Deca 1-3 godine (toddlers)

onda cu ja da se hvalim :p
samo nocu nosi pelenu :D
doduse desavaju joj se nezgode ponekad al slobodno mogu da kazem da je van pelene
cak i kaki u nosu...sedne i tako sedi dok ne obavi :lol:
napolju isto hoce da piski cuceci
cak ni kad idemo do grada busom,ne stavim joj pelenu...
:D
i brblja sve vise

:klap:
..devojka.. :heart:

..jakshi je vec trece jutro za redom suva pelena.. :)
..i dobacio je pishom preko ivice sholje, sad je to najnovija atrakcija.. :lol:

Da prijavim kako ide privikavanje u vrtiću...
Pošto mi imamo vremena radnim danima, vodili smo je na dva sata dnevno da se igra tamo. Juče i danas je ostala i na ručku, lepo je jela za razliku od kućnog hranjenja gde poslednjih pet dana ne jede skoro ništa.
Od ponedeljka će ostati i na spavanju. Dobro je raspoložena kada dođemo po nju, a kada je ostavljamo, ne buni se, mada nije baš srećna. Lepo ih umore, imaju veliku trambolinu sa mrežom pa ih puste da skaču, tako da su posle ručka samo za spavanje.
Mislim da je bitno to što je ostavljamo postepeno, evo već desetak dana ide i mislim da neće biti problema.

Da prijavim kako ide privikavanje u vrtiću...
Pošto mi imamo vremena radnim danima, vodili smo je na dva sata dnevno da se igra tamo. Juče i danas je ostala i na ručku, lepo je jela za razliku od kućnog hranjenja gde poslednjih pet dana ne jede skoro ništa.
Od ponedeljka će ostati i na spavanju. Dobro je raspoložena kada dođemo po nju, a kada je ostavljamo, ne buni se, mada nije baš srećna. Lepo ih umore, imaju veliku trambolinu sa mrežom pa ih puste da skaču, tako da su posle ručka samo za spavanje.
Mislim da je bitno to što je ostavljamo postepeno, evo već desetak dana ide i mislim da neće biti problema.

ne vjerujem da bi trebalo da bude problema. i mi smo svog ostavljali tako postepeno, prvo na 2 sata pa, do rucka pa na spavanju pa onda do 3 h a kad sam pocela raditi do pola 5, nikad nije plakao ni histerisao, bilo je dana kad se ujutru duze mazio pre nego sto bi otisao vaspitacici ali bilo je i dana kad smo dosli u sred igre pa smo morali da cekamo u hodniku da zavrsi sto je naumio jer nije hteo kuci :)

de ste drugarice:) da kukam malo ovde

mi imamo temperaturu ijao! ne smem ni da pomislim od kada!:sad2:
obaramo mi njemu temp po naški i ide to, već nedelju dana, ali dokle će više da ide tako nagore???????

uf ne znam na koga bih pre sad... ova naša dr je toliko neodlučna, nikad nije ni bila neki tip da preseče, najbolje mi je kad nas pita, pa da li da mi saaada Nikolici daaamo neki antibiotski leeeek?:evil:

i tek danas traži kks, leukociti 18:sad2: Onda nas poslala na ORL, kao da nisu uši... Mislim, svi kažu kad dete boli uvo to ne može da prođe tako nezapaženo, to se vidi iz cuga. Njega garantovano potpisujem ništa ne boli. Malo je kenjkav, i to ništa posebno, kad mu pređe 39, ali čim padne malo igra se, veseo...

I tako usput, kad smo već tamo orl kaže ne vidi dobro od masnoće u uhu, pa drž onaj veliki špric da mu ispere uvo:sad2:
majko moja, tog plakanja, jeste to mlaka voda samo, ali ponovo, držali smo ga nas troje!!!
ajde možda je to i korisno, ali nismo morali danas tako pod temp da ga maltretiramo...

i posle toga nam naša odlučna dr da recept za AB, ali "da vidimo da li da mu dajemo, da pratimo kako će dalje biti"

i ja bih najradije bez AB, ali me brinu ovi leukociti... kao ona priča ako uzmeš kajaćeš se, ako ne uzmeš isto:roll:

a sta je sa limfocitima i granulocitima?
po njima se vidi jel virus ili bakterija...pa ako je virus ne treba antibiotik
ja cim se irina razboli odem prvo izvadim joj kks pa onda produzim kod dr... :lol:
prvo me ona stalno slala da zna zena sta je...pa ja sad lepo sama odem da ne moram dva puta

sreca pa retko ima potrebe za tim

a sad je dobila neki prolivcic :neutral:
ne znam sto...
sve onako i proliv i nesvarena hrana...tako joj obicno bude od zuba
a predhodne noci je imala napad besa u snu :eek:
kukala,kukala i ja je pipnem i ona krene da besni :eek:

Poslednja izmena:
Snezo, nemam nista pametno da ti kazem.
Andrej isto ima temperaturu vec danima, ima-nema, skace-pada.
Cekala sam da prodje, pa nije, bili lekari iz familije-nije mu nista, cuj nije nista, temperatura 40!
Nedelju dana je proslo, ne ide na bolje, odvedem ga juce u DZ, opet tamo strina od mm koja ga je vec gledala, viremija, proci ce.
Dete mi 8 noci ne spava, cvili na pola sata, 8 punih dana temperatura, reko' dosta je bilo, da mi zakazete da ga pogleda neko ko zna ili cu ja sama da ga vodim!
Danas bili na Institutu za majku i dete, nista, virusno je, ali posto jako dugo traje i vec se komplikuje, dobio je Sinacilin preventivno.
I sad ni sama ne znam da li da krenem da mu dajem ili da cekam jos...

a sta je sa limfocitima i granulocitima?
po njima se vidi jel virus ili bakterija...pa ako je virus ne treba antibiotik
ja cim se irina razboli odem prvo izvadim joj kks pa onda produzim kod dr... :lol:
prvo me ona stalno slala da zna zena sta je...pa ja sad lepo sama odem da ne moram dva puta

sreca pa retko ima potrebe za tim

a sad je dobila neki prolivcic :neutral:
ne znam sto...
sve onako i proliv i nesvarena hrana...tako joj obicno bude od zuba
a predhodne noci je imala napad besa u snu :eek:
kukala,kukala i ja je pipnem i ona krene da besni :eek:

Svi su nam nesto kilavi.
Ne moze da se zna iz krvne slike 100% sta je, ja bila danas kod pedijatra hematologa da pogleda Andrejevu ks, pa ni on nije siguran.

...nas su svojevremeno ostavljali u bolnici zbog toga, samo sto ja nisam pristajala na to,
ali da je mucno i da zna da traje, zna....a ako je za utehu deca koja imaju probleme sa
nicanjem zuba, obicno imaju kasnije dobre kvalitetne zube, bar je u nasem slucaju tako...

Ma, virus je, svi kazu da je virus.
A to sto ce izbiti mozda neki zubic je jedina pozitivna strana temperature.
Jos cu mu sutra uzeti urin za uk, al' nema on to sto posto, odakle njemu urinarna infekcija, nema sanse.
Nego je meni vise dosta svega, boli me da ga gledam bolesnog, mada je on veseo i igra se i smeje i sve.
Zato sam napizdila sve.
A i mrtva sam umorna i ovo pišem sa pola mozga, pre sam spavala isprekidano, sad ne spavam uopste.

Ovo vreme sugavo, svi su bolesni , slinavi i kilavi.. veliki a kamoli mali :(
I bas je tuzno kada njih uhvati.. Aleksej prosle nedelje visoku temp ali za dan dva se sve regulisalo.. Nocas je vristao nesto jedva sam ga smirila.. nece da kaki ima 5 dana :(
I samo vice boli guza sad ce kaka i nista...
Ljubite decicu i da sto pre ozdrave pilici maleni:zag:

Ništa Tsay, sve ostalo ok, samo hgb na donjoj granici, gde i da nije, ništa ne jede 10 dana:(
a za ovo tumačenje gran. i limf. prvi put čujem, malo mi to prejednostavno zvuči, mislim bilo bi super da se tako odredi...

uradismo i urin, dobar je!
kažu da je virus. Jedino na nalazu piše jedan manji limfni čvor na vratu:( Mada su limfociti u normali, ako se to uopšte tako tumači!
i još ova dr kaže ima neko žarište. A ništa bukvalno ništa nema da se manifestuje, da se bar zakašlje, kine...
Sad kad saberem ta dva, ima samo da tripujem i frkišem...

Back