Deca 1-3 godine (toddlers)

Samo znam da sam tuzna, umorna i besna i da cu da roknem sledeceg koji kaze "nije mu nista"!

:mazi:

identično, što bi vi rekle potpisujem!

nervira me što sad kad ne znaju šta je, sve strpaju pod virozu!:evil:
pa ima valjda i taj virus neko ime, majku mu!
Zove me tata malopre i kaže, lepo se ti spakuj, pa pravo u Dečiju bolnicu da tražiš da ga detaljno ispitaju. Od muke sam se smejala kako je on to zamislio, dobar dan, ja došla da ispitate dete:)

i danas nas sve po starom, Eferalgan i Brufen na smenu, noćas je bilo baš stresno, uz sve se još i mi podžapasmo onako umorni u pola noći, haos! Ja ujedam bukvalno!

Isto je i kod nas, ne kaslje, ne kija, ne slini, samo temperatura.
Nocas mu opet skocila na 40, Dala sam mu Sinacilin, mozda sam i poglesila, bem li ga, ali on danas, posle dve doze, nema temperaturu.
Mozda je slucajnost, mozda bi proslo i bez AB, ne znam.
Prvi mu je put da pije AB, kapiram da ce ga jos sto puta u zivotu piti bespotrebno, sta sad, ispanicila sam, prekipelo mi je vise!
Inace, i njemu je hemoglobin na donjoj granici, nije to zbog nejedenja, kaze hematolog da uvek kad je dete bolesno bude lazna slika nizeg hemoglobina jer u krv udju imunoloski faktori, Ig, reaktivni faktori...i srazmerno tome se smanje procentualno druge komponente krvi, pa i hemoglobin.
Isto se desava i kod odraslih, ali se ne vidi u ks zbog veceg volumena krvi.

Ja se upravo kolebam šta da radim, dobio je Brufen u 11, i evo sad ima 38,5...
brzo mi je to nešto posle brufena, on obično duže drži
ne mogu više da mu skidam, i on je baš iscrpljen vidi se:(

da znaš da mi je lakše kad vidim da nismo jedini sa ovim sr.njcem!:zag:
i hvala na objašnjenju za Hgb!

Zato sam i poludela, zbog brufena, oborio mu je temperaturu, ali je ona opet skocila na 40 posle 3 i po sata.
Dosta je vise maltretiranja, vinskog sirceta, tusiranja u sred noci, dete niti jede niti spava!
Zato sam i dala Sinacilin, pa sta bude, ebiga, uhvatila sam se za slamku!
Evo, sad se probudio, i dalje nema temperaturu, prosto se plasim da poverujem jos uvek! :worth:

evo ode mm po AB, i ja se :worth:
imamo recept od juče, samo mi imamo Hemomicin.

malopre kad sam pisala 38,5 za 5 minuta bukvalno 39,7:eek: Živin toplomer
ovo još nisam videla, valjda od naglog skoka bilo mu ljubičasto oko usana, kao olovkom da je iscrtano i treskavac!:(
da znate, da se ne prepadate, prošlo je posle tuširanja!

Drago mi je zbog vas Kis, neka tako i stane kuc-kuc u drvo, pa i mi za vama da krenemo!

Irina samo temp.
proliv nema, ne slini, ne kaslje....nista
samo temp
al 37 sa 6 je imala jutros a sad nema a nisam joj skidala(samo nocas, eferalganom)
nadam se da nece opet da skoci
ustala je jutros u 9 i trazila da spava u pola 12 i spavala do 3
i kad je ustala sve ok...pu, pu
jedino sto nece da jede...cak nece ni supu koju obozava inace

Cim je pala, zaspao:heart:
dala sam mu i AB, uopšte nisam oduševljena, ovo je onaj jaki, daje se 3 dana po jednom dnevno. To su ovi nove generacije, što poubijaju svaki "biotik".
Obavezno mora i probiotik posle njega, mada sam čula od nekih mama da one uz svaki AB (i ove što idu na 8 sati) uvek daju probiotik.

pipkam ga, čini mi se da je ok, a i preznojio se vidim, tako da je to to za sada...
ne mogu da mu sad merim toplomerom, žao mi ga više od tog traumiranja, spava, a mi daj toplomer, daj špricom lek...
mada mi se dešavalo ovih dana da se tom metodom pipanjem zeznem, čelo npr. mlako, a onda toplomer pokaže 39.

a danas ima i proliv, i to onaj baš, baš... dete osta bez ičeg, ono malo čaja ode u proliv:sad2:

inače, ja verujem mojoj mami kad kaže da ovoga nije bilo kad smo mi bili deca...

Pozdrav narode!

Da li mi mozete reci koja je preporucena kolicina mlecnih proizvoda zajedno sa mlekom, za uzrast od godinu dana? negde sam naisla na podatak da ne bi trebalo da prelazi 500ml po danu :eek: a opet negde da se tolerise i do 700ml. Kakva su vasa iskustva?

Cim je pala, zaspao:heart:
dala sam mu i AB, uopšte nisam oduševljena, ovo je onaj jaki, daje se 3 dana po jednom dnevno. To su ovi nove generacije, što poubijaju svaki "biotik".
Obavezno mora i probiotik posle njega, mada sam čula od nekih mama da one uz svaki AB (i ove što idu na 8 sati) uvek daju probiotik.

pipkam ga, čini mi se da je ok, a i preznojio se vidim, tako da je to to za sada...
ne mogu da mu sad merim toplomerom, žao mi ga više od tog traumiranja, spava, a mi daj toplomer, daj špricom lek...
mada mi se dešavalo ovih dana da se tom metodom pipanjem zeznem, čelo npr. mlako, a onda toplomer pokaže 39.

a danas ima i proliv, i to onaj baš, baš... dete osta bez ičeg, ono malo čaja ode u proliv:sad2:

inače, ja verujem mojoj mami kad kaže da ovoga nije bilo kad smo mi bili deca...

:cmok2:
Je l' bolje?

Pozdrav narode!

Da li mi mozete reci koja je preporucena kolicina mlecnih proizvoda zajedno sa mlekom, za uzrast od godinu dana? negde sam naisla na podatak da ne bi trebalo da prelazi 500ml po danu :eek: a opet negde da se tolerise i do 700ml. Kakva su vasa iskustva?

To zbog kalcijuma, on ometa apsorpciju gvozdja, ali im je i kalcijum potreban.
Mi smo ucili da treba da unesu oko 500-700ml, nista ti nisam rekla sto vec ne znas. :lol:
Iskustvo nemam, Andrej je sa godinu dana sisao k'o blesav, a koliko je to mog mleka, nemam pojma! :)

Samo da te ljubnem :cmok:, vi vec presli na "veliku" temu :heart: Kako vreme leti :zaljubljena:

Hvala draga Ija, i mi vama uzvracamo poljupce! Da, evo nas na temi, nadam se da cu cesce boraviti tu, a i mi se uskoro ovde druzimo i vi krupnim koracima gazite ka godinici i to stojecki vec! Bravo za malog Gonzalesa :ok: :cmok2:

To zbog kalcijuma, on ometa apsorpciju gvozdja, ali im je i kalcijum potreban.
Mi smo ucili da treba da unesu oko 500-700ml, nista ti nisam rekla sto vec ne znas. :lol:
Iskustvo nemam, Andrej je sa godinu dana sisao k'o blesav, a koliko je to mog mleka, nemam pojma! :)

Kristina, u svakom slucaju hvala na odgovoru, Kao sto napisah i ja sam dosla do tih saznanja i mi smo tu negde. Malac pije ujutru i uvece po 240ml, bar je pio do juce kada sam mu smanjila na 210ml, to je znaci 420ml mleka, i popije 200ml jogurta, sto je 620ml mlecnog. Ranije smo pili, pa Boga mi, prilicno iznad te granice jer je bebac pio po 280ml do skoro mleka, a da ne pricam jogurtice i pavlake. Bas voli mlecno. Na poslednjoj kontroli pre dva meseca KS je bila super, hemoglobin korektan, ali je on bledunjav ( ali i mm i ja smo beli ) pa sam resila da ipak povedem racuna. Ali i sa onom kolicinom od 240ml ne prelazimo granicu, pa mu mozda vratim tu mericu.

ne znam šta da kažem...
oko pola 7 se probudio, vidim oči mutne, rumen- 39,4!:dash:

i opet brufen, ne mogu da ga vidim! Inače, ne znam jel to svuda, po NSu netašica sirupa Brufena:dash:
Nestalo nam, nismo ni znali, kažu nam po apotekama ne daju Galenici da poskupi, lažna nestašica!:evil:
Sve apoteke smo redom zvali, i uspeli da nađemo jednu (jedinu!) bočicu- apoteka Janković na Limanu 1. Možda posle pronađu još koju, eto da znate.
Ni Eferalgana nema, ali tu bar ima Febriceta...

sada je da kucnem u drvo, ok! al tek je 4 sata od leka prošlo, naaaadam se da ću ujutru nešto dobro ovde da objavim!:worth:
posle koliko je počeo AB kod vas da deluje?:zag:

Nema Brufena ni u Bg.
Mrvica, mala, nadam se da mu nece ni trebati vise! :heart:
Ja dajem na 8 sati Sinacilin, dala nocas u 1, imao je temperaturu i tad i jutros u 5-6, dala brufen, pa antibiotik u 9 i posle te druge doze mu se nije vracala temperatura. Valjda necu izbaksuzirati, dosta je bilo, 9 dana, ne znam kako smo izdrzali i kako vi izdrzavate! :cmok2:
Spava sad, ja cekam 1 da mu dam AB, pije u 1, 9 i 17h.

nego, ja sam sad u razmisljanju, ko da sutra putujemo, sta od lekova poneti na put :roll:
i ne samo od lekova nego i ovako...od svega pravim visu matematiku
u cetvrtak idemo u tempo, do 24og su na nekoj ekstra akciji letnje dzidzabidze, za plazu i tako to...svasta nesto
toliko sam nestrpljiva da bih se sutra spakovala a idemo tek za 2 meseca

nego, ja sam sad u razmisljanju, ko da sutra putujemo, sta od lekova poneti na put :roll:
i ne samo od lekova nego i ovako...od svega pravim visu matematiku
u cetvrtak idemo u tempo, do 24og su na nekoj ekstra akciji letnje dzidzabidze, za plazu i tako to...svasta nesto
toliko sam nestrpljiva da bih se sutra spakovala a idemo tek za 2 meseca

Blago vama, mi jos ne znamo kad cemo i da li cemo... :(
Sta ti treba od lekova, Brufen, neki probiotik ili vec nesto protiv proliva, Octenisept i dosta.
I Autan pod obavezno.
Ti k'o mm, otisao da uzme AB za dete, pa trazio i Urbazon za svaki slucaj! Kreten!

20120617_110025-1.jpg

:bye:

Kakvo divno dete! Presladak je!

Kada sam se vec javila, da prijavim da se i moje dete razbolelo, juce ujutru je dobio T., u podne se pojacala, da bih mu u 17h na 38.3 dala sirup paracetamola ( dolipran ) i ubrzo je spala. To me sveki ubedila da ne cekam da se zalaufa preko 38.5, posle me grizla savest, je kao treba pustiti organizam da se sam izbori sa T. do 38.5 :neutral: Ocekivala sam da se povrati za 4 sata, medjutim, tek u 1h po ponoci se vratila. Tada sam cekala da vidim hoce li preci tu famoznu granicu i uopste nisam primetila da je bas brzo skocila, kada sam izmerila ono vec 38.8. Dala opet paracetamol i kroz pola sata je spala, malac nastavio da spava. Inace, on je do 38.2 super veseo, razgigran, kao da mu nije nista, ali preko pocinje da place :sad2: Od tada se vise uopste nije vracala, a valjda ni nece.

Drugarica koja zivi u NS kaze da su sva deca bolesna. Ovde kod mene nisam primetila, tako da ne znam sta je ovo kod nas bilo, virus ili nesto drugo. Inace, primetila, ima vec poslednjih nekoliko dana da je maleni razdrazljiv i placljiv, sto inace uopste nije, bas sam se pitala sta mu je, mislila sam ili faza ili zubici ( donje trojke ) koji se spremaju...

Back