postepeno smo se dogovorili da pokvasi nogicu, pa drugu i tako, polako je seo i opet sve po starom.
Do tad ga nisam forsirala da ga ne uplasim jos vise.
Prala sam mu guzu iznad lavaboa, to je hteo, a ostatak samo brisala mokrom pelenom, pa osusim peskirom.

evo i nas stizala sam da citam ali ne i da komentarisem :) od cetvrtka kuburimo sa temperaturom i to onom dosadnom 37.1 -37.6 samo je dva puta skocila iznad 38 i dala mu paracetamol spala na 37 sa nesto ali ne ide dole, nos nam curi, oci suze kasljemo... bila kod doktora kaze klasicna prehlada... vitamin C i cajevi ... ja ostala bez teksta... nista mi vise nije htjela da prepise a djete spava po ceo dan i noc, obara ga temperatura, nervozan za 10 a uz sve to i ja ulovila prehladu pa sad kasljemo u duetu

..joj, drugari, chitam vas danima i bash mi je zao.. :(
..naishla "rednja" shto bi rekao moj pokojni svekar, koga do'vati - dovatila je, ne moze se chuvati od toga..

..jaksha je danas prvi put bio kaznjen.. :(
..hteo je sa bratom u prodavnicu po hleb, ali se glupirao i mlatio pola sata bezeci od gaca i shorca :roll:
i na kraju sam ga ostavila kod kuce, a bata je sam otishao.. :sad2:
..zabezeknuo se sasvim, ponavljao "necu vishe, mama, nikad", srce me zabolelo.. :rida:
..ali je ukapirao lekciju, probala sam pretnju ponovo malopre za pranje ruku i usta posle ruchka i brchkanje na terasi i upalilo je u sekundi.. :neutral:

..inache, juche je overio beton u parku, sad izgleda kao mafijash mali :lol:

http://www.dodaj.rs/?z/iI/4hZXMHlg/img6075.jpg

..juche je popio i prvu korpu od jedne shmizle koja ima 4 godine, trazio joj je grisinu, a ona mu rekla
"ne dam, ti si mali i ti nisi nash drug :roll: "

:sad2:

sad mogu da kažem bukvalno ono, evo nađoh malo slobodnog vremena da se javim!:)

ponovo kod dr... rekoše da pratimo da li se razmak između T produžava... da vas sad ne smaram sa satnicom, do danas je bilo na 4 max 5 sati:dash:
a od sinoć se malo produžilo imao u 9, pa u 2 ponovo 40:sad2:
Ali ljudi kojom brzinom to skoči! Mi dežuramo/dremamo na smenu noću, da nam ne prešiša tako visoko, i merila sam mu u pola 2, imao 37, 2, i za pola sata 40!!! Da šizneš skroz!

a onda se danas kao proredilo:roll:, mada je i to...
sad ima na 7 sati, zanimljiva je ta tačnost, u minut! Jutros u 9, pa u 4 malopre...
nije se osuo, onaj pečat se povukao:)

sad se nadamo da će biti 9 sati razmaka...

inače, kupite bilo šta što nađete za T u apotekama, za svaki slučaj! Sve je opustošeno, nema ni Eferalgana, nisu normalni stvaaarno!

Phe, držte se! Odmah je dobio ab, pa će nadam se, brže da se stopira:cmok2:

Mi imamo anginu, dobili antib i sad cekamo da deluje...Popio je prvu dozu, znam da treba bar 24 h za neko znacajnije dejstvo. Inace dali smo i bris cisto da vidimo po antibiogramu jel lek dobar. A sirupi protiv t kao secerna vodica, spuste na 2 h do 38 pa opet na gore...

ma bice ok do petka videces :)
konsultuj se sa dr za svaki slucaj pred put
Jel mozete da pomerite za dan-dva u slucaju da ne bude ok u petak?

sad mogu da kažem bukvalno ono, evo nađoh malo slobodnog vremena da se javim!:)

ponovo kod dr... rekoše da pratimo da li se razmak između T produžava... da vas sad ne smaram sa satnicom, do danas je bilo na 4 max 5 sati:dash:
a od sinoć se malo produžilo imao u 9, pa u 2 ponovo 40:sad2:
Ali ljudi kojom brzinom to skoči! Mi dežuramo/dremamo na smenu noću, da nam ne prešiša tako visoko, i merila sam mu u pola 2, imao 37, 2, i za pola sata 40!!! Da šizneš skroz!

a onda se danas kao proredilo:roll:, mada je i to...
sad ima na 7 sati, zanimljiva je ta tačnost, u minut! Jutros u 9, pa u 4 malopre...
nije se osuo, onaj pečat se povukao:)

sad se nadamo da će biti 9 sati razmaka...

inače, kupite bilo šta što nađete za T u apotekama, za svaki slučaj! Sve je opustošeno, nema ni Eferalgana, nisu normalni stvaaarno!

Phe, držte se! Odmah je dobio ab, pa će nadam se, brže da se stopira:cmok2:

jao Snezo...:cmok:

a sto se paracetamola u obliku sirupa tice, to na tv-u nisu prijavili da je nestasica...rekose samo za brufen sirup i jos neke lekove....

juce jedva nadjoh febricet sirup

a baš sam htela da dodam još da je ovakva situacija po NS apotekama, pa zaboravih malopre:)

na drugom kraju grada, u jednoj jedinoj apoteci (Jojić) smo našli Voltaren čepiće, da nam stoje za ne daj Bože...
ja sam mu možda 2 puta do sada stavljala te čepiće, meni je to nešto strašno... jedva mu stavim:sad2:

e, a danas sam čula zanimljivo rešenje, kad dete neće na špric da uzme npr. probiotik, sipa se prašak u malo hleba i da mu se tako, u obliku loptice:)...

Kucke agresorske i mafija farmaceutska...Kaze nam dr te angine su se ranije lepo lecili injekcijama penicilina, ali to je eftin lek i prognali su ga, sad ne mozete niti da ga nabavite niti ce ko da vam ga da. I tako mi kupismo sirup za koji se nadam da ce da deluje...jer je prosle zime imao anginu i t preko 40 i pio najsavremeniji antibiotski sirup i - nista. Treceg dana su nas primili na institut i dobio je longacef. *** za anginu pa i ja sam to imala toliko puta, resetali mi dupe u dz i prodje...
Inace brufena nema nigde, opet cu da psujem...ja ne volim da ga dajem i uvek krenem sa eferalganom ali sta da radim kad on na moje dete najcesce slabo deluje...Ne mogu mu davati sirup na 2 h a sa tusiranjem i oblogama d preguram 4 h visoke temperature...
Btw danas mi je rodjendan pa ziveli u to ime :).
I dr je rekao da bi trebalo da opusteno odemo na more samo da je pitanje da li ce krace ili duze piti antibiotik.

Back