Deca 1-3 godine (toddlers)

evo mene tek sad...

ja se sad ozbiljno brinem, onaj jedan AB od juče uopšte nije poremetio temperaturu:( Dala mu drugi sad u 4, i još sutra samo! Aaaaaaaaaaaaaa, nisam ni pomišljala da neće da deluje!

a noćas... u 1 me probudi stenjanje, ja ga uzmem a ono ljudi, trese se kao prut, cvokoće zubima, 40 okruglo, ma užas:sad2::sad2::sad2:
zovi hitnu pomoć, halo bebu, ja hoću u bolnicu, ne znam kako izgleda fras mislila sam da je to, mm ne da, kaže nisu to konvulzije, aaaaaaaaaaaaaaaa!
Daj odmah pod tuš, povrati 2 minuta posle brufena (prvi put u životu je povratio!)
Ovi iz hitne su nas prilično otkulirali, tuširanje i brufen kažu, pa da se javimo ako ne pada!
U halo bebi su već ozbiljnije shvatili, lepo objasnili, umirili me malo...
I pade brzo, posle se rasanio, igrao se u 3 sata:) Mi se igrali sa njim, srećni! samo kad nema temperature:worth:
zato smo danas ko zombiji po ovoj vrućini...:thumbdown:

ja sam zimus na Kopaoniku kad je tamo dobio T, čula od lekara tamo lokalnog da kad pređe 39, 5 daje se uz sve još i bensedin od 2:sad2: Baš da se spreče ti grčevi!
jel zna neko za to?
mislim ako se ovo ponovi, ne daaaaj Bože!

I meni su svi krivi, narocito lekari u porodici, kao sve znaju, a kad mom detetu treba, onda nemaju pojma! :evil:
Sa svima sam se posvadjala i nije mi zao!
Joj, Snezo... :sad2:
Ako ne prodje, neka neko ode po uput u DZ i vodi ga negde da ga pogleda neko ko zna.
Predugo traje, muci se dete...jadnicak... :sad2:

nego, ja sam sad u razmisljanju, ko da sutra putujemo, sta od lekova poneti na put :roll:
i ne samo od lekova nego i ovako...od svega pravim visu matematiku
u cetvrtak idemo u tempo, do 24og su na nekoj ekstra akciji letnje dzidzabidze, za plazu i tako to...svasta nesto
toliko sam nestrpljiva da bih se sutra spakovala a idemo tek za 2 meseca

ja sam se prošle godine zeznula, pitala u apoteci šta mi (sve) preporučuju, trista kutija ponela...
hvala Bogu, ništa nije trebalo, ali svakako mislim da je bilo mnogo toga...

Podsetilo me na spisak iz školice za porodilište i posle, to je bila takva glupost, ali sestra rekla da to treba:)
Imala sam 3 sredstva za čišćenje pupka, a na kraju patronažna donosila njen povidon jod:)))
I još drugih ponavljanja bilo, i rekli mi u apoteci da je suviše, al ja jok! Sve za mog prvenca:lol:

Hoćemo Kis, sutra ujutru odmah idemo...

ne rekoh, danas smo oko 3 uhvatili na 38,7... to je i da se radujem i ne, dosta je velika pauza od toga leka noćas... pa se sad svi nadamo da to znači da jenjava...

reče neko od lekara da treba da nadoknadi elektrolite, ja znam da je supa iz kesica dobra za to, slana...
i pitam u apoteci da nema baš nešto za to, kad ono ima! I to baš za decu! Koliko se ja razumem u hemiju to su razni šećeri i soli, pa mu se daje po par kašičica povremeno.
Ukus užas živi, + sa aromom maline:bljak:
Maline mi svi obožavamo, ali kad je nešto sa njenom aromom- veštak teški!

Hvala! :)
To je jedini nacin da ga zadrzimo da ne jurca po kuci, rece dr da miruje, cuj da miruje, pa jedino da ga vezem! :roll:
Ja sam davala supu, i domacu i iz kesice i vratila sam mu sisanje, sisao je k'o novorodjence, nije tako mesecima, samo od toga je ziveo.
Danas se vratio na staro, nije trazio da sisa od sinoc.
Jos cu i mastitis da fasujem koliko je mleka navukao, al' nema veze, nista drugo nije hteo da okusi!
Od svega mu se povracalo, a i davala sam mu koliko je hteo zbog Ig.
Valjda nece vise biti bolestan, pa cemo se odvici vise i od toga...

Moj mali je isto tako imao visoku temperaturu pre nedelju dana. Skocila popodne temperatura oko 39, ja mu dala paracetamol ali nije nesto padala, pa smo ga odveli kod doktora. Tamo je imao 40, i oni su mu dali neki cepic voltaren, koji je diklofen ustvari i pala mu je brzo, ali to sme samo 2 puta dnevno. Mi stigli kuci, on lepo vecerao, popio mleko i lego, kao da nista nije bilo. Posle nekih sat muz i ja krenemo u krevet i on ga uzme da spava kod nas, a on jadan drhti kao prut, mi brzo merili temperaturu ono nista oko 37.5. Digli paniku, zvali doktora, pa posto se nije odmah javio mi hitnu, njima smo jedva objasnili kako da dodju, u medjuvremenu se javio i doktor i kaze sigurno mu raste temperatura opet, jer kao kad naglo pada ili raste moze da se desi to drhtanje. Dok je hitna dosla on se jadan ispovracao bas puno. U bolnici nisu opet smeli da mu daju taj voltaren, nego smo ga kupali dva puta i dobio je ponovo paracetamol pa je nekako pala. Jer dok smo dosli do bolnice njemu je skocilo na 39.7. Doktor radio analizu krvi i rekao da je virus, pa nam nikakav antibotik nije dao, nego nam samo rekao da obaramo paracetamolom ili brufenom , kao mozda bolje bolje brufen jer je jaci. I tako smo nekako pregrmeli naredna dva dana i posle je proslo, nista mu drugo nije ni bilo. On je ovako bio ok, dok mu ne predje 39, a onda legne i ne mrda, ovde sam trazila one vase naronde lekve za obaranje temperature, pa smo mu kvasili carapice, mazali alkoholom, stavljali vlazan peskir na celo i tako. I mi smo poludeli kad smo bili u bolnici jer su se svi ponasali kao da je sve ok, vodili su nas kao rutinski slucaj, a dete skoro 40 temperaturu, pravi arapski stil, sve polako i nema problema. Posle dva dana je meni skocila temperatura i to do 39.5, sve me je bolelo, ne secam se kad mi je bilo tako lose, isto kao njemu dva dana i gotovo. Ali to kad se tresao ja sam htela da umrem od straha, toliko sam se uplasila da to nije normalno, jos malo pomodreo oko usta, sav bled i onako, strasno je bilo, dok nas je hitna vozila stavili su mu kiseonik na lice, i malo se umirio i nije vise bio modar, ali temperatura je skocila. A toliko je jadan plakao dok smo ga kupali, a voda topla, jos posto iz cevi ide vruca ona sestra je dodala malo leda u kadicu, pa smo mi na putu kuci kupili isto led da imamo za noc. Srava i uzas, mogu da zamislim kako je vama kad se mucite vec 10 dana, ako mu antibiotik ne pomaze morace valjda da urade neke dodatne analize, mozda ipak i nije bakterija. Nadam se da ce brzo proci.

Jao Far, glupi zvuči, ali ja bih sad htela isto kao i viiii!

Ja se polako pripremam na činjenicu da ćemo možda ostati malo u bolnici!
Javiću vam kako ćemo dalje...

Od drugarice drugarica imala sa malim isto kao mi, i zadržali ih u bolnici, preko infuzije primao AB...

..virusi.. :neutral: ..chudo prirode.. :sad2:
..sreca pa su u najvecem broju sluchajeva dovoljno pametni paraziti da ne shkode preko svake mere domacinu,
inache bi zavrshili karijeru parazita u par generacija.. :roll:

..mirovanje, kontrola temperature i saniranje kolateralne shtete, nema ni nama ni njima malima pametnijih saveta,
ali aj budi pametan kad je stani-pani.. :(
..ljubimo sve malishance, drzite se verovanja da je sve to bildovanje imunog sistema, zlu ne trebalo.. :)

Ebo im pas mater bas! :(
To, bre, traje nenormalno dugo, ta temperatura 40 bez drugih simptoma, iscrpljuje, nema jela, nema spavanja...
Aj; Andrej je bar sisao, al' nije novorodjence, nije mu to dosta, ne moze ziveti beskonacno od mog mleka, vode i 3-4 kasike bistre supe dnevno.
Stvarno sam htela da ostanem na Institutu sa njim, de se vidi sta je, dokle ce i da li mu treba neka infuzija, osusilo mi se dete!

Ma, dobro je sad, hvala Bogu! :)
Ja sam jos na iglicama, stalno ga pipkam.
I, da, navukao je mleko, a danas tj. veceras je sisao samo 2 minuta pred spavanje, kao i obicno.
Ceo dan pipkam koliko su tvrde i da li moram da izmlazam. :roll:
Ne mogu da verujem da mi se sad ovo desava, nadam se da cu za par dana da smanjim produkciju, samo mi mastitis fali! :roll:

Strašno, strašno!
Jutros u pola 6 39,8!!!!!!!!!!!!!
brže standardnu proceduru, sreeeeća živa, pa njemu relativno brzo pada posle leka i tuša, da ne izbaksuziram!

u 7 sam bili kod lekara, ja kažem došli smo po uput za bolnicu, ovo je više nepodnošljivo! Nije naša dr bila, moram da kažem, hvala Bogu!
Ovo je neka da kažem čuvena:roll:, i kaže da je kod njega i virus i infekcija! Čega, pitamo mi????????? kaže, ništa vidljivo. Sad jurimo urin u kesici, slabo piški jer neće da pije ništa:(
I onda i kks da ponovimo, odmah čim dobijemo nalaz kod nje da vidimo šta dalje...

da li da se napravim luda pa pravo bez uputa u bolnicu???
tamo videla mamu devojčice identična situacija, kaže ispila 5!!!!!!!??????!?!?!?!? bočica Hemomicina, i i dalje nije dobro:dash:

Strašno, strašno!
Jutros u pola 6 39,8!!!!!!!!!!!!!
brže standardnu proceduru, sreeeeća živa, pa njemu relativno brzo pada posle leka i tuša, da ne izbaksuziram!

u 7 sam bili kod lekara, ja kažem došli smo po uput za bolnicu, ovo je više nepodnošljivo! Nije naša dr bila, moram da kažem, hvala Bogu!
Ovo je neka da kažem čuvena:roll:, i kaže da je kod njega i virus i infekcija! Čega, pitamo mi????????? kaže, ništa vidljivo. Sad jurimo urin u kesici, slabo piški jer neće da pije ništa:(
I onda i kks da ponovimo, odmah čim dobijemo nalaz kod nje da vidimo šta dalje...

da li da se napravim luda pa pravo bez uputa u bolnicu???
tamo videla mamu devojčice identična situacija, kaže ispila 5!!!!!!!??????!?!?!?!? bočica Hemomicina, i i dalje nije dobro:dash:

Ja bih bez uputa u bolnicu, ne da legnete, nego da ga neko pogleda.
Ne znam gde idete vi tu u NS, kod nas na Institutu za majku i dete moze bez uputa, samo se placa pregled.

nocas opet 38
i dva puta se ukakila u snu i jutros opet
neki smrdljivi kao proliv,malo je falilo da povratim,ali nije vodeno
dajem joj probiotik da vidim sta ce se desiti

ne znam dal da je vodim uopste kod dr jer joj sad opet nije nista

sve je isto kao kad su joj rasle cetvorke letos, pa sve mislim da su petice sad krive za ovo
sad i jede ok i sve..juce je bila super, ne racunajuci nemoguce ponasanje :lol:
kaze mm svaka meni cast kako izdrzavam sa njom tako nemogucom :lol:
a nije mi verovao jer se uvek potrefi da je ona super kad je on tu :lol:
sad drndala i njega a on odmah drami i iscudjava se :roll:

Ajoj al je frka sa tim temperaturcinama mamicu im...
Inace svetska zdravstvena organizacija je uvela temperaturu kao dijagnozu, to je do skoro bio simptom bolesti, ali eto u poslednje vreme i to je dijagnoza...
Te s,mo tako mi dobili dijgnozu febrilno stanje bez jasne lokalizacije, sto ce reci ne znaju sta mu je i odakle je a t pici li pici. Mi smo to zavrsavali u Institutu lezanjem i longacefom...:(
Drzim svima palceve da budu bolje.

Back