Deca 1-3 godine (toddlers)

Zato što mi radimo posao praznicima, vikendom i u večernjim satima, a svekrva nije bila spremna da se prihvati nje na duži period, nije znala da li će moći (ima godina i lošije zdravlje) pa mi je trebao neko da je zameni na 5-6 sati tokom tih dana. Ideja je bila da to bude žena koja ima svoje dete kako bi se NG malo socijalizovala jer u komšiluku nema dece njenog uzrasta.
Sada je sveki promenila mišljenje i ojačala joj volja a za zabavište smo čuli pre nedelju dana, nismo znali da postoji na Paliću gde živimo i nije mi se vozilo svaki dan do Subotice dva puta zbog vrtića.
I tako izgleda da stvari ležu na svoje mesto...

Zato što mi radimo posao praznicima, vikendom i u večernjim satima, a svekrva nije bila spremna da se prihvati nje na duži period, nije znala da li će moći (ima godina i lošije zdravlje) pa mi je trebao neko da je zameni na 5-6 sati tokom tih dana. Ideja je bila da to bude žena koja ima svoje dete kako bi se NG malo socijalizovala jer u komšiluku nema dece njenog uzrasta.
Sada je sveki promenila mišljenje i ojačala joj volja a za zabavište smo čuli pre nedelju dana, nismo znali da postoji na Paliću gde živimo i nije mi se vozilo svaki dan do Subotice dva puta zbog vrtića.
I tako izgleda da stvari ležu na svoje mesto...

:klap:

Kuma moja zivi u Radanovcu, ima sina od 1.5g i cerku od nedelju dana. Verovatno ce stariji ici zajedno u skolu sa tvojom cerkom ;)

Marge drago mi je da sve krece kako treba :D

nego da pitam iskusne mame...koje vec imaju stariju decu a bile su sa njima na moru kada su bili u uzrastu od oko 2 godine....
elem...jel dete malo za misice? ili je bolji onaj slauf sa rupama za noge?
mislila sam da joj stavim te misice i da je stavim na dusek...pa ako se ne daj boze prevrne(misim drzala bih je ja ne bih je samu pustila) da ne moze da potone
nesto mi je taj slauf sumnjiv...ne deluje mi bas stabilno...imam utisak da se lako prevrce...a i cini mi se da je prevelika za to...ne znam
misim u svakom slucaju ne bi isli u dubinu nego npr njoj do struka ili tako nesto

i kada je moguce nauciti dete da pliva?
znam da kao bebe znaju da gnjure sasvim fino :lol:
ja sam naucila da plivam sa 5 ipo i to pokretima kao kuche :lol:

ne znam jel dete od 2 godine uopste moze da "pliva" sa tim misicima na rukama(znam da ima i manjih da se kupe)

:cao:

Prilozi

• Photo1101.jpg
    Photo1101.jpg
    56,2 KB · Pregleda: 21
Marge drago mi je da sve krece kako treba :D

nego da pitam iskusne mame...koje vec imaju stariju decu a bile su sa njima na moru kada su bili u uzrastu od oko 2 godine....
elem...jel dete malo za misice? ili je bolji onaj slauf sa rupama za noge?
mislila sam da joj stavim te misice i da je stavim na dusek...pa ako se ne daj boze prevrne(misim drzala bih je ja ne bih je samu pustila) da ne moze da potone
nesto mi je taj slauf sumnjiv...ne deluje mi bas stabilno...imam utisak da se lako prevrce...a i cini mi se da je prevelika za to...ne znam
misim u svakom slucaju ne bi isli u dubinu nego npr njoj do struka ili tako nesto

i kada je moguce nauciti dete da pliva?
znam da kao bebe znaju da gnjure sasvim fino :lol:
ja sam naucila da plivam sa 5 ipo i to pokretima kao kuche :lol:

ne znam jel dete od 2 godine uopste moze da "pliva" sa tim misicima na rukama(znam da ima i manjih da se kupe)

....upravo je pravo vreme da pocne da uci da pliva, nemoj se plasiti i prenositi joj strahove, normalno je da se mi svi plasimo za nasu
decu, samo im ne smemo pokazati uvek kad nas je strah..:)
....misici su sasvim ok u tom uzrastu, ili obican mali slauf koji ce joj doci ispod pazuha...pa ga vremenom sve manje naduvavas i
pustas je da ona u plicaku sedi i brcka se bez slaufa...naravno da ces biti sa njom, ali sto vise i cesce bude u vodi bez iceg brze
ce i nauciti da pliva...moje su obe proplivale samostalno sa manje od 3 godine...deca sve lakse uce i rade od nas starijih koji se
svega plasimo...sto je potpuno normalno....
...srecno i uzivajte na moru...:D

hvala afro :D
tako sam i mislila, nego, rekoh da ipak pitam :D
tamo gde idemo ima fina plaza sa sitnim kamencicima, plicak je nekih 4-5 metara...taman da moze da se igra i sa lopaticom i grabuljicom :D

..iskuckam post i obrisem:evil:

..nasa Cupavica je prole godine sa 6 meseci plivala sa majkom i tetkom do bova, u takvom slaufu koji pominjes, ali je bila malecka, uzivala je
radi nozicama kao patkica :lol:
..sad bi sama u vodu nema straha uopste:heart:
..racunamo da ce sledece godine vec plivati samostalno:D
..samo joj nemoj pokazati da se plasis opusteno...

kad smo kod pisaja moj malac od kad je uzeo olovki drzi je levom rukom pokusala sam da mu objasnim da ide u desnu ali nisam uspjela dok je kasiku drzao u levoj do jednog trenutka kad je shvatio da mu je desnom valda lakse da je prebacio i sad jede desnom.... mada ponekad i vrati u levu.... sad mene zanima da li se vama cini da mi je djete levak i da nista ne diram ili da probam i dalje da ga forsitram za desnu ruku... ako je rodjeno kao levoruko ja tu nista nebi dirala ali neznam kako idu te faze isprobavanja i ucenja da nesto ne zeznem... :)

Ne diraj ništa, ako uzima u levu, možda bude levoruk...Ja sam levoruka, i ništa mi ne smeta. Pišem levom, a desnom sečem, uzimam viljušku ili šta već.

Tsuy mozes komotno sa misicima. Ja nisam volela te slaufove sa podlogom, kazu ako se dete prevrne ostane tako sa glavom u vodi i nogama gore...:confused::sad2:
Imali smo mi i taj slauf ali sam ga vozila u njemu samo i iiskljucivo dok ga bas neko drzi.

A sad ja sa svojim dosadnim pitanjem- sta dajete deci za dorucak i veceru ja gubim ideje a on izvoljeva sve vise :roll:.

Mi smo prošle godine išli na more sa dečakom od 2godine. Bilo je super, nismo ga terali u vodu, nego je ulazio kad je hteo. Od ‚‚opreme‚‚ ništa nije voleo, pa smo ga držali u rukama i za ruke i išli sa njim u, za njega, duboku vodu. Bilo je dece koja nisu htela u vodu, i koje su roditelji na silu gurali. Moj kad nije hteo, sedeli smo na obali i bacali kamenčiće i tražili školjke... Meni se jednom, dok nisam očekivala, ceo zagnjurio-samo je legao u vodu. Sreća pa ga je mm odmah uhvatio. Bilo je kašljanja, ali smo ga iskulirali, pa se nije puno uplašio i odmah je nastavio sa akcijom.
Mislim da treba pustiti dete da samo vidi jel hoće ili ne u vodu. Nije strašno ni ako jedne godine ne uđe u more ( to se ja pripremam za ovo leto, ako ne bude hteo).

kod mene srecom doruckuje u obdanistu :) a posto kasno rucamo obicno ne bude gledan za veceru ili pojede neku vocku ili vocni jogurt pre spavanja, a za vikend se i kod mene sve vrti u krug neke zitarice, razni namazi, palacinke sa svi i svacim, zavisi sta mi padne na pamet i za sta sam rapolozena :)

hvala afro :D
tako sam i mislila, nego, rekoh da ipak pitam :D
tamo gde idemo ima fina plaza sa sitnim kamencicima, plicak je nekih 4-5 metara...taman da moze da se igra i sa lopaticom i grabuljicom :D

Molim te reci mi gde idete (moze i u PP) jer trazimo bas takvo mesto. Do sada smo isli sami pa nam bilo sve jedno kakva je plaza, sljunkovita ili stenovita, ali sada vec moramo i na to da pazimo. :cmok:

Mi smo na moru, i imamo vise tih pomagala za plivanje. Po meni je najbolji ovaj http://ae.swimtrainer.de/shop/en/swimtrainer-red ali mislim da nema da se kupi u Srbiji, mozda moze da se poruci, mi ga koristimo od kad je imao 5-6 meseci i vec tad je lepo sam mrdao nogama, a sad se okrece u kom pravcu hoce da pliva. Imamo i ovu veliku gumu http://www.zoggs.com/trainer-seat.html ali nismo je nesto puno koristili. Tesko da moze da se prevrne u tome jer je ono sediste bas duboko, ali nekako je kao da stoji u vodi i rukama ne moze ni da dohvati vodu, pa samo tako sedi i zeva okolo, malo je bezveze i koristili smo je samo na moru kad su malo veci talasi, a ovu drugu koristimo u bazenu. Misice imamo ali ih ne koristimo jer ne mogu da ga odrze iznad vode, a on gura glavu hoce da pije vodu, pa se ja bojim. Sad je nesto u fazonu da na plazi ni nece u vodu nego se igra u pesku sa lopaticama i kanticama, udje pomalo sam u plicak bez ikakvih guma ili kod nas u rukama malo u duboko, ali hoce da se oslobodi, pa nam je bolje u plicaku. Sta god da uzmes neces pogresiti, jer svakako ces morati da budes pored nje dok je u vodi, a da nauci da pliva za 10-15 dana na moru tesko da ce uspeti dok je tako mala, uzmi joj lopatice i zabavi nikad kraja.

..svake, ali SVAKE godine na moru neko dete se sa shlaufom izvrnulo naglavachke.. :sad2:
..a kad je onaj bez "nogavica", ako se male besnulje naljute usred "plivanja", sa podignutim rukama i migoljeci se ispadaju iz njega na keca i tonu kao kamen.. :roll:
..trece, shlauf ih drzi u pozi koja ni najmanje ne lichi na pozu za plivanje, uchenje pivanja je otezano tako, slichno kao dubak i hodanje..
..slichno vazi i za mishice, ali manje, kazu da su oni prsluci najbolji shto se uchenja plivanja tiche, ali to je malo bzvz za more i sunce i plazu..

..ishli smo pred drugi rodjendan i sa cerom i sa sinom (velikim) i uvek smo nosili mishice..
..sad planiram isto, za oba malishana..

..josh jedan savet - ne punite bazenchice, chamce i slichno na obali, voda se ugreje za 15 minuta i vishe nema shanse da udju u "ledenu" vodu..
..ovo je nazalost iz iskustva :lol: sa prvog letovanja sa svilenom gospodjicom.. :)

..mi smo jutros doruchkovali slaninicu i zdenku i paradajz, morala sam i alekseju da dam tri mrvice slanine.. :)
..jaksha obichno pochne sa krem sirom zato shto to beba jede skoro uvek za doruchak, a onda nastavi sa josh nechim..
..i naravno, jogurt ili mleko, chak i u nespojivim kombinacijama (jogurt posle dzema, a danas, recimo, mleko uz paradajz i slaninu.. :roll: )

:besna: hocu i ja na moreeee, meni ce ove godine biti trece ljeto kako nigdje ne idemo, prve godine malac se rodio gdje cu sa bebom od nekoliko nedelja, druge ja morala da se vretim na posao a sada sam vec 7 mjesec nije mi bas pametno putovati u ovom stanju... a tako mi se ide .... okupajte se jednom i za mene a sledece godine obavezno idemo bez obzira sto ce beba imati manje od godinu dana

:besna: hocu i ja na moreeee, meni ce ove godine biti trece ljeto kako nigdje ne idemo, prve godine malac se rodio gdje cu sa bebom od nekoliko nedelja, druge ja morala da se vretim na posao a sada sam vec 7 mjesec nije mi bas pametno putovati u ovom stanju... a tako mi se ide .... okupajte se jednom i za mene a sledece godine obavezno idemo bez obzira sto ce beba imati manje od godinu dana

:cmok:

Back