Deca 1-3 godine (toddlers)

Pozdrav svim mamama :D
Zeleo bih da pitam,sta je najbolje kupiti klincu od dve godine,idem uskoro u goste,ali ne znam sta da poklonim! Kakve igrackice koriste,da li plisane,plasticne,da li kupiti cokoladu ili ne,jer je to red,iako nije zdravo,glupo mi je nekako da kupim pelene ili nesto tog tipa... :D
E da,videh na prethodnoj strani ime Jaksa... jel to nadimak ili pravo ime? Skroz je unikatno :D

Za klince uvek najbolji poklon su igracke, zavisi jel decak ili devojcica?
lutka ili auto, kamion ili dinosaurus..guma ili plastika jel su jos mali da se ne povrede na nesto tvrdje..
I naravno, ponesi cokoladu, igracku daj klincu a cok. mami i tati :whistling:

Jutro mamikeeee:kafa:

...sta znam, ja sam uvek za neku didakticku igracku...plisanih se grozim, nemaju nikakvu svrhu... :mrgreen: Dakle, neke za razvijanje motorike, ili za ucenje oblika, boja...brojanje i slicno... ;) (bolesna sam, znam)

slazem se, djetetu je bitno da pored igre nesto i nauci, mada mogu proci i neke muzicke igracke moj obozava bilo sta sto stvara zvuk(ako ovako nastavi bice muzicar :) ) a plisane su skroz bezveze mozda neke djecojcice da ih vole ali djecacima su generalno dosadne

mada smo josh maJi za ovu temu, ali moj malac voli plishane jako ... mozhda to prerastu? i da, ima skoro 8 meseci i josh ni jedan autic ... :rumenko: ... jednostavno mi nije palo na pamet da kupim :whistling:

super da ima neko da ih voli... moj nije nikad hteo da ih pogleda a dobijali smo ih na tone, kad je bio mali reko porasce bice mu zanimljive kad ono nista :) ko zna mozda mu se jednog dana i svide za sada obozava sve sto moze rastaviti i sastaviti, sto stvara bilo kakve zvukove, table za crtanje ( kupila mu ja drvene olovke ali je poceo da pise po zidu pa je dobio zabranu dok malo ne poraste :) ) vodene boje posebno ostavljane otisaka a tek tjesto to je ustanju da se igre satima (nisam mu kupovala plastelin reko manje je stetno ako pojede :)

super da ima neko da ih voli... moj nije nikad hteo da ih pogleda a dobijali smo ih na tone, kad je bio mali reko porasce bice mu zanimljive kad ono nista :) ko zna mozda mu se jednog dana i svide za sada obozava sve sto moze rastaviti i sastaviti, sto stvara bilo kakve zvukove, table za crtanje ( kupila mu ja drvene olovke ali je poceo da pise po zidu pa je dobio zabranu dok malo ne poraste :) ) vodene boje posebno ostavljane otisaka a tek tjesto to je ustanju da se igre satima (nisam mu kupovala plastelin reko manje je stetno ako pojede :)

Ja mislim da cu mu u njegovoj sobi iscrtati jedan pravougaonik i reci mu da tu moze svrljati sta god zeli, a ostatak zidova da mu budu zabranjeni. Pa kada iscrta taj deo, prekrecimo pa Jovo nanovo ;)

Ja mislim da cu mu u njegovoj sobi iscrtati jedan pravougaonik i reci mu da tu moze svrljati sta god zeli, a ostatak zidova da mu budu zabranjeni. Pa kada iscrta taj deo, prekrecimo pa Jovo nanovo ;)

..dva hamera na zid, jedan do drugog - radi posao.. :)
..ima novih boja kojima se premaze zid i dobije se povrshina nalik na stare shkolske table - kazu da radi posao takodje, za krede.. :)

..i naravno - magichna krpa, cif, gumice za brisanje.. :lol:

..moji su crtali po tapetama kod sveki, valjda im lichilo na papir, kad nas su imali jedan ili dva pokushaja pa su ukapirali da se to ne radi..
..takodje, posto je kuca puna knjiga, svezaka, radova, priprema, plakata, kontrolnih vezbi, projekata :roll: shto mojih, shto sad i od velike dece
ne crta se po bilo chemu na chemu je vec pisano ili shtampano, ukljuchujuci i stare novine ili vechite reklamne prospekte iz istih,
oko chega vodimo borbu sa babama i dedama koji se nisu opremili odgovarajucim papirima.. :)
..problem je shto sad jakshu ne mogu da ubedim da nastavi da crta na papiru od juche na kom ima tri kruzica i mala zvrljoka - kaze "to neko vec pisao, to nekom treba :ljutko: "..

kad smo kod pisaja moj malac od kad je uzeo olovki drzi je levom rukom pokusala sam da mu objasnim da ide u desnu ali nisam uspjela dok je kasiku drzao u levoj do jednog trenutka kad je shvatio da mu je desnom valda lakse da je prebacio i sad jede desnom.... mada ponekad i vrati u levu.... sad mene zanima da li se vama cini da mi je djete levak i da nista ne diram ili da probam i dalje da ga forsitram za desnu ruku... ako je rodjeno kao levoruko ja tu nista nebi dirala ali neznam kako idu te faze isprobavanja i ucenja da nesto ne zeznem... :)

..moji su koristili obe ruke ravnopravno do oko drugog rodjendana..mislim da to rade sva deca..
..crta desnom, pa kad se umori ili je neshto za bojenje na drugom kraju papira - prebaci u levu i nastavi..
..na kraju su se opredelili za desnu, mada bi po zakonima verovatnoce neko trebalo da bude i levoruk :lol:
..u svakom sluchaju - nemoj da utichesh nikako na njega, ne mozesh ga naterati ni na jednu varijantu..
..kako mu je zgodnije tako ce raditi i to sam, ne treba da ga uchish.. :)

..moji su koristili obe ruke ravnopravno do oko drugog rodjendana..mislim da to rade sva deca..
..crta desnom, pa kad se umori ili je neshto za bojenje na drugom kraju papira - prebaci u levu i nastavi..
..na kraju su se opredelili za desnu, mada bi po zakonima verovatnoce neko trebalo da bude i levoruk :lol:
..u svakom sluchaju - nemoj da utichesh nikako na njega, ne mozesh ga naterati ni na jednu varijantu..
..kako mu je zgodnije tako ce raditi i to sam, ne treba da ga uchish.. :)

kod mene u porodici ima levorukih tako da ima na koga da povuce te gene, nije meni to problem ako mu je tako urodjeno nek tako i bude, samo se bojim da ne zeznem nesto... skoro smo se salili kako je prvo djete veliki eksperiment pa kao uspije, sa drugim vec znas gdje si gresio....., tek posle treceg mozes da kazes da znas sta radis :)

Back